Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Takto se vyrábí ty nejmenší Škodovky. Proč jde o světové unikáty?

37 komentářů

DEVIL
...říct si za model Formana skoro litr a to je kvalita sotva důstojná, obzvlášť, když se chlubíte "limitkou", je dost prasárna. To si vážně raději za měsíc objenám úplně to samé z číny, která to vyfrkne úplně stejně, ale za férovější cenu >😒]
removed
Kdybys mel trochu poneti o sberatelstvi, vedel bys, ze prave to made in czech republic tvori cast hodnoty. Na vyrobek chrlici PRC se ti za 20 - 30 let kazdej sberatel vykasle. Bude bezceny.
DEVIL
...mě je to naprosto *. Ať si to sběratelé kupují třeba za 2000,- ale ja, běžný člověk ci si to koupím za férové peníze a jestli to vyrobili tam či tam je mi naprosto šumák >😁 kvalita je stejná a to už se mi xkrát potvrdilo. Takže si svoje brepty nech pro někoho, koho to zajímá >😒]
removed
Tak kdyz te to nezajima a nemas o tom ani paru, proc to vubec komentujes ty jelito?
DEVIL
nenazívej mě svým příbuzným >😁 tohle je svobodná země a můžu si tu vyjadřovat svůj názor tak, jako každý jiný a stejně tak reagovat na ty tvoje přechytralý kydy zbohatlických mamánků >😁 ne každey je bohatey a ne každey považuje skoro litr za průměrný model férovou >😒]
Riceeater
Svobodná země.... >😒]
DEVIL
...se vodstěhuj do severni koree woe a budeš si žití tady skoro vážit >😁
Riceeater
Ale no tááák... ty Severní Koreo 😄

Další náctiletý komunistobijec, vy mě vždycky dokážete pobavit >😁 >😁 >😁

A přitom se vyjadřuješ jak typická socka.

Vypadá to, že ses při tvorbě nicku uklikl... "b"
DEVIL
neukliknul >😁 ale čekal jsem že hromada místních trubců, jako jsi ty, se nad tím pozastaví, jelikož jim je to velmi blízké >😁
Riceeater
Zjevne trpis nejakou dusevni chorobou :-!
Emel
A taky se pak můžeš dočíst, co si o tvém názoru myslí ostatní.

Že ti přijde litr za autíčko moc je fajn. Že máš radost z toho, že to někdo nelegálně zkopíruje v Číně a doveze, nad tím by ses mohl svobodně zamyslet.
DEVIL
nikdo tu neříkal, že z toho mám radost ty trubko >😁 jen je vidět, že stejná kvalita se dá udělat i levněji >😒] laskavě se nesnaž být zajímavej tím,ž e v hlavě vyplodíš něco, co jsem vubec nezamyslel ani psát... jsi uuuuplne trapnej >😒] >😒]
ladsla
Právě jsi objevil kde se bere cena plagiátorství z Číny. Gratuluji.
Určitě ti teď tleskaji všichni kdo si dali tu práci něco vymyslet a pak s hrůzou přijdou na to, že čínská továrna která platí hrst rýže za den práce chrlí za poloviční cenu kopie.
DEVIL
...no vidíš a funguje to čím dál lépe ty velkej objeviteli >😁
ladsla
Fandím každému kdo se v této zemi o něco snaží. Kritika mouly který se vzmuze akorát na psaní nesmyslů povrchních pseudonazoru je myslím nepodstatna.
V tak malém měřítku nelze čekat všechny detaily na jedničku. Nejsem ani fanda škodovky a nekupuju si ani abrex modely, jejich snaha je mi ale sympatická.
DEVIL
...se běž snažit jinam ty moulo >😁 jsi trapney a tvoje nazory taky >😒]
Emel
Vím že už jsem ti jednou zamyšlení doporučoval a k ničemu to nebylo, ale zkusme to ještě jednou - zamysli se, z čeho se skládají ty výrobní náklady tady a z čeho v té Číně.

Nápověda: můžeš se zaměřit na cenu vývoje a pokud ještě zbude nějaká kapacita, pak na cenu práce. Jako bonus pak na to, jestli je dobře, že jsou v ČR vyšší mzdy než v Číně.
positivemind
Za litr ho máš v měřítku 1:1, nač si kupovat malý model? >😁
Arese
Všechny modely na fotografiích se mi líbí, ale kvalita toho Formanu je dost bídná - zejména vůle koleček a nepřesné zpracování lemů blatníků je neuspokojivé 8-s Doufám, že na něm ještě pořádně zapracují... 😲
DEVIL
....nezapracují, je to finální verze a jak je psáno, druhotný model, tedy po vyprodání předraženého aktuálního modelu z "limitované" série, bude model ještě horší, klasika...
Krtek_no1
Je fajn že Abrex zas vyrábí v ČR. Už pár let sbíram jejich autíčka a tohle mně potěšilo. Tim že se vrací jejich výroba z Číny se ale pán zapomněl pochlubit... Asi dost modelů poničil transport, co jsem tak čet stížnosti lidí na otlučený a olámaný modely. Na cenu Formana po limitce jsem zvědavej. Taky jsem zvědavej na ty změny oproti limitce. Snad to bude jenom podstavec bez nápisů jinak to nemá logiku, proč něco měnit a vynakládat prostředky aby to nebylo tak dobrý jako dřív. Já kupuju v měký krabičce když se vyprodávaj za 199-250 kč (1/43). Když bude cena vyráběnýho modelu v ČR do pětikila tak OK beru to. Ale i tak jejich Číňani stávaj dneska 4-6 stovek což je myslim dost.
eMBébé
Kvalita modelu Škoda Forman dělá ostudu nápisu "made in Czech republic"...
pumpkin
Chcel som sa obuť do DEVILa, lebo nemusím moc takýchto mudrákov, ale postavte si vedľa seba Škodu 110R od Abrexu a od DeAgostini, pre ktorých vyrába modelársky gigant IXO. Žiaľ, proporčne je na tom lepšie tá od DeAgostini, ktorý si dáva robiť modely v oveľa väčšom náklade ako Abrex. Takže paradoxne môže ozaj platiť, že masovo vyrábaný model z Číny je lepšie spravený, ako od Abrexu. V prípade IXA sa samozrejme, bavíme o neporovnateľne väčšej spoločnosti, ktorá chrlí v Číne ročne stovky druhov modelov, má oveľa viac skúseností s výrobou, no tiež sa im občas niečo nepodarí.

Od Abrexu mám všetky modely 1:43, ktoré kedy vyrobili, ale na limitky si nepotrpím, respektíve mi za to nestoja, no príde mi úplne normálne za koľko sa také niečo predáva. Formana si určite kúpim, ale až v ďalšej sérii, keď už bude dostupný aj v iných farbách (a snáď aj lacnejší). Teraz vyšiel Kodiaq v 1:43, ale od Norevu. Je fakt pekne spravený a za tých cca 30 eur to podľa mňa stojí.

Ono smutné je to, že nie len nejakému DEVILovi je fuk kde a kto to vyrobil, ale asi aj samotnej Škode. Potrebujú model pre svoj merch v istej kvalite a za prijateľnú cenu. Je im fuk, kto to vyrobí, keď nie Abrex, nevadí, môže to byť aj Kyosh👋i-Scale alebo Norev, hlavne že sú schopní splniť zakázku. A to je to, čoho sa pri Abrexe obávam. Dopyt po modeloch bude a to aj keby stáli 50 eur, otázne ale je, v akej kvalite.

Inak celkom nerozumiem, prečo väčšina modelov 1:18 v galérii nie je od Abrexu, ale od Paudi Models. Vyzerá to, ako keby sa chválili cudzím perím, hoci asi je to len súčasť ich múzea modelov.

Ešte ma zaujala tá info o kopírovaní 1203. To malo byť DeAgostini alebo nejaký extra čierny trh?
Stejsn
je z velké části moje dílo, byl jsem přímo zaangažovaný ve všech čtyřech variantách a musím říct, že to byla velká spousta práce a výsledek byl nakonec moc pěkný. Proto mě mrzí, když čtu že kvalita formana není uspokojující 😢
pumpkin
Fakt? Dobrá práca, mám doma šedý fekál. :yes😒br /> Tu je viac fotiek Formanu. Nuž...zatiaľ mi vadia tmavé cúvačky a akoby klesnuté sklo, inak to vyzerá celkom fajn.
[odkaz]
eMBébé
Všechna čest, vejtřaska to je jiná klasa. Mrzí Vás, co se zde píše o Formanovi, ale nás by zajímal Váš názor jako fachmana na to, zdali jsou ony výtky oprávněné. Co říkáte např. na nárazníky, nebylo by lepší, kdyby byly součástí plastového podvozku než kovové karoserie, tak jak to bylo u Favorita? Černá barva pak zasahuje až na blatník. A co ta dělící plocha formy jdoucí právě přes onen nárazník a špici blatníku? Na pravé straně to tvar blatníku deformuje. A ono je toho víc...
Stejsn
Já nevím, neviděl jsem to. Nepracuju v Abrexu a nejsem ani návrhář forem nebo tak, jen jsem dodával podklady, ladil detaily, fotil podrobnosti a do nekonečna jsme konzultovali technické možnosti při výrobě modelu (např. sklopka byla v prototypu skutenčně sklápěcí, ale nakonec jsme kvůli modelové věrnosti udělali korbu pevnou). S Abrexem jsem spolupracoval externě a u V3S byli velmi pečliví a pozorní. Proto mě mrzí, jestli u formana slevili z kvality.
eMBébé
...beru zpět, i u Favorita jsou nárazníky součástí kovové karoserie... 😄
Googlit
Než tenhle podivný odlitek formana za 1000,- tak si raději připlatím ještě 1000,- a mám vrak originálu 1:1 se kterým se dá pěkně vyhrát. A Kdybych byl opravdový fanda formanu tak přidám ještě 8 tisíc a tenhle vehikl si koupím v pojízdném stavu i s STK.
Bubáq
Chci jen upozornit autora, že použití slov "modýlek", "autíčko" a pod. samo o sobě podvědomě snižuje kvalitu práce tvůrců a výroby. To jste určitě nechtěl, a proto jste měl korektně použít slova "model", "auto" ... Bylo by to mnohem přesnější: dosavadní produkce Abrexu si (verbální) úctu k jejich kvalitě zaslouží.
eLzyx
Docela by mě zajímalo, jestli udělají nějakou reedici Š120L. Nikde nemůžu sehnat zelenou v 1:43, kterou jsem kdysi měl v 1:1
Kdyby ji měl někdo na prodej, dejte vědět ...
Joky
alespoň o nějakých Škodovkách se dá říci , že jsou to světové unikáty, na rozdíl od toho automobilového odpadu co produkuje Škodovka ve skutečnosti ..
Arese
Vidíš, a ten "odpad" si v posledních letech kupuje milion spokojených zákazníků ročně v nějakých 80 zemích po celé zeměkouli. Asi jsou to všichni úplní pitomci, zatímco ty jediný jsi chytrý. Nebo je to spíš naopak? >😒]
Joky
nechápu souvislost mezi kvantitou a kvalitou ....

tak asi musíme všichni do teplákovek Adihash 4 pruhy , protože, když se jich hodně prodává, tak asi musí být nejlepší.....
chetoos
Moc se mi líbí článek věnovaný modelům od značky Abrex. Pár těchto modelů mám i doma a musím uznat, že vypadají opravdu dobře a jsou špičkově provedené do detailu. Jen je škoda, že ve skutečnosti nejsou novodobé škodovky tak dobré jako jejich zmenšeniny. Jsem nicméně rád, že jsou lidé, kteří dělají tak skvělou práci a vyrábí skvělé a věrohodné modely.
...ENZO...
Já mám doma asi 60 zmenšených Škodovek, přestože bych si reálnou asi nikdy nekoupil. Ty modely od Abrexu jsou totiž moc krásně zpracované a hlavně za supr cenu. Před pár lety byla dokonce akce v Kauflandu, kde Škodovky v měřítku 1:24 vyprodávali za 150Kč 😄 Tak jsem si je skoro všechny koupil a spokojeně odvezl domů 😄
Papezja
Na Abrexu mě mrzí jedna věc a to, jak přistupuje k rozšiřování sortimentu. Taková Felicie je nejčastější automobil na cestách, cili dost potenciálních zákazníků, ale chybí kombik i facelift. Ale Fabií S2000 ve stovkách barevných variant, které se liší jen minimálně, to by jim šlo... Stejně tak mi občas při procházení jejich stránek přijde, že různých "podnikových", VB, Policie atd je více, než základních barevných variant, přitom často chybí nejobyčejnější barvy... Ale pokud to funguje, co se dá dělat...