Novinky
Burani potřebují zákazy a tresty. Osobně bych si v přítomnosti jakéhokoliv nekuřáka v autě nikdy nezapálil.
Přesně navíc neznám nikoho, kdo kouří ve vlastním autě. Ve firemním klidně, ale v soukromém je to ani nenapadne...asi mají ve Francii málo zákazů a snaží se dohnat KLDR >😁
no, me naposledy znacne prekvapil taxikar v rumunsku, co me vezl z letiste - pripoutat v aute se nedalo (on sam pripoutany nebyl), jel jako prase - po temesvaru to valil mistama kilodvacet, standardne se pretlacoval s ostatnimi auty a jeste si v pulce cesty zapalil... neni to cr, ale je to take v eu 😄
Viděli jste někdy západní auto ze 70.let ? Možná i 80 sátých ? Konkrétně piáno měl můj děda a bylo v něm přesně 5 popelníků. Nikdy si v něm nezapálil ... Zákony nic nevyřeší.
No jistě, kouřit v přítomnosti nezletilých osob je mravní ohrožování mládeže. Ještě by se tatínka ptali, co to maminka dělá >😁
.... a to že kouří dieslová auta z vejfuku nikomu nevadí??? Já to taky nechci čuchat. Postavil bych to stejně jako kouření v autě v přítomnosti nezletilého.
Ne Řecko, ale Francie je pohroma pro celou EU. Nejvíc mě pobavilo, jak jim včera uteklo vítězství v etapě na Tour de France, kdy se dva frantíci tak dlouho dohadovali kdo pojede, až kolem nich proletěl Brit a vyhrál.
Potřeba některých lidí mluvit druhým do života je skutečně až chorobná. Já nekouřím a nikdy by mne nenapadlo, když bych kouřil, si zapálit v autě nebo doma nebo kdekoliv jinde, kde by to kohokoliv omezovalo, ale rozhodně nesouhlasím s tím, aby tohle řešily právní předpisy. Kde to skončí? Jaký je rozdíl mezi autem a bytem? Bude si za chvíli někdo osobovat právo někomu zakázat kouřit doma, když tam má děti?
Jsou věci, které nelze řešit zvenku (právními předpisy). Lidé buď rozum mají a chovají se zodpovědně a ohleduplně nebo nemají, ale to žádný zákon nezmění! Je řada věcí v rodině, které zůstávají na posouzení rodiči a veřejný zájem by měl do toho vstupovat jen v krajních případech zneužívání nebo poškozování dětí. Co to bude příště? Že nesmí pít pivo, protože je to špatný příklad? Nebo sprostě mluvit? Tahle představa některých lidí, že lze druhým do všeho kecat, je fakt chorobná.
Jsou věci, které nelze řešit zvenku (právními předpisy). Lidé buď rozum mají a chovají se zodpovědně a ohleduplně nebo nemají, ale to žádný zákon nezmění! Je řada věcí v rodině, které zůstávají na posouzení rodiči a veřejný zájem by měl do toho vstupovat jen v krajních případech zneužívání nebo poškozování dětí. Co to bude příště? Že nesmí pít pivo, protože je to špatný příklad? Nebo sprostě mluvit? Tahle představa některých lidí, že lze druhým do všeho kecat, je fakt chorobná.
ale zase je dobře, že si tak věříš...
btw. tohle jsi byl taky ty co😊
[odkaz]
teleskop je malej a dokaze slusne zabolet, dostat teleskopem po ruce opravdu neni nijak prijemne, navic je porad pripravenej v kapse ve dverich, proste teleskop povazuju za celkem rozumnou obrannou zbran
nuz nebo v tom pripade na videu mec je podle me totalni nesmysl, je to zbran o kterou se da prijit celkem snadno a muze pak celkem snadno poslouzit i proti me, navic to jsou zbrane ktere nepusoby bolest, ale primo poskodi telo reznou nebo bodnou ranou, teleskopem tak maximalne v nejhorsim moznem zlomim par prstu a udelam modriny
ale jako jestli tobe prijde zcela normalni vyhazovat z auta "odpadky" jen tak, tak je to tvoje vec, me osobne to normalni neprijde a snad kazde auto ma za tim ucelem popelniky ci ruzne prihradky kam se "odpadky" davaji a na te benzince se treba vysipou do velkeho kose nebo popelnice 😉
Když mé velké MPV přes odbočovací pruh vpravo podjížděl, tak jsem mu tam místo nenechal ( věděl jsem, že se bude chtít zas vmáčknout do přímého směru, prostě jsem držel stále stejnou rychlost a díky havarijnímu pojištění a vlastnění dalších dvou aut jsem si nějaký ťukanec mohl dovolit a tak se toho nebál). Pak už slyším jen brzdy a vidím, že to chlapec ubrzdil). Na červené mě dojede, přes protisměr se přede mě namáčkl a vystoupil z auta, že mi to asi vysvětlí.
Jen jsem odepl pás ( kdyby mě chtěl mlátit a pak utéct) a čekal až dojde a otevře dveře. Tak se i stalo a začal na mě řvát: "CO TO BYLO! CO TO BYLO", tak jsem vystoupil, stoupl si těsně před něj a nechal ho konfrontovat s realitou, že ten zrzek, co na mě řve, je o hlavu menší a tak o 30-40kilo lehčí a že ten klid ve mě nepramení z hlouposti, ale 15ti let tréninku a 3. Danu. Když se zarazil a došla mu slova, tak jsem mu jen slušně a asertivně řekl ať se uklidní a to i na silnici a vrátí se dovozu.
Slečna, co vedle mě v autě seděla, pak nechápala, proč a čemu se po tom asi čtvrt hodiny směji.
Bohužel toto není ojedinělé a občas si v Praze říkám, že by to opravdu chtělo na řidičák psychotesty. A také mě vžy vytočí, když někdo přede mnou z auta vyhodí vajgl nebo nějaký odpadek a o kouření v malém uzavřeném autě s dětmi se ani nemá cenu vyjadřovat.
neandrtálec hodí tomu druhý vajgl dovnitř do auta /což on tobě neudělal/ a začne se sápat po klacku, aby měl nad druhým neandrtálcem převahu...
docela mně udivuje, že ti stojí vajgl na předním skle za zastavování, případném rozčilování se. já jsem naposledy zastavil na světlech, když se řidička za mnou ve městě dožadovala, abych ji nechal předjet tak, že jí uhnu z "rychlého pruhu". to mně opravdu zajímalo a chtěl jsem od ní slyšet, který pruh je ve městě ten rychlý, respektive proč se rozčilovala, když jsem jí neuhnul.
nedávno na mně na světlech jeden pán taky gestikuloval a protože mi nebylo jasné, co se stalo, stáhnul jsem okýnko, vysvětlil mi, že jsem jel před chvilkou před ním, čistil jsem si přední sklo a část té vody doletěla na jeho čelní sklo. tomu jsem se opravdu upřímně zasmál a zeptal se ho, jestli má v autě totéž zařízení co já, a sice stěrače😊
otřesný pravopis jenom dokresluje tvůj psychologický profil ;-\
jo aha to jsem nevedel ze dysortografie nejak dokresluje psychologicky profil cloveka, takze psycholog jako ty by si do lejstra odskrtnul policko, neumi pravopis a je flegmaticky >😁 no a co z toho vyvozujes pane psychologu?
Vymenil som ho za pekny teleskopicky kluc na kolesa. Namojveru, je hadam este lepsi ako ten teleskopicky obusok. A nikto ma nemoze sprdnut, ze to mam v aute. Holt, povinna vybava je povinna vybava...
😄
Hele každý rok se účastním dobrovolnické akce a uklízíme v naší vesnici příkopy kolem silnice. Kdyby jsi viděl co za hromady odpadu se každý rok na těch 2 kilometrech silnice nasbírá, tak by většina lidí nechápala (12-20 plných pytlů). Lidi vyhodí z auta uplně vše. Vajgly jasně vedou (ale ty nejdou rozumně sebrat ze země), ale pak téměř cokoli od PET flašek, krabiček z mekáče, krabiček od cigaret, no prostě cokoli. Od té doby co se téhle akce účastnim mám opravdu neskutečnej vztek, když vidim na silnici nějaké prase.
Nekuřáci zřejmě neprosazovali svůj postoj dostatečně a nebýt dnes známé škodlivosti kouře, možná by dále "drželi hubu a krok."