Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Volvo spustilo doručování poštovních zásilek... do auta

Volvo majitelům svých vozů zase o něco ulehčí život. Pošta jim totiž nebude v případě, že si to budou přát, chodit domů nebo do práce, ale do auta.
Zpět na článek
Avatar - Individualita
25. 11. 2015 15:35
Ve Švédsku jsou už asi dál...
Ale já si neumím představit někoho si nechat lézt do auta. Je to prostě můj soukromý prostor, třeba jako byt. Když mi párkrát někdo vlezl do auta a sebral cédéčka a smetáček, tak mě na tom hlavně štvalo že mi tam někdo lezl, nedejbože seděl.

Takže díky Volvo, ale nemám zájem ;-)
Rozbalit vlákno
15
25. 11. 2015 15:59
Re: Ve Švédsku jsou už asi dál...
No, já bych řekl, že zajímavá je na tom spíše logistika. Například jak složitě je nastavena komunikace, protože doručit něco na pojízdnou adresu musí obnášet opravdu pružnou koordinaci a komunikaci. Nevýhodu vidím ve ztrátě soukromí, pokud dáváš někomu informace a přístup ke svému sledovacímu zařízení. Ačkoliv u firemního fleetu je to dnes standard, že o tvých cestách ví "kde kdo", klíč ke svému sledovacímu zařízení v soukromém autě bych asi neposkytl a to ani na nezbytně nutnou dobu. Avšak z organizačního hlediska je to určitě služba velmi zajímavá. Procesní mapa by mě určitě zajímala.
Že podobnou službu nabízí i AUDI, to jsem vůbec netušil.
Avatar - peV
25. 11. 2015 20:18
Re: Ve Švédsku jsou už asi dál...
Při nákupu budeš muset zadat tzv. "doručovací okno" = kde bude auto stát. Když budeš parkovat mimo tebou vymezenou oblast, doručovatel auto nanajde ani neodemkne. Takže to (zatím) nebude tak, že během navštěvy u milenky se ti v kufru objeví nákup pro manželku :-)

Celé to běží přes Volvo on Call a pokud se nákup vejde, otevírat se bude jen kufr, do interiéru se nakládá až když je kufr plný.

Prozatím jde jen o jídlo a hračky. Jídlo se doručuju v termotaškách, které garantují 24 hodinové udržení teploty.

Zdroj: matse.zendesk.com/…articles/2140807
25. 11. 2015 20:48
Re: Ve Švédsku jsou už asi dál...
Diky za odkaz. Je fakt, ze jsem si klic spletl s klicem k vyhledavaci GPS.
S tou milenkou jsi mi ale radost neudelal. Takze je to k nicemu :))))
Avatar - 3_diamanty
25. 11. 2015 16:03
Re: Ve Švédsku jsou už asi dál...
skoda za volvo uz dnes riesi radsej kdejake "somarinky" podobne ako ta jeho detekcia klokanov a nezameriava sa radsej na poriadne motory a interiery.... popravde tie dnesne volva uz mi nejako idu hore krkom s tych ich wellnes stylom obyvacky ... nie su to auta ake si od volva zelam vidiet ale bohuzial... kazdemu vyhoviet volvo nemoze to plne chapem .... mal som kedysi volva rad .... a aj ked dizajn novej xc90 sa mi paci a je monumentalny a seversky .. interier a motory to je skratka podpasovka nehodna mena volvo ... este by to chcelo vymysliet svietiaci volant s vodotryskom .... a kto iny by to mohol vymysliet ak nie prave volvo .. ze jo .. na tieto "somarinky" su dnes uz vo volve machri ...
25. 11. 2015 16:13
Re: Ve Švédsku jsou už asi dál...
Smiř se s tím, že marketingová a konstrukční politika Volva je zaměřená především na bezpečnost pasažérů. A to je vlastně dobře. Již desítky let je to filozofie automobilky a tomu přizpůsobují svůj vývoj = využívají maximálně dnešních softwarových možností a věnují všelijakým těm "somarinkám" více času, než ostatní...
v tomhle Volvu fandím. Mají jasně zvolenou cestu a té se drží.
PS: Některé velké společnosti kupují svým vyšším manažerům jen Volva - kvůli jejich bezpečnosti. Věděls to?
Avatar - 3_diamanty
25. 11. 2015 16:19
Re: Ve Švédsku jsou už asi dál...
nic proti "somarinkam" ak by malo volvo nadalej adekvatny interier aj motory.... ale machrovat s detekciou klokanov a zaroven koncit v xc90 konci na urovni 4 valca je kusok mimo reality a mimo toho co ocakava zakaznik od znacky volvo ... ale tak volvo asi uz viac pozera na wellnes a fantaziu ako na hmatatelnu realitu... tato znacka mala vzdy moje sympatie ... ale ak nova S90 skonci tiez na urovni 4valcov a s nejakym megadisplejom ako xc90 tak bye-bye volvo... ostava mi uz len zamavat mu a popriat vela spokojnych znakaznikov... to uz potom ozaj radsej nieco luxusne z japonska korei alebo usa....
25. 11. 2015 16:24
Re: Ve Švédsku jsou už asi dál...
No... smiř se s tím. I na KIA už přichází doba tříválcová :-)
Já se třeba začínám smiřovat s turbomotory. Pokrok nezastavíš :-) A za tři, čtyři roky s atmosférou nevystačíš :-)
Avatar - 3_diamanty
25. 11. 2015 16:29
Re: Ve Švédsku jsou už asi dál...
s turbomotormi uz isty cas zapasim aj ja... a zvkyam si postupne na to ze sa im nevyhne casom nikto...... . ale tak uprimne 3 valce v hatchi nizsej strednej triedy nie je uz nic extremne ... coskoro to bude v tejto triede standard.... ale v 5m dlhom a 2 tony tazkom SUV to chce aspon 6 valcov... nic v zlom ( konkurencia by mohla rozpravat ) ... tu uz nie sme v nizsej strednej triede za 400 tacov ... navyse volvo hra na premiu.... ci nie? s "lowendovym" motorom to ale moc nepojde ...
25. 11. 2015 16:32
Re: Ve Švédsku jsou už asi dál...
Tak máš tam ještě Jeep na výběr a spoustu jiných Američanů. Volvo nech být Volvem. Volvo je zkrátka Volvo. Samostatná automobilová kapitola. Přesně v tom smyslu, co to slovo znamená v latině :-)
Avatar - 3_diamanty
25. 11. 2015 16:38
Re: Ve Švédsku jsou už asi dál...
volvo je skratka volvo.... tak to je perfektne argumentovane.... ;-) .... takze ked je vsetko hore nohami a uplne na pip... tak skratka je to v pohode lebo volvo je skratka genialne volvo ... maju to chlapci vo volve lahke s touto specialnou taktikou ;-) :yes: a ono to zda sa na vacsinu zakaznikov stale funguje... ;-)
25. 11. 2015 20:50
Re: Ve Švédsku jsou už asi dál...
No, silnejsi argument, nez samotne VOLVO nemam, no...
Avatar - eLzyx
25. 11. 2015 16:23
Re: Ve Švédsku jsou už asi dál...
na Volvácké interiéry mi nesahej, byl bych nerad, kdyby se z toho stala germánská strohost, nebo korejská odulost. Také bych v tom nerad viděl rádoby sportovní prvky, resp. maximálně u speciálních modelů akčněji zaměřených (S60, V60, V40, C90, C.. )
Avatar - 3_diamanty
25. 11. 2015 16:24
Re: Ve Švédsku jsou už asi dál...
mne sa ten megadisplej v xc90 nepaci...a ak mas s tym problem tak ti nepomozem... ;-) ...
Avatar - eLzyx
25. 11. 2015 17:01
Re: Ve Švédsku jsou už asi dál...
ten displej mi "od stolu" přišel také divný, ale v autě jsem si jen nastavil mě pohodlnou teplotu a více jsem se o něj nestaral. Měl jsem to půjčené na hoďku a vracet jsem to nechtěl.
Avatar - rimow11
26. 11. 2015 14:00
Re: Ve Švédsku jsou už asi dál...
:DDDD čo sú poriadné motory a hlavne interiéry?