Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volvo spustilo doručování poštovních zásilek... do auta

Michal Fokt
Diskuze (16)
Volvo majitelům svých vozů zase o něco ulehčí život. Pošta jim totiž nebude v případě, že si to budou přát, chodit domů nebo do práce, ale do auta.

Představte si, že čekáte nějaký rozměrnější nebo těžký balíček. V době, kdy chodí pošta, nebýváte doma a nechat si ho doručit do práce je složité, zvlášť pokud děláte v nějakém velkém office parku. Co s tím? Pokud máte Volvo a náhodou bydlíte ve švédském Göteborgu, přivezou vám ho do auta. Služba je zatím omezena na toto město a dva online shopy, nicméně automobilka ji chce časem rozšířit i na další metropole země a následně i do jiných částí světa.

Poté, co je objednané zboží předáno doručovateli, ten je informován o aktuální pozici auta a k jeho otevření použije speciální digitální klíč k otevření víka kufru nebo pátých dveří, uloží zásilku, zavře a odjede. V tu chvíli vlastník vozu dostane upozornění, že zásilka byla předána. Volvo je sice zatím nejrychlejší, ale není samo, Audi rozjelo letos zkušební provoz podobné služby ve spolupráci s DHL a Amazonem.

Michal Fokt
Diskuze (16)
Avatar - rimow11
26. 11. 2015 14:00
Re: Ve Švédsku jsou už asi dál...
:DDDD čo sú poriadné motory a hlavne interiéry?
25. 11. 2015 20:50
Re: Ve Švédsku jsou už asi dál...
No, silnejsi argument, nez samotne VOLVO nemam, no...
25. 11. 2015 20:48
Re: Ve Švédsku jsou už asi dál...
Diky za odkaz. Je fakt, ze jsem si klic spletl s klicem k vyhledavaci GPS. S tou milenkou jsi mi ale radost neudelal. Takze je to k nicemu :))))
Avatar - peV
25. 11. 2015 20:18
Re: Ve Švédsku jsou už asi dál...
Při nákupu budeš muset zadat tzv. "doručovací okno" = kde bude auto stát. Když budeš parkovat mimo tebou vymezenou oblast, doručovatel auto nanajde ani neodemkne. Takže to (zatím) nebude tak, že během navštěvy u milenky se ti v kufru objeví nákup pro manželku :-)

Celé to běží přes Volvo on Call a pokud se nákup vejde, otevírat se bude jen kufr, do interiéru se nakládá až když je kufr plný.

Prozatím jde jen o jídlo a hračky. Jídlo se doručuju v termotaškách, které garantují 24 hodinové udržení teploty.

Zdroj: matse.zendesk.com/hc/sv/articles/2140807…
Avatar - eLzyx
25. 11. 2015 17:01
Re: Ve Švédsku jsou už asi dál...
ten displej mi "od stolu" přišel také divný, ale v autě jsem si jen nastavil mě pohodlnou teplotu a více jsem se o něj nestaral. Měl jsem to půjčené na hoďku a vracet jsem to nechtěl.