Novinky
leone
3
v té červené, to je provokace ???,...v konfigurátoru červená barva zmizela z nabídky !!! :no:
_Karel_
5
Na fotce ta barva vůbec nevypadá špatně.
rohYpnol
4
Barva dobrá, jen to auto ... >😒]
ozawasan
2
To pak bude speciální edice- Redline
rohYpnol
1
Monte Carlo 😉
rohYpnol
2
zřejmě proto, aby nebyli některými diskusními e😜erty nařčeni z propagace komunismu >😁 >😒] >😒]
Jj, aspoň jeden článek o Škodovce denně tady musí být, jinak by mecenáš z Boleslavi přivřel penězovod >😒] >😒] >😒] Nezklamali jste :no: :no: :no:
Škoda Kodiaq FurtnaAuto-line.....zlepšení je tady...tady....tady....tady.....tady....… tady................
A ja som si myslel, že Kodiaq je nafúknutá Octavia... 😲 Tak to bude teda luxus. Ale aj tak ma sklamali. Je to len tradičná skladačka Lego-VW.
Od doby příchodu MQB je v podstatě vše nafouknutý Golf >😒] >😁
nafoukly golf to byl pred MQB. ted je to nafoukle polo
Kvalita ACZ strme pada dolu, takze se nabizi otazka, jake alternativy ma cesky/slovensky ctenar k dispozici na webu?
Jiste, existuje jeste tistene periodikum, ale to bych tu neresil.
Jiste, existuje jeste tistene periodikum, ale to bych tu neresil.
kvalita a ACZ už dávno jsou něco jako jing a jang. Jen s tím rozdílem, že se opravdu nepřitahují >😁 >😒]
Jinak alternativy jsou, garaz.cz,garaz.sk,autozurnal.com,stream.cz/meziplyn,auto.pravda.sk, ... jen bohužel více slovenských, Slováci nás v tomhle válcují. Autorevue.cz je aktuálně na úpadku díky slučování s ACZ.
Tady jsou už jen ty diskuse...
Jinak alternativy jsou, garaz.cz,garaz.sk,autozurnal.com,stream.cz/meziplyn,auto.pravda.sk, ... jen bohužel více slovenských, Slováci nás v tomhle válcují. Autorevue.cz je aktuálně na úpadku díky slučování s ACZ.
Tady jsou už jen ty diskuse...
PRÝ
+
ŠKODA
+
NEDĚLE...
P.S. Děkuji redakci, nezklamala a opět přinesla "kvalitní" nedělní příspěvek >😒]
+
ŠKODA
+
NEDĚLE...
P.S. Děkuji redakci, nezklamala a opět přinesla "kvalitní" nedělní příspěvek >😒]
[odkaz]
ať máte rozumný obsah na neděli. A ne ty škváry co jsou v článku zde 😉
ať máte rozumný obsah na neděli. A ne ty škváry co jsou v článku zde 😉
hezký test. Neřekl to tak nějak na plná ústa - ale - je to rodinné auto na rychlé dalniční přesuny...... nejde za volantem... 😉
Hezký test, uživatelský... tenhle článek je spíš o technice a taky není špatný, třeba výhled pro emisní regulaci u benzínu.
Super test :yes: diky! Kodiaq v nem obstal vyborne, jsem rad, ze jsem vybral dobre... 😄
Je fakt, že mě taky trošku nalomili, jestli ten Kodiaq není náhodou (aspoň v něčem) lepší než Superb. Jaká verze je vybraná?
kodiaq zvlast interierom mi pride hodne pekne zvladnuty .. z tej kabiny proste citit SUV a aj akysi luxus... kdezto superb posobi stale tak nejak v kabine stroho a v podstate len ako nejaka vacsia octavka... ta kabina kodiaqu ma uz na pohlad ovela vacsie caro aj akusi "hodnotu".... dokonca posobi akoby kusok az americky ... teda aspon za mna je kabina kodiaqu fakt dobre zmaknuta... tu patri velka pochvala za to ze to nie je len nejaky superb na zvysenom podvozku ale ze to auto ma skutocne aj paradny vlastny SUV interier ( toto ocenujem ) ..uz sa sice opakujem ale opat to napisem.. kodiaq bude podla mna hned po uvedeni do predaja neskutocny trhak ... skoda ma opat zarobene..... tak dokonale strihnute SUV auto ( velkostne aj motoricky ) ma dnes malokto... a musim priznat ze takto z videa na mna neposobi zeby bol rozchod kolies uzky ako sa mi zdalo na tych prvych foto.... naopak vyzera hodne siroky postojom ... fakt toto auto sa skode podarilo a vlastne takto nejako sa rodia legendy ... a za mna je dnes kodiaq top skoda sucasnosti
Style 2.0TDI 110kW 4x4 DSG... samozrejme me trochu strasi, ze to bude jedno z prvnich aut. I kdyz, vyroba je naplanovana na konec dubna, tak to uz budou mit par tisic kusu vyrobenych... 😄
Co vede člověka k tomu vybrat auto ve kterém se nemohl projet a řádně ho vyzkoušet? Já tohle nejsem schopen pochopit, díky za odpověď 😉
Predpokladam, ze jsi jeste nikdy nove auto nekupoval...(?) Ja mam za sebou uz nekolik desitek vozu a poslednich par let jezdim Skodovky a jsem spokojeny. Znam dobre vsechny jeji aktualni modelove rady, znam dobre modelove rady Volkswagen i Seat. Takze to co nejsi schopen pochopit je: duvera! Bylo pro me dulezite si do auta sednout a vyzkouset vnitrni prostor, treti radu sedacek, jestli se mi libi interier... Jizda bude jako s kazdou novou skodovkou, o neco lepsi nez by clovek ocekaval, trochu hluku od kol, trochu hluku od dieselu... Kazdopadne nic, co by cloveka sokovalo at pozitivne tak negativne. A testy to potvrzuji. 😉
Pro mě je Kodiaq po delší době konečně tou pravou Škodou. Na nic si nehraje, je opravdu praktický a zaměřený na rodinu. Vzhledově samozřejmě nesedne každému a i já bych měl připomínky. Ale jako celek?
Superb je stále jen lacinější Passat s kompromisy. Ale Kodiaq? Ano, některé TOP z Tiguanu také nedostal, ale Kodiaq je zkrátka o pořádný kus praktičtější než Tiguan a vidím v něm hodně přidané hodnoty navzdory chybějícím (zapovězeným) položkám.
Navíc Kodiaq konečně posunul interiér Škody na soudobou úroveň. Display konečně není utopený ve středovém panelu. AWD dle videa zabírá naprosto bez zaváhání, takže takové CR-V a mnozí další můžou jen závidět...
Jen s motorem mám bohužel trochu problém. 1.4 TSI sice evidentně nepojede zle, ale spotřeba je dost nic moc. Takže to asi opravdu bude chtít 2.0 TDI... Dost možná ale 2.0 TSI nebude o moc rozežranější než 1.4 TSI.
Superb je stále jen lacinější Passat s kompromisy. Ale Kodiaq? Ano, některé TOP z Tiguanu také nedostal, ale Kodiaq je zkrátka o pořádný kus praktičtější než Tiguan a vidím v něm hodně přidané hodnoty navzdory chybějícím (zapovězeným) položkám.
Navíc Kodiaq konečně posunul interiér Škody na soudobou úroveň. Display konečně není utopený ve středovém panelu. AWD dle videa zabírá naprosto bez zaváhání, takže takové CR-V a mnozí další můžou jen závidět...
Jen s motorem mám bohužel trochu problém. 1.4 TSI sice evidentně nepojede zle, ale spotřeba je dost nic moc. Takže to asi opravdu bude chtít 2.0 TDI... Dost možná ale 2.0 TSI nebude o moc rozežranější než 1.4 TSI.
suhlas... aj ja vidim v kodiaqu konecne peknu skodu a hlavne originalnu skodu ... obzvlast interier kodiaqa povazujem za velmi velke plus na celom aute.... normalne som sa najprv bal ci to zase nebude kabinou nieco nezazivne ako octavka alebo superb ale ono je to uz vdaka bohu uplne iny svet... to auto ma aj v kabine vlastnu tvar .. som ohromeny lebo toto v koncerne fakt nie je bezne ale kodiaq je konecne skoda ktora je sama sebou .... mne sa moc pozdava a razom cele auto je podla mna ovela hodnotnejsie a v mojich ociach neskutocne stuplo ... lebo octavku a fabku povazujem ozaj za chaby podpriemer segmentu co sa tyka originalnosti aj istej hodnoty a stylu a imidzu .... ale kodiaq je razom krasne stylovy originalny aj kabinou a hodne moderne posobi... za mna jasna top skoda sucasnosti .... suhlas aj s displejom... je genialne posadeny ( a nastastie ziadny nacapeny tablet ako v mercedesoch ale pekne rieseny displej ) uz ho nemusis hladat kdesi pod kolenom ... celkovo kodiaq je ozaj uz uplne inde ako to co doteraz skoda ponukala ... ja som velmi prijemne prekvapeny tymto posunom skody lebo toto je ozaj citelne zlepsenie prave po stranke stylu a imidzu ... zvlast potom co som realne videl kabinu octavky aj fabie kde je to ozaj nemastne neslane a absolutne bez stylu a charizmy .... kodiaq bude neskutocny trhak... ja to z neho doslova citim tu auru a charizmu ... to auto je famozne naslapane uz len na pohlad ... tentokrat sa skoda vytiahla ale bolo aj na case po nemastnej neslanej octavke superbe ci fabii ktorym styl vobec nic nehovori a su to len take fadne viacmenej firemne tuctovky ... takze zlaty kodiaq ... konecne skoda ktora ma styl... ma imidz... ma gule ... ma masivny a hodnotny interier ale co je hlavne.... neposobi uz ako auto len pre firmy ale viac ako rodinne stylove auto... a za mna kodiaq casom bude legenda ... uz len preto ze takto naslapana a stylova skoda tu doteraz este nikdy nebola :yes:
moment, já vážně nemám pocit, že současná Škoda by měla problém s originalitou vlastních modelů. Třeba interiér Fabie je co do designu výborný. V rámci třídy pak v podstatě jeden z nejlepších. CO mu chybí, je hodnotnější provedení, tam opravdu ztrácí.
A třeba FL Octavie má tolik originality, až to komunita škody nemůže rozdýchat >😒] Ano, Rapid je lowend, který prostě nejde s dobou a tahá z klobouku starší a lacinější řešení.
Co mi nesedí, jsou interiéry Octavie a Superbu. Octavia je opravdu laciná, interiér v Superbu by pak měl být v Octavii. Yeti samozřejmě za zenitem... Ale tam kdesi na východě kde ho vyrábí - proč ne.
A třeba FL Octavie má tolik originality, až to komunita škody nemůže rozdýchat >😒] Ano, Rapid je lowend, který prostě nejde s dobou a tahá z klobouku starší a lacinější řešení.
Co mi nesedí, jsou interiéry Octavie a Superbu. Octavia je opravdu laciná, interiér v Superbu by pak měl být v Octavii. Yeti samozřejmě za zenitem... Ale tam kdesi na východě kde ho vyrábí - proč ne.
proste dnes kodiaq asi ako jedina skoda ma v kabine aj nejaky ten smrnc a styl.... a citit z tej kabiny aj akusi hodnotu a originalnost a cielenie uz mimo firiem :yes😒br />
octavka kabinou nenadchne nicim ... v tomto je aj 7 rocna fiesta lepsia.... a taka fabia je kabinou doslova az smutna.... rapid je tiez nemastny neslany aj ked paradoxne za mna asi aj krajsi a zazivnejsi ako "drahsia" octavka....
je jasne ze sa setri aj materialmi... ale s nimi nemam v praxi az tak problem kedze neolizujem plasty ani nic podobne.. skor sa zameriavam na pocit bytelnosti a akejsi vnutornej pohody a pozitivneho vyzarovania z kabiny .... lenze po nasadnuti do fabky mam zrazu pocit pohrebaku... pritom taky yaris je iny svet... tam sa cloveku az rozziaria oci.. podobne rio.. alebo clio .. tie ich interiery proste posobia ovela prijemnejsie akoby vyzarovali viac pozitivnej energie su veselsie.. napaditejsie... clovek sa na nasadnutie do tych aut vzdy tesi .. a tu prave vidim ten velky rozdiel
octavka kabinou nenadchne nicim ... v tomto je aj 7 rocna fiesta lepsia.... a taka fabia je kabinou doslova az smutna.... rapid je tiez nemastny neslany aj ked paradoxne za mna asi aj krajsi a zazivnejsi ako "drahsia" octavka....
je jasne ze sa setri aj materialmi... ale s nimi nemam v praxi az tak problem kedze neolizujem plasty ani nic podobne.. skor sa zameriavam na pocit bytelnosti a akejsi vnutornej pohody a pozitivneho vyzarovania z kabiny .... lenze po nasadnuti do fabky mam zrazu pocit pohrebaku... pritom taky yaris je iny svet... tam sa cloveku az rozziaria oci.. podobne rio.. alebo clio .. tie ich interiery proste posobia ovela prijemnejsie akoby vyzarovali viac pozitivnej energie su veselsie.. napaditejsie... clovek sa na nasadnutie do tych aut vzdy tesi .. a tu prave vidim ten velky rozdiel
Fabia?
[odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
a este pohlad zozadu z kufra nemas 😉 .... keby som vo fabii nesedel nepoviem... ale posad sa do clia alebo yarisu a potom do fabie... za mna fabka je kabinou asi najnudnejsie a najmenej vyrazne male auto ... chyba styl... napad... pozitivna energia... mne prisla hodne chladna a stroha .. brr... zlaty yaris .. ale je to individualne ok
PS: chcelo by to aj foto beznej fabky v zaklade nielen nejakej lepsej verzie a la monte carlo a podobne v cene 14 tacov... 99 percent fabii totiz vidis prave ako 1,0mpi + 1,2tsi active ( ambition pripadne ) v cenach do 12 tisic .. a tu ozaj nie je co obdivovat
PS: chcelo by to aj foto beznej fabky v zaklade nielen nejakej lepsej verzie a la monte carlo a podobne v cene 14 tacov... 99 percent fabii totiz vidis prave ako 1,0mpi + 1,2tsi active ( ambition pripadne ) v cenach do 12 tisic .. a tu ozaj nie je co obdivovat
Víš kolik stojí třeba ten modrý vnitřek? 1000Kč. Respektive, modrý vnitřek je zdarma, povinně si k němu za litr musíš vzít bílou nebo broušenou ozdobnou lištu. Ten Dynamic stojí 5k. Pro mě je právě Fabia ta, kde si člověk může vybrat nejvíc.
A Fiesta? Ta mi vůbec do oka nepadla.
A Fiesta? Ta mi vůbec do oka nepadla.
mne nejak ani nejde o farby ... ale skor mi vadi ta architektura palubovky... a celkovy ponurny az sklucujuci pocit z kabiny....za mna yaris alebo corsa su kabinou zaujimavejsie aj elegantnejsie ... ale kazdy clovek to ma individualne... tu sa neda nic pausalizovat... mne fabia neucarovala... pritom to je uspesne a kvalitne auto o tom bez debaty
Ano - Yaris, Corsa. jenže to jsi právě vybral absolutní třídní TOP. Jenže co ostatní? P208, C3, Micra, Ibiza, Clio, Fiseta, i20, Rio, ... a v zásadě i Polo. Ty si s Fabií vůbec nemají co vyčítat. Naopak Fabia většinu z nich jako celek předčí.
Clio má lepší pozici za volantem, ergonomie v něčem lepší, v něčem horší. Polo má v zásadě jen lepší materiály. Fiseta je úplně out, P208 poněkud kontroverzní. Ibiza horší, Rio horší, i20 materiálově sice lepší, ale taková nemastná neslaná. Mnozí ale přichází s novými generacemi a ve srovnání s novou Microu a C3 to bude mít Fabia docela těžké.
A že Fabia v základu je hrůzoděs? Ano, asi jako téměř každá Škoda. I na toho Kodiaqa v základu jsem docela zvědavý.
Clio má lepší pozici za volantem, ergonomie v něčem lepší, v něčem horší. Polo má v zásadě jen lepší materiály. Fiseta je úplně out, P208 poněkud kontroverzní. Ibiza horší, Rio horší, i20 materiálově sice lepší, ale taková nemastná neslaná. Mnozí ale přichází s novými generacemi a ve srovnání s novou Microu a C3 to bude mít Fabia docela těžké.
A že Fabia v základu je hrůzoděs? Ano, asi jako téměř každá Škoda. I na toho Kodiaqa v základu jsem docela zvědavý.
Architektura palubky je prostě konzervativní - žádné divoké křivky, žádné tablety, žádné komplikované tvary v kapličce přístrojů. Základní šedošedá je hodně fádní, to je pravda... ale pokud nekupuješ Active (kam jiný vnitřek nejde), tak to fakt u Fabie jako problém nevnímám, protože se to dá osvěžit třeba tou modrou (za zanedbatelné peníze) a pak tomu z mého pohledu není moc co vytknout. Není to apriori auto pro osmnáctiletou slečnu... nu což.
PS: a třeba ten Yaris mi přijde podobně strohý, tedy v té verzi co jsem viděl, tam je to víceméně celé v černé a žádná moderna se taky nekoná.
PS: a třeba ten Yaris mi přijde podobně strohý, tedy v té verzi co jsem viděl, tam je to víceméně celé v černé a žádná moderna se taky nekoná.
Takovou věrnost mají jen Severní Korejci ke svému vůdci a redakce Auto.cz ke svým
modlám z Boleslavi .....
modlám z Boleslavi .....
Ta garaz.cz nevypadá špatně. Pokud chci testy aut mrknu na vybermiauto.cz. Vše je lepší než tahle ukázka vrcholné speleologoie... :no: :no: :no:
Vybermiauto.cz je fajn na technicke parametry, ale testu maji malo.
Kdyz se tam test objevi, tak je to ctive.
Kdyz se tam test objevi, tak je to ctive.
vybermiauto mám rád pro jejich neutralitu. Z jejich testů jsem nikdy neměl pocit, že by jednomu něco odpouštěli a u jiného něco rozmazávali. Napíšou co by uvítali jinak, ale dělají to všem.
Že jsou testy prosty emocí vnímám jako plus.
Jinak - zatím dávám redakci palec nahoru :yes: že v této diskuzi nemažou odkazy na konkurenční weby.
Že jsou testy prosty emocí vnímám jako plus.
Jinak - zatím dávám redakci palec nahoru :yes: že v této diskuzi nemažou odkazy na konkurenční weby.
[odkaz]
:yes: a nemluve o mnozstvi vyprodukovanych sklenikovych plynu na ujety kilometr...
Myslíš o těch plynech, které se záměrně nezapočítávají do celkové bilance spalovacích motorů? Není to dlouho, co jsem viděl hezky vyčíslený rozdíl v celkové bilanci Tesly a BMW 7. Od výroby po likvidaci. BMW prohrálo na celé čáře. Ten článek byl jako reakce na Hongkongské srovnání (tam ale záměrně vytáhli proti mnohem větší Tesle pouze BMW 3, aby jim to krásně vyšlo).
Boj proti elektromobilitě je soubor neskutečných lží a manipulací, stejně jako royhpnolem nabídnutý článek.
Boj proti elektromobilitě je soubor neskutečných lží a manipulací, stejně jako royhpnolem nabídnutý článek.
Ja videl docela zajimavou studii, kolik se musi spalit hnedeho uhli na natankovani takove Tesly. Katastrofalni ucinnost vyroby el.energie spalovanim fosilnich paliv spolu se ztratami pri doprave a nabijeni vrhaji Teslu co do produkce sklenikovych plynu a emisi obecne nekam do automobiloveho praveku. Elektromobilita v dnesnim provedeni je pouze nafouknuta marketingova bublina s katastrofalnim dopadem na skutecnou ekologii.
Krásně manipulativní, ale... proč si nekopnout, že?
Panu e😜ertovi totiž nedošlo, že elektromobily například mají i výrazně nižší emise pevných částic z brzd (nepoužívají je tak často) a ve chvíli, kdy by elektromobilita převážila nad spalovacími motory, bude pokles pevných částic vyšší, než jeho uvedených 6%. Nehledě už pak ani na to, že není částice jako částice, ale to už na pana e😜erta je nejspíš příliš vysoká škola...
Panu e😜ertovi totiž nedošlo, že elektromobily například mají i výrazně nižší emise pevných částic z brzd (nepoužívají je tak často) a ve chvíli, kdy by elektromobilita převážila nad spalovacími motory, bude pokles pevných částic vyšší, než jeho uvedených 6%. Nehledě už pak ani na to, že není částice jako částice, ale to už na pana e😜erta je nejspíš příliš vysoká škola...
Pan e😜ert DEKRA se ti nepozdává >😒] ?
"Překvapila nás dynamika motoru 1.4 TSI ACT. Máme pokušení jej soukromým majitelům doporučit místo 2.0 TDI..."
Já četl asi jiný testy...
Já četl asi jiný testy...
Skoda toho interieru, to je vazne tragedy... viem o clovekovi co sa uplne triasol len aby ho uz mohol objednat pre rodinu a ked do toho v showroome sadol tak pozrel na interier, 2x poklepal po obkladoch dveri a polubovke, vystupil, odisiel. Na koniec si objednal superba kombi laurin a klement so 140kw chrochtou.
Obavam se, ze te ten clovek vodi za nos. Kodiaq jeste na zadnem showroomu k videni nebyl... 😉 Obklady dveri a palubovka jsou uplne v pohode, sam jezdim Superbem a vyplne dveri jsou u obou vozu z kuze (asi spis umele kuze) a zcela srovnatelne, stejne jako material pristrojove desky.