Novinky
Ve středu nad ránem jsem se vrátil po trase Rijeka - Záhřeb - Maribor - Graz - Vídeň - Brno a matička stověžatá. Mimo D1 jsem snad nikde žádné dopravní omezení nezažil, problém je pouze hraniční přechod mezi Slovinskem a Chorvatskem, kde pořád chybí dálnice a je tam několik KM okrsky s omezenou 50 km/h.
Cestu tam jsem jel minulou neděli až dolu na Makarskou a až na kritický hraniční přechod Slovinsk👋Chorvatsko jsem nikde nestál.
P.s. jezdi, tam rád, jen se nemusím válet s tisíci čechama a hlavně letos teda snad půlkou Polska a zajedu si někam na menší plážičky. Itálie tak krásné moře v hodně případech nemá (nebyl jsem všude samozřejmě, tak nechci soudit, za rok to asi zas vyzkoušim) a navíc poplatky za dálnice jsou tam dost brutální i když Chorvatsko taky už podražilo.
Takže ti co soudí, buď jezdí jen na exotickou dovolenou a v Chorvatsku byli snad jen v nějakém "českém letovisku", nebo nechápu, byl jsem u moře (teplého) všude v Evropě i severní AFrice, což je taková ta "dostupná dovolená" a Chorvatsko řadím mezi ty nejlepší koupání...
Cestu tam jsem jel minulou neděli až dolu na Makarskou a až na kritický hraniční přechod Slovinsk👋Chorvatsko jsem nikde nestál.
P.s. jezdi, tam rád, jen se nemusím válet s tisíci čechama a hlavně letos teda snad půlkou Polska a zajedu si někam na menší plážičky. Itálie tak krásné moře v hodně případech nemá (nebyl jsem všude samozřejmě, tak nechci soudit, za rok to asi zas vyzkoušim) a navíc poplatky za dálnice jsou tam dost brutální i když Chorvatsko taky už podražilo.
Takže ti co soudí, buď jezdí jen na exotickou dovolenou a v Chorvatsku byli snad jen v nějakém "českém letovisku", nebo nechápu, byl jsem u moře (teplého) všude v Evropě i severní AFrice, což je taková ta "dostupná dovolená" a Chorvatsko řadím mezi ty nejlepší koupání...
To sakra neexistuje jiná přímořská destinace a nebo je v lidech přežitek z dob komárů, že to prostě jinam nešlo !
sice to je na perovku i v lete, ale co neudelat pro to, aby se nezaradil mezi nas, co s tim nejblizsim teplym morem nemaj problem >😁
Pre mna je Chorvarsko jasna volba uz vela rokov, lebo ine destinacie ma nejak neoslovili a zavrhol som ich este skor ako zacali riesit utecenci a ina banda.
Okrem toho ked mozem vyhybam sa lietaniu, az prilis vela krat som mal zmeny v letovom harmonograme a to som ani nelietal s lovkostovkami. Takze do 1000km si vzdy radsej zvolim auto.
aby te komousi pustili za ostnaty drat, kterym oplotili pulku republiky, musel jsi mit vyjezdni dolozku a tu nedostal kazdej ale az na vyjimky jen zaslouzili soudruzi.
a predpokladam, ze i do jugoslavie jsi musel mit i devizovej prislib.
a zadost jsi musel podat zacatkem roku
to neni jako dnes, ze si vzpomenes a vecer jedes