Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Kalifornie odmítla úpravu volkswagenů s podvodným softwarem

75 komentářů

Sky for everybody
no comment...
3_diamanty
v kalifornii kde je raj pre priusy a rozne hybridy a elektricku teslu to bude mat vw s chrochtakmi este asi dost zlozite

chcelo by to zacat odznova a bez dizlov.. ponuknut par benzinovych hybridov aj nejake velke SUV alebo pickup pripadne nejake sportove kupatko a la mustang ... takto by mali v amerike urcite slusnu sancu na nejake dostojnejsie predaje ... len skoda ze ju nevedia stale vyuzit ;-\
CrankyDude
verschrotten. :-!
Kharl.ANTIDIESEL
jj
JAK JINAK NALOŽIT S RAKAPRÁŠIDLEM [odkaz] CO SPONZORUJE LEDA TAK DOVOLENKY MANŽELEK KONZERVÁGN MANAGÍRŮ A FARMACEUTICKÝ PRŮMYSL [odkaz] NEŽ HO POSLAT kam PATŘÍ do PROPADLIŠTĚ DĚJIN [odkaz] [odkaz] = ŠROTU [odkaz] 😉
>😒]
>😒] >😒]
>😒] >😒] >😒]
>😒] >😒] >😒] >😒]
>😒] >😒] >😒] >😒] >😒]
>😒] >😒] >😒] >😒] >😒] >:-[] :yes:
Blatouch
A cim diesely nahradis?
Kharl.ANTIDIESEL
docasne CNG [odkaz] a hned potom skvělym elektromotorem s baterkama [odkaz] [odkaz] [odkaz] přeci 😉
Blatouch
A co predcasne poskozeni motoru spalujiciho plyn? Elektromobil - ani po vice nez 100 letech vyvoje neni schopen nahradit benzin / diesel a pouziva ho jen par ekopomatencu. >😁
Kharl.ANTIDIESEL
ale to je přeci jedině dobře že plynovy spalovaky předčasně odejdou, o důvod dřív přejit na elektromobily [odkaz] kery si ovšem musis hochu ješte dostudovat. Takovou zas prioritu u me nemas abych ti vsechno vysvetloval, blbce nedotuju >😁 >😁 >😁
Blatouch
Cisty elektromobil😒br />
1. Neakceptovatelne vysoka cena
2. Omezene moznosti pouziti v zime (topeni) a v lete (klimatizace)
3. Omezena zivotnost akumulatoru a jejich draha nahrada
4. Vysoka vaha vozidla diky akumulatorum
6. Velmi omezeny dojezd dany malou kapacitou akumulatoru (zvyseni kapacity znamena zvyseni vahy, ceny a doby dobijeni)
7. Neprijatelne dlouha doba dobijeni (vyssi intenzita dobijeni snizuje kapacitu a zivotnost akumulatoru)
8. Problematicka celkova ekologicka stopa
... to vse po vice nez 100 letech vyzkumu a vyvoje.

A to jsou elektronesmysly jeste podporovane dotacemi a umelym danovym zatizenim ceny benzinu / nafty.
_Karel_
Bod 2- to je v podstatě jen bod 6, duplicitní.

Bod 3 je blbost. Aneb neomezená životnost spalovacích motorů a jejich levná náhrada?

100 let výzkumu a vývoje- >😁 100 let se vyvíjí spalovací motory, elektromobily se intenzivně vyvíjí až v posledních letech, v důsledku pokrytecké rádobyekologie.
Th0r
Bod 1 taky, elektromobily nemajií nijak neakceptovatelně vysokou cenu. I když je to pořád jen hybrid, tak Auris začíná na 500 000 Kč. Lepší než nafta. Ale chápu, že v zemi kde si drtivá většina kupuje šroty po smrti (průměrný stáří 15 let), tak je půl mega hodnoceno výrazem neakceptovatelně.
Blatouch
Tesla pres 2 mega, i3 1 mega. A hybrid? To je jeste vetsi kravina nez cisty elektromobil.

Hybri😜 je to elektromobil se snizenym dojezdem (mensi aku oproti ciste elektrice) a navic zatizen vsim co predstavuje spalovaci motor, tedy dalsi servis, poruchovost slozitejsiho agregatu. Pokud dojde kapacita aku tak nastartuje pidi spalovaci moturek. A protoze je pidi a musi nejen pohanet auto ale i dobijet, tak ma realnou spotrebu vyssi nez by mel samotny ale poradny motor a soucasne ma auto mizerne jizdni vlastnosti.

Krasny priklad je minivuz i3 REX za 1,1, mega a realnym dojezdem 250km.

Stari aut - realna kupni sila oproti zapadni Evrope je 1/3, ceny srovnatelne - neni se co divit vozovemu parku v CR.
_Karel_
Tesla stojí hodně, a nabízí hodně. S čím ji srovnáváš? S Octávií? 😲 Je to luxusní auto, tak to stojí jako luxusní auto. Je to vrchol EM, tak to stojí jako vrchol.Mě na tom tedy nepřijde nic nepochopitelného, a když jsi psal o vysoké ceně EM, myslel jsem, že míříš na iGolf a pod.
Blatouch
Tesla stoji hodne ale nenabizi vic nez napr. C5 za 600 tis., nebo Superb od 620 tis.

Elektricky Smart a e-UP od 600 tis. (tedy C5 nebo Supoerb), e-Golf a i3 pres 900 tis. (tedy BMW nebo M-B), Nissan Leaf 750 tis (Passat).
_Karel_
Tak jestli je Tesla S srovnatelná se Superbem, tak to jo. Skláním se před tvým rozhledem.
Hammunasakra
A s C5 :yes: >😒]
Blatouch
Elektricky Smart a e-UP od 600 tis. (tedy C5 nebo Supoerb), e-Golf a i3 pres 900 tis. (tedy BMW nebo M-B), Nissan Leaf 750 tis (Passat) - co mi k tomu povis?

A v cem je Tesla tak super?
_Karel_
Jak jsem psal před chvílí- " když jsi psal o vysoké ceně EM, myslel jsem, že míříš na iGolf". Ano, tyhle auta jsou dražší, než běžné verze.To někde popírám?

Tesla- vedle mimořádného výkonu je to luxusní auto se vším všudy. Mohl bys říct- "v čem je 5-er tak super?".
Blatouch
Mimoradny vykona ma ... 50km? ... zbytek je ecomode.
Hammunasakra
Ozvi se až někdy pojedeš na doraz 50 km 😄

Pro začátek možná stačí 5 km >😒]
Hammunasakra
Tesla = C5 nebo Sup a ne Panamera? >😁

[odkaz] [odkaz]

Je fakt že na ní stačí obyčejnej Aventador [odkaz] 😉
_Karel_
Tak zase ten Avantador je +- plichta se Superbem, takže má pravdu.
Hammunasakra
Žádná plichta Sup má větší kufr >😁

Tentokrát budeš s vědeckým závěrem souhlasit i ty [odkaz] = sakra nevím proč to nejde = prostě dnešní vtip na Novinkách 😉
Hammunasakra
Panamera začíná přes 3 mega = kolik by sis představoval za Teslu? 😄
Blatouch
Prvni elektromobil byl sestaven v roce 1835, 50 let pred spalovacim motorem, tazke to byl naskok temer o 50% a uz roce 1899 jezdil 100 km/h - pak nic.

Chci videt akumulator po 150 tis. km a 5 letech pouzivani, coz je pro spalovaci motor normal.
_Karel_
A kolik elektromobilů znáš např. z roku 1950, 1980, 2000?
A kolik aut se spalovacím motorem?
Blatouch
Mel nasko 50 let vyvoje - a nic. Jen obrovske byrokratocke zvyhodnovani elektroaut a soucasne znevyhodnovani spalovacich motoru je uvedlo zpet na scenu.
_Karel_
Dobrá, v 19.století měl 50 let náskok. Což je dnes úplně jedno.
Jestli to má šanci nebo ne se ukáže. Já se pro EM do obchodu nechystám.
Hammunasakra
Nojo neni nad moderní automobil se spalovacim motorem [odkaz] 😉

Nejlépe vznětovým [odkaz] 😄
Hammunasakra
Neni problém = zajdi si do Lexusu 😉

[odkaz] = zajímavý jak lidi furt opakujou to co ty 😄
Blatouch
Takze spalovaci motor v Toyote je konstruovan na zivotnost aku? . >😁
Hammunasakra
Tak nějak [odkaz] 😉

Chlape co furt vymejšlíš = je to Toyota 😄
IPace
a proc by se mel necim nahrazovat naftak? zrovna v US jim staci ten hnus proste zakazat a samovolne se nahradi benzinem a hybridem ve spojeni s benzinem

a kluci nehadejte se s Blatouchem, je to jen troll 😄
CHerokee
Kalifornie je nejzelenější částí USA. Jsou tam přísná pravidla. I třeba pro veterány - nesmí mít chromované výfuky, ale černé trubky zespoda a další. Když jsme u výfuků - zásadně ty, co jsou povolené ve všech státech, tak ne v Kalifornii. I Harleje se tam prodávají upravené.
Sky for everybody
Kalifornie je země největších pokrytců. Stačí se podívat do historie... a člověku je až na zvracení, když si uvědomí, z čeho Kalifornie ve skutečnosti vytvořila svou ekonomiku. Ale to není na diskusi na tomto serveru... jen jsem si nemohl pomoct...
Hammunasakra
Já myslim že největší pokrytci sou šéfové autoritářskejch režimů = který doma kážou vodu a sami plnýma hrstma užívaj plodů ostře kritizovaný tzv. západní civilizace 😄
Sky for everybody
ok... "demokratických" pokrytců. Třetí země jsem jaksi nebral v úvahu.
Hammunasakra
Ono je to těžký vztahovat na celý státy = u mě je teď vysoko v žebříčku [odkaz] 😄
Sky for everybody
dobrá, ještě to trochu upřesním... Kalifornie je ze všech padesáti zemí USA zemí největších pokrytců.
PS: k tomu odkazu... jen doufám, že si z toho zbytek Evropanů vezme ponaučení.... že populisté jsou jen pouťoví vyvolávači.
Hammunasakra
No faktem je že Kalifornie je ekonomicky nejvyspělejší stát USA a má nějaký 5-6tý největší HDP na světě. Tenhle jeden stát je na tom líp než třeba největší zem na světě Rusko! 😉

To může mít vliv = na různý věci 😄

ad PS: Myslim že nevezme = a jestli jo tak jen dočasně a na chvíli = populismus vždycky nakonec zvítězí 😐
Sky for everybody
Sice jsem to částečně vyvolal... ale nechci se pouštět do politických debat. Uvědomuju si, že tohle je auto - web a tak se dodatečně omlouvám.
Hammunasakra
Když tu redakce občas může psát pohádky o autech = my tu tu a tam můžem diskutovat o politice 😉
_Karel_
Když N.F. od r.1993 bojuje za vystoupení GB z EU, je hodně zavrženíhodné, když po dosažení cíle skončí? Jsou Britové jen hloupé ovce, které tupě poslouchaly UKIP?
Hammunasakra
ANO = nejslabším článkem demokracie je = volič 😉
_Karel_
Jo, nejlepší je osvícený diktátor.
Hammunasakra
A víš že přesně to řiká můj fotřík? Fakt! 😄

Jen dodává že takovejch jako byl Karel IV. bylo v historii sakra málo 😉
Sky for everybody
Že může být nejslabším článkem volič je pravda. To zjistil třeba Jeep GCH 😉 😄
Modelovej rok 2017 už bude mít normální voliče...
_Karel_
>😁 Tam byl ale nejslabším článkem americký řidič, netušící, že kafe je horké a psi se nesuší v mikrovlnce.
Sky for everybody
>😁 😉
Hammunasakra
Vtipný = ale trochu mimo 😉
Hammunasakra
Myslel sem že to jen přeprogramovali? 😐
Sky for everybody
mrkni na trubku... je tam novej model s normálním voličem...
Hammunasakra
Nojo = na novej modelovej rok se docela těšim [odkaz] 😄
jupo
Uz 2016 ma normalny volic prevodovky, teda volic je ten isty akurat sa nevracia do povodnej polohy. Ja mam este ten povodny a nikdy som s nim nemal ziaden problem. To ze su niektori majitelia tupci, za to automobil nemoze. Len tak mimochodom, v bmw je ten isty princip volica, pokial sa nemylim. Tiez sa vracia do stredovej polohy.
Sky for everybody
Myslím si, že není složité na to odpovědět, Karle. Na mě to působí jako ta scéna s Trabantem ve Slavnostech sněženek...
_Karel_
Já zase myslím, že až historie ukáže důsledky. I když je někteří bezpečně znali už hodinu po referendu.
Trabant- našel, pustil, zasmál. Ok. Já to tak nevidím.
Sky for everybody
Tak uvidíme...
Hammunasakra
Jak dlouhou historii máš na mysli? Angláni byli v EU 43 let

Že rozchod budou žně pro právníky atd. a určitě určitý ekonomický zhoršení = bude to stát biliony = to někteří bezpečně znali dokonce hodinu před referendem >😒]

Prostě mega rozvod desítek milionů lidí = asi tak 😉
maxi!
no mozem to milovat!
Hammunasakra
V Evropě je to v poho 😄

Je tu asi 8 a půl milionu dieselgate TDI který maj exhalace zhruba asi jako 85 milionů autobusů plnících Euro 6 = skvělý :yes: >😁 >😁

Zhluboka dýchat = se příštích 10 let nedoporučuje >😒]
_Karel_
Aneb 10 autobusů po šestistépadesáté v podání ARY.
A je tu taky dalších x-milionů dalších dieselů exhalujících v reálu úplně stejně jako ty podvodné VW. Ty to nevíš? Vaculík to ví!

Mmch, můžeš dát na ty autobusy odkaz? Bylo by fajn si přečíst, že výjimečně nepřekrucuješ.
Hammunasakra
Opakování matka moudrosti = i když někomu ani to nestačí že? 😉

Můžu = letošní Diesel speciál = zdroj ČVUT 😄
_Karel_
Aha, a pochopil jsi to stejně špatně, jako když Vaculík říkal, že s emisemi podvádí všichni?
Hammunasakra
Ne diskuzní příteli = většinou blbě vyhodnocuješ a info zpracováváš ty 😄

To že něco nepochopíš neznamená že to je totéž co překrucovat 😉

Měl by sis vybrat jestli sem ARA co opakuje po špičkách oboru = nebo překrucuju = obojí současně asi nejde 😄

Ty máš většinou jiný názory než odborníci v oboru = a mě se za opak vysmíváš 😉
jamp
Najbezpecnejsie pocas tych 10 rokov v reichu a este dalsich 10 u nas ( jasne ze je malo jety, ten nemecky duchodce, co byl predchaejici prepeclivy majitel, byl invalidni duchodce na voziku , jedno voko nemel a na druhy byl slepej, jo milej pane, ten golf vas jeste prezije >😁 >😁 >😁 ) bude nechodit pesi, ale jazdit vsade autom, lebo v aute mas kabinovy filter, moze byt aj uhlikovy a upravu vzduchu ozonom , takze vlastne vzdusik cistucky a zdravucky. No a cyklisti....to maju blbeee, aspon kym tie TDI nepredate na ukrajinu, balkan a bohvie kam este.
Blatouch
Pro VW jsou Evropani druhorady zakaznik - alespon tak to VW svymi ciny potvrzuje. A to jeste urcite priveze vykoupene rachotiny a po mirne repasi je bude nabizet v Evropanum. Ja jsem nastesti nikdy nevlastnil VW / Audi.
positivemind
Neodškodní, tady se to nehodí do krámu. Už kvůli tomu, jak velký výrobce vw je. Vysoké pokuty, propouštění, propad akcií... nic z toho nepřipadá v úvahu.

Oni to mají moc dobře vymyšlené, takovou firmu nemůžeš jako vláda potopit. Lidem jsou ty emise ukradené, to, že by mohlo přijít i několik tisíc lidí o job už ne.

Za 2 roky si na to nikdo nevzpomene, stejně jako jako na havárii BP.
Barry Lyndon
Ovšem z cca 508 mil Evropanů by VW neměl odškodňovat těch cca 8 mil s podvodnými diesely, nýbrž zbylých 500 mil, kteří dýchají ony nadměrné smrady a jedy aniž by z to ho (na rozdíl od oněch privilegovaných 8 mil) cokoliv měli... >😁
_Karel_
Ale uvědomuješ si, že nedýcháme podvodné laboratorní, ale reálné emise?? A tím pádem dýcháme totéž od Peugeotu, BMW, MB, Renaultu, Opelu..?
Barry Lyndon
ano, v dokonalém světě by žádné diesely do 3,5t neexistovaly
Hammunasakra
:yes: :yes: :-!
_Karel_
To je hezké, ale naprosto nesouvisející s tvým prvním příspěvkem 😉
Hammunasakra
Duo cum faciunt idem, non est idem = hele a je to latinsky takže to se ví už pěkně dlouho! 😉
_Karel_
Já bych zase řekl, že když dva dýchají totéž, je to totéž. NOx z VW je stejně prospěšný, jako NOx z Toyoty.
Hammunasakra
Přesně :yes: :yes: 😄