Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Audi A5 oficiálně: První fotky nového kupé! (+videa)

139 komentářů

kundalini_it
Neurazí, nepřekvapí.
Hlavně, že se mluvilo hodně o konektivitě, virtuálních kokpitech, ovládání hlasem, ovládání rukou, autopilotu, dalších dvaceti asistentech a tak nějak se zapomíná na řidiče a jízdní vlastnosti. Snad třeba Giulia jde trochu proti proudu...
Magister
Nevypadá špatně, jen kdyby zachovali tu 8 válcovou atmosféru z minulé generace.... 😢
iudex
Presne, V6 biturbo je fajn, ale na zvuk a charakter V8 nemá. Pravidelne stretávam RS5 a ten zvuk je niečo neskutočné, to fúkaná vé-šestka nedá ani s najlepším Akrapovičom.
Dinar
Čím jde proti proudu, jedinou motorizací? Hele, já chápu zaujetí pro značku, ale chce to trochu respektu i ke značkám, které k tvým oblíbencům nepatří. Jisté je, že z hlediska techniky téhle a5 nebude co vytknout, kecy o konektivitách patří k aktuálnímu trendu. Osobně vidím jako největší slabinu nové A5 design, je to divný mix. oblin s hranami, slovo, které mě při pohledu na A5 napadá není dělo nebo elegán, ale jen divné.
lowkick
Pravda...a zrovna u kupé je nevýrazný design dost "podstatná závada", čekal jsem něco výraznějšího ;-\ ten přenos jsem vydržel asi 5 minut (nepočítám produkci unylé dj )...i ta show byla slabá. Tak snad nová A7...
Emel
Ono ale A5 nikdy nebyla žádnej vodvaz... ale byla prostě úžasně elegantní. Něco jako 406 Coupé, taky to auto bylo ve své podstatě hrozně jednoduchý.

U novinky mám pochyby o čumáku, tam už možná zahranili moc. Silueta je ale bez připomínek...

[odkaz]
white label
Profil je parádní, takové malé Bentley. 😉
maxi!
suhlas!
mal som sucasnu A7, fakt fajn auto - ale ten ovisnuty zadok s vyrazom smutnej pandy mi dost vadil!
A tak tiez dufam, tak ako pises, ze snad nova A7 :-!
kundalini_it
Čím jsem"urazil" Audi? Můj respekt má, však jedno máme v rodině. Neurazí, nepřekvapí na jejich design bohužel teď sedí.
white label
Otázka (na kterou jsi neodpověděl) zněla jasně a logicky😒br /> "Čím jde (Giulia) proti proudu, jedinou motorizací?"
kundalini_it
Když už tak dva motory. Hlavně se dle testů jedná o auto vyrobeno pro požitek z jízdy. Nízká hmotnost, skvělý podvozek, krásný design. Nic více netřeba.
Comprs
Videl jsem to prvni hej 😊))))) moc pekne na audi je to velky designovy skok
AUDIRS6
si si isty ? Ja som to pozeral live. 😄
TeeJay
Muselo to teda být napínavé, když na to tak koukám. >😒]
Machýrek
Kapota z Chrysleru Crossfire se k povedenymu zbytku moc nehodi. Jsem zvedavy na zivo, treba to nebude takovy drama jak na fotkach.
_Karel_
Mě napadla kapota Mondeo.
Machýrek
Jo ta taky sedi. Mozna jeste vic.
IbizaFR
jo a zadní světla Superb
Machýrek
Trochu podoba tam je, no ja vidim podobu spis s A4 nebo A3 sedan.
Ale nikdy se mi nelibila na Audi kola s designem "rotor" (nebo tak nejak tomu rikaji), maji v nabidce hezci. Ale asi jsem v mensine, kdyz na predstaveni S5 jsou tam zase a vypadaji porad stejne divne. Preferuji ridky design s tenkyma paprskama, tohle je jak otvirak na konzervy.
_Karel_
Já naopak rotory mám za No.1
HaroldKytka
Pro me zatim z fotek trochu zklamani, ale jak pises, uvidime na zivo.
JuicyMane
První věc, která mě na jinak velmi povedeném autě (aspoň podle fotek) zarazila. Ne že by mi kapota připomínala starý Chrysler, ale spíš se mi na ní nelíbí počet prolisů. Je jich tam moc.
amadeus
Stačí trocha fantazie a máme tu Superb Coupe...
[odkaz]
Magister
Který nikdy nepovolí. Koncept už tu byl - Tudor.
Dinar
Chlapci tohle má motor podél, to není mqb, ale mlb platforma.
JuicyMane
Ale použitá platforma nijak nebrání tomu, aby si dvě auta byla podobná přece :-!
Dinar
Povrchně jistě ne, ale tohle nejsou Květy.cz, čekal bych schopnost hlubšího vhledu. Stačí když se podíváš na proporce, auto na mqb má vždy kratší přední kapotu, prostě motor napříč, naopak mlb plus se snaží motor na délku zastrčit co nejvíc směrem za přední kola, tj. delší kapota, kratší přední převis, prostě zcela jiná silueta... Jinými slovy, trocha fantazie nestačí.

A ta tvá slova o podobnosti avantu se supem kombi, co na to říct, snad jen zpět na první odstavec, pokud hranatá světýlka znamenají podobnost, pak si umím představit, že holky diskutující na Květy.cz, když uvidí supa kombi a a4 avant v červené si mohou připadat zmatené. >😁
milic
Co to plácáš ? Na Květy.cz žádné diskusní fórum není, je tam jen upoutávka na časák >😁
white label
Asi tam sám chodíš, tak to musíš vědět... >😒] 😉
milic
Jsem tam imrvére >😁
white label
Takže tady jsi vlastně jen na chvíli zabloudil... >😒]
JuicyMane
Děkuji ti za tvůj fundovaný vhled do světa pod kapotou. Z tvého komentáře však cítím rozladěnost z toho, že jsem si dovolil slušně vyjádřit svůj názor. Na květy bohužel nechodím, ale hádám, že je to nějaký časopis pro ženy, přeji ti tedy na tomto servru hezky strávený víkend při čtení testů aut a odborných článků o jejich konstrukci. Snad ti v nich nebudou překážet reklamy na vložky.
JuicyMane
Každopádně taková (nešťastná) podobnost jako v případě A4 avant / Sup combi se tu naštěstí nekoná.
Ham.
[odkaz]
[odkaz]
AUDIRS6
A presne o tieto drobne nuancy ide... 😉 :yes:
Sice som trosku proti prednym svetlam, ale zase tesi ma ten nizky predok. :-! :yes:
_Karel_
Ten jedinej (nízký předek) se mi nějak nepozdává.
Hammunasakra
Kvůli odporu vzduchu a chodcům supr = vzhledově naopak
_Karel_
Ocením, když mě budeš ignorovat.
Hammunasakra
To bych tehdy taky ocenil = no reagovals

Teď ocením když se omluvíš nebo aspoň vysvětlíš tvuj bezprecedentně vulgární příspěvek
Přejít bez ničeho nesmyslnou urážku se mi nechce :-!

Jak už sme si vyjasnili to co sem napsal já byla citace = skutečný potvrzení neoooobjektivity ACZ
_Karel_
"bezprecedentně vulgární příspěvek" ? 😲 😲 >😁
Hammunasakra
Nebuď trapnej = napsal sem na tebe vulgární příspěvek

Což je prostě fakt :-!

To fakt nemáš koule se k tomu postavit čelem?

Prostě se omluv. Nebo přiznej že se ti ta neoooobjektivita líbí. Nebo něco = ta forma co si zvolil je strašná
_Karel_
Ty seš zvláštní člověk.
Hammunasakra
O tom žádná = kdybych tě teď chtěl urazit napíšu: Ty ne 😉
_Karel_
To mě neuráží. Je to asi moje nejsilnější stránka- jsem ukrutně normální.
Hammunasakra
Zrovna v tomhle = neumět se postavit k věci čelem nebo omluvit se = to urážka je

Ale normální ve smyslu velmi rozšířený až běžný = to je taky
_Karel_
Proboha! 😢
Já ti napsal, že jsem objektivnější než ty a abys nepoužíval výrazy, kterým nerozumíš (objektivita).
Tys mě napsal, že jsem morální odpad.
Slovy AudiRS6: choď do pitchi!
AUDIRS6
>😁 >😁 >😁 >😁
aj tak mas brutalnu trpezlivost ! 😉 :yes:
Hammunasakra
Choď do pichi :-!

Tvý chování na mou citaci byla a je totální katastrofa. Neskrývaná arogantní neoooobjektivita
_Karel_
Mám dvě děti, tak mám tréning 😉
Ale jinak je to spíš trapná diskuze, pokud to jde nazvat diskuzí.
Hammunasakra
Omluvit se neumíš, vysvětlit svý urážky neumíš = a evidentně se ani nestydíš = přejmenuj se na KARELRS6 >😁

Aspoň že ty děti se tě snažej dokopat na nějakou úroveň slušnosti a nejsou po tobě >😒]
Hammunasakra
Jo přesně = ten blábol abych nepoužíval výrazy kterym nerozumim mě nasral

Prostě sem jen jako pokračování naší dřívější diskuze k tématu místní objektivita našel vzorovej příklad výrazný neoooobjektivity

Tvá reakce byla špatná = dnešní pokračování katastrofa

Furt se bavíme jen o důkazu místní levárny = a tvym: To poooodporuju :yes: :yes:
Sky for everybody
ty seš fakt zbrklý jelito...
webpaja
Sakro, tvý zasírání diskuzí a vynucování si omluv za něco domnělýho je u tebe už legendou.

Máš potřebu se takhle shazovat? 😉
Mig_35
Ten chlap se hádá úplně jako jedna ženská😊
Karle, použij hate-list. Ušetříš náš spousty balastu.
webpaja
Zbožňuju lidi bez vlastního názoru s odvoláváním na Culíky, Buřtíky apod 😉
_Karel_
A s odvoláváním na ty správný časopisy. 😉
white label
A pak si tu někdo nemá myslet, že jsi ta naše stará "dobrá" HySTerKa! 😉
JuicyMane
Jn, stejný trend jako u BMW řady 3/4.
Ham.
Přední světla je potřeba vidět live, takhle z fotek je to v dnešní době ledek o ničem. Základ je boční silueta, ta byla skvělá a nyní je úplně dokonalá.
MarTin1
naprosto TOP, bohužel pro mě z venku nuda :no: ;-\
Machýrek
Jo jo vnitrek je paradni :yes:
Johnnn
Čím víc nuda, tím víc Audi.
Doupik
Proč ten předek sakra vypadá jak odšťavňovač na citróny???
Dinar
Hezky řečeno. 😉 :yes:
iudex
Zrejme narážaš na te zvýrazené hrany na prednej kapote. Mne sa to naopak páči: [odkaz]
jazva
V tme je všetko také...krajšie? >😁 😉
iudex
Prítmie vždy pomáha, to je stará múdrosť. Ak nie, potom zostáva už len sáčok na hlavu alebo útek. >😒]
Pekelná Micinka
>😁 :yes:
Doupik
I tvarem, ta šipka do nízké masky s vruby je prostě jak juicer.
Pekelná Micinka
Mohl bys dát odkaz na nějaký takový přístroj. Já se snažím, ale fakt to tam nevidím.
jozephko
Nie som priaznivcom žiadnej prémiovej nemeckej značky, ale štvorkové BMW vyzerá predsa len o výrazný kus lepšie... Nové Audi A5 oproti nemu pôsobí ako krabica od topánok...
Hammunasakra
Jo tak nějak [odkaz] [odkaz] [odkaz] [odkaz]
Pekelná Micinka
Nejsem zklamaný, spíš naopak. Už aby byl Sportback. :yes:
iudex
Presne moja reč. Sportback je aj po rokoch elegantné auto a nový priostrený dizajn novej A5 si na ňom viem krásne predstaviť.
Xylo
Nevím jestli je to jen moje zkušenost, ale do A5 Sportback jsem se dost špatně "skládal", a to nejsem čahoun ani buřtík ....
Arese
No, myslím si, že designéři Audi odvedli dobrou práci - zachovali nádherné základní proporce a linky DeSilvova návrhu a ještě jej citlivě zdokonalili. Jenom si u té nové generace nejsem úplně jistý tvarem světlometů, ale to se asi časem poddá... :-!
P.S. Nálož různých elektronických sarapatiček u tohoto auta už opravdu dosáhla absurdních rozměrů - kde se to zastaví?! 😲
iudex
Súhlas, nechápem, čo kritikom na A5 vadí, je to prototyp športovo-elegantného kupé. Dokonca by som povedal, že už normálna verzia vyzerá rovnako dobre, ako S5, tá sa mi zdá málo odlíšená, resp. tie zmeny prednej masky a nárazníka nie sú úplne ono. Keď sa k tomu pridajú veľké disky ako na prezentačných fotkách, je to dokonalé (hoci tie disky vyzerajú byť obludných rozmerov, minimálne 20").
Môj ideál je S5 Sportback, alternatívne chudobnejšia verzia SB s 252k benzínom.
speedfred
Ako sa mi A7 strašne páči,tak A5 SB považujem za jedno z hnusných Audi .
AUDIRS6
U mna by najlepsie fungovala kombinacia predok A7 pred FL ( tie krasne siroke svetla ) a zadok A5 SB. 😉
speedfred
Ja ti neviem,všetky tie "malé" Audi (pod A6) mi prídu také nijaké. A5 coupe mi prišla spredu široká a zadok k nej akoby nepasoval.
habanero1
Tak takovou nudu jsem nečekal, ale třeba se někomu ta sterilnost líbí, ale ty světla.. no nevím.... Myslel jsem, že se předvedou a ono celkem nic, i když silueta je elegantní a taková poctivě německá, jak píše někdo výše vybroušená. Ale oproti sportovně střiženému BMW 4 a zakulacenému elegantnímu MB C coupe je to pro mě nuda. Ale třeba časem a hlavně na živo změním názor.

Edit: tak na audi.de jsou fotky, kde se mi líbí teda daleko víc :yes:
Pekelná Micinka
Odpovídá to zcela filozofii Audi. Jak to vypadá, když se snaží oživit, vidíme na tom novém A2 něco něco.
gil54
... spíš naopak, ale A5 se mi nepříčila ani v první generaci, vyhovovala by mi. A ani tahle není vůbec špatná. Stejně ale když bude v této kategorii, bavor, třeba čtyřka, za podobný prachy, tak si asi zvolím jeho.
TeeJay
A5 rozhodně špatná nebyla, ale tohle je jen a pouze lehký facelift. Stále čekám, kdy přijde ta revoluce, už odešli pro neschopnost něco změnit dva šéfdesignéři a Audi vypadají stále stejně.
_MT_
Žádná revoluce ani přijít neměla. Jen chtěli víc odlišit A od Q (hlavní očekávanou změnou byla odlišná Singleframe maska).
Mig_35
holky taky v něčem musí jezdit...
Bubáq
Jde to i mnohem elegantněji! Q7 je obludnou parodií, důkazem designerské neschopnosti. Nová A5 a její 3D singleframe je důkazem designerské potentnosti.
"Jemné" cizelování tvaru současné A5 je na místě. Jde jen o to, KDE a JAK je dosavadní krásný design cizelován: proporce změněny jen trochu, to vítám. Zejména zušlechtění tvaru C-sloupku je příjemné. Výraznější linie pasu a prožebrování kapoty jsou znakem doby, nikoliv pravým cizelováním. Tento facelift tak moc přínosný není. Přední světla bez trapného (BMW - sic!) propojování s grilem jsou na první pohled nepodstatnou změnou, přesto v reálu budou mít největší vliv na podprahové vnímání novinky. Věřím, že pozitivní. Zadní lampy v duchu faceliftu pak jen zbytečně zdůrazňují, že s tímto prvkem si u Audi fakt nevědí rady... Nu, co se zadních lamp týče, musíme si počkat na další výsledky usilovné práce početného designového týmu 😉 . Ovšem to nejhorší v sobě skrývá do očí bijící kontrast mezi houpavou boční linkou pasu v téměř horizontální poloze vůči brutální, prudce nahoru stoupajícímu prolisu prahu. Jde o letitý audi- prvek, ale ten kontrast na této nové A5 nemůže být ohodnocen kladně. Toto je největší designový průšvih, hloupost, obludnost, neschopnost. Hodnocení: 3
Interiér: zaměření na kvalitu materiálů je jistě správné, ale ta tvarová nuda už opravdu hraničí se zločinem! Tohle má být sportovní varianta na A4, proboha! Proč nás Audi stále více šidí na tom, co by mohlo být sofistikovaně sportovním kokpitem pro entuziasty?! Nuda a šeď přístrojové desky nemohou nikoho lákat na to, aby se připravil na skvělý zvuk motoru (?) a na nevšední řidičské zážitky.... Není to škoda?
Nu, a jako obvykle, ani tentokrát nechybí alespoň jeden skutečný přehmat: umístění předních otvorů pro lahve / pohárky s nápojem nedovolí uložení 0,3 litrových lahví, jen těch 0,25 litrových... Trapas a hodnocení: 4.
Celkově: 3, škoda další promarněné příležitosti jak ujet BMW a Mercedesu.
_MT_
U A4 se také diskutovalo o držácích nápojů, ale jak se v diskuzi také spekulovalo, je to jen dojem a nejsou vůči palubní desce tak utopené, jak by se mohlo zdát. Pokud mě paměť neklame, půllitrovka se tam vešla. Předpokládám, že tady to bude stejné.
marianek
...na ktere se da koukat. Pral bych si vic "fastback", ale i tak.... Pohled z boku se mi vic libil u predchozi verzi.
Na to, ze to je jen Audi, je to ok.
iudex
Doterajšia generácia A5 bola dizajnovo nesmierne vydarená, krásny elegantný profil klasického kupé. Nová generácia preto logicky nemohla prísť s revolúciou, iba s jemným ladením a posunutím smerom k aktuálnym moderným líniám, skrátka také brúsenie diamantu.
Napriek tomu je novinka jednoznačne identifikovateľná a priame porovnanie najlepšie ukáže, ako sa novinka posunula, popri nej pôsobí predošlá generácia spredu tak bacuľato: [odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
O interiéri je zbytočné hovoriť, to je krása, ktorá o triedu prevyšuje 4er či C Kupé.
Skrátka po dizajnovom zaváhaní pri Q7 opäť krásne Audi. Teším sa na Sportback.
Dinar
Souhlas s předchozí generací, souhlas s vnitřkem té nové. Zvenku naopak zase 4er o triedu převyšuje novou A5, ta cizelace se moc nepovedla, roubování hran na oblouky prostě nefunguje.
white label
Mně se líbí A5 i 4er, i když designově dokonalá mi nepřijde ani jedna.
Jde o odlišný přístup, 4er je designově dynamičtější, A5 konzervativnější, takže zase je z čeho vybírat.
Dinar
Nejde o siluetu, ta je v podstatě stejná s předchozí generací, a je povedená, jakkoliv je to trochu hmotově výraznější auto, než štíhlejší a placatější 4er, ale jak říkám, základní linka je ok. Problém je v tom, že tu základní linku tvoří oblouky a oni je teď zvýraznili hranami, protože zvýrazněné hrany jsou aktuálním výrazovým prvkem všech nových audi. Jenže hrany fungují na rovných linkách, viz. A4 nebo Q2 na obloucích ne, místy je ten efekt zvýrazněných hran až legrační, viz. výše poznámka kolegy o přední kapotě připomínající odšťavňovač. A ještě se mi moc nepozdává ztvárnění předku, nárazník, maska, světla, to auto nemá žádný výraz, není v tom ani elegance a škvára (to umí mb s velkou hvězdou uprostřed) ani soustředěný dynamický výraz sportovce (4er). Na mně to auto prostě designově nefunguje.
Emel
Ty hrany jsou klasicky nasvícené tak, aby na prezentačních fotkách vynikly co nejvíc. Já si myslím, že naživo to víc splyne se siluetou auta a pokud postavíš obě generace vedle sebe, bude prostě ta nová vypadat moderněji.

Nejsem si jistý tím předkem, tam už je to to trošku "za hranou" 😄
Dinar
Dej si vedle sebe na monitor předoboční pohled na novou A4 a novou A5, já mám jasno, A4 pracuje s rovnými linkami a zvýraznění hran u ní funguje, vypadá prostě dynamičtěji a moderněji než A5. Chápu snahu o využití povedené základní linky předchozí generace A5, ale prostě ne všechno jde kombinovat se vším, tady snaha naráží na limit. 😉
Emel
Myslíš?
[odkaz]

Hele, za mě ne. Čumák je u obou stejný a pak je prostě A5 proporčně jasně lepší než A4, jsou tam pořád ty svalnaté boky jak byly, jen přes ně vede hranka. Beru že už nemá tu absolutní designovou čistotu první generace... uvidíme naživo, jestli převáží dojem modernějšího auta nebo naopak ta designová čistota, každopádně ať už se A5 posune o kousíček nahoru nebo dolů tak to pro mě zůstane krásné auto.
Dinar
O proporcích nic nepíšu, píšu o hranách jednou na autě s rovnými zákl. linkami
[odkaz]
kde to funguje
a o autě s hranami na obloucích, kde to nefunguje, viz. přední kapota.
[odkaz]

Je to jako facelift, roubujeme nové markanty na původní design, já v podstatě povedený facelift v tomto směru neznám. Ale pokud se A5 líbí Labelovi, Tobě nebo Iudexovi, mají to u audi asi dobře, svou zákaznickou skupinu umí oslovit. 😉
Emel
Zákazník nejsem a zřejmě nebudu, ale A5 se mi líbila a líbí.

A4 má tu siluetu i linku rovnou, u A5 je pak ta linka zahnutá tak, aby kopírovala a zvýraznila blatník. Netvrdím že by to nebylo lepší bez ní... možná bylo. Ale jak jsem říkal, moje obecná zkušenost je, že ostré linky co bijou do očí na prezentačních fotkách jsou pak v reálu mnohem méně nápadné, podle mě to bude ok.
white label
Jo, taky si myslím, že v reálu se ty hrany spíš opticky "rozostří".
iudex
Ja v tomto súhlasím s Emelom. Presne ako vravel, tie isté línie "odšťavovača" máš aj na A4, akurát na týchto promo fotkách A5 sú tie hrany nasvietením zvýraznené (spomeň si na promo Octavie, tá na fotkách vyzerala hranatá pomaly ako Reventón a v reále to je úplne iné).
A máš pravdu, som taký wannabe zákazník Audi, ideálne ten budúci A5 Sportback. 😉
white label
Jak už jsem psal, není to bez výhrad, ale 4er by se mi taky víc líbila, kdyby to byla designově víc "dvoudveřová 3er".
Každopádně jsem rád, že kupé zůstávají a zatím je nevytlačily trendy pseudokupé A5SB/4erGC...
U Audi mi hlavně chybí skutečné dvoudveřová kupé o třídu výš (A7). To je pro mě velký handicap Audi v rámci D3. A7 kupé (klidně s profilem ala tahle A5) by mě rozhodně neurazila, naopak.
Pekelná Micinka
A Porsche takové kupé nepotřebuje odvozovat od sedanu, ani by to technicky nešlo, resp. nedávalo by smysl dělat "panameru kupé". Máš pravdu, že koncernu chybí velké, s motorem vpředu, s karoserií založenou na sedanu, kupé, které by možná šlo vyrábět i jako kabrio. Konečně A5 kabrio by bylo moc pěkné, přikláněl bych se k plátěné střeše, která by v kufru nechávala více místa (snad).
AUDIRS6
Panamera kupé sa uz testuje. Zatial jej len skratili razvor a zadne dvere. Takze predne dvere su rovnako dlhe, ako na klasickej. Aj to sa ale o chvilu zmeni a uvidime nove spy-foto uz s konecnou konfiguraciou. Zatial foto tej "skratenej 4-dverovej".😒br /> [odkaz]
Pekelná Micinka
Oprava. A5 kabrio už je, asi jsem neměl nikdy to štěstí ho potkat.
white label
Jo A5 Cabrio už nějakou dobu supluje původní A4 Cabrio.
[odkaz]
Ale o třídu výš nic, ani klasické kupé, ani kabrio.
Pekelná Micinka
Možná zjistili, že o třídu výš už by zčásti kanibalizovali na prodejích Porsche, byť reálně je to jiná koncepce. V současné době by ani neměl moc konkurentů, zbyla jen dvojice němců, a XK taky nebylo úplně srovnatelný model.

V téhle barvě tedy vypadá sakra dobře! Sakra, to mít na léto... :-! 😄
white label
Takové auto jim chybí už dob, kdy neměli s Porsche nic přímo! společného. 😉
Pekelná Micinka
Nevím přesně, která léta myslíš, ale řekl bych, že v dobách Audi 80 ještě nebyli tak vnímáni, aby si dovolili vyrábět nějaký takový model.
white label
Myslíš? První g. Audi 80 (B1) ) přišla v roce 1972, přitom Audi 100 (C1) Coupé S (vyšší střední) přišlo ještě o cca dva roky před ní:
[odkaz]
Pekelná Micinka
Měl jsem na mysli B3 (tu mám tak nějak podvědomě spojenou s modelem Audi 80). Jinak jsem se zmýlil, nejsem v historii Audi nijak zvlášť zběhlý, Audi 80 mám zafixovanou jako levnější variantu k modelům BMW a MB. což je možná špatně. Takže kupé odvozené od Audi 100 by se dalo považovat asi jako na úrovni dnešní A7. Takže sorry.

Pak jim ale takové auto dávno, kdy ještě neměli co společného s Porsche nechybí, viz C1 100 Coupé S.
white label
No jo, ale od té doby nic, a to je pořádně dlouhá doba...
Audi 100 C2 se ještě taky dělala i dvoudveřová , ale to byl (spíš) dvoudveřový sedan.
white label
Mimochodem od dob Audi 80 k "připadnutí" Porsche pod VW uběhlo poměrně dost času...
_MT_
Tak Audi má kabriolet ve střední déle než kupé. Když přišla A5, tak ho přesunuli k němu (A4 se v té době také obměňovala).

Pochybuji, že v tom hraje roli Porsche. To je v rodině příliš krátkou dobu a spíš se mu nelíbily myšlenky na R4/ R5 (tedy menšího sourozence R8 s motorem uprostřed). Podle mne je to spíš otázka rentability a důvěry v to, že by takové auto dokázali dostatečně dobře prodávat. Možná se dočkáme v příští generaci A7 (ostatně A5 je teprve druhá generace a odpovídající A6/ A7 jdou po A4/ A5, tedy současná A7 je pořád ze stejné generace modelů jako první A5). I když se spíš spekulovalo o A9 (která by mohla vycházet z příští Panamery, tak ta spekulace šla).

A proč by mělo být kupé od Panamery zbytečné? Odvozené od "sedanu" (co je ve skutečnosti liftback) samozřejmě znamená, že bude vycházet ze stejné platformy (byť upravené - nechtěl bych, aby mělo 5 metrů) a nejspíš by sdílelo design interiéru, přední části atp.
Pekelná Micinka
A5 se to netýkalo, ta zmínka o Porsche. Na to mají Boxster. Bylo to myšleno z mé strany tak, že na velké kupé od Audi na bázi A7 by, pokud by chtěli u Porsche reagovat, museli postavit něco na základě Panamery. Nevím no, zdálo se mi to přitažené za vlasy, když mají v portfoliu 911, ale je pravda, že to není kupé pro 4.
_MT_
To jsi asi špatně pochopil, co jsem chtěl říct. Zmínění A5 nemá nic společného s Porsche. Jen říkám, že A5 se teprve objevila v předchozí generaci modelů, předtím jakou dobu Audi tenhle druh kupé nemělo (mělo TT a později R😄. Klidně by se tedy A7 Coupé mohlo objevit v příští generaci A7 v rámci přirozeného rozšiřování portfolia.

Neřekl bych, že by Porsche muselo reagovat kvůli případnému kupé od A7, když je k tomu nedonutila šestka od BMW, nebo kupé od Mercedesu (nebo i to SL).
white label
Souhlas.
_MT_
Přesně tak. Bývají udělané tak, aby hodně vynikly. Navíc většina galerie byly vizualizace (když jsem se na ni koukal), ani ne skutečné fotky.
white label
Souhlas.
wikinko
To vám fakt vo vnútri nikomu nevadia tie žalúzie? V Passate sa na to nedá pozerať, a v A4 a A5 je to úplne strašné.
Bubáq
Mně ano, a to velmi!
maxi!
ved o tom som pisal riadok dole!
😄
maxi!
nazivo to bude lepsie!
je fakt, ze sa dost drzali na uzde - mohli sa viac odviazat.
k tomu dokonalemu interieru😒br /> na foto No.7 ma az tak neberu tie vyduchy po celej linii ( v TT je to ovela krajsie!) a pod navigaciou to autoradio tiez nie je moj sen - a v medvedi tak kritizovana navigacia tu odrazu vobec nevadi k hodnoteniam, ze interier je bez chybiciek?
Ham.
Ano, ten trčící displej alá MB je interiérový přešlap a měl být zasouvací jako třeba v A6.
iudex
Súhlas, zasúvanie je najelegantnejšie riešenie, to by bol ideál. Ale asi v tejto triede skrátka "nevydalo".
_MT_
Tenhle argument je děravý jak řešeto, když i o třídu níž v A3 (podle obrázků i v nové Q2) máš elektricky zasouvací.
_MT_
Jo, zklamali mě. Doufal jsem, že otočí a A5 se v tomhle bude lišit od A4.
_MT_
Jaké autoradio? To pod výdechy je panel klimatizace. Rádio má display umístěný stejně jako příplatkové navigace a je také MMI, máš tedy ovladač na středovém tunelu.
JamesBlond
Kéž by takhle kvalitní interiéry umělo i BMW. Jinak klasická neutuchající Audi nuda.
JuicyMane
Bohužel je to pravda. Minimálně co se řad 1/2 a 3/4 týká. Naštěstí Herbert Diess už odešel škodit do VW a podle ineriéru nové sedmičky a spyphotos nové řady 5 se blýská na lepší časy.
3_diamanty
vizaz novej A5 ma velmi prijemne prekvapila.... za mna osobne sa mi paci viac ako konkurencia od MB a BMW .... ocenujem velmi efektny a smrncovny bocny profil [odkaz] ... to je bez komentara... absolutna dokonalost :yes:
twistedTSD
Ten předek se mi moc nezdá, hlavně světla. Ne že by se na něj nedalo koukat, ale Audi umí víc. Doufám, že tím Q2 s A5 nenastolily nový trend značky.
classic
... dobrý!!! Na videu zdálky to zepředu vypadá jak Tesla.... Škoda že nepředělali ten ošklivej zadek....
nardoxx
Po nevydarených Q7 a Q2 a dosť sterilnej A4, aj keď ťa naživo vyzerá oveľa lepšie ako na fotkách, konečne pekné a elegantné Audi! Predok a bok a samozrejme interiér ktorý je pri Audi vždy top, sú naozaj podarené, možno len predné svetlá sú trochu zvláštne, ale dá sa zvyknúť...mne osobne sa moc nepozdávajú zadné svetlá, ktoré by mohli trochu viac zasahovať do bočnej línie...napriek tomu veľmi vydarené Audi! :yes:
Petr80
No jo, ono představovat auto, který má zaujmout především krásou a image, v době, kdy je všude chvála na novou Alfu, je jako přijít na ples zadním vchodem a po půlnočním vyhlášení Miss.
Pekelná Micinka
Ten příměr je vtipný. Ale taky dost mimo.
AUDIRS6
haloooo, Cicinka, Panamera coupe bude. :-!
vid ja 16:47.
slusna kravicka aspon zabučí, macicka zamnauka, clovek podakuje za info... :-!
Pekelná Micinka
? Nechápu. Tvrdím snad opak? Pokud máš potřebu někoho opravit, uvést nějakou informaci na pravou míru, tak to píšeš pro všechny do fóra. Nebo si očekával, že ti poděkuji za to, že si napsal příspěvek? Když se zmýlím, uznám chybu, ale za opravné příspěvky neděkuji pravidelně. Nikdy to však nikoho nevybudilo k reakci vyžadující poděkování.

K tvému odkazu - uvádí se jen, že američtí zákazníci by měli zájem o dvoudvéřovou variantu Panamery. Pokud to nakonec tedy opravdu bude Panamera kupé, pak je to asi odpověď proč není žádné kupé na bázi A6/A7.
AUDIRS6
Hmm, nuz ako ty povies...
Len mi to prislo take ignorantske trosicka - videl som tvoje dalsie prispevky a na moj si nereagoval vobec. Prislo mi to ako taka urazena jesitnost - ze Audinak / koncernista a neviem ako ma tu este mate zaskatulkovaneho je zase mudry, a predhodil mi tu dokaz mojho omylu, tak radsej na neho kaslem... 😐
Ale ak sa mylim, som rad. Len neviem, ako moc a akym smerom sa v tebe mylim... :-!
Pekelná Micinka
Myslím, že to zbytečně prožíváš a hledáš něco, co není. Nikdo nereaguje na každý příspěvek, co kdo jiný napíše. To by musel každý být na internetu 24h a ani tak by to nešlo. Nevím, jak tě má kdo zaškatulkovaného, já (zatím) nijak.