Novinky
velmi špatný
Proč, bude se to rovnou hezky zkracovat na Škodiaq...
me se zezacatku nelibil ani nazev superb, ale dnes mi to pojmenovani prijde velmi dobre a urcite zvysuje i imidz auta.
před chvili jmeno někdo obhajoval v radyju a i když z toho taky nejsem uplne odvazanej, jeho argumenty byly - jmeno dobře vystihuje ze by to mělo byt velky, silny a odolny auto, "q" na konci znamena určitou tajemnost, a hlavne ze je velky problém dnes nejaky jmeno vůbec vymyslet i s ohledem aby uz nebylo obsazeny a tohle pojmenovani velmi chvalil.
a i když z toho taky nejsem uplne odvazanej, ja jeho argumenty beru, a za par let mi to nejspis prijde uplne OK.
když kritizuješ, hod do placu par svych navrhu
před chvili jmeno někdo obhajoval v radyju a i když z toho taky nejsem uplne odvazanej, jeho argumenty byly - jmeno dobře vystihuje ze by to mělo byt velky, silny a odolny auto, "q" na konci znamena určitou tajemnost, a hlavne ze je velky problém dnes nejaky jmeno vůbec vymyslet i s ohledem aby uz nebylo obsazeny a tohle pojmenovani velmi chvalil.
a i když z toho taky nejsem uplne odvazanej, ja jeho argumenty beru, a za par let mi to nejspis prijde uplne OK.
když kritizuješ, hod do placu par svych navrhu
Ja myslim, ze stejne, jako u superba, bude nejvetsi problem s vyslovnosti. Uz vidim ty hospodske hadky, jestli je nejlepsi auto na svete superbé, nebo kodiakvé. Jinak, kolik skodovka plati za zminku o tom, kterak to nove SUV bude obrovske? Rozmerove je na pomezi nizsi stredni a stredni. O velkych SUV se muzeme zacit bavit nejdrive v pripade Grand Santafe, CX-9 apod.
dalsie SUV podla tried - najvacsie Grizzli, potom Barybal, Yiogi, Macko Uschko a Teddi
A s Fiatem se můžou poprat o Pandu. Jsem zvědavej na finální design a cenu, blbý auto to nebude.
Jo, a pak každý Čech bude moci říci, že jezdí "medvědem".
Jméno dle mého skromného názoru k autu moc nesedí. Výrobky názvem Kodiaq bývají lovecké, hodně mi to asociuje luky, hroty, boty ... Možná se příště dočkáme Magnumu, BARu, Ammo masteru ...
Zaujimalo by ma, co bude aj verzia Scout >😁 alebo Henlein.
Jméno je celkem dobré. Pak bude menší model Koala >😁 Pokud tam nebudou dávat ty "umakartové" výplně dveří a přístrojovku, jak mají nový trend, tak by to mohlo být dobré auto :-! Akorát nemocné 1.4 TSI si moc představit nedovedu, a ještě když bude s vypínáním válců. Snad bude většina 2.0TDI.
To je od cca 619.990 Kč. Bude to so slabším 1,4 TSI. V 4x4 so silnejšou verziou od 25.490€.
Nafťák bude od 24.490€, prvá dízlová štvorkolka od 29.990€.
Nebude to zrovna masový voz, ako bol Yeti. Budú len jemne vyššie, ako pri VW Tiguan. Na druhú stranu - predajcovia budú dávať po roku o trocha vyššie zľavy, ako pri Octavií.
Za seba - pre SK resp. CZ trh je to zaujímavé fleetové auto. Ako rodinné skôr len pre úzky okruh ľudí. Je to priama konkurencia k Nissan X-Trial. Ja osobne nemusím SUV typu 5+2. Tí 7 ľudia sa do auta narvú LTT (len tak tak). Bude to také lepšie imidžové SUVčko do mesta a okolia.
Nafťák bude od 24.490€, prvá dízlová štvorkolka od 29.990€.
Nebude to zrovna masový voz, ako bol Yeti. Budú len jemne vyššie, ako pri VW Tiguan. Na druhú stranu - predajcovia budú dávať po roku o trocha vyššie zľavy, ako pri Octavií.
Za seba - pre SK resp. CZ trh je to zaujímavé fleetové auto. Ako rodinné skôr len pre úzky okruh ľudí. Je to priama konkurencia k Nissan X-Trial. Ja osobne nemusím SUV typu 5+2. Tí 7 ľudia sa do auta narvú LTT (len tak tak). Bude to také lepšie imidžové SUVčko do mesta a okolia.
Pokud jde o 7 lidí, je velký předpoklad, že minimálně 3 z nich (ale spíše 6) budou děti - prostě mamacar pro soccer mums
A jaký je rozdíl v ceně Superbu CZ vs. SK? Podle mě to bude levnější, 620 za slabší 1.4 by bylo zřetelně nad Superbem... ale možné to je.
Superb je od 22.240€. slabšia 1,4, ako píšeš.
[odkaz]
Obe autá budú plus mínus na rovnakej cenovej úrovni. Rozdiel je možno v tom, že pri Kodjaqu bude "lacnejšia" 4x4 verzia. O pár stovák Euro.
[odkaz]
Obe autá budú plus mínus na rovnakej cenovej úrovni. Rozdiel je možno v tom, že pri Kodjaqu bude "lacnejšia" 4x4 verzia. O pár stovák Euro.
Ten názov je úplne v poho, trochu mi uniká zmysel kritiky
To vies, je to Skodovka, treba si kopnut...
Podle mě by škodovka, když se snaží přesvědčovat lidi, že jde o česká auta, měla používat české názvy. Což se jí moc nedaří - Octavia, Yeti, Roomster, Kodiaq... no a k tomu ještě slogan "Simply clever" - proč?
protože chce být světovou automobilkou, která na českém trhu neprodává ani desetinu své produkce. Kvůli té desetině přece nebude předkládat zbylým 90ti % zákazníků nějaké nesmyslné a nevyslovitelné české názvy...
akože škoda kabrňák alebo škoda divočák? tvoja lancia to tiež mastí hlava nehlava delta, thema, chcelo by to lancia spagetti, lancia pizza
Čo sa dá maximálne vyčítať, že nemá v tom poriadok. Audi, BMW, Mercedes, Mazda, Citroen a Peugeot označujú číslami resp. aj písmenami. Seat španielskými mestami (posledné 2 modely však aj to prestalo), Alfa Romeo a Lada dievčenskými menami... V poslednej dobe sa však búrajú pravidlá.
... proč se vážněji zajímat o Kodiaq, když korejci tu mají leta zavedené a navýsost vydařené Sorento, Santa Fe a Grand Santa Fe?
Díky, Škoda, ale korejci jsou o světelné roky dál :-!
Díky, Škoda, ale korejci jsou o světelné roky dál :-!
Třeba proto, že SantaFe začíná na 900 a Sorento na 949? Nebo proto, že nemají v nabídce jediný benzínový motor? Kvůli designu? Z patriotismu? Najdou se různé důvody...
a kdo v SUV téhle velikosti stojí o benzin pod kapotou?
Třeba u CX-5 je to víc než půlka prodejů, u CR-V třetina, u Kugy a Qashqaie o něco méně než půlka, u Tiguanu čtvrtina. Dokonce i Q7 se tu loni prodalo 106 v benzínu.
Pokud jsi to minule nepobral - Kodiaq není třída Sorenta.
Pokud jsi to minule nepobral - Kodiaq není třída Sorenta.
Ked si Skoda dovoli pytat za Superb sumu v regione velmi slusne vybaveneho Lexusu GS, preco by nemohli mat drzost pytat za Kodiaq sumu v regione Audi?
deset pomatenců si šlo koupit auto.
Ale to neřeš. Jakýkoliv článek o čemkoliv a bum, vyskočí koment od Sheldona o Lexusu.
Ale! V tomhle případě má pravdu a lidi budou podle mě za Godyjáka vatovat víc, než má fakt stát. Tj o fous míň než sesterský a VW Tiguan...kterej je taky kapku drahej.
Len mala oprava. Ja mam VZDY pravdu.
Ako Lexus GS?
A definuj DOST.
Levnejsi?
pravda.sk mala nedavno test Superbu, ktory atakoval 40 tisic eur. A to sa da ist este vyssie - za uroven ceny GS. Kupa Superba s takouto cenovkou sa neda nazvat inak ako prejav automobilovej debility.
Nic proti Lexu, je to prostě skoro-prémie a je logicky dražší...
Mě to přijde jako "dost"
Mě zase jako automobilová debilita přijde srovnávat Superba začínajícího na 600t s GS začínajícím na 1,2mil.
Jisteze pujde o parametry (value) a cenu. Takova XC60 nabizi 4.65m a nadrz na 70l za 860k Kc.
Odhaduji cenu medveda "od" na 600k Kc.
skodofka uz davno není levny a auto a ja na tom nic spatnyho nevidim.
Novy TIguan meri 4.5/2.68m a medved ma byt vetsi. Ovsem cena Tiguanu zacina sedmickou.
Je ale potřeba vidět, že začíná s 4x4 a tou silnější 1.4TSI. Navíc má jen dvě výbavy a i v té základní je toho docela dost. Čekám, že Kodiaq bude od začátku v nabídce jako FWD a bude mít cca. 4 výbavy vč. L&K, tj. ten základ bude určitě níž.
a me neprijde, ze by cenova politika skody byla nejak spatna, tedy ze by se jim auta hromadila na dvore, protože by je někdo nechtel. a predpokladam, ze podobne to bude i u tohodle SUV.
problém není v cene auta, ale v tom, ze pro většinu lidi u nas to je ranec, kterej za auto ochotny dat nejsou.
tak se ptam, proc u nas a obecne v zemich, kde vladli komousi je to pro většinu lidi hodne a v zemich na zapad a castecne jih od nas, to za tolik není??
Pokud se ptas, proc jsou v CR nizsi platy nez v zapadni evrope, tak tech duvodu je opet nekolik, konkurence na trhu prace a cenova hladina a mozna produktivita (ale to si nejsem jisty, jak merit)
Konkretni prikla😜 Strihani vlasu v Praze 140 Kc, Madrid €15 (405Kc). Prace odvedena za 15-20min a vysledek je srovnatelny, oboje hlavni mesta. Zkus skokove zvysit cenu strihani ze 140 Kc na 280 Kc. Vydela si holka v Praze vic nebo min nez pred zvysenim?
Za jak dlouho si kadernice vydela na Fabii potazmo Ibizu (kolik hlav musi ostrihat)?
To jsou hnusny otazky v patek odpoledne.
Ti, kteri toto zkusili a umi, se tim docela uspesne zivi a jde to.