Novinky
Doteď podle značky člověk bezpečně rozeznal rizikové (😉 řidiče, značky začínající na "U" a "S" byly jasné. Teď se to trochu ztíží.
předpokládám, že tvoje značka začíná písmenem " A " a to vše vysvětluje
Předpokládáte správně a obecně jsou pražští řidiči (v rámci ČR) nejlepší.
Tak zrovna "S" mívá hafo pražáků žijících na předměstí, takže A či S je nastejno... U je jiná liga (až na výjimky), na tu v ČR nemáme odpověď >😁
Ten byl dobrej... >😒] >😒]
Docela jsem se těšil na to, že si budu moct dát něco osobního, místo nějakého čísla. Bohužel cena, kterou člověk musí vynaložit je pro mě nesmyslná. Opět se koukalo, za jaké peníze se prodávají značky jinde, bez přihlédnutí na kupní sílu u nás. (raději si za ty peníze koupím něco užitečnějšího, nebo co mi udělá větší radost). Je taky pravda co je zde již napsáno, někdo je ukradne a člověk má "nic", pochybuji o tom, že bych přišel s nějakou "doma" vyrobenou náhradou, která nebude mít reflexní znaky a čekal, že provedu výměnu za novou.
V USA jsem si značku se svou přezdívkou pořídil za 45 USD a když jsem odjížděl, vzal jsem si je jako suvenýr a na příslušný úřad stačilo donést ručně psaný papír o tomto skutku >😁
Třeba až opadne zájem, zlevní.
Odkazy níže na stránky s cenami USA a austrálie😒br />
Austrálie - https😐/www.vplates.com.au/plate-styles/… />USA New Jersey (50 USD) - [odkaz]
USA Virginia článek (10 USD za značky)
USA mají ale státy, kdy značky vyjdou na cca 60-100 USD, ale musí se platit poplatek roční, dvou letý, který je nižší, nebo ve stejné výši.
V USA jsem si značku se svou přezdívkou pořídil za 45 USD a když jsem odjížděl, vzal jsem si je jako suvenýr a na příslušný úřad stačilo donést ručně psaný papír o tomto skutku >😁
Třeba až opadne zájem, zlevní.
Odkazy níže na stránky s cenami USA a austrálie😒br />
Austrálie - https😐/www.vplates.com.au/plate-styles/… />USA New Jersey (50 USD) - [odkaz]
USA Virginia článek (10 USD za značky)
USA mají ale státy, kdy značky vyjdou na cca 60-100 USD, ale musí se platit poplatek roční, dvou letý, který je nižší, nebo ve stejné výši.
jedine ST8 BABIS
a kdys je slohnou tak jsou jeste 2 varianty STB 8ABIS a STB BA8IS
a kdys je slohnou tak jsou jeste 2 varianty STB 8ABIS a STB BA8IS
Tak už je pryč ZAV0D0U a ZAV0D0U1, moto + auto 😄
V SK sa to vyriesilo po svojom. Tam sa povoluje len poslednych 5 pismen, ale to kreativite vobec nebrani😒br />
ZA-VODOU: [odkaz]
PO-LICIA: [odkaz]
ZA-BRZDI: [odkaz]
HE-RECKA: [odkaz]
SC-ANDAL: [odkaz]
ZA-VODOU: [odkaz]
PO-LICIA: [odkaz]
ZA-BRZDI: [odkaz]
HE-RECKA: [odkaz]
SC-ANDAL: [odkaz]
BA-WORAK 😄
Nejsem si jist, ale W asi nesmí být, nebo jo? Někde jsem četl, že ne.
Chtěl jsem a čekal jsem. Teď nevím. Za ty prachy to mít na autě tak týden? Fetky to budou pro sběratele krást ve velkém.
Taky jsem se podivoval nad tím že při krádeži má člověk smůlu. Tak mě napadá, že ty značky bude člověk muset přinýtovat plus přišroubovat hvězdicovými šrouby plus pěkně přilepit a k tomu parkovat v garáži.
Vzhledem k tomu, že tuším jakou radost mnohým spoluobčanům udělá ukradení a vyhození takové značky do kontejneru aby někomu znehodnotili investici, bál bych se zatím značky umísťovat na auto, nebo nechávat auto venku.
Existuje sice malý "patch", na který naštěstí stát nepomyslel, ale ani ten neřeší zcela tento problém. Lze si za 600,- nechat vyrazit třetí značku kterou jakože využijete na nosič na kola. Reálně ji použijete jako náhradu ukradené, ale takto půjde nechat udělat jen jeden kus.
Snad bude možné udělat duplikáty neoficielní cestou v takové kvalitě, že se nepozná, že to nejsou originály.
Ještě mne taky napadlo, nechat si udělat duplikát v "nějaké" kvalitě, ten poškodit a jít si nechat vystavit kopii za poškozenou značku. S výměnou poškozené značky narozdíl od ztracené nebo ukradené stát kupodivu nemá problém a kopii vystaví.
Musíme doufat v to, že si značku zakoupí i někdo z politiků a že mu ji potom někdo ukradne. Pokud se toto stane, máme vyhráno. Zákon bude upgradován nato tata.
WL má myslím přední pořádně přilepenou. Říkal jsem si, jaká sranda by byla ji pak vyměnit. Ta by asi šla i s nárazníkem, respektive maskou (nikdy jsem nekoukal, jak je to tam udělané). 😄
P.S. V případě krádeže budeš za novou/jinou značku na přání platit znovu celou původní cenu?
Každopádně práce na chvilku by to nebyla... 😉