Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Profi

Zpět na článek

Renault Trucks a elektřinou poháněné modely Maxity a D

7 komentářů

kalousek
Ještě se mohl Renault zmínit, jestli ten Maxity kromě baterek odveze i nějaký náklad.
IPace
Renault se zminil, nezminil se Ondřej Pavlůsek

Reault uvadi 1 tunu nakladu info treba tu [odkaz]
kalousek
Uf, takže kvůli převozu jedné tuny nákladu je tam třiapůl tuny balastu ? No to je efektivita jaxviňa
IPace
malej mestskej nakladak na rozvazku zbozi, na balastu nejsou 3.5 tuny ale jen 300kg popripade 400kg v pripade verze s range extenderem, kolik myslis ze ma bezny motor s prevodovkou a spojkama v takovemnakladaku, podle toho co pises za bludy tak asi 0 kilo co 😉

tohle je malej nakladacek kterej je spise velikosti dodavkoveho auta typu Tranzit a rozvazet bude nejaky mrazeny veci, pecivo neboi treba nabytek jako stehovaci auto po meste, svoz odpadu z parku, technicke vozidlo treba sramenem a podobne, proste malej mestskej nakladacek kterej se dostane vsude tam kam se dostane osobni auto a nakladaky ci vetsi dodavky se tam jiz nedostanou protoze jsou vetsi
kalousek
Co myslíš těmi bludy ? Naftová verze (sice s plachtou) uveze skoro dvakrát víc. Viz test tady😒br /> [odkaz]
IPace
Maxity 130 ale neni Maxity Electric ktere vychazi z verze tusim 110

jeste sem muzes hodit odkaz na Maxity 150 ktere ma zase vetsi zatizitelnost, verze Electric ma oproti svemu vychozimu modelu nakladovou kapacitu snizenou o cca 200kg 😉 tedy nic co by nejak vadilo, mimo jine proto se ty elektricke verze pouzivaj celkem bezne v centrech mest, ve Francii se da elektricke Maxity zahlednout celkem snadno a mivaj ho tam jak mestem placene sluzby treba na uklid nebo ruzne zasahove cety treba s rampou, tak i soukrome firmy na rozvoz zbozi, ono kdys plne nalozene auto veze 400-500kg tak je ti celkem fuk ze misto 1200 kilo ma zatizeni jen 1000 kilo

Maxity jako takove parti do aut kategorie 2800-4500kg
kalousek
No v každém případě mi přijde jako úlet, když užitečné zatížení užitkového vozidla je pouhých 22% jeho celkové váhy