Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ekonomika

Zpět na článek

Český trh v roce 2015: Velký přehled segmentů

31 komentářů

3_diamanty
zvlast tie crossy a SUV.... niektore zaznamenali doslova meganarasty a svoje predaje doslova zdvojnasobili... je vidiet co dnes frci... naopak cakal som pokles poctov luxusnych vozov co sa aj potvrdilo a predpokaldam ze ich pocty pojdu nadalej dole... aj o rok.... . velmi pekne ale rastli male vozy a segment nizsej strednej triedy... tu sa tiez lame chlieb

z malych aut ma asi najviac prekvapila nestarnuca ibiza.... ide vlastne o stvrte najpredavanejsie male auto v cz ... a to je ozaj moc pekna vizitka.... vzhladom aj na vek a siroku konkurenciu v tomto segmente....

uspechu ix20 fakt moc nerozumiem ( kde je ta finta ) ale samozrejme tesi ma to... lebo u nas tie ix20 ani vengy clovek ozaj na cestach moc casto nestretne ....

este k domacej skode.... jej pozicia a velke narasty su vzhladom na to ze je doma.. , pochopitelnejsie .... ale stejne mi pridu niekde az moc velke... s vynimkou rapidu.. ktory zrejme uz zacina klesat....

suma sumarum.. cz trh rastol ozaj moc masivne.... aj ked popravde ... neviem ako je to s ree😜ortami... ci su tu zahrnute alebo nie..... takisto by ma potesila tabulka aut predaja sukromnym osobam..... ta moze byt este zaujimavejsia .... ved mozno tu neskor bude... 😉
Makovnik
daky rok aj nieco dozadu....si tu onanoval....ako Skodovke klesa...trhovy podiel... a bude klesat aj dalej...
predpovede sa ti velmi....nesplnili...
3_diamanty
nuz neviem.... ale cakam ze vecne rast nebude.... odisiel roomster... je mozne ze rapid uz pojde tento rok mierne dole.... uvidime.... cely cz trh je mozno uz na amplitude sinusovky pripadne v jej blizkosti..... a mozno uz tento rok nastane utlm ... co by ale nebolo prekvapujuce.... rast masivne donekonecna tiez nepojde... chcelo by to ale vediet ako je to s ree😜ortami....
Makovnik
Stale len cakas...a cakas.... a nic z toho.
Radsej by si mal este viac ...premysliet.... nez tresnes dalsie svoje.... myslitelske uvahy.

Urctite je pre teba prekvapujuce, ze automobilovy trh kopiruje nakupne nalady a kondiciu ekonomiky krajiny.
IPace
H/K_svet se nesplni cca 99% jeho predpovedi, ja bejt jim, tak tu vesteckou koily co ma okamzite reklamuju, a nebo to co ukaze bych vykladal presne naopak, pak by se mu 99% predpovedi splnilo ac by to bylo v rozporu s tim co si mysli >😁
3_diamanty
nahodu je moc kvalitna.... len ju treba spravne zabehnut
twistedTSD
Mám pocit, že Ibiza je přeborník v ree😜ortech...Ale jinak by mě její úspěch v ČR těšil, i přes svůj věk má co nabídnout.
3_diamanty
suhlasim... stale moc pekne auto.... nestarne vobec 😉 :yes:
pogo26
Nechci ti kazit překvapení, ale Ibiza je za Fiestou na druhém místě v ree😜ortech. Stejně jako u Fiesty, tak skoro vše skončilo mimo ČR. Ibiza a Fiesta by se tak ve své třídě nedostaly ani do TOP10. Polo by bylo na konci TOP10 někde vedle P208. Ford, Seat a VW jsou značky s největším podílem ree😜ortů. Pro Ford je to u nás asi důležitější než prodej českým zákazníkům.
Nagano
Ano, to je bohužel smutná realita. Ford, Seat, VW, letos i docela brutálně Škodovka. Seat vyvezl cca 70% svého prodeje, Ford asi 40%, VW odhaduji jako Ford a Škodovka bude kolem 15% z celého objemu.
Dneska máš problém v tom, že lidi v managementu importů mají cíle, které musejí plnit a je jim jedno jestli to přijede na servis nebo ne...
IPace
vcera pri prochazce na Visehrad jsme si prohlizeli vedle sebe stojici Rapid Spaceback a Fabii kombi, a krom rozvoru me Fabka prisla vetsi a praktictejsi, dodneska jsem mel zato ze Rapid je segment malich vozu a nikoli nizsi stredni jako je zde v "tabulkach"
Warrual
Je na spodní hranici NS třídy, Okta je zase na horní co do velikosti.

Jinak nechápu 5k prodaných ix20. Lidi nemají vkus ;-\
Velkoodběratel_kukuřice
ix20 není pěkná, já bych volil Merivu, ani třeba užitkáče nejsou špatné.
twistedTSD
ix20 jsem nedávno jen zahlédl ve zpětném zrcátku a rychle jsem pelášil pryč. Nevybavím si ošklivější auto na trhu.
3_diamanty
ten uspech ix20-tky u vas je pre mna prekvapujuci uz dlhsie .... u nas pritom tieto auta ( ix20, venga ) na cestach nejako moc nevidno .. to skor asi stretnem scirocco alebo f500 ...

podla mna pred faceliftom ix20 vyzerala lepsie.... ale venge naopak facelift prospel ... ale je to dost subjektivne ... kazdy to vidi inak
Xylo
Podle toho, co můžu vidět v městečku, kde (převážně) žiju, tak ix 20 je auto manželek a důchodců .... V základu je to poměrně levné auto s vyšší stavbou, tedy (asi) pohodlnější nastupování a lepší výhled. Nic jiného bych v tom neviděl. V místě je dealer Škoda a Huyndai/Renault/Dacia.
Horst Fuchs
No, ono to je hodně tím, že Škoda v této kategorii vyklidila trh. Vyšší levná auta se u nás prodávala přitom vždycky dobře. Nejlevnější Yeti přitom začíná na 400.000, tedy úplně někde jinde.
Takže na výběr je ix20 nebo Meriva, Meriva se mi osobně líbí mnohem víc, bude ale o něco dražší a nemá punc českého auta.
Fakt je, že mi ix20 nepřipadala nikdy nějak pitvorná, je to prostě malé MPV, všeobecně poměrně solidní auto, dá se navíc jednoduše přestavět na LPG.
Xylo
S tou Merivou naprosto souhlasím. Ona je dokonce asi i o trochu levnější, bývala i za 249 tis., samozřejmě ix20 se taky asi dá "sehnat" levněji než v ceníku.
_MT_
ix35? Ale ta už se asi neprodává.
Giorgio
Bylo by dobré si uvědomit, že ix20 používá ve flotile také Česká pošta, která jimi nahradila/nahrazuje část dvojkových fabií (referentská auta).
3_diamanty
fabia je sirsim vozom... rapid posobi ozaj uzko....

rapid je taky kockopes.... razvor na urovni nizsej strednej ale vnutri sirka porovnatelna s autom o triedu mensim ... spaceback vedla fabie kombi posobi ako "mensi voz" to je pravda.... podla mna za poklesom rapidu je prave ( aj ) nova fabia
Velkoodběratel_kukuřice
Ok, tak teda to tak musí být, když to říkáš, jinak letos jedeš asi na vítězství v počtu komentářů, ne?
twistedTSD
Uvnitř ale Fabia větší moc není. Má jen objemnější kufr a je maličko širší vpředu, jinak Rapid subjektivně působí výrazně vzdušněji, hlavně vzadu.
Beekey
Masivni rust 500ky je snad nevysvetlitelny, chapu je po faceliftu, ale stejne je to jedno z nejpovedenejcich retro automobilu. Tedy spis jediny poradny retromobil, sice je tu jeste Mini (je uz ale spise Maxi, a uprimne, v celkem nudnem provedeni), a Beetle (tam se az tak moc na retro feeling nehraje a myslim si, ze to je jedine dobre, kvalitativne je uplne jinde nez New Beetle, sice design uz neni tak prekvapivy, ale jako male kupatko bych ho bral...

A dalsim prekvapenim je relativne slusny vysledek XC70ky, zrejme v roce 2016 budeme mit naposledy moznost si ho poridit s naftovym nebo benzinovym 5valcem, skoda...
:yes: za vysledek, :no: za 4valcove plany volva...
rtomas
Auto.cz z neznamych dovodov svetove predaje nezverejnuje, tak si dovolim par udajov
Malé vozy: 1. Polo, 2. Fiesta, 3.Clio, 4. Yaris, 5. Honda Fit, 6. Sandero, 7.Peugeot 208, 8. Kia Rio, 9. Corsa, 10. Hyundai I20, (16. Fabia)
Nizsia stredna: 1. Corolla, 2. Golf, 3. Focus, 4. Hyundai Elantra, 5. Chevrolet Cruse, 6. VW Jetta, 7. Civic, 8. Mazda 3, 9. Octavia, 10. Audi A3
Beekey
Preco asi... >😁
Individualita
Jistě, ve světle světových prodejů už to totiž není pro VW taková hitparáda. Ale deváté místo pro Octu je pěkné :yes:
Tukkan
Mě by teda mnohem víc zajímaly statistiky prodeje ojetin, neznám nikoho, kdo topí peníze v nových autech.
Tukkan
U nás vždycky bude vládnout škodovka, neni se čemu divit. Já teď šetřím na Superba, snad půjde bazarová cena ještě níž
Cortex
Oktavku jsme loni taky pořizovali, akorát ojetou v ackach. Počítají se do těhle statistik i ojetiny nebo to je jen žbeříček boháčů?
sshskript
Já byh nový asi taky nekoupil. Ve výbavě co chci si šáhnu taky na ojetý.