Novinky
že ve formuli to všechno vedlo k obrovským skokům v bezpečnosti a přežila (i když v dost nudné podobě) dodnes, kdežto Group B byla ze dne na den zrušena. Přičemž výchozí stav byl v podstatě stejný - přemotorovaná auta, bezpečnost jezdců i diváků druhořadá.
jak dostal tim hasicakem.
nevim jestli je mozny, ze bych to videl v primym prenosu, ale pamatuju si na to jako malej kluk.
nevim jestli je mozny, ze bych to videl v primym prenosu, ale pamatuju si na to jako malej kluk.
ale neslušelo by se spíš napsat něco ve stylu "pět největších ztrát formule F1"? Za tenhle titulek by opravdu nejlíp pasoval vykřičník..
Já osobně si myslím, že před Julese Bianchiho - (0, 0, 2 - počet vítězství v GP, počet umístění na stupních vítězů, počet získaných bodů) a Toma Pryce (0, 2, 19) patří minimálně 😒br />
Ronnie Peterson - 10, 2, 206
Wolfgang von Trips - 2, 6, 56
Patric Depailler - 2,19, 141
Elio deAngelis - 2, 9, 122
Jo Siffert - 2, 6, 68
Francois Cevert - 1, 13, 89
Lorenzo Bandini - 1, 8, 58
Tom Pryce
Mark Donohue - 0, 1, 8
A zapomenout si nezaslouží ani na
Jima Clarka - 25, 32, 264,(samozřejmě v F1), který však zahynul "jen" při závodech F2.
Ti byli známější a i víc dokázali.
Téma - ok, zpracování - ok, výběr a s tím související i název příspěvku - s velkou rezervou.
Ronnie jezdil bokem...at
btw ptal jsem se Nikiho, kdo je podle něj nejlepší pilot všech dob.
Řekl, že je to složitý a je na to moc kritérií atd atd.
Ale že ví, kdo byl nejrychlejší - čistá rychlost na kolo v jeho generaci. Říkal, že Gilles.
Píšu to proto, že tady s údivem vidím člověka, kterej toho dost ví a tak si myslím, že by tě to mohlo zajímat. Ten nick ...
😄
Samozřejmě jsem si ta umístění a body musel najít. Niki měl štěstí, že to rozchodil. Jinak je všechny pamatuji i Tripse. Ale nikoho osobně. To ti trochu závidím. 😉
Máš SZ.
😄 :yes😒br />
Predtym som uznaval Prosta, ale ked prisiel J.P.M. ... >😒] >😒] >😒] >😒] :yes:
Dneska by jim za to Ecclestone nejspíš sebral řidičáky. 😄
Je to totéž jako třeba fotbal... z té éry před x desítkami let lidi znají Panenku a... a to je vlastně všechno.
Je to prostě subjektivní medailonek a nemá smysl moc se nad tím rozčilovat.
Pokud budu psát nějaký článek, budu se snažit, aby byl věcně správný, kompletní a aby čtenáře nějak obohatil. Když už se čtenář nezajímá o historii. To pak ale tento článek zase nebude takový ignorant ani číst.
A jestli mi řekneš že Cevert byl neznámý, tak si to běž vyřídit s Brigitte Bardot. Ta ti o něm jistě něco řekne. 😉 A nebude - nebyla jediná.....
Ale jo, klidně by tam mohlo být těch "slavných obětí" víc... za mě by teda byl zajímavější seriál o těch, co se zvládli nezabít a vyhrát.
Nic ve zlém. Právě pro vás "mladíky" s okrajovým zájmem a útržkovitými znalostmi historie by právě takový stručný - a jistě pro některé i poutavý seriálek - byl přínosem.
Celý svět a nejen v motorsportu, tehdy románek Francois Ceverta a Brigitte Bardot dost řešil. No, teda jestli víš, kdo byla Brigitte Bardot. :😉
¨
Stačí zadat : francois cevert brigitte bardot a pár fotek ti naskočí.
Taky nepamatuji aktivně jezdit jména jako Ascari, Nuvolari, Varzi, Caracciola, Lang, Brauchitsch, Fangio ....... ale znám je.
Cevert jako vítěz jedné GP před mým narozením jde úplně mimo mě a románek s BB to nezachrání.
PS: když už jsem byl v tom googlení Ceverta, tak musím veřejně přiznat, že jméno Alana Jonese co na mě vyskočilo v seznamu mistrů světa mi taky nic neříkalo...
jak již bylo zmíněno v diskuzi, Bianchi je jednoduše nejznámější pro současnou generaci, protože je poslední obětí závodů F1. U Pryceho jsou zase bohužel známé okolnosti jeho tragické havárie.
Jinak ano, jména, která zmiňujete by nepochybně stálo za to též připomenout. Do výběru 5 jezdců se ale zkrátka všichni vejít nemohli. Berte to tak, že tohle je "jen" článek a ne kniha s kompletním seznamem obětí.
Edit: Pár čtenářů to zaujalo, možná místo pěti nej... by téma šlo vytěžit miniseriálkem po +/- třech pilotech.