Testy
Nedá mi to nezeptat se, protože jsem ještě Superb neměl tu čest vyzkoušet sám.
Říkáte, že nepoznáte rozdíl od adaptivního podvozku, bohužel a to já rozhodně nepatřím mezi lidi, kteří haní redakci za naddržování, se tu časem u všech modelů Škodovky dočteme, že na za čátku jezdí skvěle a pak se ozývá dunění a různé odskoky atp... četli jsme to u předchozího Superbu II, pofaceliftovaného Superbu II (u těch souhlasím, opravdu duní a odskakují i poslední kusy výroby, máme v práci prosincovej 2014), u Oktávek III. generace i u Rapidů.
Takže nalijme si čistého vína..... Bez DCC, Je opravdu komfortnější, než dle mne Etalon mixu komfortního, ale i tuhého utlumeného podvozku Mondea MK V , nebo je agilnější, než etalon sportovnějšího pojetí středního mainstreamu Mazda 6?
Popřípadě, jak byste seřadili podvozkově nejsilnější hráče tohoto segmentu? Myslím standartní podvozky.
Passat, Superb, Mondeo, Mazda 6, Insignia ?
Jinak musím říct, že tohle je nejkrásnější Škodovka poslední doby, i když se tu dost hádek strhlo o tom, že mu sluší jen tmavá, tak liftback i v bílé nepostrádá elegance. Moc se mi líbí a jako první Škodovka i více v liftbacku, než v kombi.
Říkáte, že nepoznáte rozdíl od adaptivního podvozku, bohužel a to já rozhodně nepatřím mezi lidi, kteří haní redakci za naddržování, se tu časem u všech modelů Škodovky dočteme, že na za čátku jezdí skvěle a pak se ozývá dunění a různé odskoky atp... četli jsme to u předchozího Superbu II, pofaceliftovaného Superbu II (u těch souhlasím, opravdu duní a odskakují i poslední kusy výroby, máme v práci prosincovej 2014), u Oktávek III. generace i u Rapidů.
Takže nalijme si čistého vína..... Bez DCC, Je opravdu komfortnější, než dle mne Etalon mixu komfortního, ale i tuhého utlumeného podvozku Mondea MK V , nebo je agilnější, než etalon sportovnějšího pojetí středního mainstreamu Mazda 6?
Popřípadě, jak byste seřadili podvozkově nejsilnější hráče tohoto segmentu? Myslím standartní podvozky.
Passat, Superb, Mondeo, Mazda 6, Insignia ?
Jinak musím říct, že tohle je nejkrásnější Škodovka poslední doby, i když se tu dost hádek strhlo o tom, že mu sluší jen tmavá, tak liftback i v bílé nepostrádá elegance. Moc se mi líbí a jako první Škodovka i více v liftbacku, než v kombi.
U Superbu zatím nevím, ale tloukla O3, (prej už je to lepší, ale nevím), tluče i Fabie 3, no nebudu raději pokračovat.Bohužel se to ale tady člověk doví z testů až další generace, kdy se to uvede jako vylepšení oproti minulé generaci. 😉 V dané době je ticho....., jo a hoši tluče i Passat. ;-\
Dobrý den,
Mondeo je skutečně komfortní, ale ve srovnání s konkurenty je podle mého soudu až moc měkké, takové americké. Naklání se, noří se při brzdění a podobně.
Passat je od podvozku lépe utlumený než Superb, nicméně Passat bez DCC jsem ještě neměl možnost vyzkoušet, takže vám bohužel neřeknu rozdíl.
Mazda 6 je skutečně etalon sportovnosti, ale na velkých kolech mlátí a je hůře odhlučněná.
Insignia hodně dobře tlumí menší nerovnosti a je taková plavná, pak ale přijde nějaká spára a ozve se rána. Ve srovnání se Superbem působí zavalitějším dojmem.
Celkově? Nejlepší mix vlastností ze segmentu má podle mojeho názoru Passat, ale s rezervou, protože jsem u něj nevyzkoušel všechno.
Mondeo je skutečně komfortní, ale ve srovnání s konkurenty je podle mého soudu až moc měkké, takové americké. Naklání se, noří se při brzdění a podobně.
Passat je od podvozku lépe utlumený než Superb, nicméně Passat bez DCC jsem ještě neměl možnost vyzkoušet, takže vám bohužel neřeknu rozdíl.
Mazda 6 je skutečně etalon sportovnosti, ale na velkých kolech mlátí a je hůře odhlučněná.
Insignia hodně dobře tlumí menší nerovnosti a je taková plavná, pak ale přijde nějaká spára a ozve se rána. Ve srovnání se Superbem působí zavalitějším dojmem.
Celkově? Nejlepší mix vlastností ze segmentu má podle mojeho názoru Passat, ale s rezervou, protože jsem u něj nevyzkoušel všechno.
Honzo, chceš půjčit nový Mondeo? To co tu je napsaný o jeho podvozku není tak docela pravda. Jeho problém je v tom, že nemá tu interakci, kterou se honosili jeho předchůdci. V žádným případě není houpavější než Superb, jen komfortnější a jaksi inertnější. Je to škoda, ale napsat, že se víc naklání nebo neumí kontrolovat podélný síly mi přijde nefér. Schválně jsem s ním jel právě při přebírání Supu...
Ten má pak proti Mondeu o něco hlučnější podvozek na nerovnostech.
Ten má pak proti Mondeu o něco hlučnější podvozek na nerovnostech.
Nene, s Mondeem jsem jezdil a zatím mi to stačí. Intererakce chybí u všech nových Fordů, ale zkuste ze stejné rychlosti naplno zabrzdit se Superbem a Mondeem. Ford vypálí světly díru do asfaltu...
No, já mám ještě zkušenost s pofaceliftovaným FoFo a agilnější "nesportovní" kombík na okrsce jsem zatím nejel (s 1.5EB) a to i včetně Golfa, který mi příjde o trochu horší tlumení nerovností (opravdu jen o kousek), ale neřikám, že by se mu do zatáček nechtělo, to zas ne 😄
Ja súhlasím s Pajom, Mondeo sa tu démonizuje akoby to bola pomaly húpavá americká limuzína z 80. rokov. To, že nové Mondeo v zákrute zakľakne viac, neznamená, že nedrží, len sa netreba zľaknúť, po tom prvotnom zakľaknutí už drží a oblúk vykrúži s istotou.Trochu agility iste stratil, ale istoty nie. Naopak komfortom sa posunul tak, že je to bez debaty najkomfortnejšie auto v strednej triede. A zrovna stredná trieda už je menej o nejakej okreskovej agilite a viac o diaľničnom komforte a práve preto môže nové Mondeo v skutočnosti vyhovovať viac ľuďom.
V tomhle máš můj naprostej souhlas. 99% lidí to řešit nebude a spíš jim bude vadit, že 3 letý stáří na Mondeu oproti Passatu cítit je. 😉
V jakem smyslu?
Působí okoukaně, jedinej důvod. Osobně mi taky vadí menší sedačky než v předchozích modelech.
A upřímně nevím, jestli jde už u něch čeština.
A upřímně nevím, jestli jde už u něch čeština.
Hmm, tak to bych cekal nejmin tento duvod. 😄 Na me naopak pusobi okoukane passat, jako kazdy passat, jednoduse das auto co nikoho neurazi, ale wau efekt se nekona ani pri odhaleni ani jindy. Mondeo je "venku" dlouho ale furt vypada podle me ze stredni nejlip. Astoni maska je podle me top. 😄
Interiér hlavně...ten se okoukal rychle a kvalita materiálů konkurence se zlepšila. Nejvíc mi pak vadí potah sedadel. I u Titania je hrubý jak pytlovina.
Honzo, velmi rád se s tebou srazím až budete mít v redakci znovu Supa (což bude podle frekvence testů nejpozději za pár týdnů). Těším se jak mi předvedeš to předklánění a zaklánění. Nic takovýho se mi za těch pár stovek km nestalo, vyjma nepříjemnýho překvapení při přímým přesednutí, jak se Sup umí ostřeji vrhnout do zatáčky. Ne že by v ní byl rychlejší, ale pocitově řidičštější než právě Ford. Jinak se dá s Mondeem jezdit až chuligánskými rychlostmi a pořád je to bavlnka bez naklánění. 😄
Já bych zase chtěl konečně rozpoznat ten strašnej rozdíl v agilitě oproti toliko vychvalované MK IV, neříkám, že lehce to tam nepoznám, ale po dvou jízdách bych si na jinak opravdu dobře jezdící MK IV nevzpoměl.. 😄
Ad 1) stárneš
Ad 2) tím pádem pohodlníš
Nevyznám se v jednotlivých MK, ale oproti předchozímu je to jakoby někdo do řízení a tlumení nacpal vlnu 😉 . Na druhou stranu souhlasím s Iudexem...v této třídě to bude žádanější než jakási sázka na sportovnost.
Ad 2) tím pádem pohodlníš
Nevyznám se v jednotlivých MK, ale oproti předchozímu je to jakoby někdo do řízení a tlumení nacpal vlnu 😉 . Na druhou stranu souhlasím s Iudexem...v této třídě to bude žádanější než jakási sázka na sportovnost.
Osobně si myslím,že u těchto aut bude preferováno ticho na palubě,komfort, jistý podvozek a majestatný přejezd nerovností a "neunavitelnost" řidiče na delších cestách.
Takže sportovnost, či nějaká větší zpětná vazba podvozku a nedejbože v řízení, je z mého pohledu "špatná" vlastnost pro tento typ auta.Ale 100 lidí sto chutí.... 😄
Takže sportovnost, či nějaká větší zpětná vazba podvozku a nedejbože v řízení, je z mého pohledu "špatná" vlastnost pro tento typ auta.Ale 100 lidí sto chutí.... 😄
Já teda s Mondeem něco najezdil a jeho výhodou je tichá práce podvozku a komfort, super na cestování, v zatáčkách to auto ale fakt neumí - tupé, neagilní, se sklony k brzké nedotáčivosti atd. na tom se s kolegou bohužel musím shodnout.
Kluci, opravdu nevím s čím to srovnáváte. Tupost je nesmysl, odizolovanost ano, nedotáčivost? V jakých rychlostech? Mě zůstal jedinej pocit, s autem se dá švihnout do zatáčky jako se starým prádlem a ono to zatočí. Ale vše se děje naprosto samozřejmě až znuděně. Sup byl ostřejší...
100 lidí, 100 chutí... Nijak Mondeo nepreferuju, dostat podobnou nabídku na Passat, Superb nebo Ma6 vezmu místo Mondea klidně je. Jde o firemní auto, nic víc. Ale zbytečná glorifikace na jedný straně a zároveň až umělý ponižování schopností konkurence mi přijde cizí.
100 lidí, 100 chutí... Nijak Mondeo nepreferuju, dostat podobnou nabídku na Passat, Superb nebo Ma6 vezmu místo Mondea klidně je. Jde o firemní auto, nic víc. Ale zbytečná glorifikace na jedný straně a zároveň až umělý ponižování schopností konkurence mi přijde cizí.
S poslednou vetou absolútne súhlasím, práve to je tunajší problém a ako som ukázal nižšie postnutým videotestom, inde na to pozerajú triezvejšie.
Srovnávám s konkurencí, samozřejmě. Lišit se však může jízda od verze, jezdil jsem jen s vrcholným dvoulitrem na velkých kolech, což tuším nebude nejlepší varianta.
Isteže sa to líši, v dnešnej dobe viac ako kedykoľvek predtým. Keď zostaneme pri testovanom Superbe, tak tá konfigurácia sa bude iste dramaticky odlišovať od verzie s 206 kW benzínom, 4x4, DSG a na DCC. Práve preto má význam jedine porovnávanie porovnateľného a v tom je práve dobrý ten videotest, čo som tu postol.
Inak vplyv majú aj očakávania: ja som jazdil na základnom Mondeu s 1,5EB a hoci som sa bál, že tak malý motor si s veľkým autom neporadí, bolo to v pohode. Ty si naopak mohol mať veľké očakávanie (a dôvodne) od 240k benzínu a nenaplnili sa.
Inak vplyv majú aj očakávania: ja som jazdil na základnom Mondeu s 1,5EB a hoci som sa bál, že tak malý motor si s veľkým autom neporadí, bolo to v pohode. Ty si naopak mohol mať veľké očakávanie (a dôvodne) od 240k benzínu a nenaplnili sa.
V tom videotestu je ovšem Mondeo s manuálem fwd proti Passatu s automatem, 4x4 a panoramou...
Kľúčový je porovnateľný motor (vo všetkých 3 prípadoch 2,0 jednoturbový dízel so 103, resp. 110 kW) a karoséria; dvojspojka dynamiku či spotrebu nijak reálne neovplyvní. Porovnateľné bolo tiež obutie (tuším všetky mali 235mm, 18 resp. 19"), pomerne nadupaná výbava atp. Samozrejme ideálne by bolo mať identické úplne všetko, to sa ale v reále, keď testuješ novinárske predvádzačky ani nedá.
Ano, každopádně určitě bych si nedovolil bezdůvodně házet na Mondeo špínu, zejména když předchozí generace jsou mými oblíbenými vozy segmentu, jen to auto změnilo priority a jízdně se chovalo tak, jak jsem popsal. Pro většinu majitelů to bude plus, najdou v něm pohodlný cestovní koráb, ve srovnání s Passatem či Mazdou 6 to auto ale v zatáčkách jednoduše ztrácí, nepomáhá mu zadní náprava do oblouku, je netečné a na limitu špatně ovladatelé. Ale jak říkám, většině majitelů tohle trápit nebude a navíc verze na menších kolech s manuálem a dieselem se může chovat o dost jinak.
Jedna vec k Mondeu - zkuste dat Passat, Superb a Mondeo vedle sebe na nejakou kratkou zatackovitou trat - a namerit si cas. Nebo jeste lepe vzit tri zatacky a zkusit je kazdym vozem projet co nejrychleji - eliminovat rozdily ve vykonech motoru.
Osobne odhaduju, ze Mondeo vyhraje (stejne jako Focus vyprasi golfa a octavii - viz [odkaz] kde ma Focus 215 a ostatni 225 pneu, radek handling a slalom).
Ono totiz jedna vec je subjektivni dojem a druha vec je realita. Podvozek Ford se chova uplne jinak nez VW group - Ford je primejsi, presnejsi, jistejsi. Jen si myslite, ze jedete tou zatackou stejne rychle - ale fakt je takovy, ze ve Fordu jedete o par km/h rychleji...
To je muj nazor. Rad bych videl vysledek takoveho testu, mozna se pletu... :-!
Blby taky je, ze v extremu hodne zalezi co udela ESP. Rasto Chvala nam ukazal jak zajimave nastaveny / naslapany je ted ESP v novem Passatu (na snehu)... [odkaz]
Osobne odhaduju, ze Mondeo vyhraje (stejne jako Focus vyprasi golfa a octavii - viz [odkaz] kde ma Focus 215 a ostatni 225 pneu, radek handling a slalom).
Ono totiz jedna vec je subjektivni dojem a druha vec je realita. Podvozek Ford se chova uplne jinak nez VW group - Ford je primejsi, presnejsi, jistejsi. Jen si myslite, ze jedete tou zatackou stejne rychle - ale fakt je takovy, ze ve Fordu jedete o par km/h rychleji...
To je muj nazor. Rad bych videl vysledek takoveho testu, mozna se pletu... :-!
Blby taky je, ze v extremu hodne zalezi co udela ESP. Rasto Chvala nam ukazal jak zajimave nastaveny / naslapany je ted ESP v novem Passatu (na snehu)... [odkaz]
To už udělali jiní a Mondeo je nejpomalejší jak na okruhu tak mezi kuželkami
[odkaz]
[odkaz]
Poslední generace Mondea je pohodlná, ale agilita podvozku je fuč.
[odkaz]
[odkaz]
Poslední generace Mondea je pohodlná, ale agilita podvozku je fuč.
No vidis to, to bych necekal. Dik za super odkaz - nekdy si rikam ze skutecne namerene vysledky zajimaji jen me - ale nastesti tady jsou germani - ordnung musi byt.
Zajimave, zajimavw ... VW group prijemne prekvapil 😄
Zajimave, zajimavw ... VW group prijemne prekvapil 😄
Nepozeral som čo si postol za odkaz ty, ale tuším v motoringu zobrali Passat, Superb a Mondeo do Chorvátska a späť. A pri priamom porovnaní keď presadali z auta do auta vyšlo Mondeo ako najpohodlnejšie a najlepšie odhlučnené. Že si koncernové autá museli pomáhať DCC aby ako tak v komforte stačili Mondeu je hádam aj škoda zdôrazňovať. Proste sú to dve rozdielne podvozkové školy a fylozofie na čo, komu a na akých cestách bude to dané vozidlo gro zákazníkov používať.
Ano, ja bych tak Passata taky řadil, ale pouze s DCC, protože klasiku jsem také nejel >😁 Já nesouhlasím s tím nakláněním Mondea, jaké motorizace jste jel? Já pouze naftové dvoulitry a auto mi přišlo celkme tuhé, ale i přesto komfortní. Zas tak propastný rozdíl oproti všemi vychvalovanému předchůdci jsem nezaznamenal 😄 Plus body za komfort a nerovnosti, lehce horší v komunikativnosti, ale za mne bez stavitelného podvozku zatím to nejlepší ve třídě, bezkonkurenčně.
Přijde mi nefér srovnávat Passata s DCC, ale Mondeo pokud vím má k dispozici již také stavitelný podvozek, potom to bude jistě zajímavý duel 😄
Přijde mi nefér srovnávat Passata s DCC, ale Mondeo pokud vím má k dispozici již také stavitelný podvozek, potom to bude jistě zajímavý duel 😄
Viděl jste to auto naživo? Ta přední světla vypadají dost prapodivně.
Ano, viděl a né jednou, líbí se mi. Pořád asi v sedanu vyhrává Mazda 6, ale Superb se opravdu povedl, kombik se mi líbí od Mondea, nebo Passat, obojí ale musí být v povedené výbavě 😊.
Tady se vyjímečně shodneme - ano Superb III je asi nejhezčí škodovka co kdy byla i uvnitř to udje, i když ěnkteré plasty nic extra nejsou, ale zas cena je slušná.
problém je ale komfort jízdy a motory.
problém je ale komfort jízdy a motory.
k tomu interiéru bych dodal ty výplně dveří to je o level horší než u druhé řady .Takové sociální na pohled (jako u policejní verze kde se počítá s jednoduchou udržbou když se to ,,znečistí" ) K exteriéru je to v podstatě A6 a ta byla dokonalá už před léty .Předek za mne ty světla OUT .
No, o komfortu Passatu napsali 😒br />
Zatímco hluboké prohřešky cestářů vůči řidičům se zdají být slušně utlumeny, o těch malých víte možná více, než by bylo příjemné. Navíc se při jízdě zezadu ozývá dunění, slyšitelné dokonce i přes lehce zvýšené volume autorádia
A tady u Supa nic takového nepíšou, takže mi vychází že Sup je je lepší a komfortnější než Passat
No, nevím proč ale osobně tomu nevěřím ani za mák...
A tady u Supa nic takového nepíšou, takže mi vychází že Sup je je lepší a komfortnější než Passat
No, nevím proč ale osobně tomu nevěřím ani za mák...
Akosi sa mi nechce veriť deklaráciám o podvozku, naviac bez DCC ako o ideálnom kompromise. V obsiahlom teste na Motoringu porovnávali Superb, Passat a Mondeo na ceste do Chorvátska a Sup tam ako ideál čo do podvozka nevyšiel, naopak vyznel najhoršie z trojice, podvozok Passata hodnotili vyššie asi vo všetkých oblastiach a pri Mondeu jednoznačne čo do komfortu: [odkaz]
Tiež uvedený videotest celkom vyvracia (aj tu na ACZ) opakovaný mýtus o bezkonkurenčnom priestore Superba vzadu. Podľa testu ani jedno auto nie je vhodné pre troch dospelých hlavne čo do šírky a pre vysokých ľudí niet miesta na hlavu ani v Superbe. Darmo potom ponúkne Sup o pár cm miesta na kolená viac, tam nemá problém ani jedno auto.
Najviac som ale zvedavý na test Superba s 1,8TSI, to sa mi javí pre rodinné auto s bežným nájazdom ako ideál.
Tiež uvedený videotest celkom vyvracia (aj tu na ACZ) opakovaný mýtus o bezkonkurenčnom priestore Superba vzadu. Podľa testu ani jedno auto nie je vhodné pre troch dospelých hlavne čo do šírky a pre vysokých ľudí niet miesta na hlavu ani v Superbe. Darmo potom ponúkne Sup o pár cm miesta na kolená viac, tam nemá problém ani jedno auto.
Najviac som ale zvedavý na test Superba s 1,8TSI, to sa mi javí pre rodinné auto s bežným nájazdom ako ideál.
Co je bezny najazd? 😄
Jinak souhlas, 1.8tsi, bohuzel jen s manualem, by mohla byt idealni motorizace.
Jinak souhlas, 1.8tsi, bohuzel jen s manualem, by mohla byt idealni motorizace.
Viď vyššie, takých 20t km ročne. Btw. chvalabohu za ten manuál, Mondeo núti do silnejších benzínov len prispaté HDM automaty.
Když manuál tak 1.8TSI, když automat, tak 2.0TSI. Když velký nájezd, tak 2.0TDI a pak asi klidně automat. Když nejsou prachy, tak klidně 1.4TSI MT, na takové to domácí žvýkání...
No takto to jde vzhledem k realite omezenych Nm u 1.8tsi s dsg, jinak bych napsal ze v teto tride u aut co si hraji na limuzinu automat vicemene vzdy a vsude. A to rikam jako nekdo kdo milerad kvedla, ale do tohoto typu auta uz mi sedi automat vic.
V podstatě souhlasím. Jenom je otázka, jestli by v případě, kdy nejsou prachy, nebylo lepší na takové to domácí žvýkání sestoupit o třídu níže a vzít prostorově stále dostatečnou Octavii. Za cenu Supa 1.4 TSI v Ambitionu máte 1.8 TSI LaK nebo rovnou RS. To zas není taková ostuda. V ceně je výbava.....i motor. 😉
Ten test není špatný, místy je to trošku chaotická směska dojmů, ale proč ne. Mondeo si všichni celkem chválí, nicméně když mají na konci vybrat vítěze, tak od tří testerů zazní koncern - koncern - Superb.
To je v poriadku, zrejme je v celkovom súčte ten Sup naozaj najlepšia kúpa, len som chcel trochu vyvážiť tunajšie tendencie preháňať výhody Superba (priestor vzadu, komfortný podvozok) a naopak zhadzovať Mondeo. Ono tie rozdiely nie sú dramatické (ak vôbec sú) a to ten test ukázal myslím dostatočne. V tom je výhoda priamych porovnávacích testov a je škoda, že na ACZ sa vyskytujú len veľmi sporadicky (a nie, po zaujatých porovnávačkách Škoda vs. celý svet od Sveta motorov netúžim).
suhlas... tiez mi to pride ze ten priestor pre nohy sa uz akosi precenuje... ten test superb passat mondeo co si dal v odkaze som uz videl na autotv ..... a jasne sa ukazalo ze v pripade cestujucich vzadu zacina byt uz vacsi problem s priestorom nad hlavou a opierkami a robustne tvarovanymi zadnymi stlpikmi vo vnutri auta ... ako s razvorom ktory je dnes uz aj v ( razvorovo najkratsom z tejto trojice ) passate uplne dostatocny a priestor na nohy tu ma aj 1,9m vysoky clovek v pohode... pride mi ze mat co najdlhsi razvor uz nie je az takou vyhrou kedze aj konkurencia ho ma uz dostatocny.... skor by to chcelo zamerat sa na priestor pre posadku vzadu... auta su to velke ako tanky ale ani jeden z trojice v teste neodnesie vzadu 3 ludi komfortne bez pocitu sardiniek... pritom su dnesne auta tejto triedy aj o 15cm sirsie ako tie pred 10 rokmi..... Cecko z r 2001 malo sirku 1728mm ( co je dnes sirka maleho auta ) ... a priestoru v nom vzadu napriek tomu nie je na sirku o nic menej ako v tychto novych tankoch... jasne sa ukazalo ze dnesna stredna trieda je navonok rozmerovo hlavne obrovska... a ma budit dojem velkeho auta ..... ale defakto nadalej sme v nej priestornostou co do sirky a miesta nad hlavou tam kde sme boli pred 15 rokmi ....hlavne ze to ma mega razvor.. mega kufor a dlzku 5 metrov....
"Až na občasné prostupování valivého hluku do kabiny (především ve vysokých rychlostech)" co konkretne si pod tim mam predstavit?
Odhlucnenin beru u tohoto typu aut (sluzebak, casto na dalnici, casto nad limit) jako hodne dulezity faktor, coz je spatne pro mazdu a dobre pro mondeo, co to ale znamena u Superbu onen valivy hluk do kabiny pri vysokych rychlostech?
Odhlucnenin beru u tohoto typu aut (sluzebak, casto na dalnici, casto nad limit) jako hodne dulezity faktor, coz je spatne pro mazdu a dobre pro mondeo, co to ale znamena u Superbu onen valivy hluk do kabiny pri vysokych rychlostech?
Objektivne je Sup stejne hlucny jako Mondeo a o neco hlucnejsi nez Passat. Zvyseny valivy hluk mohou mit na svedomi z tovarny montovane Pirelli. Nevim sice, jak na tom jsou P7, ale P Zera v tomto smeru prilis neexceluji.
Valivý hluk se dá vyřešit volbou pneumatik, takže bych to jako výtku nebral. Spíše to vidím jako plus, protože to ukazuje na dobré aerodynamické odhlučnění.
No jo. Zrychlení přes 10 sekund a je to "příjemně pružné"? Kde to žijem? Symbol čistoty se sazomočometem? Ten "neslyšný", "tichý" a "kultivovaný" běh je zvenku slyšet dost zřetelně, typický chrochták. Ta spotřeba v záporech je aby to nevypadalo tak jednostranně, že? 😄
Jinak na to, že je to jen vyšňořený Golf a že je to tak levné (bez toho, abych věděl, co je vše v základní výbavě(už to vidím schované pod sekcí bazaru)), tak to vypadá OK. Někdo zas konečně ignoruje stupiditu moderní doby, která po každém autě vyžaduje, aby bylo "sportovní".
Mimochodem, nechtěli byste dělat pořádná videa? Představení celého auta (interiér, exteriér, jízda) a kritika?
Jinak na to, že je to jen vyšňořený Golf a že je to tak levné (bez toho, abych věděl, co je vše v základní výbavě(už to vidím schované pod sekcí bazaru)), tak to vypadá OK. Někdo zas konečně ignoruje stupiditu moderní doby, která po každém autě vyžaduje, aby bylo "sportovní".
Mimochodem, nechtěli byste dělat pořádná videa? Představení celého auta (interiér, exteriér, jízda) a kritika?
.... pětimetrové auto s 1.6 naftou, na osmnáctkách.... A přibalte mi k tomu adaptivní tlumiče a televizní tuner.... >😁 >😁
Mama mia....
seriózně - nikdo soudný do toho snad nepůjde.... snad ti taxikáři, tam to možná smysl má....
Mám teď Mondeo 2.0TDci se 103kW a pro běžné účely takového auta (čili dlouhé služebky) je ten motor tak tak.... tempomatových 150 je v pohodě, ale už je přecejen cítit že motor se musí snažit.... zrychlování do kopců na dálnici raději s podřazením, aby člověk nikoho nebrzdil.... příští auto chci rozhodně silnější....
Mít pro stejné použití Supa s 1.6....? to bych bral jako trest....
V takových autech se jezdí 40-60tm ročně,klidně i víc a tam je prostě součástí komfortu i adekvátně výkonný motor....
Mama mia....
seriózně - nikdo soudný do toho snad nepůjde.... snad ti taxikáři, tam to možná smysl má....
Mám teď Mondeo 2.0TDci se 103kW a pro běžné účely takového auta (čili dlouhé služebky) je ten motor tak tak.... tempomatových 150 je v pohodě, ale už je přecejen cítit že motor se musí snažit.... zrychlování do kopců na dálnici raději s podřazením, aby člověk nikoho nebrzdil.... příští auto chci rozhodně silnější....
Mít pro stejné použití Supa s 1.6....? to bych bral jako trest....
V takových autech se jezdí 40-60tm ročně,klidně i víc a tam je prostě součástí komfortu i adekvátně výkonný motor....
Jaké Mondeo? Předpokládám, že MK IV, že? (MK V takovy motor nemá) Ten dvoulitr máš asi špatně zajetý, protože já s podladěným 85kw, když dám v Německu 160, někdy i 170 km/h (to už výjimečně) na tempomat, tak auto jede kopec nekopec. Není extra pružné, ale ten motor rozhodně nemá velký problém. Pak už to dál nezrychluje tak dobře, ale do této rychlosti se dálnice dají velmi komfortně proplout. Navíc, pokud není extrémě kopcovitý terén, a velký provoz, co by tě nutil zrychlovat tak se tou 150-160 tkou dá jet kolem 6,5-7 litru v závislosti na výškovém profilu trasy.
jasně, 70-80 Kw jede super kopec nekopec, v reálu pak na každý okresce a dálnici v kopci ta auta zpomalujou a * se tak kilem.
Kopec nekopec jedou káry co maj 200-250 kw +
Kopec nekopec jedou káry co maj 200-250 kw +
Tak to nemáš pravdu. Kopec na dálnici neni kopec v horách, to si nepleť. Tady ostré stoupání nemáme a pokud jsi rozjetý, tak 160km/h auto na tempomat udrží. Klidně ti to rád předvedu a ty mi předvedeš, že 200-250kw auto na to jakž takž stačí... mi neřikej že takový auto nejede kopec nekopec daleko vyšší rychlostí.
Sem nepsal že na to tak tak stačí 200kw, já sem psal že v tom nepoznáš že je kopec, ani otáčky skoro nestoupnou.
Proč by měly při jízdě na tempomat stoupat otáčky?
Protože to musí řadit >😁 Ten motor to neutáhne na tu aktální rychlost, takže to řadí dolů popř sem tam.
Kdžto ty silný motory tam maj pořád tu samo rychlost jako před kopcem.
Popř. u starých automatů (4st. HDM) stouplay otáčky, protože už to nemělo řadit kam, tak jen lezly nahoru otáčky.
Kdžto ty silný motory tam maj pořád tu samo rychlost jako před kopcem.
Popř. u starých automatů (4st. HDM) stouplay otáčky, protože už to nemělo řadit kam, tak jen lezly nahoru otáčky.
To s tým stúpaním otáčok ma zaujalo. V akom aute sa deje to, že na zaradenom stupni pri rovnakej rýchlosti Ti do kopca stúpnu otáčky? Jedine pri variátorovej prevodovke (ale tam sa o zaradenom stupni ani nedá hovoriť).
jj, to jsem měl v 535D, tam to nepoznalo, zda jedu po rovině a nebo šplnám na stěně, zda jedu po prázdnu a nebo vezu pět lidí... Naložíš dvoulitr, spotřeba jde o dva litry nahoru a auto nejede 😉
Spotřeba tak extrémě neroste, vyzkoušeno, ale při nájezdu na dálnici to prostě poznáš. Pokud tomu přízpůsobíš jízdu a v klidu to roztáhneš na 150, tak pak jede i naloženej čtyřválec a nemusí tolik žrát. Největší problém těchto slabších motorů jsou zpětné rozjezdy na cestovní rychlost, protože když na to šlápneš, nafta tam teče v opravdu velkém množství 😄
Jedna věc jsou kW, druhá jsou jízdní odpory, zpřevodování a zátah ve středních otáčkách. Mám Fabku s 85 kW a na české dálniční/rychlostní síti není jediný kopec, kde bych musel podřazovat. Obecně vzato, mnohem častěji podřazuju při jízdě z kopce než při jízdě do kopce. Ano, okresce jedu tím kilem ... ale to jedu proto, že rychleji jet nechci 😄
:yes:
Btw. to máš ten benzínový dvojliter? To si prvý, o kom viem, že má tento motor, všeobecne sa ľudia toho motora dosť báli. Viem si ale predstaviť, že dvojliter v tak malom a ľahkom aute musí byť príjemný pocit. 😉
Btw. to máš ten benzínový dvojliter? To si prvý, o kom viem, že má tento motor, všeobecne sa ľudia toho motora dosť báli. Viem si ale predstaviť, že dvojliter v tak malom a ľahkom aute musí byť príjemný pocit. 😉
Ano. Ale to auto není zase tak lehké a pár kW sebere LPG, takže absolutní dynamika není zázrak, moderní TSíčka nebo Ecoboosty jsou dynamičtější. Avšak pružnost a provozní náklady jsou v podstatě bezkonkurenční.
Aha, tak s LPG to bude o niečo slabšie. Stále ale ten motor bol značka ideál pre prestavbu na LPG; moji susedia dali na plyn Fabiu 1,2HTP a teraz i30 so základnou 1,6kou, tam tie koníky chýbajú rozhodne viac (ak nechcem použiť slovo tragédia).
Na kopec je důležitý krouťák.
Přesně tak, proto to zvládnou i menší naftové motory s přehledem. Když tak na to koukám, tak ta benzínová 6tiválcová emerika má ten krouťák +/ stejný, jako naftový přeplňovaný čtyřválec z Evropy 😄
normální MK V nebo co, prostě dva roky starý.... jako jasně že to pojede na tempomat i 170, ale už je potom motor slyšet a to auto holt funí.... Na tempomat 170 jede kde co, ale jde prostě o tem komfort....
No tak kterej čtyrválcovej nafťák v takový rychlosti nemá už otáčky žejo >😁 Vyjádřil ses totiž spíš tak, že to to auto nedává, ale tohle pokud vim zvládla i benzínová 1.6 MPI z Golfa, pokud to nebylo nějaké velké stoupání.
Tak už jsme tu měli EuroNCAP test hnědého Superbu, srovnávací test modrého Superbu 2.0 TDI s Passatem, Škoda auto konfigurátor červeného Superbu, ptejte se co vás zajímá o bílém Superbu, první jízdní dojmy s modrým Superbem Combi 2.0 TDI, jízdní dojmy se stříbrným Superbem Combi 1.8 TSI, černý Superb 2.0 TSI pro kardinála Duku, srovnávací test černého Superbu 2.0 TSI proti bílému Superbu 1.6 TDI, předání černých Superbů 2.0 TDI předsedům parlamentu a senátu, a teď test bílého Superbu 1.6 TDI.
Proč zde ještě není tak dlouho očekávaný test zeleného Superbu s 1.4 TSI? 8-s 8-s
Proč zde ještě není tak dlouho očekávaný test zeleného Superbu s 1.4 TSI? 8-s 8-s
😉
Tak ono samotný objem tu nie je až taký problém, tým je pomerne nízky výkon a krútiak. Mať tá 1,6ka výkon ako renaultiacke dCi (96, resp. 118 kW), zrejme by to bolo trochu iné (o benzíne ani nehovorím, typický dnešný turbobenzín 1,6 so 118 či 125 kW na takéto auto s prehľadom stačí).
Zas kdyby to mělo víc, tak to bude tak přeturbené, že to nevydrží ani 100k. Objem ničím nenahradíte 😄
jj, ony ty vyhodněné jednašestky toho moc nepředvedou, výkon pouze v malém spektru otáček a při větším zatížení to nejede a žere jak tank, berme v úvahu, že tyto motory jsou tu pro uspokojení EU a ne řidičů.
Přesně tak, oturbená dieselová 1.6ka s více než 100 kW má zákonitě turboefekt/turbodíru jako hrom, zatímco moderní oturbená zážehová 1.6ka půjde krásně lineárně odspoda až nahoru.
Pozri sa navykony naftovych dvojlitrov dekadu naspat a porovnavaj. Netvrdim, ze to je lepsie, aj ked v priamom porovnani sa da kludne povrdat, ze tieto silnejsie 1,6 nahradili zakladne 2,0. Reci o zrani ako tank su mimo, najma ak si zoberies narast velkosti a vahy vozidiel a k tomu vyrazne prisnejsie emisne limity. Ak sa na to pozriem cez sukromne auto, tak nalozenie rodiny na predlzeny vikend znamena zdvihnutie spotreby o par deci, co ma daleko od tvojho zere ako tank. 2 litre ktore spominas vyssie sa mi nepodari ani po hodeni rakvy na strechu a zbaleni trojclennej rodiny na 5 dnovu lyzovacku.Taras...
Tak je pravda, že dvojturbový maloobjemový motor asi nebude čo do životnosti nijaký preborník a lepší, než extrémne fúkaná 1,6ka by bol normálne naladený dvojliter.
Ale práve tomu Superbu by silnejší základ nezaškodil, medzi 1,6kou s 88 kW a 2,0 so 110 kW je dosť veľký rozdiel, preto kľudne mohli ten základ naladiť vyššie, povedzme na tých 96 kW.
Ale práve tomu Superbu by silnejší základ nezaškodil, medzi 1,6kou s 88 kW a 2,0 so 110 kW je dosť veľký rozdiel, preto kľudne mohli ten základ naladiť vyššie, povedzme na tých 96 kW.
To by sice mohli, ale Škodovka by byla za trotla. Tyhle diesely do 90 kW se dělají především pro řadu trhů mimo nás, kde nad 90kW resp. nad 100 g CO2 strmě roste zdanění. Proto existuje MB-C 180d, 316d, A4, Passat, Mondeo, Insignia se stejně výkonnými (nevýkonnými) diesely kolem 85kW, protože bez nich by v řadě zemí neprodali ani šumák. Takže 96 kW u Supa jako základ by byla v těchto zemích neprodejná varianta (ti co kašlou na daně by si stejně koupili 2.0 TDI a ti co snaží šetřit by byli nakrknutí, a že třeba Holanďané jsou pěkné držgrešle). To že je v nabídce u nás přece ničemu nevadí, stejně si 90% klientů koupí 2.0 TDI se 110 nebo 140 kW a o zbytek se porvou benzínové motorizace. A btw. odstup 88kW od 110 kW je menší než odstup 110 kW od 140 kW.
Ano, tie dane a kategorizácie podľa výkonu ako argument beriem. U nás to ale opodstatnenie nemá, preto platí asi to isté, čo pre 1,4TSI: mnohým by u nás iste stačila 110 kW verzia, ale jednoducho nie je, takže buď sa uspokoja s 92 (čo bude asi málo), alebo si musia priplatiť za 1,8TSI.
Na druhej strane som presvedčený, že subjektívny rozdiel medzi 1,6TDI a slabším 2,0TDI bude väčší, ako medzi tými dvomi dvojlitrami, a to napriek nominálnemu výkonu.
Na druhej strane som presvedčený, že subjektívny rozdiel medzi 1,6TDI a slabším 2,0TDI bude väčší, ako medzi tými dvomi dvojlitrami, a to napriek nominálnemu výkonu.
Subjektivní rozdíl mezi 1.6 TDI 88 kW a 2.0 TDI 110 kW bude vždycky i kdyby ta 1.6 TDI byla naladěná na 100 kW. Naladit malý motor na stejný výkon jako velký znamená vždy horší průběh výkonu, v tomto případě čím větší výkon, tím větší turbodíra dole a tudíž pro běžné ježdění se bude zdát v běžně používaných otáčkách všude silnější a tudíž příjemnější/pohodovější dvoulitr. A mezi dvoulitry 110kW a 140 kW je to tak, že při ježdění po městě a na okresce či po dálnici do 130 km/h je subjektivně příjemnější slabší varianta (opět má dole lepší pokrytí výkonu a ztrácí až nahoře kam se při courání nedostane) a varianta 140 kW je příjemnější při trvalém cestování po dálnici rychlostmi řekněme 120 - 180 km/h. Při těchto rychlostech se uplatní o dost vetší výkon (30 kW s trochu naloženým autem ve 150km/h je prostě znát) a nevadí větší díra dole, protože ta se přeskočí vytáčením dolních stupňů. Takže při courání většina řekne, že subjektivní rozdíl mezi 110 a 140kW variantou je minimální a dokonce, že slabší varianta se zdá příjemnější (plynulé táhne odspodu), naopak dálniční letec ten rozdíl uvidí jako dost zásadní, protože se pohybuje v oblasti kde 110 kW varianta už ztrácí dech a silnější varianta zde dominuje. Obecně do auta této třídy, pokud je používáno řekněme typickým způsobem (město plus dálniční přesuny s určitou zátěží) 1.6 diesel nepatří a optimum je ta 140 kW varianta a BiTDI v Passatu je ideál. Na druhou stranu je jistě skupina zákazníků, která to typické určení auta střední třídy (pohodlný dálkový rychlík) moc nevyužívá a pak je 1.6 v dieselu řekněme postačující motorizace pro určitou vyhraněnou skupinu lidí (někdy i národů, které jsou bičovány daňovým systémem jehož modlou je produkce CO2) a jako ideál na courání vidím 110kW dvoulitr.
Jak se jmenuje hudba hrajicí od 00:20. Dík za odpověď.
Pokud už by auto mělo stát takovou dardu,mělo by mít klasický pohon,nebo 4X4 natvrdo s mezinapravou a uzavěrama,a auto vydržet milion km bez větších zasahu.To je pro mě směr,technologie spojena s ekologii.Né absurdně absolutní nadvýroba dizajnovejch krámu a zastírat to Eko normama.Tak jak to bylo v devadesátých letech..Mercedes Audi apod...Srandičky typu napříč uložený agregát a předohrab(levná alternativa vzatá za normu),to se tak hodí do Matise a i ten byl už tehdy předraženy...Bohužel dnešní automobilový svět je pokřivený nadvýrobou,nekvalitou,lživou reklamou,a dnešního klasického neznalého většinového stádního spotřebitele zajímá,jestli to má displaje a jestli dizajn jde k pleti aby to před obchodákem vypadalo.No akdyž to parkuje samo je to čači.Hlavně se chovat ekologicky.Ch.j s tím že to nevydrží bez poruchy ani čtvrt milionu.Oni nám ekologicky vnutí další dizajnový zmetek za statisíce.... ;-\
To je na dlhšiu debatu, v princípe si ale za to môžeme sami. Plačeme za stále výkonnejšími, lepšie vybavenými autami, ktoré budú zároveň lacnejšie (pamätáš si časy, keď nižšia stredná bez veľkej výbavy stála 600000 korún?). Logicky tak automobilky "katujú kosty" a šetria na materiáloch, ktoré už nevydržia pol milióna km, ale len 200t. A tiež tomu nahrávame my, keď málokto si auto necháva od novoty po 300t km, ale po 4-5 rokoch to predá a chce nové.
Zajimalo by me, jak se motor 1,4tsi 92 kw popasuje se Superbem. Tato motorizace se u nas bohuzel nenabizi, ale vydrzi zrejme dele nez 110 kw s vypinanim valcu.
Tipuju podobně jako tohle. 200Nm, maximálka 208 (vs. 206 u 1.6TDI), zrychlení 9.9s (vs. 10.9 u 1.6TDI)... vyloženě bída to není, ale jsem rád, že se u nás ten motor nenabízí... takhle je aspoň tlak na to, aby 1.4TSI 110kW stála rozumné peníze.
Mohli by ste zrusit automaticke prehravanie videa, je to otravne.
Najma ked si otvorim 3-4odkazy do zaloziek z hlavnej stranky a zrazu vsetky zacnu hucat.
Najma ked si otvorim 3-4odkazy do zaloziek z hlavnej stranky a zrazu vsetky zacnu hucat.
Pridávam sa. Človek si zabudne zvuk na maxime a zrazu nečakane zahučí video. Tiež si viem predstaviť, že niekto pozerá ACZ na tajnáša v kancli s viacerými kolegami a nečakané video ho prezradí. >😒]
Každopádne je to otravné. Kto chce pozerať, klikne si na to video, takto nútite sťahovať dáta a spomaľovať prácu s internetom aj tých, ktorí video pozerať nechcú.
Každopádne je to otravné. Kto chce pozerať, klikne si na to video, takto nútite sťahovať dáta a spomaľovať prácu s internetom aj tých, ktorí video pozerať nechcú.
Takže mladý 26 letý řidič si jde koupit svoje první auto a vysolí 600k... Tak a teď tu o červené karkulce... Pánové, tohle vám fakt nevyšlo :no:
Už aby to začali vyvážet do Ameriky a tam je zažalovali za klamný údaj o spotřebě. Rozdíl 2litry mezi papírovou a reálnou spotřebou je cca 50% ! :no:
V USA mají jinou normu, takže by i to číslo bylo jiné. A tohle je problém ve chvíli, kdy prodávaná auta přeměří (opět dle normy) a naměří něco jiného. Těžko se žaluje někdo za to, že normy dodržuje. I když i taková žaloba může uspět. Například vím o případu, kdy firma zaplatila mimosoudní vyrovnání myslím 1,8 milionu USD jen proto, aby byl klid; ta žaloba byl jeden velký nesmysl, ale bránění se také něco stojí.
Za co chces zalovat? Automobilka stanovuje spotrebu na zaklade normy stanovej eu uradnikmi
Takže je to vlastně v pořádku, že dělají z lidí blbce. Takový Hyundai v Americe s tím měl slušný problém. Tam si nenechají s..t na hlavu.
Pokud se nepletu, tak Hyundai v Americe skutecne podvadel a obchazel pravidla testu, zatimco u nas je podvod samotny test.
Za blbca ta ma eu uradnik 😉 , nikde nepisem, ze to je ok, aj kedna mojich poslednychautach sa za papierovu spotrebu jazdit dalo...
zadne sedadla su fakt hrozne a celkovo superb ma nezaujal nicim, mozno celkom pekny dizajn ale inac ani moc ne
No, mne se nelibi ani zvenku. Bude se ale libit v Cine.
K tomu naftova 1,6, se kterou ale nejde jezdit pod neco pres 6 litru... a interier, ktery utaji, ze se jedna o vykladni skrin automobilky.
Sorry. Pro me "neplatnej pokus".
K tomu naftova 1,6, se kterou ale nejde jezdit pod neco pres 6 litru... a interier, ktery utaji, ze se jedna o vykladni skrin automobilky.
Sorry. Pro me "neplatnej pokus".
To psal Zdeněk Izer? .... to jsou fóry.
K dynamice.... 88kW není špatný, krouťák 250 je mizerná mizerie na úrovni komatu. Jinak auto fajn... spotřeba je dost vysoká, ale je to "novinář" .. i když autoinfoshop /obdoba photoshopu , tzn. vylepšení informací/ určitě funguje. Když se pak podívám na cenovku, tzn. obyčejný sprostý řehták a to je, v tesilu za bezmála 900? Tohle mělo dostat 3hvězdy s odřenou hubou.... ale je mi jasné, že to je zase a opět o tom pískání, písničce a chleba. Motor znám i z octy, tam jede moc pěkně, je příjemně živý, ale CHROCHTÁK SPROSTÝ. Honzo, když už máte potřebu šimrat Škodaovky, tak to sakra dělejte míň okatě. K tomu Mondeu - to je další Izerovka jak vyšitá. Tomus se snad musíte v redakci smát doteď....
Tahle škoda ok, spotřeba může jít dolů, tohle si nekoupí nikdo, kdo má potřebu šlapat na krk. Cena 600 by byla ok, ale za podobně vybavený vůz. Možná 630.
K dynamice.... 88kW není špatný, krouťák 250 je mizerná mizerie na úrovni komatu. Jinak auto fajn... spotřeba je dost vysoká, ale je to "novinář" .. i když autoinfoshop /obdoba photoshopu , tzn. vylepšení informací/ určitě funguje. Když se pak podívám na cenovku, tzn. obyčejný sprostý řehták a to je, v tesilu za bezmála 900? Tohle mělo dostat 3hvězdy s odřenou hubou.... ale je mi jasné, že to je zase a opět o tom pískání, písničce a chleba. Motor znám i z octy, tam jede moc pěkně, je příjemně živý, ale CHROCHTÁK SPROSTÝ. Honzo, když už máte potřebu šimrat Škodaovky, tak to sakra dělejte míň okatě. K tomu Mondeu - to je další Izerovka jak vyšitá. Tomus se snad musíte v redakci smát doteď....
Tahle škoda ok, spotřeba může jít dolů, tohle si nekoupí nikdo, kdo má potřebu šlapat na krk. Cena 600 by byla ok, ale za podobně vybavený vůz. Možná 630.
Ne, že by nic z toho cos napsal nebyla pravda, ale s tou cenou ses trochu sekl, ne? 😄
S touhle výbavou by za 600 mohl být tak Rapid, koukni pořádně, co v tom je. Vsadím boty, že takovou výbavu nemá ani průměrný prodávaný MB-E.
S touhle výbavou by za 600 mohl být tak Rapid, koukni pořádně, co v tom je. Vsadím boty, že takovou výbavu nemá ani průměrný prodávaný MB-E.
Pěkná reportáž, pěkné video! Už jen vylepšit tu infografiku technických údajů... To hodně pokulhává za jinak výbornou kvalitou testu a videa! Díky 😄 :yes:
Nic proti, pane Mička, ale úvaha "pohledem 26-letého mladého muže, který si kupuje své první auto, je výhodou ušetřených 2000 káčé na povinném ručení" - to jste jako myslel opravdu vážně??
U auta za 600t. se budeme bavit o částce odpovídající jednomu vyluxování interiéru?? A mladý 26-letý chasník si bude vybírat své první auto v ceně za 600t.?? Kristovy rány, to je opravdu logika ... 8-s 8-s 8-s
U auta za 600t. se budeme bavit o částce odpovídající jednomu vyluxování interiéru?? A mladý 26-letý chasník si bude vybírat své první auto v ceně za 600t.?? Kristovy rány, to je opravdu logika ... 8-s 8-s 8-s
Pokud výrobce auta lže se spotřebou o více než 46% vůči reálu, navíc se jedná o "méně citlivý" diesel, tak jsou výsledné 4* výsměch... ;-\
Už jsem to psal o pár příspěvků výše, ale asi je to pro ostatní v pořádku... 😢
tohle Skodovce nevycitam... je to chyba te normy.
Co ji ale vycitam je, ze se s takhle chciplym autem neda jezdit za min nez 6,neco... to je prece zverstvo.
Bud jsou motorari neschopni - a nebo jim to je jedno.
Ted nevim, co je horsi.
Co ji ale vycitam je, ze se s takhle chciplym autem neda jezdit za min nez 6,neco... to je prece zverstvo.
Bud jsou motorari neschopni - a nebo jim to je jedno.
Ted nevim, co je horsi.
Nic proti dynamickým parametrům, v tom nevidím zásadní problém. Jenže spotřeba, která reálně podle tohoto testu bude stejná jako u 2.0 TDI, je na diskvalifikaci 1.6 TDI. Pokud nižší objem už nepřináší nižší sotřebu, jde jednoznačně o nevhodnou motorizaci. Takže Engine looser z nabídky motorů Superb?
Píšu s otazníkem, protože v [odkaz] byla uvedena PRŮMĚRNÁ MĚŘENÁ spotřeba 5,1 na 100. Což by odpovídalo tomu, za co bych čekal, že bude Superb 1.6 TDI jezdit. Takže kde je pravda? Buď p. Mička neumí jezdit, nebo byl motor nezajetý (cca 5709 km, jenže obdobně měl i druhý Superb), nebo Martin Frei z SM opět v testu kecal...
Některé PR formulace si ale autor mohl odpustit, třeba že ergonomie je podle PŘÍSNÝCH měřítek... Takže bych jen upozornil, že podle těch přísných měřítek je startovací tlačítko naprosto stupidně umístěno mimo zorné pole na sloupku volantu, podle té přísné ergonomie je opět hloupě umístěný zapalovač a podle té přísné ergonomie je ovládací panel světel výrazně skloněný dolů od řidiče... No a zmíka o hutném zátahu... Tak aspoň že tohle létot už tady nejede PET flaška ani přllnavost náprav a kontrola pohybů karoserie >😁 >😁 😉
Píšu s otazníkem, protože v [odkaz] byla uvedena PRŮMĚRNÁ MĚŘENÁ spotřeba 5,1 na 100. Což by odpovídalo tomu, za co bych čekal, že bude Superb 1.6 TDI jezdit. Takže kde je pravda? Buď p. Mička neumí jezdit, nebo byl motor nezajetý (cca 5709 km, jenže obdobně měl i druhý Superb), nebo Martin Frei z SM opět v testu kecal...
Některé PR formulace si ale autor mohl odpustit, třeba že ergonomie je podle PŘÍSNÝCH měřítek... Takže bych jen upozornil, že podle těch přísných měřítek je startovací tlačítko naprosto stupidně umístěno mimo zorné pole na sloupku volantu, podle té přísné ergonomie je opět hloupě umístěný zapalovač a podle té přísné ergonomie je ovládací panel světel výrazně skloněný dolů od řidiče... No a zmíka o hutném zátahu... Tak aspoň že tohle létot už tady nejede PET flaška ani přllnavost náprav a kontrola pohybů karoserie >😁 >😁 😉
ad motor: Mám ve služební O3 1,6TDI s 66kW...Teď mám při najetých 25t km dlouhodobou spotřebu cca 5,5l při 85% podílu dálnice... Superb je větší a těžší auto, takže těch 6l bude realita...
Když chceš používat anglická slova a anglicky neumíš, co se takhle podívat do slovníku?
Ergonomií se zabývat nebudu, ale když se zvládnu trefit klíčkem do spínací skříňky, zvládnu se snad prstem trefit do tlačítka na stejném místě. Jsou i lepší místa? Podle mne ano (například u páky/ voliče převodovky, protože na ní/ něj budu muset sahat). A pěkně to také nevypadá. Už jsem dlouho nejel v autě s podobným aranžmá, ale mám pocit, že na skříňku bývá vidět, i když nemohu dát ruku do ohně za to, že se automaticky nějak nenakloním.
Spotřeby v testech podle mne nemá vůbec smysl řešit. Podívej se na testy aut, s kterými máš zkušenost, od stejného autora a porovnej, jak se tvé spotřeby shodují. Mé typicky ne a už vůbec ne konzistentně. U některých motorů (pohonů) můžou i drobné rozdíly ve stylu udělat pěkný rozdíl ve spotřebě. Pěkným příkladem jsou podle mne hybridy.
Ergonomií se zabývat nebudu, ale když se zvládnu trefit klíčkem do spínací skříňky, zvládnu se snad prstem trefit do tlačítka na stejném místě. Jsou i lepší místa? Podle mne ano (například u páky/ voliče převodovky, protože na ní/ něj budu muset sahat). A pěkně to také nevypadá. Už jsem dlouho nejel v autě s podobným aranžmá, ale mám pocit, že na skříňku bývá vidět, i když nemohu dát ruku do ohně za to, že se automaticky nějak nenakloním.
Spotřeby v testech podle mne nemá vůbec smysl řešit. Podívej se na testy aut, s kterými máš zkušenost, od stejného autora a porovnej, jak se tvé spotřeby shodují. Mé typicky ne a už vůbec ne konzistentně. U některých motorů (pohonů) můžou i drobné rozdíly ve stylu udělat pěkný rozdíl ve spotřebě. Pěkným příkladem jsou podle mne hybridy.
Co ty víš ? Třeba je tam to jedno "o" navíc schválně, aby zdůraznilo "záchodovost" toho motoru. >😒]
Ano, co já vím, možná chce říct, že jsou v nich velké vůle nebo že nedotahují šrouby. >😒] Kdykoli tady tohle slovo vidím, je napsané špatně (možná mě jen "looser" tahá za oči a je to můj pocit, ale je to minimálně počtvrté v relativně krátké době). Zkoušel jsem o tom dříve vtipkovat, už mě to však přestává bavit. Je to jedna z chyb, na které jsem si vypěstoval alergii.
Co jsi chtěl říct druhým odstavcem, jsem opravdu nepobral. Jednoduše ale - Passat má stop/start tlačítko na středovém panelu hezky na očích a po ruce, Superb postaru v místě spínací skříňky. Důvodem bude jednoduše to, že u Superbu je to příplatková položka a tak nějak se počítá, že většina bude s klasickým klíčkem.
Spotřebu smysl řešit má. Já se se spotřebou vcelku shoduji a vesměs, pokud jezdíš "obvyklým způsobem", tak u aut směřují spotřeby různých při obdobném řežimu provozu uživatelů ke stejným cifrám. Typicky třeba TSI - ano, je pravda, že spotřeba se dokáže výrazně lišit, ale při obvyklém způsobu jízdy různí řidiči dosahují obdobných spotřeb. A to navzdory tomu, že motory jsou velmi pružné a často máš na výběr doslova třeba ze tří převodových stupňů, které auto vezme bez remcání.
Ano, teď třeba jezdím často kratší trasy, kde i v létě dosahuji bez klimy 9 na 100 a přijde mi, jak kdybych měl díru v nádrži, zatímco delší trasy jedu za 6 a Brno-Praha zajedu po D1 pod 7 s klimou bez jakéhokoliv sebezapření, s trochou volnějšího tempa za 6,5.
Spotřebu smysl řešit má. Já se se spotřebou vcelku shoduji a vesměs, pokud jezdíš "obvyklým způsobem", tak u aut směřují spotřeby různých při obdobném řežimu provozu uživatelů ke stejným cifrám. Typicky třeba TSI - ano, je pravda, že spotřeba se dokáže výrazně lišit, ale při obvyklém způsobu jízdy různí řidiči dosahují obdobných spotřeb. A to navzdory tomu, že motory jsou velmi pružné a často máš na výběr doslova třeba ze tří převodových stupňů, které auto vezme bez remcání.
Ano, teď třeba jezdím často kratší trasy, kde i v létě dosahuji bez klimy 9 na 100 a přijde mi, jak kdybych měl díru v nádrži, zatímco delší trasy jedu za 6 a Brno-Praha zajedu po D1 pod 7 s klimou bez jakéhokoliv sebezapření, s trochou volnějšího tempa za 6,5.
Co jsem tím chtěl říct?
1) Na stejném místě byly spínací skříňky (až na výjimky jako Porsche nebo Saab) a kolik lidí si stěžovalo? Očividně tohle umístění funguje.
2) Myslím si, že jsou i lepší řešení.
3) Nejsem si jistý pravdivostí tvého tvrzení, že na to místo není vidět. Už jsem dlouho takhle auto nestartoval, ale nepamatuji si, že bych to dělal poslepu. To bych musel častěji míjet. Ale jak jsem napsal, je možné, že jsem se automaticky nějak naklonil, abych na ni viděl.
Těžko říct, jestli nepočítají s velkými prodeji, nebo se jim například nechtělo dělat dvě verze středového tunelu.
To chceš říct, že například na spritmonitoru bude dlouhodobá spotřeba různých lidí se stejným provedením vozu jedna jako druhá? Nemluvě o tom, že novináři mívají syrová auta a na velmi krátkou dobu. A vem si, že testování ve městě může stejně tak znamenat jízdu v těžké špičce, s klimatizací v létě, když je 35 ve stínu, a jízdu relativně volným městem z jara. Jeden může jet po dálnici na pohodu, druhý se může nahánět se služebáky v levém. Vesměs se tedy shoduješ s panem Mičkou, nebo s panem Freiem?
1) Na stejném místě byly spínací skříňky (až na výjimky jako Porsche nebo Saab) a kolik lidí si stěžovalo? Očividně tohle umístění funguje.
2) Myslím si, že jsou i lepší řešení.
3) Nejsem si jistý pravdivostí tvého tvrzení, že na to místo není vidět. Už jsem dlouho takhle auto nestartoval, ale nepamatuji si, že bych to dělal poslepu. To bych musel častěji míjet. Ale jak jsem napsal, je možné, že jsem se automaticky nějak naklonil, abych na ni viděl.
Těžko říct, jestli nepočítají s velkými prodeji, nebo se jim například nechtělo dělat dvě verze středového tunelu.
To chceš říct, že například na spritmonitoru bude dlouhodobá spotřeba různých lidí se stejným provedením vozu jedna jako druhá? Nemluvě o tom, že novináři mívají syrová auta a na velmi krátkou dobu. A vem si, že testování ve městě může stejně tak znamenat jízdu v těžké špičce, s klimatizací v létě, když je 35 ve stínu, a jízdu relativně volným městem z jara. Jeden může jet po dálnici na pohodu, druhý se může nahánět se služebáky v levém. Vesměs se tedy shoduješ s panem Mičkou, nebo s panem Freiem?
Vesměs se se svým vozem shoduji s ostatními uživateli 😉
Samozřejmě že ve spotřebě bude (i značný) rozptyl u různých uživatelů. Ale v zásadě zkrátka platí, že při obvyklém způsobu dosahují různí uživatelé obdobných čísel. Je opravdu jen málo motorů, kde se spotřeby uživatelů výrazně neshodují. Vybavuje se mi např. Škodovácká stará 1.4 50 kW z Fabií, kde záleželo stále na věcech mezi nebem a silnicí (zřejmě zajetí motoru), a kde jedni hovořili o spotřebě kolem 6 l, zatímco druzí nadávali kolik že jim to žere...
Jinak ano, ani si to neuvědomuješ, ale při zasunutí klíčku do zapalování se automaticky vykláníš ze své přirozené pozice.
Samozřejmě že ve spotřebě bude (i značný) rozptyl u různých uživatelů. Ale v zásadě zkrátka platí, že při obvyklém způsobu dosahují různí uživatelé obdobných čísel. Je opravdu jen málo motorů, kde se spotřeby uživatelů výrazně neshodují. Vybavuje se mi např. Škodovácká stará 1.4 50 kW z Fabií, kde záleželo stále na věcech mezi nebem a silnicí (zřejmě zajetí motoru), a kde jedni hovořili o spotřebě kolem 6 l, zatímco druzí nadávali kolik že jim to žere...
Jinak ano, ani si to neuvědomuješ, ale při zasunutí klíčku do zapalování se automaticky vykláníš ze své přirozené pozice.
Ano, Superb je dobrý, ale drahý auto, kterých navíc budou jezdit mraky. Za stejný prachy jako tenhle konkrétní kousek, může člověk mít Mazdu 6,diesel, se 175 koníky ve výbavě Revolution Top. Tedy v plný palbě. A nebo může ušetřil 100k a vzít benzín se 165k... Pak takovejhle Superb moc smyslu nedává...
Prave som sa vratil z Prahy, trasa Nitra-Praha-Nitra, 990 km z toho 130 km po Prahe, rychlost 120 - 150 km/h spotreba 4,9 l/100 km, auto Citroen DS 4, motor 1,6 e-HDI , 270 Nm...
Tato novinka od skodovky ma problem pod 6 l/100 km?!!!
Na co to vyrabaju?! Hanba.... 😢
Tato novinka od skodovky ma problem pod 6 l/100 km?!!!
Na co to vyrabaju?! Hanba.... 😢
Superb je k dispozici i s motorem 1.6 TDI/88 kW (600 900 Kč), v praxi jsme ale paradoxně jezdili s nepatrně vyšší spotřebou, než s dvoulitrovým agregátem, protože výkonový handicap je nutné často dohánět vyššími otáčkami. Dynamické schopnosti jistě neurazí, ale po zatížení automobilu razantně ubude sil.
Tohle myslím je vševypovídající :-!
Tohle myslím je vševypovídající :-!
Kdybych měl volit mezi novým Superbem, Mondeem a Pasaatem, tak zvolím 2-3 roky jeté BMW 4 Gran Coupe M :-!
Z této volby mně vychází jednoznačně Fiat 500L 1.4T Trekking... je sice pravda, ze se poradne ustrojenej dostane s cenou pres pul milionu... ale porad je to utulny auto, se kterym se dobre zije.
😄
😄
Jenže to BMW má asi trojnásobné náklady na údržbu, což není něco, co by ocenil někdo, kdo sice chce vypadat jako "pán", ale platit nechce.
Jazdim teraz docasne 1.6 tdi v Octavii (zrejme ten istý motor) a spotrebu mam 6.4 l/100km.. Zeby bol superb uspornejsi? Pochybujem. Každopádne, tento motor zerie viac ako 2.0tdi, čiže proste zmysel nedava.. A zerie dokonca viac ako porovnateľný motor v "supertazkej" Insignii, takže celkom trapas pre Skodovku
tak jaký tedy je? Zajímalo by mne, jaká motorizace pro Škodu Superb třetí generace je tou nejhorší. Měl jsem za to, že to logicky musí být ta nejslabší. Jsem zvědavý na odpověď.
A není náhodou ta spotřeba dána tím, že je to auto prostě nezajetý. Ty CR diesely s tím mají obecně problémy, že tak 15 -20 tis. km trvá než se ten motor zajede.
Já si pamatuju, že když jsem měl před dvěma lety půjčenou úplně čerstvou 1,6 TDI Octavii III co měla najeto 230 km, tak jsem s ní jezdil v únoru po Praze za 5,8 a přišlo mi to hodně. Podle mě to půjde dolů, až se to zajede a nebo to chce řidiče s lehkou nohou a klidnou povahou >😁
Já si pamatuju, že když jsem měl před dvěma lety půjčenou úplně čerstvou 1,6 TDI Octavii III co měla najeto 230 km, tak jsem s ní jezdil v únoru po Praze za 5,8 a přišlo mi to hodně. Podle mě to půjde dolů, až se to zajede a nebo to chce řidiče s lehkou nohou a klidnou povahou >😁
Motor obvykle nemeni spotrebu uz po 2000km, do 5000 maximalne. Mozno tak motor v 1000tonovej lodi ma este dalej snahu zahorovat par tisic km.
Daktore motory uz maju pri 20tis. po zivotnosti >😁
Vzdy je to o nohe vodica; s cerstvym 1.6TDI v OII s 50km na tacho som mal cez mesto 4.2L podla PP.
Daktore motory uz maju pri 20tis. po zivotnosti >😁
Vzdy je to o nohe vodica; s cerstvym 1.6TDI v OII s 50km na tacho som mal cez mesto 4.2L podla PP.
CELÁ €JROSOSIALISTICKÁ ZÁPADNÍ EVROPA SE ZBAVUJE JEDOVATÝCH DÍZLŮ [odkaz] JEJICHŽ UVEDENÍ V OSOBNÍ DOPRAVĚ BYLO PŘIZNÁNO JAKO OMYL [odkaz] [odkaz] A NAOPAK VÝCHODNÍ EVROPA SLOUŽÍ JAKO RECYKLÁTOR STARÝCH DOVEZENÝCH DÍZLŮ [odkaz] VČETNĚ ČR [odkaz] KDE NĚMECKÁ AUTOMOBILKA ŠKODA AUTO DOKONCE DALŠÍ A DALŠÍ NOVĚ PRODUKUJE 😄
NO NENÍ TO ÚŽASNÝ RAKOVINOBYSNYS [odkaz] 😉
>😁
>😁 >😁
>😁 >😁 >😁
>😁 >😁 >😁 >😁 :no:
Ano, pro někoho kdo chce jezdit dynamičtěji ten motor není (to ani náhodou). Na druhou stranu, ty parametry toho motoru (obecně) plně dostačují pro plynulý provoz. A k tomu máš proti té 1,4 v průměru o 2 l/100 nižší spotřebu a levnější palivo. A to už je pro většinu řidičů a rodin zajímavý bonus.
Zbytečná motorizace pro většinu lidí, maximálně jako velký auto za málo peněz pro obchoďáka nebo drožkáře.
Čo je na mojom názore hlúpe? Pre mňa je hlúposť kupovať si do rodinného auta, ktoré nenajazdí viac, ako 20t km ročne, dízel. Vyššia nákupná cena, vyššie servisné náklady, podstatne slabšia dynamika (podľa samotného testu nevhodné pre plne obsadené auto), vyšší hluk a horšia kultúra chodu, jediná výhoda je v tej nižšej spotrebe. Ale samotný faktor spotreby má tým menší význam, čím menej najazdíš a ja odhadujem, že priemerná slovenská/česká rodina s takýmto autom viac, ako 20t. ročne nenajazdí a vtedy je tá úspora dosť diskutabilná. Iné je to samozrejme u služobáku, ktorý nalieta 50t ročne; tam by som už ale skôr uvažoval o 2,0TDI.
Jinak 1.6TDI bych do tohoto auta doporučil jen masochistovi. Již v Oktávii, při naložení 4 osobama a bagáží je dýchavičná. Jede, drží rychlost pěkně, ale zrychlení je na 100ky metrů.
Co se týká 1.4 ky, jsem velkým skeptikem, že s tím někdo jezdí za 6 či za 7, pokud není ježděno mimo město. Při dálniční jízdě a ve městě se pod 8 rozhodně nedostanete.
Tolik nemá ani V8 6litr. >😁 >😁
Muj Cadillac, což je moderní atmosférická V6 s přímým vstřikem má olejovou nápln necelých 6 litrů....
přidej DPF, přidej, žhavičky, turbo(a), vstřiky, dvouhmotu pokud je to fofrklace a dražší servis pokud je to DSG (vůči HDM) a ono je to docela rozdíl
Dálnice D1 z Prahy do Ostravy, pak popojizdeni po rozkopane Ostravě a zpět, spotřeba dle PP 6.2l, po dotankování a dle kalkulačky 6.279l.
Obecně jezdím od šesti do sedmi.