Ekonomika
Když jsem proháněl sporťáka, tak jsem nedostal ani jednu pokutu. Na pomalých hybridech jsem dostal už tři za celkem šest bodů. A teď mi přišlo další předvolání na 4.2.!
Co z toho plyne? Buď jsem zvlčel nebo oni buzerujou.
Co z toho plyne? Buď jsem zvlčel nebo oni buzerujou.
Dá se to vysvětlit třeba tím, že to máš v hlavě přehozený. Když jsi jezdil sporťákem, tak jsi věděl, že tě to bude stát prachy tak, jako tak, ať děláš, co děláš. Nic moc neuspoříš a ani k úspoře to auto nevyrobili, nekonstruovali a ani jsi si ho kvůli úspoře nepořizoval a nepoužíval. Tak co, klidně jsi přibrzdil dobrými brzdami a věděl jsi, že se zase lehce a radostně rozjede.
S hybridem je to tak, že jakékoliv přibrzdění brzdou je svatokrádež, protože drahocennou energii pouze nerekuperuješ ( a i ta rekuperace je s jakousi mikroztátou), ale ničíš. Další zrychlení je zase vyhazování drahocenné energie. Já, jakmile usednu do hybrida nebo elektra ať jede jak chce pěkně, se stávám pacientem, ekobláznem, šetřílkem, psychpatem, sleduju zelený lístečky, rostoucí květinky, ukazatele energie a všechny ty kraviny. Prostě to tak cítím. (A to mám soukromou zážehovou V8, 4 a půlku.) Pak se může klidně stát, že v rámci "zákona o zachování energie" 😄 a šilhajících očí na ručičku padající po modrém políčku a v rámci co nejplynulejší jízdy, jen proboha bez brzd, se může klidně povolená rychlost překročit. Alespoň tak to mám v palici já. 😄
Určitě to nebude tím, že bys toho svýho divočáka nedokázal zkrotit. >😁
S hybridem je to tak, že jakékoliv přibrzdění brzdou je svatokrádež, protože drahocennou energii pouze nerekuperuješ ( a i ta rekuperace je s jakousi mikroztátou), ale ničíš. Další zrychlení je zase vyhazování drahocenné energie. Já, jakmile usednu do hybrida nebo elektra ať jede jak chce pěkně, se stávám pacientem, ekobláznem, šetřílkem, psychpatem, sleduju zelený lístečky, rostoucí květinky, ukazatele energie a všechny ty kraviny. Prostě to tak cítím. (A to mám soukromou zážehovou V8, 4 a půlku.) Pak se může klidně stát, že v rámci "zákona o zachování energie" 😄 a šilhajících očí na ručičku padající po modrém políčku a v rámci co nejplynulejší jízdy, jen proboha bez brzd, se může klidně povolená rychlost překročit. Alespoň tak to mám v palici já. 😄
Určitě to nebude tím, že bys toho svýho divočáka nedokázal zkrotit. >😁
Na praze 5 a 6 se od noveho roku objevilo nekolik desitek takovych tech malych radaru, takove male krabice cca 30x20 s pruzorem.. Meri to rychlost? Tusite nekdo?
Zajimalo by me co k tomu mestke casti vedlo, protoze jich je..
Zajimalo by me co k tomu mestke casti vedlo, protoze jich je..
Ještě že nejsem z Prahy, ta mapka je radary úplně přesycená 8-s Ještě by měli všechny kontolovat zda mají klíče a kapesník. ;-\
Novinkou v rámci úsekového měření je vypnutí kamer a zvýšení rychlosti na ulici 5. května na Praze 4.
Fakt je ve směru do centra uplně vypnuli? O tý 80 km/h vim, ale o vypnutí kamer čtu prvně. Přišlo by mi to až moc velkorysé >😁 furt pade a tědka tam budou lidi jezdit kilo...
Fakt je ve směru do centra uplně vypnuli? O tý 80 km/h vim, ale o vypnutí kamer čtu prvně. Přišlo by mi to až moc velkorysé >😁 furt pade a tědka tam budou lidi jezdit kilo...
Jestli chtějí, aby na inkriminovaných místech "řidiči opravdu rychlost respektovali a dodržovali" (upřímné fuk you auto.cz za ten hnus co to dělá při kopírování textu), tak to budou muset vylézt z kanceláří, chytat pány a paní, kteří si myslí, že jsou nad zákonem, hned na místě. A rovnou je samozřejmě kasírovat. To se pak disciplíně naučí.
Petr Štěpánek se odkopal jako neznalec. On totiž ten údajně nižší hluk při padesátce zvyšují vyšší otáčky motoru ve směru z Prahy ve stoupání, zatímco při osmdesátce lze šimrat vyšší převodový stupeň i za cenu mírného zpomalení do kopce u slabších vozidel. Ostatně co mají říkat ti, co bydlí u nádraží a železnic? Tam také zakáží rozumnou rychlost? Mám smysl pro ekologii, ale nikoli pro dopravně technickou hloupost.
BTW: když už, tak co třeba provozovat takové měření na úsecích Praha - Brno, nebo Praha - Hradec Králové atd...? 😉