Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Video: Dokáže být nová Mazda MX-5 rychlejší než původní vůz z roku 1990?

Na španělském okruhu Circuit De Calafat proběhl souboj generací. Dokáže původní Mazda MX-5 držet krok s novinkou? To se dozvíte v následujícím videu.
Zpět na článek
21. 6. 2015 06:55
21. 6. 2015 08:18
21. 6. 2015 06:55
Hezké video
Zaujalo me, jak moc se ta nova MX naklani, vim, ze jeli rychle a je mi jasne, ze lehke aut z principu nemuze byt tvrde jako prkno, ale ta vnitrni kola mi prisla odlehcena az trochu moc...
Ale co si tady nejakej mariachi bude otvirat hubu na praci techniku Mazdy, vzdyt ti vedi, co a jak maji delat uz petadvacet let! :-)
Palec nahoru Mazde za to, ze se nenechala strhnout silenstvim, a postavila auto jednoduche, lehke a dobre sladene. Driv se o MX-5 rikalo, ze je to auto pro...ehm...no pro teplousky, ale ted to asi bude super kara pro automobilove punkace :yes:
Rozbalit vlákno
8
21. 6. 2015 08:18
Re: Hezké video
a hlavne dobre vypada :yes:
21. 6. 2015 14:05
Re: Hezké video
Ano, vypada skvele, ale zaujalo me, ze ani prvni generace nevypada nijak zastarale, MX-5 vyznava hodnoty, ktere zkratka nedevalvuji :-)
Avatar - woody-alien
21. 6. 2015 08:32
Re: Hezké video
Zřejmě už to bude nějaká telepatie >:D , ale taky mě nejvíc na jinak hezkém videu zaujalo, jak se Miata naklání. Dobře je to vidět v čase kolem 2:50. Tak či tak, tohle je auto, který mě zajímá. Víkendovka pro radost ještě za přijatelný peníze. Jestli má nebo mělo čtyřprocentní image mi je celkem fuk. Každý auto nějakou má a třeba já osobně si aspoň můžu vybrat, jestli jsem socka (Dokker), uhrovitej kšiltovkář (GTI) nebo špatně vydělávající unavenej tatík (Mondeo). V týhle sestavě už mě nějaká "buzna" nerozhodí. >:-[] ;-)
21. 6. 2015 14:04
Re: Hezké video
jo, telepatie, my tu jen svadime souboje, kdo tu samou vec napise drive >:D
Ja to s teplousky nemyslel spatne, to jiste chapes ;-)
Klidne budu taky za kadernika, tohle auto je dostupnejsi, nez drive a jestli neslevilo z toho, co vzdy nabizelo plnymi hrstmi, je to mozna posledni prilezitost poridit si moderni auto ze stare skoly. Uz se tesim na projizdku!
Avatar - Enthusiastic.driver
21. 6. 2015 08:58
Re: Hezké video
Pro kadeřníky a bukvice to bude pořád - přece jen je to stále kapesní roadster... :-)

Horší jsou ty náklony, tak se snad nenakláněla ani první NC. NA druhou stranu tohle je první video, kde jsem něco takového pozoroval. A ještě je tu možnost pořídit verzi club, která by měla být poněud tužší.
21. 6. 2015 09:25
Re: Hezké video
Jak že jsi jí měl dlouho, kadeřníku? >:D

Mimochodem, ve standardních verzích se nakláněly všechny a je to tak v pořádku. Pokud má bejt podvozek dailydriver, musí bejt dostatečně měkkej. Majstrštyk mazdy je v tom, že i s tak měkkym podvozkem pořád nabízí akurátní míru přilnavosti a odezvy od řízení. ;-)
Avatar - Enthusiastic.driver
21. 6. 2015 10:27
Re: Hezké video
Tvoje NCFL s Bilsteinem se naklání určitě míň... Jinak už se snažím zase stát se kadeřníkem, jen lov na ten správný kus začíná připomínat čekání na godota >:D
26. 6. 2015 21:59
Re: Hezké video
Jsem teď viděl srazík "nenaklanějích" se Hond Civic a ono - nenaklání se, ještě neznamená, že neskáče v zatáčce jako koza. A naopak! Mazda na videu se nahne (= bude i pohodlná), ale kontrolovaně, bez cukání a sedne si do zatáčky. Něco takového znám z pár aut a je to pohodová, ale jistá a bezpečná jízda.