Design
Přihlásit pro přidání komentáře
Arese
Ukazuje se, že slavná doba italských designových stuií, jejichž práce bývala globáním měřítkem kvality po celé zeměkouli, je asi definitivně fuč.
P.S. Jsem přesvědčen, že kdyby novou Giulii navrhoval Giugiaro, Bertone či Pininfarina, nejen že by její design byl na nesrovnatelně vyšší úrovni, ale hlavně by byl zcela nezaměnitelný od konkurence!
P.S. Jsem přesvědčen, že kdyby novou Giulii navrhoval Giugiaro, Bertone či Pininfarina, nejen že by její design byl na nesrovnatelně vyšší úrovni, ale hlavně by byl zcela nezaměnitelný od konkurence!
Toto sú veci, na ktoré sme boli roky zvyknutí a podobne ako pochovanie hydropneumatického pruženia u Citroenu to fanúšika áut jednoducho zamrzí. No nič to, život ide ďalej. Ja mám len dilemu, či dnes automobilky svojim vlastným dizajnom dosahujú kvality renomovaných talianskych centier alebo máme tendenciu glorifikovať čosi priemerné a ani o tom nevieme.
Pánovi Giugiarovi v každom prípade ďakujem za všetko čo vytvoril a prajem mu, nech si už v tej 77-ke užíva pekný dôchodok. :yes:
Išlo hlavne o prestíž podľa mňa. Automobilka sa mohla pýšiť kvalitami renomovaných dizajn centier a často to vidieť ešte aj v bazárových inzerátoch: "Predám Peugeot 406 coupé Pininfarina". Podľa mňa úžasná vec bola ako tieto centrá dokázali navrhnúť dizajn pre superšportiaky, ale aj pre lacné Daewoo. Z marketingového hľadiska to už asi také terno nebolo lebo zabíjali vlastnú prestíž.
Vtipné tiež bolo, keď štúdio navrhlo koncept pre konkrétnu automobilku, ale nakoniec to vzala nejaká iná. Napríklad sa hovorí, že koncept Jaguar Kensington poslúžil pre Daewoo Leganza. 😄