Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Soueast DX7: Čínské SUV od studia Pininfarina

5 komentářů

3_diamanty
mozno nahoda mozno nie... ale vidim tu v tomto trosku murano [odkaz] vs [odkaz] ... ten chrom masky zachadzajuci az hlboko do svetiel ..... ktory akoby nam zo svetiel kusocek vykusol .....je vcelku take iste riesenie ako ma uz x rokov murano .. ( vsimnite si aj hornu vodorovnu liniu/skosenie svetiel a masky u oboch aut ) ... pri pohlade sikmo spredu.. pocnuc blatnikmi a lemami okolo dveri a celej kasne v tom zase vidim x trail... proste mix nissanu x trail a murana .. ale to uz som moc detailista ...

samozrejme inak moc pekne a zaujimave auto ... je skutocne vidiet ze to nerobil kdejaky suflikar .... ale pininfarina :yes:
Somewhere je už preč
Protirečíš sám sebe. Najprv v tom nájdeš kde-čo iné, a potom, že však to robili profíci, tak je to dobré... Ty niekedy aj uvažuješ nad tým, čo píšeš?
pumpkin
Práve že by takýto dizajn dnes zvládol kadejaký šuflikár (samozrejme, kadejaký je trochu prehnané tvrdenie, ale SsangYong, Qoros, ale aj všelijakí číňania sú toho dôkazom). Mňa síce veľmi mrzí, že prestíž talianskych karosární je v ťahu, no zjavne ich automobilky s ich vlastnými dizajnérmi už predbehli a tak nemajú čo ponúknuť.
Aj tak sa ale čudujem, že už žiadna z mainstreamových značiek nemá záujem sa pýšiť logom Pininfarina. Na komerčné ovce by to očividne spravilo dojem. 😄
Somewhere je už preč
Nesúhlasím celkom, fabrický dizajn je málokedy tak vydarený, ako väčšinou bývala tvorba renomovaných štúdií. Podľa mňa sa vec má tak, že ponuka zodpovedá dopytu. Je rozdiel nadizajnovať jeden voz na čistý list papiera obrazne "za pár šupiek" aby sa páčil Európanom, a vypracovať návrh s väzbou na markanty, tradície a štýl značky. Čiže inak bude vyzerať návrh pre čínsku značku bez tváre a inak pre renomovaného hráča so storočnou históriou.
K poslednému odstavcu - áno, zdá sa, že dnes je šetrenie financií dôležitejšie ako image. Autá sa stali čírym spotrebným tovarom, žiadne trvalé hodnoty. Je to smutné. Ale gurmáni vymierajú, väčšine stačí food...
pumpkin
Ak sa bavíme o tvorbe renomovaných štúdií v kontexte mainstreamových automobiliek, tak tam bolo skoro jedno kto to vezme, takže podľa mňa sa až tak nedbalo na nejaké markanty, tradície značky. Príkladom môže byť Volvo Tundra/Citroen BX, Fiat Luciolla/Daewoo Matiz, Jaguar Kensington/Daewoo Leganza, atď... Dnes už robia strašne málo konceptov (Bertone už tuším úplne zanikol), takže ťažko súdiť či sú stále lepší ako "fabrický dizajn". Podľa mňa nie, automobilky investovali do vlastných dizajnových centier...