Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Tajemný čtyřválec Alfa Romeo: Bude to osmnáctistovka biturbo s 300 koňmi?

33 komentářů

Emel
2.0TSI se VW snad chystá ladit pro Golf R na 400 koní, cca. 195kW má myslím RCZ-R z 1.6... takže naladit 1.8 na 220kW nevypadá jako nějaká extrémní výzva, "jen" jako pohyb na hraně toho, co je dnes v sériové produkci při dodržování emisních norem atd. možné.
_MT_
Tím spíš, pokud se bavíme o dvou turbodmychadlech. U řadového zážehového čtyřválce neobvyklé uspořádání.
Mr.Murphy
jasně... všecko jde.... akorát že nějaký vytuněný Golf nebo auto typu RCZ má obvykle jiný nájezd než manažerská limuzína..... čili je otázka, jak ten motor bude vypadat, když nalítá 200tkm.... no uvidíme.... Ono nakonec stejně všichni koupí ten diesel od VM Motori.... 😄
Gangrel
To ty motory budou mít za chvíli životnost jako závodní speciály... :-!
holden_holden
u folcvagna interval zivotnosti stlacili pod zavodni specialy uz nyni
Mig_35
celá situace je o to pikantnější, že se jedná o sériové skvosty tipu 1,4 TSI nebo 2,0 TSI😊
fOE
tipu?
Tebe by nevzali. 😒 >😁
[odkaz]
Sky for everybody
>😁 >😁 >😁
Sky for everybody
... opravdu, překrásné sochařské dílo... víc fotografií asi ještě není, což?
_MT_
To nejsou fotky. A pokud vím, Alfa Romeo s tím nemá nic společného. Pokud chceš více úhlů, zkus zadat do vyhledávače Thorsten Krisch Giulia.
Sky for everybody
díky
zlysoused
Jestliže se pro Giulii počítá se 6tiválci, tak těch 300 k mohla mít některá z verzí toho 6tiválce.
speedfred
6 hrnce by mohli mat aj viac kobyl...
Dzakobo
Když si někdo koupí 300 koní ve vyšší střední, tak by to mělo mít i náležitý zvuk (třeba jako Ghibli V6, GT-R apod.), přefouklý čtyřválec, nevim nevim, já bych to nechtěl a radši vybral ze zaběhlé D3...

OT: zase na druhou stranu, sice jen čtyřválcový Superb 2,0TSi o 280k je pěkná střela a co s tím udělá případný chip na 350k... sleeper jak blázen >😁 , každý mýslí, že je to ropák o max 190k a ono ejhle >😒]
speedfred
minulý víkend som bol na nejakých jazdách s BMW a ako prívrženec 6-hrncov som bol príjemne prekvapený zvukom 428i v kabriu.
Ja Prvni 123
Hmm, ten zvuk ale asi nebude horší, než u Lancie Delta 1.😁i... a tam je "zcela uspokojivý".
😉
ericn
Další článek o Alfě co bude - to je jak pohádka 1000 a 1 noci. Kdy už Italové pochopí, že to musí být i realita? 😉
webpaja
Za měsíc má být venku, tak jsem zvědav 😄
jossalito
Za měsíc?
Tak to musím upřímně napsat, že jde o jedno z nejutajenějších aut. Krom páru mul zatím nikdo nic neviděl.
Arese
Přesně tak. Není to sice za měsíc, ale až 24.6., ale i tak je nová Giulia zatím jako paní Kolombová. Buď mají Italové bezkonkurenčně nejlepší utajení ze všech automobilek (zatím neunikla jediná fotografie zakamuflovaného auta!), nebo se toho 24.6. objeví jen model ve skutečné velikosti. No, bude to ještě móóć napínavé 😄 😄 😄
ericn
No tak to jsem zvědav, Alfě bych restart přál. Nicméně se obávám, že půjde jen o model = k realitě zas daleko ;-\ Jinak by už určitě nějaký fotky byly. No nechme se překvapit...
webpaja
Jak píše Arese, nevěděl jsem kolikátýho června, takže za 7 týdnů. 😉
Ja Prvni 123
hele, fan klub aut se svastikou ve znaku by teď měl být potichu a šoupat nohama... po té blamáži, co provedl jejich nejvyšší... pohádkář.

>😒]
ericn
Dost by mě zajímalo, co mi tím chceš říct? Jen konstatuji stav věci, Alfa posledních 5 let jen fabuluje a skutek utek, takže fakt nevim o co ti jde?
Ja Prvni 123
co dělám?
Provokuju.
😉

A co děláte vy?

>😒]

Ta Alfa vypadá dobře... 1.8 turbobenzín je v rámci trendu doby ok a výkon 300 koní není málo.
Dokonce ani zrychlení za 6 sekund není špatný - stejně to nikdo nedělá a tohle není supersport.

Odmlčení Alfy mělo zcela pochopitelné důvody a nejvíc humbuku nadělali novináři... víc, než automobilka samotná.

Takže ty řeči tady jsou jen provokací... a k tomu jsem se přidal.
A tobě nepřipadá to, co předvedl nejvyšší muž VW jako komicky ostudné?
ericn
Já neprovokuju, jen konstatuji fakt, že Alfa není schopná dát dlouhou dobu masový model, který by ji uživil - Giulietta, 4C to neni. O MiTu snad raději ani nepíšu. Kde je ta doba, kdy se Alfě dařilo? Nenávratně pryč a Italové jen a jen mlží, nic víc :no😒br />
Ať je VW jakýkoliv, daří se mu a je na silnici čím dál tím víc vidět, narozdíl od Alfy, která mizí a mizí, protože nic kloudnýho nevyrábí. Což je dost škoda ;-\
Gilgit
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Ja Prvni 123
Nesmysly?

Tobě to VW na chladiči nepřipomíná hákový kříž?

Mně teda strašně...

:-!
Gvick2
a zrychlení za šest sekund? To je trochu moc.
Ja Prvni 123
to už je fakt na prášky... šest sekund je moc?!

:-!
Gvick2
Ano, na 300hp je to moc.
Makovnik
Ani ne, BMW 5 ma s 306k 6valom 5.8s/100kmh
Gvick2
Toto je střední třída, konkurence je 3er, konec konců Alfa se několikrát vyjádřila, že chce právě 3er konkurovat. 328ix má se čtyřválcem 245hp a zrychlení 5,7 sec. Takže lepší zrychlení při výkonu o 55hp nižším.