Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: STK si stěžují na chyby v novém elektronickém systému

Stanice technické kontroly si stěžují na občasné výpadky nového elektronického systému, který má mimo jiné zaznamenávat obrazovou dokumentaci kontrolovaných vozidel.
Zpět na článek
6. 1. 2016 12:31
a to nas ceka jeste podavani DPH jen elektronicky, kontrolni
včera sem byl na financaku, tak sem se ptal jak to bude s kontrolnima hlasenima.
jestli vůbec ještě nekdy jako rodina pojedeme v klidu na dovolenou, aniz by mi nehrozila pokuta 30tis za to, ze do 5 dnu nebudu reagovat na vyzvy FU na doplneni nebo potvrzeni kontrolního hlaseni. bez ohledu na to, jestli je problém na me strane nebo ne, pokuta automaticky 30tis když se neozvu do 5 dnu. odvolani neexistuje. zadna moznost aby potvrdili, ze je vse OK a moh v klidu odjet nekam, kde si v klidu muzu uzit dyl nez 5 dni bez nebezpečí, ze za nic nebude hrozit sankce.
prej se to case vyvrbi, předtím se ale mozna par zivnostniku povesi.
jak to budou delat samostatne ucetni, ty taky nebudou moct nikam odjet na dyl nez 5 dni??

agent bures ma napady jako komousi v padesátých letech s povinnými odvody potravin. kdo nesplnil, třeba proto ze se neurodilo, všechno mu ukradli a ještě ho zavreli za rozvraceni republiky
Rozbalit vlákno
3
6. 1. 2016 13:04
Re: a to nas ceka jeste podavani DPH jen elektronicky, kontr
Zkuste si přečíst něco o neúčinnosti doručení... :-) Třeba vám to zvedne náladu...
6. 1. 2016 14:03
Re: a to nas ceka jeste podavani DPH jen elektronicky, kontr
jenze se mluvi o automaticke sankci když behem 5 dnu nezareagujes a o nejake nedorucitelnosti ani slovo. to ze zrovna nectes mejl nebo datovku je tvoje smula. tohle mi potvrdily o ty holky na financaku a evidentne byly v rozpacích a rikaly ze maj obavy co se bude dit.
kazdopadne 30tis je castka, která stoji za pripadne soudni jednani uz jen z principu a ta tvoje informace me to jen potvrdila
6. 1. 2016 16:11
Re: a to nas ceka jeste podavani DPH jen elektronicky, kontr
Pravděpodobně myslíte toto:

§ 101g

Postup při nesplnění povinnosti související s kontrolním hlášením

(1) Nebylo-li podáno kontrolní hlášení ve stanovené lhůtě, vyzve správce daně plátce k jeho podání v náhradní lhůtě do 5 dnů od oznámení této výzvy.

(2) Správce daně údaje uvedené v kontrolním hlášení posoudí, popřípadě prověří a v případě pochybností o jejich správnosti nebo úplnosti vyzve plátce, aby údaje změnil nebo doplnil, popřípadě původní údaje potvrdil.

(3) Plátce je povinen do 5 dnů od oznámení výzvy podle odstavce 2 nesprávné nebo neúplné údaje změnit nebo doplnit, popřípadě původní údaje potvrdit, a to prostřednictvím následného kontrolního hlášení; pokud není toto následné kontrolní hlášení včas podáno, odstavec 1 se nepoužije.

(4) Správce daně doručuje výzvu související s kontrolním hlášením elektronicky, a to prostřednictvím

a) datové schránky, nebo

b) veřejné datové sítě na elektronickou adresu plátcem za tím účelem uvedenou, nemá-li plátce zpřístupněnu datovou schránku.

(5) Výzva, která se doručuje prostřednictvím veřejné datové sítě na elektronickou adresu, se považuje za doručenou okamžikem odeslání správcem daně.

(6) V případě, že plátce, který nemá zpřístupněnu datovou schránku, správci daně dosud nesdělil elektronickou adresu, odstavec 4 se nepoužije.

V podstatě jste v pytli když nemáte datovku a finančák vám tu výzvu bude posílat na email v tom případě je totiž doručeno odesláním... V případě, že datovku máte, máte minimálně 10 dnů na fikci doručení a pak +5 dnů z výzvy + můžete vklidu použít neúčinnost doručení... páč oznámení v odstavci 1 = doručení... :-) Alespoň tak to chápu já...