Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ekonomika

Zpět na článek

Mercedes-Benz E All-Terrain dorazil do Česka. Cenou drží krok s Audi A6 Allroad

41 komentářů

webpaja
...nedal bych přednost R4 proti V6 i za cenu koupě výběhového vozu.
Ham.
Skoro to začíná dělat dojem, že v dieselech Mercedes následuje Volvo a budou jenom čtyřválce, už dva roky čtu, že nové šestiválce budou s nástupem Ečka. Ečko je dávno v prodeji, dokonce je zde i tato all-terrain verze, ale zatím nasadili jenom nový čtyřválec a ticho po pěšině.
[odkaz]
WinDiesel
Když nevíš zeptej se. Je to jednoduché. R6 bude vycházet z R4, ale R4 je stále velmi mladý a mohou přijít dětské nemoci. Určitě přijdou.
Ty se musí vychytat. U R6 se budou dít problémy spojené s řadovými motory, proto se bude měřit, měřit a měřit.
Navíc stará legislativa pro spotřebu a emise už skoro neplatí ale nová ještě neplatí.
Nový motor byl připraven na NEDC a najednou se musí předělávat na cosi co ještě stále není přesně známo.
Toto způsobí zpoždění v nasazení nově plánovaných motorů u všech značek.
PS - není to poprvé - když jsem kupoval GLK, automaty 7-kvalty byly k mání jen s V6, R4 byly v automatu k mání pouze s 5-kvalty. Já bych si i koupil R4 150 kW, ale chtěl jsem automat 7-kvalt tak hold mám V6, 7-kvalt a 170 kW.
Nestěžuji si, GLK je prostě vynikající ve všem (až na spotřebu ...) Ale nemůžu chtít všechno.
Dinar
Hezký povídání, ale faktem je, že relevantní konkurence šestiválcové dýzly běžně nabízí. A eklasse ho má taky, takže technicky problém není. U auta typu all-terrain je R4 prostě fail a tvrzení z titulku, že, "cenou drží krok s A6 allroad", je nesmyslné, když audi za stejné peníze nabízí šestiválec. MB u all-terrainu jen spoléhá na celkovou povedenost aktuálního éčka, faktu, že oproti A6 je to nové auto, a tak za cenu šestiválce prodává čtyřválec.
Dixik2
Jezdil jsem s tím minulý rok v dubnu se sedanem a že je to čtyřválec zase tak vadit nebude.9G-Tronic funguje perfektně.To E bylo na vzduchovém podvozku.
andy2214
povedenost? no, myslim, ze chtit jezdit v tomhle aute chce trochu specificky vkus.. ja kdybych mohl, jdu do A6 daleko radsi, zadny 70cm displej pred ridicem to nezachrani. A6 je tedy uz stara, takze objektivne ztracet bude a naskok si udela az nova gen.. ale design MB a E zvlaste, jak exterieru tak interieru je dost svebytny.. int. budiz, je svuj ale ext., z nekterych uhlu a celkove proporcemi proste vypada jak "radoby S". Ten design bez kompromisu a jak * na hrnec pasuje jen na Sko. Nejhur na tom je teda C, to mi pripada vylozene jak smesna kopie. Celkove je E hlavne o konfortu a to neni neco, co nutne musi vyzadovat kazdy v takove mire - pokud v aute netravi vylozene hodne casu.
AnGeor
chces A4 co se hure parkuje? kup si A8.... zrovna Audi ma vsechny modely podobne uz nekolik generaci... MB s tim opet zacal az v teto :no:
pargi
Já tedy s rozpoznáváním audin žádný problém nemám. Kór zepředu je každá jiná a záměna vyloučena. Rozeznat od sebe céčko, éčko a esko, to je vořech.
Ham.
Okecávat umíš, kdy bude šestiválec v naftě nevíš. 😄
Zappa
pride vo facelift S klasse
Maxi to minule písal!
Dixik2
Šestiválec bude,ale ne tahle 350d co je zatím v sedanu a combi.Bude to nová verze.
KANKUNEN
Ta jejich dieslová R6 chybí a chybí
andy2214
ja budu mit cca za mesic MB E (zadkolku) 220d ctyrvalec diesel na rok na operak, tak jsem zvedavy. Osobne mi prijde, ze E ( a MB celkove) je proste duchodcovska znacka. No je to za stejne penize jako Sup III LaK, rekl jsem si, ze zkusim Mercedes. Tesim se hlavne na multibeam svetla a co jsem cetl, zakladniho agility control podvozku asi neni treba litovat. Dynamicky by to melo byt ok, 143kw, 7,3s, 240 km/h.. zvedavy jsem take na automat.
Londonbridge
Neboj budes spokojny...ja mam stare E 350 d r.v . 2014 najazdenych 25 000 km nemenil by som ani za novy Superb . Jazdi to paradne aj ked tam je stary 6 v. diesel tych 620 n/m a 260 koni na bezne jazdenie uplne staci a vie to pekne aj predbiehat ked treba... Ty tam uz budes mat lepsi rychlejsi 9G ja tam mam len 7G a ten je hlavne v Eco mode trosku prispaty...V novych E ckach mas vo svetlach uz 84 LED stare ma len 24 LED diod ale aj to svieti velmi dobre. Neporovnaval by som to k Superbovi aj ked Superb je super auto pri presadnuti do MB si v inej lige....
maxi!
cau londonbridge!
uz mi prislo to nove E 220 a zatial spokojnost
( 2x AMG, memory, pano, Burmester, bufik, Multibeam, etccccc)
ale cakam aj ja na novy radovy setvalec 3 litre! :-!
Zappa
:yes: :yes: :yes:
Londonbridge
Gratulujem ku kupe novej hviezdy... Napis potom viac ako to jazdi hlavne ci je interior dobre poskladany ako ustareho E nic tam nevrzga atd. Je ten Burmester audio o hodne lepsi ako basic audio? Ja tam mam zakladne radio a zda sa mi ze to vydava solidne zvuky ale nie som fanatic a nepocul som este zatial priplatkove radio... Ten 9G bude asi o dost lepsi ako 7G ta 7G je v Eco mode dost ospala v S mode sa prebudi ale nabavy ma jazdit v S mode je to potom tvrdsie... ten interior v novom E je ako luxusny hotel... Drz sa a opatrne na snehu tie zadokolky lubia tancovat...
maxi!
hudba - je to velky rozdiel, ale zaroven musis mat vyborny zdroj zvuku, aby si to vychutnal
zvysok ti neskor podrobne zreferujem!
white label
Cenou ano, motorizacemi nikoli...
Avatar - Ada - stop rendlíkovskému odpadu
Ada - stop rendlíkovskému odpadu
Manuální převodovka s 4x4 ? Ruční brzda? Světlá výška alespoň 20cm? Rovná ložná plocha po sklopení zadních sedadel?
alesvladik
Kdo by chtěl v éčku manuál ? >😁
3_diamanty
ja by som ho chcel... jazdil som aj s automatom v pajere ale do beznej limuziny chcem vzdy radsej manual tu nie je o com... samozrejme ak ho dane auto neponuka tak smola... ono na automat si clovek zvykne velmi rychlo a nemal by som s tym ziadny problem ale manual je proste manual.... ten bude vzdy aspon pre mna najlepsi a najvhodnejsi ... bohuzial ale manualy sa dnes uz u premioviek moc nenosia co povazujem za kusok kratkozrake a velmi jednoduche riesenie z pohladu automobilky ... ale chapem ok ... rovnako asi aj imidz nepusti
Kolouš
"...ja BY som ho chcel..."
to je právě ten rozdíl. Automobilky nedělají auta pro ty co BY je chtěli, ale pro ty co je chtěji a koupí si je. Chápeš?
removed
... nove Ecko se mi libi, motor pro dockave brzy prijde a nedockavci se holt budou muset naucit jezdit se ctyrhrnkem.
Tohle provedeni mne nijak neurazi, verim, ze v jine barve nebude pusobit tak poutove, jako v te cervene.
3_diamanty
podobne parametre bude mat aj stinger s 4x4 od kie.... myslim vykon kroutak objem... takze preco nie.... v tak velkom AWD aute 4 valce v dizli urcite stacia aj ked ideal by bol urcite 6 valec a hlavne benzin ... kedze premiove auto by malo mat aj premiovy motor podla mna :yes:
removed
Urcite ho dostane.
Londonbridge
4 valec je OK len nesmies presadnut zo 6 valca alebo nebodaj 8 valca... Je to len zvyk na lepsie sa lahko zvyka a tazko ides naspat k horsiemu ...
Ja Prvni 123
"E All-Terrain, která není ničím jiným než stuttgartským ekvivalentem Audi A6 Allroad"... existuje vůbec něco jiného, než koncern?
Pro vás...

Je to především Mercedes. Solidní, funkční... a ano, v tomto případě má dokonce i Audi co srovnatelného nabídnout.
I když ta cenová "výhodnost" platí jen do té doby, než doplníte výbavu té Audiny na standard Mercedesa... a to pořád ještě nesmíte počítat servisní balíček 6 let / 125 tisíc km Mercedesa!
Ne, to není jen záruka... to je kompletní servis. Kolik vás bude stát provoz Audiny za 6 let / 125 tis km?
Pokud se toho vůbec dožije... málo platný, je to přece jenom "koncern", že jo...
twistedTSD
V tomto případě je Audi tím, kdo danou (pod)kategorii v rámci prémie s velkým úspěchem založil a Mercedes na něj reaguje. Ono moc jiných oplastovaných prémiových kombíků není. 😄
white label
Že by další reakce z deníčku zarytého antikoncernisty? Viz 22:26
Proč tomu asi tolik lidí říká allroad od Mercedesu? Je to přesně naopak, "v tomto případě má (konečně) dokonce i MB co srovnatelného nabídnout". Audi allroad quattro je (úspěšně) na trhu už od minulého století, kdežto tomuhle all-terrainu ještě teče mlíko po bradě, nehledě na to, že se čtyřválcem je ta cena relativně přestřelená.
Allroad má od začátku až dodnes V6 už v základu, takže motoricky jiná liga.
webpaja
V klidu, v této třídě byl Allroad první a M-B se přidal až ke konci jeho třetí generace. 😉
habanero1
0-100 za 8 vteřin za 1 600 000,-. Fakt špona.
jam2015
... ako osina v zadku. 😉
maxi!
priatelia, mal som Porsche 944 a malo to horsie zrychlenie, nieco okolo 9 na sto!
a viete ake delo to bolo??? :-!
webpaja
To přece musíš vztáhnout k době apod. 😉
Zappa
to sice máš pravdu, ale myslim, ze za 8 to vobec nie je zly udaj
webpaja
Upřímně asi by mě vnitřně žralo, že se při zrychlování na dálnici nedokážu držet silnějších oktávek 😄
maxi!
WEBPAJA
samozrejme nadsadzka 😉
ale fakt je aj to, ze na dvojliter v E klasse to je celkom fajn motor, zatial som spokojny
aj spotreba uspokojuje :-!
webpaja
Spotřeba asi ano, jen neříkej, že nemáš radši víc než 4 hrnky 😉
maxi!
to pride... novy radovy 6 valec!!! :-!
Londonbridge
Vacsina E cok su 4 valce je to v pohode... Ja jazdim E 350 d a malo kedy potrebujem 620 n/m a 260 koni to je dobre mat aj zvuk je zo 6 valca velmi navykovy to je pravda ale je mi jedno ze ma predbehne na dialnici Oktavia alebo Sandero dam 130 tempomat a nech si obiehaju . To je o celkovom jazdnom prejave , komforte a dobrom pocite ktore E cko poskytuje je to velmi prijemne auto a mozes v tom sediet aj cely den nebudes dolamany a pokrceny ako z vacsiny aut... Well done Maxi...