Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Škodovka je lepší než ferrari, Octavia RS porazila v Rumunsku 458 Italia

96 komentářů

plavean
... ze kriteriem pro vitezstvi bylo mnozstvi zivych ovci prevezenych z bodu A do bodu B v kufru vozidla... :-! >😁
white label
to já si pro změnu říkal, to zas bude diskuse..., sice o ničem, ale za to nekonečná dlouhá... 8-s 😉
Ozzman
To je už moc i na mě >😁 To je fakt maso >😁 Doufám, že se dnes opět objeví pár nových článků o Octavii, jiné auto neexistuje >😁
bubucci
Vydrž, budou 😄 dneska dva a to je teprve dopoledne. Prostě kladivo na cokoliv.
Ozzman
Počkej, kde je druhej dnešní? >😁
bubucci
Planý poplach, mě se teprve dnes objevil článek o tom nešťastníkovi s M5tkou 😄
V6last imil
Proč je v nadpisu Ferrari s malým F a Octavie s velkým O. Je to název vozu. Chápu to dobře, že Škoda deklasuje vše??? Tak se jděte spláchnout a doufám, že vyplavete v análním otvoru někoho z Boleslavi.
Vojtech1._Dohnal
1. Kdyz ti to vadi, tak sem nechod.
2. Předchozí 3 clanky o Octavii jsou ze Sveta Motoru
V6last imil
Neser se do mě. *
T.E.S.L.A už na ACZ serie
No aha ho - v diskusiách má v tomto momente 6, slovom šesť príspevkov a už je múdry jak Šalamúnova oná... Keď ich bude mať sto, bude ešte múdrejší. A čo potom, keď už teraz sa to s ním nedá vydržať?
Floyd
Jo, neser se do něj a radši táhni o dům (web) dál.
V6last imil
Flojde už sou zralý?? Vidím, že máš sklizeň. Tak dobrou chuť
Floyd
Děkuji
Zappa
minule som videl, ako tramvaj predbieha Lambo
Ozzman
Jojo, největší závodní dravec a nejrychlejší v závodě Praha-Dejvice - Praha-Depo hostivař v ranní spičce je metro >😒] >😁 a na to nemá ani Oktávka .... když totiž správně nastavíš parametry, zvítězí vždy ten, u koho si to přeješ 😉
scadar
Sak taky Skoda 15T ma 746kW, tak jeste aby ne. :-! (Mimochodem zase ta Skodovka! Sice plzenska, ale co...)
maxi!
:yes:
alapli
Myslím, že RR již stahuje kalhoty, čekám tu do měsíce test O III proti Ghoustu....a ANO o setinu vyhraje...asi víte. 😄
Cuba66
neboj, to vyhraje na 100% Superb
MariAchi
Oktavka bude stacit s prstem v nose...
Futurista
Tak to je mazec. O víkendu tady byl článek o závodníkovi, kterej se v 15 let starý OIRS honí v Německu s M5, dneska tady RS rozcupuje Ferrari 458 Italia, co bude zítra? Závod po kolejích s TGV?

Vážení, i to dno už se nám ze shora vzdaluje.
evocolt
Cesta do stredu Zeme je daleka >😁

Dufam,ze si pochopil,ze Autu.cz nejde o nic ine,len o to nech sem chodi co najviac ludi a klika a pinda na nich..cim viac kliknuti a flame-ovtym viac penazi..prezierave,alepre biznis Auto.cz velice prospesne.

O aute co ma byt sen kazdeho petrolheada RS3 sedan ledva 10-12 komentov zato Skoda Octavia slape jak hodinky.Cim viacej im pisete,ze nech palia do analneho otvoru tym viacej provokuju.Netreba im nato reagovat a nebude ziadny clanok o dalsej Octavii co porazila raketoplan pri vesmirnom starte >😁
Cuba66
= nadauto! Octavia? Natürlich, ja wohl!

A pro zdůraznění její nadřazenosti ještě napíšeme do nadpisu Ferrari s malý "f" :-!

Velebnosti, jdu blejt...
_MT_
Opravdu je nutné se vrtat v pravopisu?

Abys mohl napsat Ferrari s velkým F, musel byl by to být například automobil Ferrari, ne jen ferrari. 😉 Roztřískal jsem ferrari, je naprosto správně. Škodovka by tedy byla také napsaná jako škodovka, kdyby nebyla prvním slovem v souvětí (nakonec to ani není jméno té automobilky). Ferrari bylo poraženo škodovkou, tak by to vypadalo otočené. Mohl sis toho běžně všimnout v textech SM, kde se mluvilo třeba o golfu, focusu atd. Já tohle pravidlo (normálně) nedodržuji.

A na češtinu jsem byl levý, takže ti neřeknu, jak to aplikovat na druhou větu, kde je Octavia s velkým. Zřejmě si myslí, že je díky RS dostatečně zřejmé, že nejde o jméno obecné (a to samé by platilo u 458 Italia, kdyby nezačínala číslem, kde je to jedno).

Nakonec, co si vybavuji, správně česky by to snad měla být 458 italia, tedy také s malým, protože se velké píše jen u prvního slova. Ale nejsem si jistý, jak to aplikovat na Octavii s tím jejím "RS", tedy jestli to má být Octavia rs, nebo ne. Jak říkám, na češtinu jsem byl levý.
boost.
Přesně tak. Máš pravdu. :yes: A za vysvětlení máš od anonymů dva palce dolů.

Octavia RS (s velkým "o") je správně, neboť autor má na mysli konkrétní model a ne obecné označení.

@poslední paragraph: V tomhle bych se osobně nehrabal. Řídil bych se tím, jak to píše sám výrobce, tzn. 458 Italia, Octavia RS, anebo třeba iPhone (na začátku věty se smí psát malé "i").

Na češtinu jsi levej evidentně nebyl, protože tuhle problematiku většina lidí nezná. Poslední dobou už češtinu moc nepoužívám, takže občas v něčem taky tápu.
_MT_
Myslím, že doporučení ÚJČ bylo psát to tak, jak to napsal držitel (jak je to zaregistrované), v právních dokumentech, ale například v beletrii ne. Striktně vzato by měl i odborný článek sledovat pravidla českého pravopisu. Mám takový pocit, že jsem tu jednou za to SM kritizoval. I když je to správně, pro mne je to nepřirozené. Na druhou stranu, ten správný způsob s obecným jménem před značkou (který se zdá být lenivému člověku, jako jsem já, příliš opisný) řeší problém se skloňováním.

Ale byl. To množství čtyřek a i pětek si prostě za rámeček nedám. Jsem na tom podobně a i to je důvod, proč chodím sem - jinak češtinu použiji jednou za uherský rok, když navštívím rodiče. A je to opravdu znát na mých vyjadřovacích schopnostech.
_MT_
Po pravdě si ani nevybavuji, že bychom na základní škole brali aplikaci těchto pravidel na obchodní značky, které kolikrát pravidlům českého pravopisu odporují. Tedy, že bys správně měl psát Škoda auto, nikoli Škoda Auto a už vůbec ne ŠKODA AUTO, jak je to myslím zaregistrované. I když to je asi novější trend a učebnice/ osnovy prostě byly pozadu.
boost.
[odkaz] poslední dva tři odstavce

Na gymplu jsme si o psaní obchodních značek taky neříkali.
Mně jazyky a typografie celkem baví. S jazyky jsem nikdy problém neměl, pravopis jsem prostě pochytil z četby; nějaký teorie s příslovci, vedlejší věty atp. šly vždycky mimo mě a nikdy jsem je neuměl. 😄 S cizími jazyky mi hodně pomohl/pomáhá Internet, fóra, videa atd. Pravdou je, že dost často i rodilí mluvčí dělají takový chyby, že je třeba si dávat pozor, aby člověk nepochytil špatné "návyky."
Čárky jsou důležitý! >😁

Let's eat grandma!
Let's eat, grandma!
_MT_
Let's eat grandma! >😁 Řekl bych, že mi Internet angličtinu spíš pokazil. Anglicky píše kde kdo a chyb jak máku. S rodilými mluvčími máš pravdu.

Teď už těch palečkářů máme šest. 😄
Emel
RS je zkratka pro rallye sport nebo něco takového... což je anglicky a v angličtině jsou pravidla psaní velkých písmen jiná než u nás... uff, do toho už bych se fakt nepouštěl 😄
_MT_
Tak buď píšeš česky, nebo píšeš anglicky. Slova rally a sport máme v češtině taktéž, přičemž by obě měla být z francouzštiny. Nejsem si právě jistý, jak tohle pravidlo funguje s iniciálovými zkratkami. Nechal bych ji velkými, ale nepamatuji si, že bych o tomhle někdy něco četl.
Emel
Pokud si správně pamatuju, tak původně ta zkratka u Škody měla význam Rallye nebo Racing... jako že znamenala obojí.
jakubMG
RS = Renn Sport, je to z nemciny..:0)
Emel
Myslím že ne, že se to označení objevilo u závodních eRek a bylo to anglicky... zkusím dohledat.
_MT_
Rennsport je to u Porsche a myslím i u Audi. U Škody nevím a je to myslím jedno - pokud píšeš česky, platí český pravopis a máme pravidla i pro přejatá slova. Pokud má jít o iniciálovou zkratku, tak je celkem jedno, co má přesně znamenat; nebude to podle mne mít žádný vliv na psaní velkých písmen.
Emel
Velká nebo malá písmena se píšou tak, jak to ta která automobilka používá... viz třeba GTi vs. GTI... a tam může mít vliv i to, jak se píšou malá / velká v tom původním jazyce... a nebo taky ne. Němci jsou třeba odborníci na zkratky obsahující malá i velká písmena, GuV a MWSt apod....
_MT_
Jestli to náhodou nebude mít co do činění s tím, že se v němčině píší podstatná jména s velkým počátečním písmenem. 😉 GmbH = Gesellschaft mit beschränkter Haftung nebo z.B. = zum Beispiel. Nevzpomenu si na podstatné jméno přejaté z němčiny (a že jich je), kde by bylo tohle dodržováno i v češtině. Je otázka, jak bychom psali například zkratku pro stabilizační systém, kdyby to byla jedna z těch typicky německých. Pravidla češtiny připouští použití cizího pravopisu. Nikdy jsem však nečetl, jak to aplikovat na zkratky (pokud vím, zkratka není slovo, tedy pokud to není zkratkové slovo).

Že něco píše výrobce, ještě neznamená, že je to v souladu s pravidly (jakéhokoli jazyka na planetě) a že to má vůbec nějaký význam. V praxi to neřeším.
Emel
Ta zkratka se prostě v té původní podobě převezme a pak se tak i používá. Řekněme třeba... DSG, to je Direktschaltgetriebe. Taky se to obvykle píše všechno velké, protože to tak prezentuje VW ve svých materiálech.
jakubMG
RS = Renn Sport, je to z nemciny..
info@competizione.cz
S tím nemohu souhlasit. Žádné obecné označení ferrari totiž není, protože podstatné jméno ferrari v češtině neexistuje. Ferrari je vlastní jméno a jako takové jej vždy píšeme s velkým F. Pojmem ferrari nelze myslet totiž nic jiného, než jen a pouze Ferrari.
Ondris
Akorát pilotovi v Oktě neřekli, že tu trasu má jet do kopce, ne z kopce.

U pana Lišky, co pokořil M5, jsem se jen zasmál, ale tady už nezbývá než brečet. A dno je evidentně pořád ještě daleko. 😐
Emel
Mohl bys citovat tu větu o pokoření M5?

Já vím že nadpis Škodovka lepší než Ferrari je humus a těch článků je teď hromada a tak, ale zase není potřeba si vymýšlet...
Ondris
Nemohl bych to citovat, protože se s ní jen "honil". Za to se omlouvám, na druhou stranu tvrzení, že ve 180k autě nenachází mnoho přemožitelů, se smát nepřestanu. 😄
Emel
Když z toho úplně vynechám konkrétní auta - nějaké souboje v provozu jsou ošidná záležitost, pokud narazíš na ostříleného borce v dvoulitrové naftě, tak i na poloprázdné silnici potřebuješ hodně výkonu a hlavně odhodlání, abys ho nejen dojel, ale také předjel a následně mu ujel. Problém je, že ten výkon se dá snadno kompenzovat tím "odhodláním" - 100+ v obci a 200+ mimo, předjíždění přes plnou a/nebo "do trojky"... lepší je jet si sám pro sebe a na nějaké přemožitele se vykašlat, jinak hrozí pachuť v ústech v případě prohry... i vítězství.
Ondris
Naprostej souhlas, okreska je ale úplně jinej sport a jet kudlu se sériovou OI není imo moc dobrej nápad - v tom původním článku navíc bylo tohle😒br /> „Často jezdím do Německa a na tamních dálnicích dodnes RS nenachází moc přemožitelů. Když jsem se honil s BMW M5, jel jsem dokonce 245 km/h."
To prostě není pravda 😄
Emel
Hm, přiznávám, že jsem to zas tak pozorně nečetl... ale i německá dálnice... přes 220 tam moc aut nejezdí, takže se to tak asi napsat dá.
fOE
No nejezdi, protoze tam lidi nezavodi, ale dopravuji se z bodu A do bodu B. To by mel nekdo panu Liskovi taky vysvetlit, ze kdyz nekoho potka v DE na Autobahnu ve dvoustovce tak to automaticky neznamena to, ze chce zavodit s jeho veteranem. A kdyz ho pak pan Liska velkolepe predjede tak to taky neznamena, ze by to Nemcovi uz vic nejelo.
To je jako jit nekde po chodniku a schvalne spechat co to da, zatimco lidi kolem proste jen jdou beznou chuzi a na zaklade toho tvrdit, ze v chuzi temer nenachazim rovneho. 😄
_MT_
Odane, oprav si tu kurzívu, nemáš to řádně ukončené.
Emel
Tož schválně
kurziva

EDIT: hm, nefunguje
Ondris
Ukončený to mam dobře, ale v diskusi to ne vždy funguje...
_MT_
Tak s tímhle problémem jsem se ještě nesetkal. Ty jsi nic neměnil? Teď už je to v pořádku a tohle se samo nespraví. I když mi někdy přišlo, že zasáhl někdo z redakce, když bylo všechno tučně (opravil předměty příspěvků, na které již byly reakce).
Ondris
Nic jsem neměnil... Někdy to jede a někdy mi to vytuční/zkurzívuje celej zbytek příspěvku (a někdy zbytek diskuse).
test
test
test
test
_MT_
Zvláštní. Měl jsem se podívat na kód.
woody-alien
:yes: Naprosto přesně. Odhodlání některých "přemožitelů" je fakt mimo jakýkoliv komentář a na takové z vysoka s..kašlu. Něco jiného je zábavné špičkování před Litomyšlí s rozumným člověkem 😉 a něco jiného, když tě kvůli pofidérnímu skalpu vykličkovává nadrženej pakoň v naftovým kombíku (btw. stejné značky i modelu) a ohrožuje nic netušící kolemjedoucí. "Ještě jedno takové vítězství...a jsme zničeni."
Joab
s tim červenym krámem jel jak pro rohlíci, italsky bohužel nevládnu, ale nebyl to nějakej jakože vtip? Jak to tam předem laděj a uzavíraj😊
[odkaz]
Emel
Chvílema to skoro vypadá jak zpomalenej záběr... ale ta 458 je fakt nádherná.
MariAchi
Jo, auto nadherne, ale v tom videou bychom si ho podavali i na motokarach >😒]
Emel
Pch, moje kára by ho dala i bez řidiče 😉
MariAchi
>😁 :yes: :yes:
sport1
... auto, ktere Octavia neporazi?
MBambus
Jasně třeba Superb, Kodiaq a další přibudou 😉
michael.snow
že závodník s autem na poloslikách předjede staršího pána, co jel kochačku. Letos jsem tam byl a když vidím to Ferrari, tak jsem nejel o moc pomaleji ( se 150koňovou Caravellou, mám z toho i video, tak zkusím vyčíst čas). Na tom Ferrari je hodně vidět, že neví, co bude za zatáčkou následovat a proto jede jen tak, jak vidí. A ta atmosférra v těch až 2000m nad mořem je také spíš nevýhoda.

Ale pokud tam někdo chce v létě, tak ať vyrazí mezi 7-8h ráno, od 9ti už se moc nesveze, provoz jak na Václaváku + spousta autobusů a hlavně cyklistů.
Emel
Atmosféra sem, atmosféra tam... 458 je úplně jiná liga, vlastně pokud je 458 liga tak je RS okresní přebor. Popravdě nechápu co to s tím Ferrari mělo být za akci.

BTW, ty Dunlopy jsou normální UHP gumy, ne?
rokyta.p
beztak vyhrála, protože má větší kufr >😁
ryccardo
Hoši já mám dojem, že Vám to dělá redakce naschvál. Vykopne takovýhle článek a pak čeká kolik pitomců se pod ním v redakci začne ročilovat. Já bych to tak dělal. Je docela prča číst ty rozhorčený reakce >😁 >😁 >😁
_MT_
Jo, když jsem to tu ráno viděl, tak jsem málem smíchy vyprskl kávu. 😄
ryccardo
Po tý včerejší úrodě, ten dnešní článek sednul jak*** na hrnec >😁
jam2015
Každoročná úroda peňazí Škody pre ACZ sa musí predsa osláviť jesenným "škodobraním". 😉
ryccardo
No jenže vzhledem k tomu, že Oktávka slaví 20 let výročí zahájení výroby na podzim, tak se to moc nehodí psát o ní články až na jaře. 😉
Skipper
Redakce pobavila! >😁 Jestli je tenhle článek schválné po včerejší diskusi tak smekám, to je přesně ta nadsázka, kterou bych tady rád viděl. Ale bojím se, že to tak není, jen je to další pokračování hejtu jménem Octavia.
sargis
na inom webe pisali, ze na tej hrbolatej ceste proste Italia nemohla vyuzit vykon.

Ale nevadi, coskoro pride najlepsi offroad, co porazi Wrangler a aj Defender - Kodiaq Scout.
A potom pride Kodiaq RS, co si bude honit X5 M😊 A mozno aj Bentaygu, ak koncern dovoli
A nankoniec pride Kodiaq Scout RS a az toto bude spravna honicka :-! >😁
maxi!
to ano, to si ho uz vsetci vyhonime! :-!
mrak1
nebo nám skoupí v AAA všechny RS a zaplaví nám tu republiku levnejma Ferrari 458 Italia
Uživatel_5340709
jo jo, dobře to tam štengrujete, móóóc dobře. >😁 :yes: Za to rouhání ohledně škodovky jednou Dragouna sebere čert do automobilového pekla. 😐 Bude se tam vařit v olejové lázni. :-! 8-s
Petrko
Nebude. Bude jezdit v Reliantu Robin. 😉
Uživatel_5340709
až ten Rumun přesedne do Subaru impreza WRX, to nebude mít šanci ani monopost F1.
Somperle
Sa vraj intenzívne šušká v F1 že RedBýk zazmluvnil toho rumuna a Newey dostane padáka... Vraj načo budú vyvíjať auto keď v Rumunsku im leží 20 sekúnd za babku!
SCHROJF
A RS mala byt dokonca Safety F1 car...no zistilo sa,ze by bola moc rychla... 😉
Skipper
Z Octavie se nám stává takový automobilový Chuck Norris 😉
Floyd
>😁 >😁 >😁 Tak až sem sem to vydržel, ale tady už to fakt nešlo. Poprskal jsem si displej u tabletu. Skipper, toto jsi fakt zabil >😁 >😁 >😁

To já si už od včera spíš říkám, jestli náhodou není Machala na dovolený, protože jestli je, tak se mu redakce zbláznila, ale jestli není, tak se zbláznil on sám. Tato adorace Škodovky už je donebevolající. :no: :no: :no:
ericn
Tak to sedlo >😁 >😁 :yes:
white label
Ale to byla GT2 RS... 😉
Uživatel_5340709
Všechno je to velikou shodou dvou výrazných faktorů. Za prvé - na Fagaraši je zvláštní ovzduší bohaté na kyslík, kdy umný software koncernu /však víme 😉 / pozná, že je v Rumunsku a okamžitě jednotku přeladí na 220 Kw /zhruba tak na cca. 20 minut/. Za druhé - ruce Rumunského jezdce mají zvláštní kouzlo, které odhalil již v autoškole, kdy se sériovou Dácií 1300 úspěšně odjezdil závěrečnou dvacetiminutovou jízdu v rekordním čase 5 minut. Této vražedné shodě vyskytující se maximálně na dvou místech světa /jedno je právě v Rumunsku/ nemůže odolat žádný supersport. :-!
holden_holden
nic neni. u nas uz dvakrat porazila oktavie na prechodu u skoly dite
ozawasan
a kde je tu volaaký článok ha?
samael
dělali test Enza a hodně upravené Imprezy STi na horských cestách,tak se až divili,jak velký dostala od ferrari nářez,takže se mi krutá porážka Italie od oktávky moc nezdá. :-!
Mr.Murphy
.... když si jej co nejvíce lidí vymaže z oblíbených..... a ideálně hlavně ti, kteří auta opravdu znají a přispívají fundovaně do diskusí..... snad se pak pánové z redakce chytí za nos a pochopí, že bulvarizace je cesta do pekel....
Floyd
Chtělo by to hromadně přemigrovat ke konkurenci, kde to má aspoň úroveň. Co třeba k Jandovi?
Ikarlos
No, Janda má fakt úroveň... >😁
V6last imil
Za chvíli začnou vychvalot AAA a AUTO ESA. A od nich jedině TITÁNA Vochcávku v TDY za 2 litry na 1000 světelných let. *
Ja Prvni 123
Asi to byl tahač Liaz - teda vlastně taky škodovka... a ti prostě neznají přemožitele.

Jako jinak fakt - ještě teď jsem nevyšel z údivu.
Úplnej magor... kamion s návěsem... a najel mi před obcí na zadek tak, až mi zmizela přední světla ze zrcátka - a pak mě divoce předjel a "sportoval" dál.

Úplnej magor... a třeba mě konečně zablokujou a přejde mě to pokušení sem chodit, s nadějí, že se to zlepší - a ono je to pořád horší a horší...: takže v hlavě měl evidentně nasráno.
jakubMG
A protoze jsem prdtim predjel oktavku, znamena to, ze Thalie by podelal Fereari jako nic...;0)))
Floyd
>😁 >😁 >😁 :yes: :yes: :yes:
fOE
😲
Zetti
Me vcera preleterla oktavka nad barakem a prej pristala v Podebradech na labi a raketovou rychlosti pokracovala do Hamburku zdymadlo nezdymadlo
info@competizione.cz
Autor by se měl nechat léčit.