Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Nejdelší výrobní linka světa! Cadillac Allanté létal letadlem a překonával 14.500 km!

14 komentářů

Anonym
ano ten příběh je hodně zajímavý a je vidět, že GM mělo vždy velmi ambiciozní plány a nebálo se.
Jinak několik Allanté je i v ČR, je to velmi zajímavé a unikátní auto
mojeB
Má ho tady někdo v ČR?
Anonym
jo má, nedávno byl jeden na prodej
XTad
Jeden kousek jsem vidal stavat jentak na ulici. Krasny auto.
wickymouse
Ahoj. Já ho mám, červený, model 1989. Ještě vím o bílém 1991 a nějaký Slovák prodával vínový. To je asi vše tady.
Atila_
S tim uvadenim do praxe na tom uz GM bylo hure. Konkretne Cadillac je bezne v ekonomickych ucebnicich uvaden jako jedno z nejvetsich obchodnich selhani v dejinach moderniho businessu a ukazka neskutecne manazerske tuposti a neschopnosti.
Anonym
A v čem tak zásadním selhali?
wickymouse
Hmmm, a asi proto je Cadillac synonymem kombinace síly, pohodlí a jedinečného designu...
Anonym
[odkaz] >😁 >😁 :yes:
Arese
Nebyla ale tehdy produkce GAZu přece jen lepší? >😒]
Anonym
GAZu určitě ne, M-14 Čajka skončila v 88 díky Gorbimu a Volhy na Cadillac neměly. Cadillacu mohl konkurovat jen ZIL
comper
Co ine sa dalo cakat zo spojenia americkych napadov a talianskej kvality ako jeden velky pruser 😄
Uživatel_5340709
proč bylo toto auto kritizováno na trhu za plátěnou střechu, když počínaje BMW, Mercedesem a konče luxusem jako Rolls, nebo Bentley všichni používají výhradně plátěnou střechu.
wickymouse
Allante mohlo mít navíc i hardtop, v některých letech dodávaný standardně.