Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Renaultu hrozí trestní vyšetřování kvůli emisím

19 komentářů

Hittman
já myslel, že ten špatný je jen VW a ostatní jsou křišťálově čistí... tak se nechme překvapit
IPace
zaspineny jsou vsechny automobilky, budou tam jen mozna nejaky nahodny vyjimky kde se to opravdu povedlo se stestim, namatkou mozna treba Mazda
Emel
N😲... zrovna Sky-D plní pokud vím Euro6 bez AdBlue. Po propuknutí Dieselgate "přehodnotili plány na uvedení nafty na americký trh". Podle mě lze mít úplně stejné pochybnosti jako u všech ostatních.
topten
bez adblue plni v laboratori kde kdo
třeba i renault espace 1.6dci 160k, kterej v realu laboratorni limit prekracuje 15x.

i v realu plni snad jako naprosta výjimka nejakej model bmw. samozrejme s adblue.

benziny problém nemaj
Emel
Jasně, co jsem chtěl říct je, že pokud má někdo Eu6 naftu bez AdBlue, tak o tom mám svoje pochybnosti... nic víc.

PS: Podíval jsem se do té tabulky reálných emisí od ADAC a tam je Eu6 CX-5 mezi těma horšíma (ne úplně na bedně, ale hodně vysoko). Ma6 se stejným motorem je lepší průměr.

[odkaz]
topten
ti všichni co investovali do katalyzatoru LNT, aby to zahodili
mezi nima i renault.

pokud vim, třeba pezot s citroenem sly jen do adblue.
za to jim budiz země lehka ...
samozrejme tem naftakum
Johnn
Tabulka reálných emisí >😁 .A kam se vypařil 1gram emisí euro5 a 0.5gramu emisí euro 6 motorů koncernu?
A to ještě při nízkém zatížení, takže se vždy v každém testu musí projevit.
Ostatní překračují limity ve vysokém zatížení,ovšem to je diametrální od testu homologace,proto podváděl pouze koncern VW.
Zda i Renault není zatím prokázané.
Emel
Ten homologační test je úplně k ničemu, to je jeden ze základních problémů celé kauzy. Viděl jsem asi tři pokusy o nezávislé měření emisí, "premianti" jsou vesměs všude podobní... typicky malý diesel ve velkém autě, lhostejno jestli dCi nebo CDTi.

PS: když se zeptáš mě, tak není fér chtít po takovém X-Trailu stejné emise, jako má třeba Fiesta... ale zase pokud se X-Trail občas ve městě používá místo té Fiesty... to si musí každý přebrat sám.
Johnn
A k čemu je Tebou daný odkaz "reálných emisí" ?Také k ničemu.
Těžko z ní tedy vyvozovat nějaké závěry.
pogo26
To, co tady píšeš, je nad limit schopnosti chápání některých jedinců. Musíš jejich názory tolerovat, protože přesvědčit je nejde.
Anonym
[odkaz]
Emel
Spiknutí! Škoda propouští (možná jednou) a auto.cz mlčí.

PS: kdyby někoho zajímala fakta, tak to tu bylo: [odkaz]
PPS: neobjevilo se tu tohle: [odkaz]
twistedTSD
RE😜PS: to se krásně čte. :yes: 😄
Emel
Jo, evidentně zahrnutí Turecka a Ruska do Evropy (na rozdíl od left-lane) Octavii svědčí a dostala se před Astru...
Jaros71
Jak vidíš píše a i jinde než je odkaz..
Ale je to hudba vzdálené budoucnosti..nikdo neví co bude za 5 let..natož za 10-15.. 😉
RENAULT podváděl podobně jako VW..a ostatní na tom jsou podobně.
Toyota raději už diesel stáhla z RAVky a dala tam HYBRID.. 😉 atd..
pogo26
A v čem dle tebe Renault podváděl. Uveď zdroj nebo sem dej odkaz. Já zatím o ničem nevím.
Blue Sun
Tak ona je tu ta špína tak hezky manipulativně napsaná, aby to vypadalo, že VW v podvodech nejede sám. A někteří jednodušší jedinci se toho zkrátka chytnou a vidí podvodníky všude.
Ada je zase tady
v čem rendík podváděl? Vydával své hnusné a nekvalitní křápy za auta. :-!
Petrko
Stejný problém vidím u tebe. Rodiče tě tak dlouho vydávali za člověka až tě někdo naučil i psát a teď nás tady oblažuješ svými hlubokomyslnými sentencemi.