Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Lexus LFA zlepšil vnímání značky veřejností

Dvoumístné supersportovní kupé Lexus LFA podle zástupců automobilky výrazně pomohlo vylepšit její obraz v očích zákazníků.
Zpět na článek
13. 4. 2015 21:18
13. 4. 2015 19:08
Souhlasím - u mne jasně zvýšil zájem o LEXUS a sledování jeh
Lexus začal IS-F a LFA modelem jasný útok na zábavnost a i jiný styl než luxusní vozidla ;-) Kvalita zůstala a i spolehlivost je velmi vysoká u těchto exotických i superexotických modelů - LFA skutečně snový vůz i za tu cenu. :yes:
Rozbalit vlákno
3
13. 4. 2015 20:38
Re: Souhlasím - u mne jasně zvýšil zájem o LEXUS a sledování
Uplny suhlas M
13. 4. 2015 20:39
Re: Souhlasím - u mne jasně zvýšil zájem o LEXUS a sledování
Uplny suhlas. Je to ako umelecke dielo :-)
14. 4. 2015 07:48
Re: Souhlasím - u mne jasně zvýšil zájem o LEXUS a sledování
Ja to vubec nepotreboval, i kdyby LFA nevzniklo, tak pro me je lexus auto, ktere bych si rad koupil. Akorat je problem, ze kdybych uz mel penize, tak nevim kterou verzi, jelikoz se mi jich libi vicero.
Avatar - flyboyeda
13. 4. 2015 21:18
SOUHLASÍM
:-)
Rozbalit vlákno
0
Avatar - N6600
14. 4. 2015 08:31
Som o chlp kritickejsi :)
LFA je vyborne auto a aj Jeremy mu dost pomohol svojim hodnotenim. Zaroven prinieslo technologie a postupy, ktore sa pouzivaju na F modeloch. To vsetko je fajn a som za to rad.

Na druhu stranu, Lexus sam vyrabal auta, ktore boli pohodlne, spolahlive a nenabadali k sportovej jazde. Ostatne, to nebol ani ciel. Preto ho vyhladavali vyzretejsie a kludnejsie povahy. A vacsinou to boli aj starsie rocniky.

Prerod na sportovejsiu strunu prisiel radikalnou zmenou designu, ked to auto aspon vyzera sportovejsie a agresivnejsie. Podvozok je tiez lepsi a auto sa nebrani sportovej jazde, ale skor, ci neskor sofer/majitel opat sklzne do klasickeho klise - kludna jazda a pohoda. Ale v tomto uz LFA nehra nijaku ulohu, preto si myslim, ze jeho prinos nie je az tak velky, ako sa mu pripisuje.

A este cosi. Miloval som na Lexuse, ze kazdy jeho model bol iny a lahko rozoznatelny. Odkedy presiel na ten unifikovany design, ktory sa mi inak celkom paci, stratil zo svojej jedinecnosti. V mojich ociach urcite.
Zaroven ma prekvapuje, ze ich cyklus generacnej obmeny je tak neskutocne dlhy. Na jednej strane som vdacny, ze odladia auto k dokonalosti, ale cakat na novu generaciu vlajkovej lode (LS) 10 rokov je az neuveritelne. RX 8 rokov, IS 9 rokov...

Tiez ma mrzi, ze auta vyrabaju primarne pre US trh a na minoritne trhy, akym je EU, z vysoka kasle. To, ze v ramci Lexus Collection si nemozem nic kupit, pretoze sa to do EU neposiela, trochu zamrzi. Ale to, ze kvoli intelektualne poddimenzovanym Americanom a ich legislative, musim po kazdom starte odsuhlasit varovnu hlasku navigacie, uz fakt nastve. Neverim, ze by sa to pre non-US trhy nedalo upravit. Ale pre "par" aut naco, ze...

Tak, ci onak, az pride cas obmeny, zostanem verny :-)
Rozbalit vlákno
2
14. 4. 2015 20:15
Re: DENSO navigace :)
Ono obecně odsouhlasuješ vždy, když máš DENSO Navteq systém a to myslím Lexusy mají ne v té zmiňované generaci. I v Mazdě odsouhlasuješ :-) trochu otrava, ale přežijem. Já osobně hodně uvažuji o IS-F, pokud ulovím jeden co je teď v mé blízkosti k prodeji v 05-2015, tak asi budu muset koupit, záleží na ceně. Dle mého to je nadčasové vozidlo i design minulá generace IS-F je super a baví mne i kontrast vůči M vozům, méně ostré, ale stejně boží :yes: A ten motor, já tady slintám na klávesnici, jak na to V8 myslím...
Prodeje Lexusu v US jsou tak dobré, že bohužel zaměření na ten trh se nejde divit no...
Avatar - N6600
15. 4. 2015 08:08
Re: DENSO navigace :)
To mas samozrejme pravdu, ale viem o tom, ze sa to da software-ovo vypnut specialnym update-om map. Bohuzial, servisy maju "zakaz"...

Co sa tyka IS-F, tak jednoznacne odporucam :-) Design fakt nema chybu (mam IS tej istej generacie) a z prveho pohladu nie je velmi vidiet rozdiel. Az po chvilke si clovek uvedomi, ze predna cast je viac nafuknuta, ma to vyduchy u prednych dveri, 4 koncovky vyfuku :))) Mam suseda, co si IS-F doviezol z DE a podla jeho slov si ho kupil na vysantenie a nasledny predaj. Ale zamiloval sa do toho tak, ze si ho nechal. Ked som ho podpichol, preco nie M3, tak s usmevom mavol rukou :-)
Ja viem... :/ US je domaci trh a ten je prvorady. Ale v EU stupli predaje o 37% a dokonca 40% predaja tvori nove NX...