Ekonomika
vcera pri prochazce na Visehrad jsme si prohlizeli vedle sebe stojici Rapid Spaceback a Fabii kombi, a krom rozvoru me Fabka prisla vetsi a praktictejsi, dodneska jsem mel zato ze Rapid je segment malich vozu a nikoli nizsi stredni jako je zde v "tabulkach"
Je na spodní hranici NS třídy, Okta je zase na horní co do velikosti.
Jinak nechápu 5k prodaných ix20. Lidi nemají vkus ;-\
Jinak nechápu 5k prodaných ix20. Lidi nemají vkus ;-\
ix20 jsem nedávno jen zahlédl ve zpětném zrcátku a rychle jsem pelášil pryč. Nevybavím si ošklivější auto na trhu.
ten uspech ix20-tky u vas je pre mna prekvapujuci uz dlhsie .... u nas pritom tieto auta ( ix20, venga ) na cestach nejako moc nevidno .. to skor asi stretnem scirocco alebo f500 ...
podla mna pred faceliftom ix20 vyzerala lepsie.... ale venge naopak facelift prospel ... ale je to dost subjektivne ... kazdy to vidi inak
podla mna pred faceliftom ix20 vyzerala lepsie.... ale venge naopak facelift prospel ... ale je to dost subjektivne ... kazdy to vidi inak
Podle toho, co můžu vidět v městečku, kde (převážně) žiju, tak ix 20 je auto manželek a důchodců .... V základu je to poměrně levné auto s vyšší stavbou, tedy (asi) pohodlnější nastupování a lepší výhled. Nic jiného bych v tom neviděl. V místě je dealer Škoda a Huyndai/Renault/Dacia.
No, ono to je hodně tím, že Škoda v této kategorii vyklidila trh. Vyšší levná auta se u nás prodávala přitom vždycky dobře. Nejlevnější Yeti přitom začíná na 400.000, tedy úplně někde jinde.
Takže na výběr je ix20 nebo Meriva, Meriva se mi osobně líbí mnohem víc, bude ale o něco dražší a nemá punc českého auta.
Fakt je, že mi ix20 nepřipadala nikdy nějak pitvorná, je to prostě malé MPV, všeobecně poměrně solidní auto, dá se navíc jednoduše přestavět na LPG.
Takže na výběr je ix20 nebo Meriva, Meriva se mi osobně líbí mnohem víc, bude ale o něco dražší a nemá punc českého auta.
Fakt je, že mi ix20 nepřipadala nikdy nějak pitvorná, je to prostě malé MPV, všeobecně poměrně solidní auto, dá se navíc jednoduše přestavět na LPG.
fabia je sirsim vozom... rapid posobi ozaj uzko....
rapid je taky kockopes.... razvor na urovni nizsej strednej ale vnutri sirka porovnatelna s autom o triedu mensim ... spaceback vedla fabie kombi posobi ako "mensi voz" to je pravda.... podla mna za poklesom rapidu je prave ( aj ) nova fabia
rapid je taky kockopes.... razvor na urovni nizsej strednej ale vnutri sirka porovnatelna s autom o triedu mensim ... spaceback vedla fabie kombi posobi ako "mensi voz" to je pravda.... podla mna za poklesom rapidu je prave ( aj ) nova fabia
Masivni rust 500ky je snad nevysvetlitelny, chapu je po faceliftu, ale stejne je to jedno z nejpovedenejcich retro automobilu. Tedy spis jediny poradny retromobil, sice je tu jeste Mini (je uz ale spise Maxi, a uprimne, v celkem nudnem provedeni), a Beetle (tam se az tak moc na retro feeling nehraje a myslim si, ze to je jedine dobre, kvalitativne je uplne jinde nez New Beetle, sice design uz neni tak prekvapivy, ale jako male kupatko bych ho bral...
A dalsim prekvapenim je relativne slusny vysledek XC70ky, zrejme v roce 2016 budeme mit naposledy moznost si ho poridit s naftovym nebo benzinovym 5valcem, skoda...
:yes: za vysledek, :no: za 4valcove plany volva...
A dalsim prekvapenim je relativne slusny vysledek XC70ky, zrejme v roce 2016 budeme mit naposledy moznost si ho poridit s naftovym nebo benzinovym 5valcem, skoda...
:yes: za vysledek, :no: za 4valcove plany volva...
Auto.cz z neznamych dovodov svetove predaje nezverejnuje, tak si dovolim par udajov
Malé vozy: 1. Polo, 2. Fiesta, 3.Clio, 4. Yaris, 5. Honda Fit, 6. Sandero, 7.Peugeot 208, 8. Kia Rio, 9. Corsa, 10. Hyundai I20, (16. Fabia)
Nizsia stredna: 1. Corolla, 2. Golf, 3. Focus, 4. Hyundai Elantra, 5. Chevrolet Cruse, 6. VW Jetta, 7. Civic, 8. Mazda 3, 9. Octavia, 10. Audi A3
Malé vozy: 1. Polo, 2. Fiesta, 3.Clio, 4. Yaris, 5. Honda Fit, 6. Sandero, 7.Peugeot 208, 8. Kia Rio, 9. Corsa, 10. Hyundai I20, (16. Fabia)
Nizsia stredna: 1. Corolla, 2. Golf, 3. Focus, 4. Hyundai Elantra, 5. Chevrolet Cruse, 6. VW Jetta, 7. Civic, 8. Mazda 3, 9. Octavia, 10. Audi A3
Mě by teda mnohem víc zajímaly statistiky prodeje ojetin, neznám nikoho, kdo topí peníze v nových autech.
U nás vždycky bude vládnout škodovka, neni se čemu divit. Já teď šetřím na Superba, snad půjde bazarová cena ještě níž
Oktavku jsme loni taky pořizovali, akorát ojetou v ackach. Počítají se do těhle statistik i ojetiny nebo to je jen žbeříček boháčů?
z malych aut ma asi najviac prekvapila nestarnuca ibiza.... ide vlastne o stvrte najpredavanejsie male auto v cz ... a to je ozaj moc pekna vizitka.... vzhladom aj na vek a siroku konkurenciu v tomto segmente....
uspechu ix20 fakt moc nerozumiem ( kde je ta finta ) ale samozrejme tesi ma to... lebo u nas tie ix20 ani vengy clovek ozaj na cestach moc casto nestretne ....
este k domacej skode.... jej pozicia a velke narasty su vzhladom na to ze je doma.. , pochopitelnejsie .... ale stejne mi pridu niekde az moc velke... s vynimkou rapidu.. ktory zrejme uz zacina klesat....
suma sumarum.. cz trh rastol ozaj moc masivne.... aj ked popravde ... neviem ako je to s ree😜ortami... ci su tu zahrnute alebo nie..... takisto by ma potesila tabulka aut predaja sukromnym osobam..... ta moze byt este zaujimavejsia .... ved mozno tu neskor bude... 😉
predpovede sa ti velmi....nesplnili...
Radsej by si mal este viac ...premysliet.... nez tresnes dalsie svoje.... myslitelske uvahy.
Urctite je pre teba prekvapujuce, ze automobilovy trh kopiruje nakupne nalady a kondiciu ekonomiky krajiny.
Dneska máš problém v tom, že lidi v managementu importů mají cíle, které musejí plnit a je jim jedno jestli to přijede na servis nebo ne...