Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

VC Číny F1 2016: Závod s chaotickým začátkem ovládl Rosberg

37 komentářů

kundalini_it
Jedna velká paráda plné akce. Jen škoda, že se do kolize nepřipletl Nico, pak by to bylo dokonalé 😉
P.S.: Kimmi ještě do důchodu nepatří 😉
AUDIRS6
Ja ti daaaam !!!! >😒]

NICOOOO !!!! >😁 >😁 >😁 >😁 :yes😒br />
To minusko ale nieje odo mna... :😉
kundalini_it
Koukám, že tu je mínusový trotl >😁
AUDIRS6
asi niekto, kto nema rad F1 celkovo... ;-\

Ale zatial je to tento rok cim dalej, tym lepsie 😄 :yes:
kundalini_it
To ti rozumím 😉
Pro mě taky, protože jsou závody super a to je nejlepší zpráva pro F1
A ukázalo se, že Ferrari je opravdu blízko....
Tonito
Ferrari je Mercedesu tak blízko, asi jako Sydney Praze ... >😁
kundalini_it
Zajímavé, že v provozu Kimmi dal Lewise 😉 A výchozí situaci měli stejnou.
kundalini_it
Ale ono to přijde, pořád nebude bez problémů 😄 Aspoň se ukáže v souboji, zatím žádný nepředvedl. Ale jeho chyba to není...
kundalini_it
Ale bylo srandovní, jak se Mercedes vyhýbá super měkké pneu jak čert kříži >😁
AUDIRS6
jo, a prekvapilo ma to.
Ked videli nejakych 12 kol pred koncom, ze Lewis jazdi 1:42+, mali ho zobrat dnu, jazdil by pod 1:40 tak ako ostatni s novymi SS. Pit lane cas bol cca 23s, takze by ziskal.
Toto ma fakt prekvapuje. 😐
kundalini_it
Opravdu mají auto vyvinuté na medium a střední směs a měkčí pneu jim asi dělají problémy....zřejmě by na měkkých nebyl o moc rychlejší....viz kvalifikace, kde nebýt chyby Kimmi by měl čas cca stejný jako Nico v poslední části
AUDIRS6
Asi na tom nieco bude - vid cas Nica v Q2- len o cca 0,15 sek za Kimim pricom on mal softy a Kimi SS. Tak ho mali dat na softy tych cca 12-13 kol pred koncom.
Ved na zaciatku zavodu na svojej stihacej jazde zajazdil 1:40,6 ked mal este kopu paliva.
Odrataj to palivo, tak na konci by aj so softami jazdil pod 1:40. To, ze Nico tak nejazdil... - nemusel ! >😒]
A aj tak 37,7 sekundy na konci >😁 >😁 >😁 >😁

Nemam rad statistiky, ale ten kto vyhral prve 3 zavody, bol vzdy majster...Dufam ze Nico nepoj€be statistky ! >😁
Magister
Pěkné závody to nebudou ve chvíli, kdy místo vysavačů budou jezdit opět plnohodnotné formule, kdy se nebude předjíždět pomocí tlačítka a ubyde komunikace s boxem..respektive vrátí se pouze ke komunikaci pomocí informačních tabulí a bude to tedy daleko více o jezdcích.
adamikos
A jaké motory by sis představoval? Ty pořádné V12 z 60. a 70. let, co měly výkon jako dnešní atmo V4 dvojlitr? Nebo ty brutální giga turba v 1,5kách, které měly i 1,5s. turbo lag? Ta doba byla svým způsobem skvělá, autentická. Jak James Hunt dokouřil cigáro, dal pusu momentální babě, nasadil helmu a pohnal Laudu. Jo, chlapský, frajrský. Chápu, že se to lidem líbilo.
Jenže tito borci umírali mnohdy zbytečně, kvůli tristní bezpečnosti, kvůli benzínu, který se nedal uhasit. Defakto nebyla sezóna, kdy by někdo nezemřel.

Omezit elektroniku - rozhodně ano! Dát řízení do rukou jezdců a né inženýrů - rozhodně ano. Avšak proč se bránit moderním technologiím? Momentální V6T hybrid se mi líbí, je to konečně posun do 21. století a že je to drahé? No a co... F1 byla vždy drahá.

Mimochodem počet předjetí bez DRS je poslední roky průměrně nejvyšší za x desetiletí...
lordlord
Tam zamířili také Grosjean a Hamilton, oba rovněž pro nový nos díky Kimiho agresivnímu návratu na trať. Hulkenberg jel pomalu na nájezdu do boxů, proto mohl Vetel přejíždět, Hulkenberg byl za pomalou jízdu potrestán.
kundalini_it
Jo, Seb je pěkně dal v nájezdu do boxů :yes:
speedfred
Mám pocit,že kedysi nieco podobne už spravil Alonso.
McL nejaké malé zlepšenie,ale stále slabo-preslabo.
kundalini_it
Jinak bych taky spíš nadával Kimmimu...Seb byl v sendviči a nemohl nic dělat...
AUDIRS6
[odkaz]

😄 😄 😄 😄

EDIT😒br /> [odkaz]
Takze u mna maximalna spokojnost s touto motorsportovou nedelou !!!!
😄 😄 😄 😄
:yes:
evocolt
Ked zavod tak toto : [odkaz] :yes:
Petrolhead_CZ
Tak dnešní závod WEC suverénně rozdrtil nudnou F1 na prach jako vždy 😉 Vyloženě závodní svátek, tahle závodní série nabízí nenapodobitelný zážitek a je to král motorsportu zcela právem.

Je mi líto nýmandů přes motorsport, kteří tohle vědomě ignorují, protože neznají nic jiného než komerční, šetřící a umělou, bezduchou F1notku. Asi se spokojí s málem, my nadšenci co máme rádi pravý motorsport a máme vkus víme své 😄
AUDIRS6
F1 som videl celu, vsetky 3 tohtorocne zavody. Mas nieco proti ich priebehu ? Zdali sa ti nudne ? Ak ano, asi nieco nieje v poriadku... :-!
Bernie uz dospekuloval, kvalifikacia je zase "normalna", zavody vdaka 3 zmesiam gum perfektne...
Dnesnu WEC som videl uryvkovo dokopy mensiu polovicu - vid moj odkaz v predoslom prispevku. Myslim, ze si ovplyvneny tym komentatorom, lebo sa rozplyvas presne jeho slovami. 😉
Ano, WEC je fajn. dnes ma dokonca aj potesil vysledok. 😉 :yes:
Ale nenchaj sa vysmiat s 51 000 divakmi za vikend.
Pripomeniem ti to cislo, ked sa pojde F1 Silverstonu, ok ? 😉

PS: Nepalcuj a nepis mi odpoved dlhu ako topper >😒]
Chapes / nechapes, vysvetlenie par vetami, vsio. 😉
motorsportu zdar !
evocolt
Pre mna osobne kazdy zavod jedna velka nuda.Pozri si finale Rallycrossu (4kolo Solberg) a pochopis co je zavodenie a co kruzenie po okruhu kde hra hlavnu rolu taktika v boxor pri prezuvani a pokazena technika co ta kopne na chvost zavodov..cele zle..zlate casy Sennu,Prosta,Laudu..
speedfred
motoršportu je viac druhov,lebo každému vyhovuje niečo iné.
Myslím,že F1 tentoraz určite nebola nudná.
evocolt
Presne tak.Kazdemu vyhovuje nieco ine a ja to berem,ale moj nazor na F1 je aky je,ale ako pisem je to len moj nazor.
kundalini_it
nevím jestli jsi někdy viděl F1. Poslední dobou je móda F1 srážet a říkat tenkrát to byla jiná F1. Ale že odjeli jeden, dva vozy a pak minuta nikdo byla běžná věc i v časech Senny, Prosta, Laudy atd...Dnes to byla paráda a já si to užil. A dle vyjádřejí většiny pilotů i oni si to užili.
evocolt
..nie nevidel..ja vlastne vobec nevidim..teraz vdaka tebe som zistil,ze som slepy 😉
..moj nazor sa ti nemusi pacit,ale je aky je a nic to nemeni natom,ze mne tie zavody sa zdaju byt nudne a rozhoduju ich ine veci ako samotny jazdci.Tolko nazor cloveka co nikdy nevidel F1
AUDIRS6
nerozculuj sa, kamarat >😁
Proste skoda, ze to takto hodnotis, ja uz fakt neviem, co ti piloti mali dnes robit - preskakovat sa ? >😒]
kundalini_it
Klid 😉 Když se někomu líbí Rallycross, nevím proč píše něco k F1.
kundalini_it
já ti názor neberu 😄 Ale když mi někdo napíše, že za dob Senny, Prosta, Laudy to bylo super tak mu napíšu, že lže. Plno závodů byla šílená nuda, s dominancí jednoho, dvou aut.
Anonym
Pokažená technika? Myslíš jako vinou kolizí vid (Grosjean, Kimi, Hamilton, Vettel) nebo to že někdo jede jako lemra v boxech a dostane pentli (FI), popřípadě že to někomu vůbec nejede (Sauber, Renault a dneska i Haasy).

Ty kolize se většinou stávají proto, že se závodí. Takže nuda rozhodně nebyla. Navíc pole se víc vyrovnalo, zejména Manor zabodoval a už nejezdí s 2 koly ztráy, nýbrž pěkně prohání Renaulty, Saubery a včera i Haas
adamikos
Taktika v boxech a poruchy, které tě poslali na konec výsledkové listiny v F1 byly vždy. Spíš naopak, dříve hrál faktor poruchy o mnoho větší roli než dnes.
Doporučuji se podívat na nějaké závody z dob Senny, Prosta. Zjistíš totiž, že se tehdy méně předjíždělo a byly větší rozdíly mezi týmy a jejich auty. Např. sezóna 1988, kdy Mclaren - Honda dával kolo i 3. v cíli...
kundalini_it
Navíc i když Mercedesu nefandím tak to jak oba piloty nechají ( a nechávali) závodit a oni si hrají ty svoje psychologický hry jak za starých časů je paráda+jistá nevraživost.
Ale kdo chce psa býti, hůl si najde.
speedfred
Mám rovnaký názor ako ty (aj na Mercedes). Tento rok a snáď aj do budúcna ako budú z motorov zmýkať viac a viac tak by to mohli okoreniť občas nejaké poruchy-nie že by som to niekomu prial,ale potom je viac napätia. Poruchy a vypadnutia k tomu patria. Včera na to ako divoko začali tak nakoniec došli všetci.
webpaja
Ty určuješ kdo vkus má a kdo ne? Hoď to do klidu a přestaň chlácholit hlavně sebe sama.

Ano, WEC Silverstone byla pěkná, ale napsat kravinu (není to poprvý), co jsi slátal ty, bych si netroufl.
adamikos
Slušnej slint. Dám ti radu. Běž se podívat na nějaký závod WEC osobně, bude to skvělý zážitek a tvůj listek alespoň trochu podpoří opravdu tristní návštěvnost této série.
Sleduji motosport cca 20 let od F1, Moto GP, SBK, Indy, Champ car, po WTCC, DTM, WEC (LeMans series) až po kart závody (pravda okrajově). F1 je královna motorsportu a je mi úplně jedno, jestli s tím souhlasíš nebo ne, protože toto netvrdím já, toto tvrdí tvrdá data - je to opravdu globál,ní projekt, točí se v něm nejvíce peněz, je technicky nejnáročnejší motoristická disciplína, jsou v ní nejlepší piloti. F1 momentálně posouvá hranice spalování a hranice efektivity PJ (Mercedes cca 47😖. Tomuto se nikdo mimo F1 ani neblíží.

Psát ti o tom, jaká byla akce v prvních 3 závodech letošní sezóny ti asi nemusím. Stejně bys tomu nevěřil.

F1 uměla a myslím, že stále umí napsat velká dramata. Za všechny mě napadá poslední Schumiho jízda v r. 2006, kdy se probíjel celým polem, aby neztratil naději na titul. Nebo rok 2007 a Kimiho titul l 1b. Před Alonsem a Hamiltonem, rok 2008 a brutální závod v Brazílii, kdy byl Massa na pul minuty mistr světa, než v poslední zatáčce Hamilton předjel Toyotu a tím si titul vzal pro sebe.

I WEC píše krásně scénáře a ta série má kvalitu a své kouzlo. Opravdový petrolhead a motoristický nadšenec nikdy nenapíše, že F1 je *.
kundalini_it
jen doufej že si ten tvůj příspěvek Petrolhead_CZ nepřečte....To budeš mít odpověď velikosti A4 s výsledkem jak ničemu nerozumíš >😁
Letošní F1 :yes: :yes: