Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Profi

Zpět na článek

Tomáš Tomeček a Tatra opět míří na Africa Eco Race

6 komentářů

V6last imil
Už ten název Eco Race mluví za vše. Já bych to nazval Diesel Dehet Race
msifa
ECO je zkratka economy a v roce 2009 když tato soutěž vznikla měla tato soutěž propagovat tradiční závody v africe a za dostupné finance (proti velice komerčnímu Dakaru v JA).
wakantanka
Tak ono ani ten pôvodný africký Dakar nebol za hubičku. >😁
Barry Lyndon
jak už píše kolega výše, nejedná se o ekologii, nýbrž o ekonomiku. Prostě Dakar pro dehtové šetřílky.
wakantanka
vymenovali ste niekoľko konkurentov p. Tomečka, len mi príde divne, že ste zabudli na Jaroslava Valtra, ktorý pôjde v týme Tomáša Vrátného. Toho istého Valtra, ktorý minulý rok skončil juhoamerický Dakar na 8. mieste ako najlepší z českých jazdcov. A nejaké podrobnosti o zmienenom hybridnom Kamaze by sa nenašli?
msifa
Ano Valtr ve výčtů konkurentů chybí. Ale tím je zároveň zvěřejněná téměř celá startovní listina kamionů 😄. Jsem na Valtra zvědavý - loni byl schopen zajet s dobrou tecnikou výborný výsledek. Letos pojede s technikou op poznání horší, ale zas s minimální konkurencí (na Kamazy a Tomečka se nebude chytat, ale s Elisabete Jacinto a Kovacsem by se mohl možná rovnat).
Ten hybridní Kamaz je poháněn stlačeným plynem (CNG), kamaz toto auto už má pár let, ale zatím ho na větší soutěži nenasadil.