Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Pražští strážníci dostanou nové VW Transporter a Hyundai i30

29 komentářů

3_diamanty
som rad ze to vyhralo prave gdi :yes:
Atomas
Já taky, se spotřebou GDI při ostřejší jízdě po městě a navíc s automatem alespoň budou méně jezdit a buzerovat >😒]
Ozzman
Ideální motor do města a na pronásledování padouchů >😁
ericn
Většina padouchů se rozchechtá, až se k nim bude blížit tahle raketa >😁

Teď vážně, jsem zvědavý jak si i30 povedou na Pražském tankodromu, jestli vydrží alespoň to samé jako dosavadní Škodovky 😉
Ozzman
No u naších východních bratrů jezdí korejci ve službách policie, tak se můžem informovat tam. Je to určitě příjemná změna, že to nejsou jen Oktávky, ale nejrozchlastanější motor.... no nevim.... to bude zajímavé. U Hjondé bych volil 1,6 v naftě, ten není špatný.
Barry Lyndon
Diesel má ve veřejném sektoru (kde bychom měli odečíst pro relevantní srovnání všechny daně) návratnost v nekonečnu. Navíc je to MĚSTSKÁ policie a dieselový smradlák do města? To snad ne! Jedna dieselgate vám nestačí? >😒]
Ozzman
Já to znám... nafta smrdí, ve městě škodí, dýmí a zabíjí předčasně kuřáky.. ale když se nad to povzneseš, tak je takový málobjemovy diesel Dobrou volbou oproti rozežrané atmosféře. Pro hlídkujici vuz se odvděčí skoro o 50 procent nižší spotřebou, má silu i na nejakej rychlejsi přejezd s plným autem. A taky nemusí tak často tankovat 😉
Barry Lyndon
poloviční spotřebu? To jako, že diesel za 5? Benzin za 10??? To se mi nějak nechce zdát... Pokud to bude fungovat jako u VW, tak spotřebu spolehlivě zkrotí ta převodovka (koncernová DSG 7° mě sice neustále vytáčela podtáčením motoru, ale je fakt, že spotřeba bývala někdy až bizarně nízká (tenkrát 1,4 TSI 92 kW v O2))
Ozzman
Tak když gdi nemá problém jezdit za 10 s normálním člověkem, co teprv s automatem a policajtem za volantem... se vsi úctou. Pár rychlých zásahů na IPaku u mekece a už si taky na 10 ti. Kamarád občas referuje jak si stoji ty policejní tsi.... a taky kolem 10 😄 ten naftak nad 6 nepůjde při hlídkovani po městě.
ericn
Tak to sedí, pánové od Policie ( jedno jaké) moc s lehkou nohou nejezdí, většinou ve 2 a auto nešetří. Navíc po celou dobu životnosti ho řídí více řidičů, tj točí se. Tak se nedá mluvit o ustáleném stylu řízení... 😉
IPace
pri jizdach mestaku by diesel znicili behem par mesicu, ostatne staci se optat jak uzasne se jim sipou dieselove Fabie a Oktavie 😄 no radost pohledet...pro servis ktery se jim oto stara >😁
ericn
No neměl jsem na mysli diesel, ale i30 v maskování MP >😁
Individualita
Ten diesel pro městské policejní popojíždění snad nemyslíš vážně...
JoKo
mna zaujala ta cena, 245 000czk za gdi s automatom... najlacensia i30 kombi s gdi a automatom je za cca 392 000czk {474 990czk s dph}. cca 150 000czk zlava na jedno auto je slusne si myslim 😄
a gdi sa podla mna do mestskej premavky pre policajtov hodi viacej ako turbo z pohladu servisnych nakladov...
predsalen uz ich vidim, ako cakaju kym sa zahreje olej, ako dochladzuju po prijazde na miesto cinu...
Ozzman
Jak můžeš vědět, že turbobenzín by byl náročnější? Starým TSI už snad odzvonilo a jaké jiné motory s turbem mají větší servisní náklady, než atmosféry?
JoKo
auto stoji pred suzobnou polovikcu noci a odrazu pripad a treba niekde vyrazit.
ktory motor bude viacej trpiet, ked sa bude vytacat studeny? podla mna turbomotor, ktory ma viacej pohybujucich sa casti, ktory je haklivejsi na mazanie...
prejdem polovickou prahy, zahrejem motor rychlou jazdou a pri dojazde vypnem motor. ktory motor bude viacej trpiet? atmo, alebo turbobenzin? alebo pridem na miesto, zostavam v aute a pockam nejaku minutku, dve, aby som dochladil turbo a tak odchadzam?
z toho hladiska predpokladam, ze tsi bude haklivejsie na pripadne servisne problemy. sucasne tsi su zname papanim oleja {vacsinou prvych destiatok tisic km}, pri gdi som taketo a ani ine nareky nezaznamenal.
Ozzman
Já sem třeba u GDI zaznamenal odcházející řídící jednotky (Co vím, tak na Ceedech, nevím jak na i30), ale není tu jen TSI, mohl to být klidně i T-GDI...

Ano, teoreticky máš pravdu, ale prakticky to ještě nikdo nezkoušel... policejní Oktávky mívaly starou řadu TSI a to byla katastrofa.. Ač mne za to nebudou mnozí místní mít rádi, tak pro měšťáky bych viděl jako ideál malý nafťák (stejně nehoní padouchy), nebo klidně elektromobil (to je ale jiná cenová). Pokud by to měl být stíhací vůz, tak samozřejmě benzín.
IPace
nikdo to zkouset nebude, statisticky byli nejspolehlivejsi vozy ve sluzbach PCR a mestaku staricke oktavky s 1.6 benzin 😄
Atomas
Nejvyšší položkou u provozních nákladů bude benzín. A osobně mám vyzkoušeno, že GDI ve městě má silný apetit. Dle spritmonitoru jsem se jednou dostal i na "krásných" 10,99 l/100. S TSI jsem trhl rekord ve spotřebě pouze 7,15 l/100. To už je rozdíl. Dále mne u korejce dostalo do kolen cena za například obyčejný kabinový filtr... Myslím, že servisní náklady taky nebudou nejlevnější, i když bude MP servisovat u Jíši...
Barry Lyndon
Většina z nákladů na benzin se ale vrací zpátky do státního rozpočtu v podobě spotřební daně a DPH 😉
Individualita
Bingo :yes:
JirkaV8
Chudáci ti co dostanou i30. Muka to byla tak ukrutná, že se i ten nejhorší hříšník dal na pokání. Za trest půjdeš do jůndaje, nene pane kapitáne , raději mě suspendujte na pochůzkáře ale do jůndaje neeee >😁
Th0r
A chci ihned vratit do rozvrzane a bakelitove Dacia Oktavia eeee pardon, Skoda Oktavia >😁
Anonym
K čemu?

Na to hrkání po rozkopané Praze, místy připomínající staveniště by jim stažel Gaz Gazella za poloviční cenu >😁 >😁
Somewhere je už preč
To si trafil, po rozkopaných cestách je to s takým autom fakt "pôžitok". Radšej im mali nakúpiť toto, boli by pohyblivejší...
[odkaz]
[odkaz]
ericn
Hodně trefný >😁 >😁 >😁
Anonym
>😁 >😁 >😁
rmt
Hlavně transporter je cenove asi nejdražší a nejporuchovější dodávka. To si někdo zase vydělal.
Anonym
No však právě >😁