Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Dodge: Motory Hellcat a HEMI mají skončit v roce 2019

50 komentářů

Anonym
Hodně smutný no, odepsat legendární motory kvůli pošahaným ekologům, falešném snu o nižších emisích a papírové spotřebě.

A hlavně až daj to do pikapů RAM twin-turbo R4 a V6, to bude srandy.

Do Ramky 3500, za to vlek a 3 tunový náklad, po 80 000 km turba na odpis a po 250 000 na odpis motor >😁 >😁

HEMi 500 000 km +

Njn, tak nám bude holt věkový průměr stárnout. Lidi budou jezdit pořád své ojetiny s poctivým motorem.
Pepa_007
JJ nacpěme všude litrový twin turbo tříválce !!!!
Kam ten svět jde, kam? 8-s 8-s 8-s 8-s 8-s
KANKUNEN
Proč pořád ty výmluvy na ekologii. 2,0sky žere stejně jako foukaný tříválec.
Proč neudělají osmiválec co bude mít stejné papíry jako dvoulitr s turbem.
Nicco
Myslis aktualni Autotip test benzinovych sedanu? Taky me prekvapila ta Mazda, ale zase TSIcka tam maji sirsi gumy 18 vs 17, cekal jsem alespon horsi zrychleni u Mazdy, ale ani pruzne zrychleni neni nijak tragicke. Takze takova atmosfera je super.
Dylan McKay
Jsi jeden z mála, kdo má právo brečet :yes😒br />
Většinou nad takovými články pláčou ti, co by si stejně nic takového nikdy nepořídili. 😉
XTad
Ted me napada, oni ten svet mozna fakt spasi. Lidi si zacnou hyckat svoje auta (neco jako na kube), nova auta nikdo nebude chtit, takze se prestanou vyrabet, coz ohromne ulevi zivotnimu prostredi, nebudou se mnozit vraky...
Blue Sun
A pak někdo vymyslí zákon, že auto starší třeba šesti let je nebezpečné a neekologické a máš povinnost ho zlikvidovat. Protože co? Protože ekonomika se musí točit...
XTad
To uz se taky pomalu deje, no... Je to vsechno o lidech, jak daleko to nechame zajit.
Anonym
A protože tady umí lidi nadávat jen u piva a masově naposledy vyšli snad v únoru 1948, tak si asi necháme kakat na hlavu pořád.
Hittman
:yes:
Dzakobo
To sice je vše na nás, ale když to vezmeme k jediné legální možnosti jak něco změnit, což jsou volby, tak najednou já a spousta dalších lidí zjistí, že vlastně není koho volit... A když je, tak je to pidistranička. Určitým východiskem můžou být Svobodní, kde jejich prioritou jsou peníze/zisk, ale už moc neřeší podporu rodiny, ekologie apod..
XTad
No muzes lobovat u tech soucasnych (treba kvuli srotovnemu, nebo emisnim zonam) nebo sirit osvetu mezi motoristy, pripadne jit prikladem a nejezdit v downsizovanem aute.
Anonym
Legální?

Co takhle vyrazit do ulic, zablokovat náměstí a ulice a ve statisícových až milionových počtech?

To jediné má naději na úspěch, ne volby.

Kdyby se zajímali o to co je legální všichni, co dělali povstání, revoluce apod, tak se nikdy nic neudálo >😁
Pokud jedná vláda zcela v rozporu se zájmy většiny občanů v celkem zásadních otázkách a protesty ignornuje nebo tyto lidi označuje jako extremisty, xenofoby a šílence, pak je legitimním způsobem dokonce i puč. A klidně tu napíšu i ozbrojený.

Nejde si nechat do nekonečna vše líbit.
XTad
Porad se bavime o autech. Kdyby kvuli nim vysli davy do ulic, tak budou vypadat jako banda neandrtalcu, co se odmitaji vzdat svych uzranych auticek a budou nicit ovzdusi a otravovat zivot ve mestech za kazdou cenu. Podivej se treba na pumpickare, jak se svoji jarni cyklojizdou odvarili.
Anonym
Já to nemyslel jen kvůli autům, tady těch problémů je víc, počínaje podporou mladých rodin, prodnosti původních obyvatel národa, omezení sociálních dávek, imigranti, ekologie, omezování svobody a špehování všude možně.....
XTad
Porad si myslim, ze kdyz mas nejaky problem, tak je lepsi nalezt reseni a sirit osvetu. A az potom pripadne hulakat v ulicich. Treba demonstrovat za vyssi porodnost puvodnich obyvatel naroda mi neprijde jako nejstastnejsi.
Blue Sun
Někdy je zjevné, že řešení a osvěta nefunguje, protože protistrana nejeví zájem situaci řešit.
Anonym
Tak tak. Na nemocné děti a seniory nejsou peníze, ale na imigranty ano. Zajímavé. Je potřeba dát politikům vědět, co si o tom občané myslí a pokud toto nerespektují, tak je holt vyhodit. A to všemi prostředky.
XTad
Ale notak. Nemocne deti i seniori penize samozrejme take dostavaji.
Anonym
A proto se na ně musí pořádat sbírky a sbírat plastová víčka? Ale notak >😁
XTad
Nerad bych zabihal do podobnych diskuzi, ale to, ze se delaji verejne sbirky jeste neznamena, ze stat zadnou korunu nepusti. Imigrantum take lidi nosi ruzne veci a treba i ty penize nad ramec statni pomoci.
Xylo
Tyhle argumenty o plastových víčkách čtu hlavně na novinkách ... Teď jsem se po tom trochu pídil a VZP nechtěla nějaké holčičce zaplatit hipoterapii (jízda na koni) a bazén, i když jí to tak super pomáhalo při léčbě mozkové obrny. To jsou teda ale zlotřilci ...
XTad
Je sice fakt, ze seniori a nemocne deti nejakym prebytkem netrpi, ale prredstava, ze se jim sebraly penize, aby bylo na uprchliky, je dost zkreslena.
Anonym
Nesebraly, mohly se jim převést ty peníze za uprchlíky. A záreven za ty darmožrouty kolem nich.
Dzakobo
Hemi a V8 Chevroletu jsou motory, které dávají autům jedinečný náboj "nezničitelnosti" a v dnešní době i výjimečnosti díky OHV, které ale překvapivě stále dokáže konkurovat DOHC. Právě kvůli OHV bych radši vlastnil Camaro než Mustang. Spotřeba kolem 12-ti litrů je, myslím, úplně OK a pokud i to je moc produkce CO2, tak radši (i když i to je "zvěrstvo") přestavba na CNG, než turba.
Anonym
Tady v čr má dost lidí HEMI na LPG a no problem. osobně i některé z nich znám.
Dzakobo
LPG se nyní velmi vyplatí, když je litr okolo 13,90 Kč a benzin o 19 Kč víc >😁 . Takové kupé s V8 je úplně ideální kandidát na přestavbu, protože cena přestavby je malá v poměru ku kilometrům, které je třeba najet, než začnu šetřit a tak velký kufr stejně málokdo využije, takže klidně tam nandat válcovou nádrž na 100 litrů, ať se nemusí často tankovat.

Hlavně jsem myslel CNG ve smyslu tom, že má menší produkci CO2 a líp projde tabulkami, takže není daný vůz tak sankcionován za nadlimitní emise.
Aoyagi
Však Northstar už je taky dlouho po smrti, a bůhví jak dlouho vydrží smallblocky.
Anonym
Místo Northstaru jsou spolehlivější smallblocky, co mam info, tak GM počítá s V8 i pro CT6 a CT8.
Enthusiastic.driver
Jenže aktuální generace smallblocků se spoustou ***činek už má pramálo trvanlivosti a spolehlivosti svých předchůdců, co jsem vyčet 😒
jirin
Pokaždé, kdy jsem v USA, tak skoro vždy se na ulici otočím, když se dle zvuku nějakej V8 rozjíždí nebo profrčí kolem. Tohle nikdy neomrzí. Posledně jsem tam najezdil s Impalou 2014 V6 několik tisíc mil a bylo parádní, jak spotřeba, tak projev a spolehlivost. Pak ještě na Hawaii Mustanga 5.0 a to bylo teprve něco.
Blue Sun
Když to udělají, jak dlouho asi bude trvat, než je zavedou zpátky? Lidi se jim na ty foukané sekačky vykašlou... Aspoň v USA.
3_diamanty
sa nam to kazi .... a pritom este pred 15 rokmi to boli tak krasne automobilove casy .... nikto sa vtedy pre pol litra paliva nesiel po... ... este ze bicykel nikdy nesklame 😉 raz mozno este bude opat v mode.... kedze je dost mozne ze auta uz ludi nebudu nadchynat tak ako kedysi.... bike ma zrejme svetlejsiu buducnost
Xylo
Moje řeč, kolo je super 😉
3_diamanty
a raz bude este v mode... nielen horske ale aj tie mestske ... pacia sa mi aj tie nove moderne s dizajnom a la retro s blatnikami a kosikom do mesta.... 😉 .... napriek tomu stale preferuje horsky bike... s sirsimi pneu odpruzenou vzduchovou vidlicou a hydro kotucovkami.... v mojom okoli vzhladom na teren .... by som akykolvek cestak znicil ... ale uvazujem aj o mestskom ze sa ciste len spustim do mesta na nom proste ziadny teren .... len ako taky klido-pido exhibicny mestsky bike. 😉
Blue Sun
Ty městský hybridy vůbec nejedou, to je pseudokolo. Navíc moc zdravé posezení to taky není, rovná páteř chytá všechny otřesy a víc trpí ploténky.
A vůbec nejhorší jsou elektrikáři. Čím dál více narážím na problémy s piloty elektrokol, kteří své stroje vůbec nezvládají. Ještě donedávna měli šlapací herku, kterou i průměrný běžec předběhl, teď dostali do rukou rychlý stroj a neumí si s ním poradit, hlavně řídit a brzdit.
3_diamanty
ano to som si vsimol... sedis tam moc rovno... kdez to na horaku si dopredu nahnuty a mas tam pruzenie ( u celoodpruzenych horakoch pekne pruzi aj zadna cast ) .. ale videl som mestske biky ktore maju zvlast len sedadlo odpruzene a vpredu nejaka kratka odpruzena vidlica.... viem je to take nijake.. ale lepsie ako nic.....

ono najlepsi kompromis je klasicky horsky bike s odpruzenou vidlou.... celoodpruzene su uz zase tazke a drahe ... a neodpruzene ti zase po tych nasich cestach/necestach aj zuby vybiju .. bez ohladu na to ako silno nafukas plaste a ake mas pneu... mam bike americkej znacky s karbonovym ramom a odruzenou prednou vzduchovou vidlou a som spokojny ... ide doslova ze sam... je neskutocne lahucky a perfektna geometria ramu a posed robia svoje... ale raz by som chcel vyskusat aj tie "retro" mestske biky ... tak nejako sa mi zacinaju pacit.... ani neviem preco .. su pekne a jednoduche....
Blue Sun
To pružení sedla je snad ještě horší, protože se ti mění vzdálenost sed-pedál, takže vůbec šlapeš pitomě... Celopéra už dneska nejsou o tolik dražší a těžší, než stejná kategorie pevných. A bike s pevnou přední vidlicí, pokud je to třeba karbonka, je docela fajn, pro dobrého jezdce. Nakonec, silničky taky mají jen pevnou a jezdí se na nich pořád.
XTad
Mozna v Berline, nebo Amsteru, ale u nas, kde jsou vsude nejaky kopecky, je jako dopravni prostredek nevhodne. I kdyz se rozmahaji vselijaka reseni, ktera cloveku do kopce pomuzou... Auto kazdopadne plnohodnotne nikdy nenahradi, byt sve vyuziti ma.
_MT_
Kopečky jsou právě skvělé. 😄
XTad
Takze vsude prijizdet propocenej a ufunenej je taky super?
Blue Sun
Zpotíš se i na rovině, když si trošku mákneš. 😉
_MT_
Já tedy kolikrát sjedu kopec, jen abych ho mohl vyjet. A někdy to dělám opakovaně. Ale že bych přijel propocený a ufuněný? Kopce se dají jet i na pohodu, když na to přijde. A skvělé jsou proto, že představují vyšší zátěž při nižší rychlosti. S rostoucí rychlostí totiž roste hluk a setkání s hmyzem jsou méně příjemná. Záleží samozřejmě také na počasí. Jak píše blue.sun, když do toho šlápneš, tak se zapotíš i na rovince. Jen to bude ve vyšší rychlosti než v kopci.
XTad
Tak ale to delas kdyz se jedes projet, ne kdyz jedes na kole, abys nemusel pesky, nebo autem.
Xylo
No ve velkém městě by se mi asi jezdit ani nechtělo ... Ono kolo je spíše pro radost, tedy projet se a ne někam dojet .
Blue Sun
To záleží na vkusu každého... já beru kolo jako sportovní i dopravní prostředek.
Jsou města, kde se dá kolo využít dobře (Budějovice, Prostějov, střední Čechy vůbec hodně...), jsou horší místa, kde to moc nejde (Liberec, horská města). I v té Praze se to dá zvládat. A zase na druhou stranu, kopce jsou super na zadek a stehna. >😁
solaris1
no to urcite.......... inak tie dodge su pekne auta, jedine co by som im vytkol je interier, do takeho auta sa nehodi takyto volant a celkovo ten interier nevyzera dobre, exterier super ale interier je hrozny.....
Hittman
to říkal Stallone v Demolition man? Svět je stará bába v šedivém hábitu....
Enthusiastic.driver
...zatím bych řekl - mnoho povyku pro nic. Pokud bude o velké V8 zájem a lidi je budou kupovat, věřím, že z nabídky nezmizí.

Světem hýbou prachy, ne ekologie :-!
XTad
No z Evropy skoro zmizely, Amerika bude nasledovat...