Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Jaguar XJ13 a XK180: Znovuzrození nezapomenutelných konceptů (+video)

9 komentářů

Pekelná Micinka
Nikdy jsem nepochopil, proč XK180 odpískali.. Ale repliku bych asi nechtěl, pokud by je nevyrobil sám Jaguar. XJ13 aspoň posloužila k vývoji V12, ale vidět ji závodit, bylo by to veselejší. Uvidíme, co přinese Project 7.
Individualita
Já naopak nemám proti kvalitním napodobeninám vůbec nic. Díky tomu se na silnice dostane trochu té zašlé krásy z časů minulých. Dobrý nápad :yes:
gil54
Já to vidím zase tak, že komu nevadí na ruce levý Rolexky od Vietnamce, tak ať se klidně naparuje v replikách.

Já, když nechci investovat do opravdové a pravé techniky, tak ji raději nemám. Skutečně mě nepřitahují žádné repliky jak veteránů, tak ani Ferrari, které bylo před plastickou operací Pontiacem Fiero. Nejen že bych jakoukoliv takovou falešnou zašlou krásu minulých časů nechtěl vlastnit, ale styděl bych se do takové věci byť jen sednout, natož jí dokonce řídit. I když se v JePe Specials docela snažili, je to jen replika.

Víc než o krásu jde hlavně o historickou hodnotu a tu nemají repliky žádnou. I majitel Tatry 11 se na srazu historických vozidel musí v duchu opovržlivě usmívat nad jakýmikoliv, ať sebehezčími, replikami i těch velmi vzácných originálů.
Brin
Je trochu rozdíl mezi replikou dostupných předmětů za mnohem nižší cenu a pak replikou předmětů, které existují v jediném exepláři a jsou mu v podstatě věrny (za velmi vysokou cenu).
Individualita
Přesně tak. Navíc pokud by Rolex stále vyráběl typ hodinek, které si chceš koupit od Vietnamců, tak ok. Ale pokud už ten typ nikdy nevyrobí a ty je chceš...
gil54
Rozumím, každý má měřítka nastavená jinak a jak se říká - každá věc má svého kupce.

Jen jsem prezentoval svůj pohled, o kterém nechci tvrdit, že je jediný a nejsprávnější. Já to mám v hlavě takhle, ale zároveň vím, že nejsem sám.

(Pokud bych chtěl Rolexy co se už nevyrábějí a žádné původní by nešly koupit, tak si nechám zajít chuť.)
gil54
Já zase rozdíl nevidím vůbec žádný. Sebevyšší cena fake na originál nepředělá.
TeeJay
XK180 je jedno z nejkrásnějších aut ever, má v mé sbírce modýlků čestné místo. :yes:
Pekelná Micinka
😄 :yes: