Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Paříž živě: SEAT Exeo – První dojmy

25 komentářů

GTI
Na věc nutno nazírat tak, že Exeo svým způsobem navazuje na Toledo... a už toto zjištění by mělo vyvolat potlesk. Často tu čítám, že na kastli nezáleží, že důležitej je spodek s motorem. No, tak zde se tedy vyřádíš. Střední mainstream na prémiovém spodku. Z tohoto pohledu lze než jásat.

Tak co vizualita? Vnitřek je výbornej, není nic ke kritice. Karoserie je trochu větší vořech... no, řekněme, že naživo to zafunguje, nezapomínejme, že Exeo nebude mít nejspíš vnější rozměry Mondea a že to bude něco kolem aktuálního C-klasse. A v tom případě, by to mohlo zafungovat. Klasická (zejména zboku) audikabina nás možná trochu mate, ale vnímejme to auto jako poměrně kompaktní sedan. Tedy, nutno vyčkat setkání naživo.

P.S. Na Exeu je vidět jakou cestu ušla... Škoda. Vidíš, vidíš, kdyby ti dnes dali vybrat mezi Exeem a Superbem, bez rozmýšlení vezmeš Superb... nebo ne?
pumpkin
nič v zlom ale aj škoda superb vychádzala z passatu. podobne vnímam aj exeo...takže myslím že má predpoklady na ako tak dobré predajné čísla.
T613
vycházela z něj, ale nebylo to na něm poznat na první pohled.
Beast
Novy Superb je fajn voz :yes:
Exeo moze znamenat naopak, gol do branky A4 ;-\ Majitelom minulej generacie A4 sa tento tah urcite nepaci...ludia na ulici nerozoznaju ich drahu premiovku od tohto zlepenca. Tymto straca premiovka na exkluzivite, moze to odradit potencialnych zaujemcov o novu A4 ;-\

Menezeri v Mnichove a Stuttgarte a ich zakaznici sa teraz dobre bavia...
Pjenkava
Beru Exeo 😄 Všema deseti...
Kvasoň
Naživo to nezafunguje... aspoň na mě to nezafungovalo... spíš naopak... R.I.P. Seat...
iudex
Správne je v clánku uvedené: na podvozku prémiovky minulej geenrácie je postavený mainstream súcasnosti. A tak je i treba na vec nazerat. A i ked ide iba o facelift, je treba priznat, ze je to facelift podarenejsí ako u Octavie. A intriéru prevzatie technickej bázy Audi iba prospelo (na doterajsie interiéry Leonu, Toleda a spol. sa nedalo pozerat).
docela upřímně ;-\
Hlavně interiér mně příjde děsně lavný, ale fakt tak do nějakého 5let vyráběného miniauta-hlavně středový tunel, jediný co vipadá dobře je volant a sedačky... no a exteriér je seat by audi, to je ale podle mě spatné tady rozhodně mělo přijít aspoň něco jinak..,. :no:
Subaru.in
Ja mam 07 audinu A4 v plny polni, a timto VW to u mne podelal, za ctyri roky jdu do japonce.

Starou vyrobni linku z vyssis stredni predal do seatu, a tim padam vse je stejne. Kdo ma A4 tak to pochopi, fuj VW fuj. 😒
GTI
Jak tě tak čtu, tak ty nemáš ještě ani kolběžku.
Subaru.in
Tu jsem nikdy nemel, ja sel primo na trikolku. Je videt, ze jsi nikdy neprodaval vlastni auto, takze nemas tuseni jak timhle pujde cena u starsich A4 dolu. Asi jsi nikdy nekupoval nove auta. >😁
corsaczek
Mam A4 a tenhle krok seatu je mi uplne fuk 😉 Taky myslim ze mas audi max v meritku 1:18.
iudex
BTW vsimli ste si miesto na zadných sedadlách na snímke? No podla toho to bude konkurent pre sedany nizsej strednej triedy, a nie pre strednú. Ale v nizsej strednej bude ako ex-stredná trieda bodovat >😒]
Nj, taky mě to pinklo. Bůhví jak je posunutá přední sedačka, ale vzpomněl jsem si hned na první Oktávku; a tohle vypadá ještě o kousek hrozivěji.
corsaczek
A4ka je pokud jde o vnitrni prostor rozhodne mensi nez Oktavka II nebo Opel Astra, takze Exeo bude to samy.
overnight
Ač se Seat při konstrukci tohoto auta teda opravdu moc "nenadřel", tak z ekonomického hlediska se z jeho strany jedná o velmi dobré využití koncernového postavení. Zákazníky si jistě najde osvědčenou kvalitou (A4), sportovním, líbivým designem a tím, co je při koupi auta v dnešní době stále pro většinu lidí jedním z rozhodujících kritérií - přijatelnější cenou. Ve své třídě by mohlo udělat pěknej rozruch a zatopit i třeba takový škodovce !!!
Pjenkava
...leč je to v podstatě minulé Audi A4 😄
iudex
tomu sa hovorí postreh 😉
Tu Audinu jsem v tom poznal aniž jsem si přečetl článek. Nevím zda je tím, že jsem do aut blázen nebo to zmutování Audiny v Seata je provedeno mizerně. Každopádně mutanta bych nechtěl :no:
Chuck Norris
tak to by poznal i mírný nadšenec do aut... vždyť to auto je jak nějaký facelift minulé A4.... i ty spáry na boku před předníma kolama jsou klasicky audinovké.. o všech linkách a tvarech na boku od půlky auta až na vrchol střechy nemluvě 😄
VDC
2 trojúhelníky. Takový dementní pravidlo můžou mít akorát ve Španělsku.
lorenzlubos
Ak vynecham to najpodstatnejsie a najdiskutovanejsie (ze je to A4), tak mi najviac bije do oci ten zadok. Prepacte, ale toto sa nepodarilo. Ta krasna vysoka zadna cast A4ky tu posobi presne naopak. Neskutocne placato a nizko. Urcite by pomohli ine svetla, tymto v suvislosti s aktualnym designom tejto znacky ani nerozumiem. S tymto prisli v 99-om Cordoba s Leonom, ktore sa uz davno nerobia. Tak preco?
norday
pokud se odprostite od reci a posmechu na adresu seatu za to ze prevzal hotovy auto, a pokud si udrzi cenovou politiku tak tohle auto objektivne vzato muze rozsekat stredni tridu na kusy... dejte na my slova.
Kvasoň
Vypadá to tak...