Testy
Tak ho tu máme nového Golfa VI. Podle mého názoru je to auto které rozhodně neurazí a majitel, který si ho koupí bude možná ne něj náležitě hrdej. Na druhou stranu je to auto , které ani moc nenadchne, protože na rozdíl od G5 nic nového nenabízí , teda až na maličkosti. Určitě se bude i dobře prodávat, ale bude záležet na ceně, která asi nebude lidová. Tak se nechte překvapit.
S 59 kW v základu, tomu se říká symbol.
[odkaz] Něco pro zasmátí nebo k pláči? >😒]
Zrejme hodne bohata firma, kdyz vysazi 750k za neco podobneho. Pokud ten clovek nepocita svuj rocni zisk ve stamilionech tak nepochopim.
Já dávám :yes: mistrovskému překladu článku o golfu na Islandu 😄
Překladu?
Zde nejde o novou generaci. Jde pouze o druhy mirny facelift ctvrte generace. Proc take ne? Jde o povedeny vuz, ktery se stale dobre prodava. Drzost, spise nehoraznost Volkswagenu pri prezentaci tohoto vyrobku je do nebe volajici.
Interier vypada opravdu lepe nez v stavajici verzi. Zde je vsak nutne podotknout, ze ode dna se odrazi lehce. Zatim jsem nesedel v zadnem Volkswagenu, ktery by mel sedacky alespon vzdalene podobne Volvu. Dokonce Phaeton ma sedadla jakoby o tridu niz nez V7/S8. Takze znimku o "volvoiznich sedadlech" povazuji za smelou. Uvidim ale az usednu.
Zminky o vysoke spotrebe 1,4TSI se zacinaji vrsit. Vykonove je 1,4 blizko atmosferickemu dvoulitru. Spotrebou ale take. Za povedenejsi preplnovanou 1,4 povazuji T-JET.
Verim, ze se tento faceliftovany Golf bude dobre prodavat. Takovych cisel jako stavajici Golf ale dosahovat bohuzel nebude. Konkurence je dal. Cena rozumne konfigurace bude rozhodujici.
Interier vypada opravdu lepe nez v stavajici verzi. Zde je vsak nutne podotknout, ze ode dna se odrazi lehce. Zatim jsem nesedel v zadnem Volkswagenu, ktery by mel sedacky alespon vzdalene podobne Volvu. Dokonce Phaeton ma sedadla jakoby o tridu niz nez V7/S8. Takze znimku o "volvoiznich sedadlech" povazuji za smelou. Uvidim ale az usednu.
Zminky o vysoke spotrebe 1,4TSI se zacinaji vrsit. Vykonove je 1,4 blizko atmosferickemu dvoulitru. Spotrebou ale take. Za povedenejsi preplnovanou 1,4 povazuji T-JET.
Verim, ze se tento faceliftovany Golf bude dobre prodavat. Takovych cisel jako stavajici Golf ale dosahovat bohuzel nebude. Konkurence je dal. Cena rozumne konfigurace bude rozhodujici.
Oba motory jsou na tom, pri vyuzivani vykonnovych moznosti stejne. Oproti atmosferickemu dvoulitru maji vyhodu nizsi spotreby ovsem v nizsich otackach.
Otazkou stale zustava jejich vydrz. Dale naklady na servis mohou byt teoreticky vyssi. K soudu potrebujeme jeste nekolik let.
O vyhodach 1,4TSI oproti atmosferickym motorum rozumnych vykonu zatim nejsem presvedcen.
O vyhodach 1,4TSI oproti atmosferickym motorum rozumnych vykonu zatim nejsem presvedcen.
Vzhledem k procentu prodannych verzi s vyssim vykonem u nizsi stredni to je opravdu na povazenou. 😉 Navic, spousta lidi se jeste nenaucilo spravne zachazet ani s preplnovanymi naftaky a vira v to, ze budou schopni pecovat a chovat se spravne k turbu u zazehovych jednotek je u me prilis mala. V nasem firemnim parku ma prevazna vetsina vozu meneno turbo jeste pred 100kkm, coz urcite neni vada motoru jako takovych, ale spise pristupu k nim. Je uplne jedno, jestli je motor v Audi, BMW, Volvu...
O pristupu lidi k firemnim vozum by se dalo napsat mnoho.
Souhlasim s tim, ze jsou ti, kteri jednoduse neumi s tubro motory zachazet. Zde je vsak reportaz, ve ktere se docitame, ze maloobjemovy motor mel behem testu spotrebu pres 9l/100km. Zde bych potreboval smajlika se vztycenym ukazovakem.
Souhlasim s tim, ze jsou ti, kteri jednoduse neumi s tubro motory zachazet. Zde je vsak reportaz, ve ktere se docitame, ze maloobjemovy motor mel behem testu spotrebu pres 9l/100km. Zde bych potreboval smajlika se vztycenym ukazovakem.
...ale ja mel pri testovani BMW 335d prumernou spotrebu 17litru/100km a taky vim, ze jezdi bezne mezi 8-9 😉 . Problem je v tom, ze se pri predvadeci jizde snazis zjistit co vsechno pohonna jednotka dokaze. Dinar nam urcite exaktne rekne za kolik mu jezdi bavorsky benzinovy trilitr, kde jsem se po 50km dostal na 16litru. 😉 . Tyhle testovaci jizdy jsou proste naprosto neprukazne.
Zalezi na tom co testujes. Je samozrejme, ze kdyz vyuzivas celeho potencialu, spotreba se zvysi. Novinari se ale pri svych testech snazi dosahnout spotreby udavanou vyrobcem. Pokud je prumerna spotreba pres 9l/100lm, okamzita spotreba se v mistech vyhoupne na dvojnasobek.
Vlastna skusenost so sluzobnym autom: Golf 1,4 TSI 90 kW - dlhodoba spotreba 7 na 100 (vacsinou po meste, z casu na cas mimo mesta) na dlhsej trase cca. 380 km mam priemerne 6,6-6,7 pri priemernej rychlosti 95-100 km/hod.
To jsou jiz lepsi hodnoty. Asi nevyuzivas potencialu motoru. Jake jsou naklady na servis v porovnani s atmosferickym motorem?
Priemerna rychlost 100 km/hod v zapchach ake su v piatok poobede na nasich cestach znamena dost velke vyuzivanie potencialu motora - neraz predbieham na 3 vytocim na 4-5 tis a az potom radim vyssie. Ked sa ale da jazdim rychlo ale ustalenou rychlostou - az na to predbiehanie v zapchach. Naklady na servis zatial ziadne - mam len nieco vyse 12 000 km. Dolievam len benzin a vodu do ostrekovaca. 😄
Zkusil jsi už někdy využít potenciálu svého mozku... 😄 tedy, máš-li již nějaký... zatím odtušuji jen rosol.
Znovu spatne. Na rozdil od tebe, kdyz neco nevim, zeptam se. Ty tady sve hlouposti vytrubujes a delas ze sebe saska.
P.S. uz ses naucil neco o deformacnich zonach? Az zde zase bude neco o narazovych testech, abys zase nebyl za blbce.
P.S. uz ses naucil neco o deformacnich zonach? Az zde zase bude neco o narazovych testech, abys zase nebyl za blbce.
No, na to, že jsi se tady nedávno označil za studovaného technika se ptáš jako obyčejný ouředník. :-!
Zkus to znova a lépe.
Zkus to znova a lépe.
Dej link, kde se oznacuji za technika. Jinak to je zas jenom placani ala Deception.
Ale, už si asi nepamatuješ na naši poslední výměnu názorů.
Připomenu ti ji tedy. Já jsem psal, že mám technické vzdělání na několika stupních a proto se někdy musím pozastavovat nad tvými "profesionálními" analýzami problémů. A taky jsem tě označil za "netechnický typ". Ty sis to ovšem nenechal líbit. Takže se tě ještě jednou ptám. Máš technické vzdělání? Nebo chceš link na tu diskuzi?
Připomenu ti ji tedy. Já jsem psal, že mám technické vzdělání na několika stupních a proto se někdy musím pozastavovat nad tvými "profesionálními" analýzami problémů. A taky jsem tě označil za "netechnický typ". Ty sis to ovšem nenechal líbit. Takže se tě ještě jednou ptám. Máš technické vzdělání? Nebo chceš link na tu diskuzi?
Ano dej link a oznac pasaz, kde se oznacuji za "studovaneho technika".
Přestaň plácat, postav se k tomu jako chlap. Bojoval jsi jak lev za to, že své příspěvky píšeš s odpovídajícími znalostmi, já oponoval. Bohužel opět se přesvědčuji, že ačkoli se zde snažíš prezentovat jako odborník na slovo vzatý, máš k tomu hooodně daleko. Je mi jasné, že toto nikdy nepřiznáš a já jen vím, s kým mám tu čest. Takže ač se zde snažíš prezentovat jako "slušně vychovaný" diskutér, nejsi schopen přijmout jakoukoli kritiku toho, co jsi napsal. I když je oprávněná. Hold Pan Neomylný, ale jen sám pro sebe. :no:
Link a pasaz, prosim??
Už po druhé ti tady říkám, přestaň mi rozkazovat. Nejsem tady od toho, abych ti chodil za zadkem a ukládal historii tvých "prohlášení".
Já se tě taky na něco ptal již dříve v diskuzi a čeho se mi dostalo? No odpověď to nebyla. Ty si totiž "umíš" vybrat, na co reagovat budeš a co v tichosti přejdeš bez odpovědi - opravdu férové chování hodné "slušně vychovaného" muže.
Chovej se jako rovnej chlap. Zatím si akorát bezpátěřní slizoun. :no:
Já se tě taky na něco ptal již dříve v diskuzi a čeho se mi dostalo? No odpověď to nebyla. Ty si totiž "umíš" vybrat, na co reagovat budeš a co v tichosti přejdeš bez odpovědi - opravdu férové chování hodné "slušně vychovaného" muže.
Chovej se jako rovnej chlap. Zatím si akorát bezpátěřní slizoun. :no:
Zatim jsi psal jen nesmysly a lzi. Kdyz mas svoji lez necim podeprit, zacnes se vykrucovat.
V nicem ti nerozkazuji, jen te nechavam sam sebe zesmesnovat. :-!
V nicem ti nerozkazuji, jen te nechavam sam sebe zesmesnovat. :-!
To si myslíš milej zlatej bohužel jen ty.
S tebou a tvými problémy tě dnes nechám. Ale jedno ti řeknu, až sem zase napíšeš nějaký nesmysl, tak tě tu bez milosti rozcupuju. Nesnáším namyšlený frajírky, kteří si o sobě moc myslí, ale houno vědí.
PS: Ještě si mi neodpověděl na mojí otázku z posledně a ano, já se ptal. Měl bys to napravit, jsi totiž na tahu, jako slušný člověk. Jestli to tvoje pýcha vůbec dokáže připustit. Jak psal Tatra dole, kážeš všude kolem sebe, ale na něco zapomínáš. :no:
S tebou a tvými problémy tě dnes nechám. Ale jedno ti řeknu, až sem zase napíšeš nějaký nesmysl, tak tě tu bez milosti rozcupuju. Nesnáším namyšlený frajírky, kteří si o sobě moc myslí, ale houno vědí.
PS: Ještě si mi neodpověděl na mojí otázku z posledně a ano, já se ptal. Měl bys to napravit, jsi totiž na tahu, jako slušný člověk. Jestli to tvoje pýcha vůbec dokáže připustit. Jak psal Tatra dole, kážeš všude kolem sebe, ale na něco zapomínáš. :no:
Cituji: "Nesnáším namyšlený frajírky, kteří si o sobě moc myslí, ale houno vědí."
Mel by ses casteji divat do zrcadla.
P.S. GTI zde je poucka jak se cituje. S takovym literarnim talentem bys to jiz mel vedet.
Mel by ses casteji divat do zrcadla.
P.S. GTI zde je poucka jak se cituje. S takovym literarnim talentem bys to jiz mel vedet.
Pochop, že nejde o doslovnou citaci, ale smysl vět. A ten je jasný. Nepíšeš si s počítačem, ale s lidma. Sklouzávat k bezpáteřním uličkám a snažit se zlehčit/omluvit si své "prohlášení" nesvědčí o tom, že zde komunikuji s rovným chlapem, spíše s nedospělým (minimálně duševně) kloučkem.
Ma prvni veta v kyzenem clanku na mem blogu je uplne jasna. GTI se marne snazi vyzdvihnout, prekroutit a znehodnotit kazdou moznou veticku, pocemz se vzdy najde nejaky Navtech nebo Deception, ktery hloupe nabehne.
Zajimam se o automobily s elektrikym pohonem. Znamena to snad, ze jsem odbornikem na elektricky pohon? Chytas se zde stebla. Skodu jsi ale jiz zpusobil. Sam sobe.
Zajimam se o automobily s elektrikym pohonem. Znamena to snad, ze jsem odbornikem na elektricky pohon? Chytas se zde stebla. Skodu jsi ale jiz zpusobil. Sam sobe.
Zase utíkáš? Já se s tebou bavil, zjistil jsem jak vystupuješ a co si myslíš. Vím to, že nejsi technik, protože bys nepsal to co píšeš, nemáš takové zkušenosti, protože viz výše. Nedovedeš přijmout kritiku, toho cos napsal, protože nejsi dospělý (min duševně). Já mám v tvé osobě naprosto jasno. Nemusíš se zde snažit. Místní mají jasno a všimni si, k tvým reakcí se vyjadřují jen ti, kteří se cítí být s tebou nějak ztotožněni, leč se nikdy nejedná o odborníka, ale mladé zobáky s hloupým vyjadřováním. To snad poznáš i ty. Otevři konečně oči. Asi máš problém s jazykovou bariérou.
MaRRiánek nemá ještě dokončenou základku... proto nemůže napsat, zda má techické vzdělání. A co víc, domnívá se, že je možné to maskovat šroubovanými větami. Už to není ani k smíchu, je to k politování.
Sorry, kámo, ale v tomto prípade ťaháš za kratší koniec. Tvrdíš niečo, čo zároveň odmietaš vierohodne podložiť. Dokonalý ješiťák. Čo keby si namiesto tých jalových rečí napísal niečo hodnotné a o Golfe? To by bolo v Tvojom podaní rozhodne milšie.
Nepleť se sem, nic o tom nevíš.
Nevadí, stačí čo vidím a čítam. A nedá sa povedať, že by sa mi to nejak zvlášť páčilo. Prečo si to nevysvetlíte niekde mimo? S vami obomi radšej píšem o niečom zmyslplnom.
Klaudie.. nevím proč se pleteš do hádky dvou lidí. Nikdy nevíš co je v pozadí..
V pozadi nic neni. Jen nekolik nicim nepodlozenych osobnich narazek, ktere DEception nema cim podlozit.
Klaudius, i pres nase caste neshody - snad hadky, je zde tim objektivnim, :yes:
Klaudius, i pres nase caste neshody - snad hadky, je zde tim objektivnim, :yes:
Chlapečku, ty nemáš ani tolik slušnosti, abys mi odpověděl na otázku, kterou jsem ti 2x pokládal. A slušne. A opět se zde máš potřebu nějak obhajovat. Zdejší ale vědí co jsi zač.
No nevím, možná pěkný výlet na Island nebo kam vlastně, ale o autě jsme se tedy moc nedozvěděli...
Rád bych připoměl autorovi, že píše pro web o autech a ne do poetického cancálku 😉
Autor ví a děkuje za připomínku. Ne, vážně - pravidelně narážíme na hranice toho, co ten či onenčtenář považuje za snesitelné. Pakliže bylo pro Vás poezie příliš, omlouvám se. Je to vždy boj: Na českém trhu motoristických medií jsou zastánci technicistní suchosti a naopak programově rozjásaní teenageři nadšení ze všeho nad 150kW... Do ani jedné z kategorií snad ACZ nepatří, zbytek je při zachování věcné správnosti věcí osobního stylu jednotlivých redaktorů. Pokud máte k tématu cokoli dalšího, prosím do mailu. Díky.
já hlasuju za zachování stylu, technický parametry si přečtu asi na milionu míst, subjektivní dojmy někoho kdo autem jel jsou vždycky lepší.
Ale překvapuje mě spekulace nad cenou, viděl jsem islandskou reportáž o golfu na DSF, a Rother říkal, že základ bez rádia je za 16tis. EUR a auto kterým jezdili za 33tis. EUR - to je pak skoro 800tis. Kč, takže mluvit o odvaze při 400tis. je úsměvné :-!
Ale překvapuje mě spekulace nad cenou, viděl jsem islandskou reportáž o golfu na DSF, a Rother říkal, že základ bez rádia je za 16tis. EUR a auto kterým jezdili za 33tis. EUR - to je pak skoro 800tis. Kč, takže mluvit o odvaze při 400tis. je úsměvné :-!
Tak pokud mohu mluvit za sebe, predem pripoustim, ze nemam na nocnim stolku logaritmicky pravitko a pod polstarem matematicko-fyzikalni tabulky, rad bych rekl, ze mi styl vyhovuje. Klidne bych cas od casu zvladl clanek ve stylu jisteho J. C., ktery bude psat dve stranky o tom, proc si neumyvat vlastni auto a v poslednim odstavci se zmini, ze ta laguna, zminena v nadpisu, je rubbish.
P.S. Island pro mne patri k tem geografickym pojmum, ktere vzbuzuji velmi silne (pozitivni) emoce.
P.S. Island pro mne patri k tem geografickym pojmum, ktere vzbuzuji velmi silne (pozitivni) emoce.
Snad bude spolahlivejsie ako VW Passat 2.0 TDI 103kW, kde po 100000km si zasluzil krasnu 5. Ani ine modely od VW podorobne 100000km testu dieru do sveta v kvalite nepredviedli. Pricom konkurencia obstal vacsinou s 1- az 2-. Test si mozte precitat v poslednom cisle nemeckeho Auto Bild.
Ci kvalita Passatu bola len nahoda u tohto kusu alebo je to sucast pridanej manazerskej hodnoty ????? 😉
Ci kvalita Passatu bola len nahoda u tohto kusu alebo je to sucast pridanej manazerskej hodnoty ????? 😉
Opravdu hodnotný článek, s plastovou krajinou kolem sebe, vkutku skvostné termíny se zde objevují.
Nestačilo by prostě napsat, že je nejlepší a nikdo jiný na něj nemá? (stejně to tak vyznívá)
Zde by to totiž nebyla žádná novinka. Ještě,že žijeme i v reálném světě polimédií a subjektivních pocitů, tedy alespoň někteří z nás.
Nestačilo by prostě napsat, že je nejlepší a nikdo jiný na něj nemá? (stejně to tak vyznívá)
Zde by to totiž nebyla žádná novinka. Ještě,že žijeme i v reálném světě polimédií a subjektivních pocitů, tedy alespoň někteří z nás.
Ad temíny - odkazuji na svou reakci na poezii výše.
Ad nejlepší - Z tříhodinového svezení jsem pojmenoval to, co se (podle mého) oproti minulé generaci zlepšilo: sedadla, utlumení motoru a palubní+přístrojová deska.
Auto jako celek si po tak krátké době hodnotit rozhodně netroufám, což jsem taky napsal. Zatím jde o opravdu subjektivní pocity, které jsem se snažil popsat. Proto se článek jmenuje "první jízdní dojmy", nikoli "srovnávací test" 😄
Vzhledem k tomu, že jedno ze základních kritérií je "value for money", je debata lepší/horší před zveřejněním cen bezpředmětná.
A opět - pokud máte cokolu k obsahu či stylu, jsem k dispozici na mailu. Díky
Ad nejlepší - Z tříhodinového svezení jsem pojmenoval to, co se (podle mého) oproti minulé generaci zlepšilo: sedadla, utlumení motoru a palubní+přístrojová deska.
Auto jako celek si po tak krátké době hodnotit rozhodně netroufám, což jsem taky napsal. Zatím jde o opravdu subjektivní pocity, které jsem se snažil popsat. Proto se článek jmenuje "první jízdní dojmy", nikoli "srovnávací test" 😄
Vzhledem k tomu, že jedno ze základních kritérií je "value for money", je debata lepší/horší před zveřejněním cen bezpředmětná.
A opět - pokud máte cokolu k obsahu či stylu, jsem k dispozici na mailu. Díky
Hatchback, sedan nebo kombi ? Anketa, kde se můžete zapojit do výběru vozu [odkaz]
Tak to je hodne siroky rozptyl, budto chci hatche, nebo neco jinyho. Pochopil bych Golfa, nebo Civica, Jettu nebo Astru sedan atd...tohle me zavani ujetosti na znacku. To se radi spatne 😉
Vím, ale mě je opravdu jedno jakou to má karoserii, mě šlo o automatickou převodovku. Astra, Focus, Ceed mají zastaralý 4-st. automat a Civic totéž, ale o stupeň víc, takže jsem nakonec skončil u VW a chci DSG zkusit. Ujetý na VW nejsem, spíše díky častým místním chvalozpěvům je tomu naopak 😄
Dvouspojku ma i Ford, ale mas pravdu, ze VW uz ji ma vychytanou. 😉
Wolff koupil nové Bravo.
[odkaz]
[odkaz]
hitem týdne by to bylo, kdyby si ho koupil GTI 😄
Tak priteli, muzu napsat opet esej na tema servis premie. Kaslu na ne, ale vcera jsem se malem vzteknul. Nebudu rikat ani znacku, ani servis, dodam jen Ostrava. A svedomite muzu rict...u olympiady se mi nikdy nic podobneho nestalo.
Uz vim, kam priste nepujdu a koho nedoporucim.
Uz vim, kam priste nepujdu a koho nedoporucim.
VDC
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Tento příspěvek porušil pravidla diskuze a byl smazán.
Jo, GOLF, Gé Golf, Gé jako... GURU :yes: Tak to tam máš nahoře, přečti a nauč se to zpaměti. První jízdní dojmy... kéž bys v životě mohl alespoň jednou tohle o Golfu napsat ty...
Hrby nehrby, lokty nelokty, ponoříme-li se do kompaktní třídy, pak neexistuje jediný důvod koupit něco jiného, než Golfa. On ten důvod ostatně neexistuje v této třídě přes třicet let. Dnes má ten důvod o to větší váhu, že dostáváš do rukou nejen novinku (jako tehdy G1) nýbrž, že v G6 je zúročena třicetiletá práce inženýrů a techniků Volkswagenu. A je to znát. Vizualita naštěstí (!) zůstává ve svých základech, přesto oživení v podobě důsledné dominance horizontálních linií na předku posouvá golfa dále a výše. O motorech, o DSG netřeba psát. Tak jen zmiňme mainstreamový majstrštyk v podobě možné individualizace tvrdosti podvozku, odezvy plynu a odporu volantu. Ano, dnes (jako vždy) má Golf náskok před svou konkurencí. No, konkurencí... ona vlastně ani žádná není. Je (jak ses dočetl v článku) GURU nižší střední třídy, a pak jsou ostatní. Je to přesně tak, jak to znáš i ze svého okolí. Je jeden nejlepší a pak jsi ty... přikrčený a vystrašený někde vzadu. Jo, být nejlepším přes třicet let v jedné ze dvou rozhodných tříd, to dokáží opravdu jen ti nejlepší. Evropská jednička, světová trojka. Tys, počítám, ve světě tak někde na páté miliardě... škoda... modli se, aby sis toho Golfa jednou alespoň zasloužil.
BRAVWO ČLÁNEK, BRAVWO GOLF, Gé Golf... :yes😒br />
P.S. Článek jsem přečetl teď ještě jednou, pozorně, některá slova, věty... fantastické, až perloidní... velmi cením :yes:
Hrby nehrby, lokty nelokty, ponoříme-li se do kompaktní třídy, pak neexistuje jediný důvod koupit něco jiného, než Golfa. On ten důvod ostatně neexistuje v této třídě přes třicet let. Dnes má ten důvod o to větší váhu, že dostáváš do rukou nejen novinku (jako tehdy G1) nýbrž, že v G6 je zúročena třicetiletá práce inženýrů a techniků Volkswagenu. A je to znát. Vizualita naštěstí (!) zůstává ve svých základech, přesto oživení v podobě důsledné dominance horizontálních linií na předku posouvá golfa dále a výše. O motorech, o DSG netřeba psát. Tak jen zmiňme mainstreamový majstrštyk v podobě možné individualizace tvrdosti podvozku, odezvy plynu a odporu volantu. Ano, dnes (jako vždy) má Golf náskok před svou konkurencí. No, konkurencí... ona vlastně ani žádná není. Je (jak ses dočetl v článku) GURU nižší střední třídy, a pak jsou ostatní. Je to přesně tak, jak to znáš i ze svého okolí. Je jeden nejlepší a pak jsi ty... přikrčený a vystrašený někde vzadu. Jo, být nejlepším přes třicet let v jedné ze dvou rozhodných tříd, to dokáží opravdu jen ti nejlepší. Evropská jednička, světová trojka. Tys, počítám, ve světě tak někde na páté miliardě... škoda... modli se, aby sis toho Golfa jednou alespoň zasloužil.
BRAVWO ČLÁNEK, BRAVWO GOLF, Gé Golf... :yes😒br />
P.S. Článek jsem přečetl teď ještě jednou, pozorně, některá slova, věty... fantastické, až perloidní... velmi cením :yes:
Co je to vsechno platny, kdyz ted zaplavi celou Evropu Subaru se svym revolucnim boxerem na naftu s tristupnovym automatem a ty nejchytrejsi budou golfistum mavat z Jetpšunta 1.4😉
..ale stále se zde rekrutují různí navtechové atd. kteří ti věrně naslouchají.
Zato ty perlíš, moulo >😁
Koukam, Navtech ma namazano... >😒]
No, na odborníka v autobusinessu si toho moc nevypotil, indulóno. Dej tu s tim Subaru, ta byla dobrá :yes:
MaRRiánek je čtrnáctiletý dítě, co si sem chodí hrát na kapitána autoprůmyslu. Výmluvný je zejména jeho blog (např. finská pomazánka o pokutách...) Na jeho větu, cituji - "je o mně všeobecně známo, že se zajímám o automobilové trhy..." >😁 na tu se zapomenout nedá. Opakovaně jsem mu navrhoval, ať odhodí roušku Fantoma světovejch burzovních domů a píše zde to, co má opravdu v hlavě, že se mu za to zde nikdo smát nebude a naopak, že bude milé číst rozumy čtrnáctiletého kluka, co se zajímá o auta. Marné... stále mudruje.
P.S. ta jeho studie o Subaru, ta byla fakt na fór roku 😄
P.S. ta jeho studie o Subaru, ta byla fakt na fór roku 😄
Tva "citace" toho o tobe hodne vypovida. Dokonce i chudak Navtech ji uveril.
P.S. ta moje studie o Subaru se zacina vyplnovat. 17% narust behem trech mesicu. Za zari se prodalo viz Foresteru nez osklivaku Tiguanu za cerven. Postup ze 14. na 5. misto. GTI, znovu jste s Navtechem za sasky. Tak kluci, za ruce a zpatky na pisek.
P.S. ta moje studie o Subaru se zacina vyplnovat. 17% narust behem trech mesicu. Za zari se prodalo viz Foresteru nez osklivaku Tiguanu za cerven. Postup ze 14. na 5. misto. GTI, znovu jste s Navtechem za sasky. Tak kluci, za ruce a zpatky na pisek.
Na tu citaci o automobilových trzích a všeobecné známosti si taky pamatuji. Ty ne? Už jsi ji ze svého blogu smazal?
Tak abych se opravil....i chudaci Navtech a Deception ji uverili.
Nic jsem nemazal (krome GTIho banu z meho blogu).
Nic jsem nemazal (krome GTIho banu z meho blogu).
Navtech a tisíc dalších viď >😁 Ostatně tady to najde každej - [odkaz]
Tedy, pokud to tam nyní nesmázneš... >😁 :yes:
Tedy, pokud to tam nyní nesmázneš... >😁 :yes:
Neviem kto je marianek a ani nepoznám dôvody odtušenej antipatie voči jeho osobe...ale toto by chcelo chlapskú reakciu!
Link mluvi za vse. Verejne prekrucujes a lzes. Pak se najdou taci, kteri literarnimu talentu jako slepe ovce uveri.
GTI, je to stejne jako pri zrodu tve pomstychtivosti vuci me osobe. Stejne jako pod clankem o Touaregovi jsi se uplne verejne a dobrovolne totalne zesmesnil. Rekni si kamaradovi Navtechovi at ti pujci sasulu. >😒]
GTI, je to stejne jako pri zrodu tve pomstychtivosti vuci me osobe. Stejne jako pod clankem o Touaregovi jsi se uplne verejne a dobrovolne totalne zesmesnil. Rekni si kamaradovi Navtechovi at ti pujci sasulu. >😒]
Jaká pomstychtivost? Plácáš tu hlouposti a stavíš se do pózy filosofa. Tomu se lze leda tak smát. A čas od času ti připomínat památné věty, jako tu o tom, že je o tobě všeobecně známo, že se zajímaš a automobilové trhy... >😁 Nebo tu o tom, jak jsi znechuceně prodával Range Rovera... >😒]
P.S. Už abys měl po pubertě, MaRRiánku.
P.S. Už abys měl po pubertě, MaRRiánku.
Hlouposti? Na ty jses e😜ert ty. Supermaistream to korunuje. Blog jak (ne)kupovat automobil je kapitola sama o sobe.
Smajliku muzes nakreslit kolik chces, k smichu jsi ty.
P.S. Uz abys mel po...... >😒] ...senilite (vtip samozrejme).
Smajliku muzes nakreslit kolik chces, k smichu jsi ty.
P.S. Uz abys mel po...... >😒] ...senilite (vtip samozrejme).
Za pět let ti bude cca 20, uvidíš, jak se srovnáš. Zatím jsi zvolil nejhorší z možných prezentací - puberťák, co sem vnucuje pózu prodejce olítaných Range Roverů. Omlouvá tě opravdu jedině těch tvých 14 let.
Za pet let ti, doufam jeste ....bude. Mylis se ale v prezentaci. Prezentuji pouze sve nazory, nikoli svou osobu. Sam sebe stavis do role radoby admina, do role jakehosi soudce prispevovatelu, ktera ti neprislusi. Tudiz me nezajima tvuj nazor na mou osobu, stejne jako me nezajima osoba tva. Zbytku toho, cim se prezentujes ty se smeji. >😁
No ty ses tu dneska prezentoval. Až tě musel redaktor usadit. >😁
Stále nechápu, co děláš u článku o VW. :-!
Stále nechápu, co děláš u článku o VW. :-!
Ja nechápem, čo tu robíš Ty. Skutočne by ma to zaujímalo - čo v debate pri článku o VW Golf robíš Ty? Zatiaľ si okrem navážania so do mariánka nenapísal jediné normálne slovo k téme. A Ty ideš do niekoho rýpať, a na nič iné sa nezmôžeš. Hanba, a to si vraj inteligent s vedomosťami o autách a technike. Ale predstavuješ sa tu momentálne celkom inak, kámo.
Klaudie, přestaň řešit něco, co se tě netýká. Nemůžeš soudit nic, čeho si nebyl svědkem. Tohle je jen vyústění toho všeho, takže ty, jako nezaujatý čtenář, toto nemůžeš pochopit. Rozumíme si?
A abych uspokojil tvoji touhu, že bych měl napsat něco k šestkovému Golfu. Tady to je.
Design nepřekvapil, jde o evoluci. Je agresivnější a přesto si zachovává svoji konzervativnost.
Interiér je etalon. Výborný ergonomický design, materiály a provedení. Když napíšu, že v Golfu se cítí nejvíce lidí, z konkurenčních modelů nejlépe, nebudu daleko od pravdy. Golf, je třiceti léty odladěná směsice těch nejlepších vlastností a možností, které si člověk může koupit. Vše v jednom obalu. Od široké nabídky motorů, přes podvozky, až po karosářské a sportovní verze. Žádná jiná automobilka nenabízí komplexnější model.
Je něco, co by tě ještě zajímalo a co bych měl dále rozvést?
A abych uspokojil tvoji touhu, že bych měl napsat něco k šestkovému Golfu. Tady to je.
Design nepřekvapil, jde o evoluci. Je agresivnější a přesto si zachovává svoji konzervativnost.
Interiér je etalon. Výborný ergonomický design, materiály a provedení. Když napíšu, že v Golfu se cítí nejvíce lidí, z konkurenčních modelů nejlépe, nebudu daleko od pravdy. Golf, je třiceti léty odladěná směsice těch nejlepších vlastností a možností, které si člověk může koupit. Vše v jednom obalu. Od široké nabídky motorů, přes podvozky, až po karosářské a sportovní verze. Žádná jiná automobilka nenabízí komplexnější model.
Je něco, co by tě ještě zajímalo a co bych měl dále rozvést?
Pokiaľ je to v diskusii a čítam to, týka sa ma to práve tak ako hocikoho kto sem chodí. Alebo si to riešte súkromne, aby sa nezaujatému čitateľovi od toho neježili všetky chlpy. O.K? 😉
Tak Golfa si mi svojim pohľadom dokonale predstavil. Takmer som sa zdvihol zo stoličky a šiel triasť prasiatkom, či naňho mám... >😁
Ale zas až také to nebude, mám naň iný pohľad, aj keď, priznám sa, lepší ako som sám čakal. Zatiaľ ale sa mi nestalo, že by som túžil mať Golfa. Ani VI. generácia to ešte nerieši, uvidíme pri tej ďalšej.
P.S. Akým autom jazdíš?
Tak Golfa si mi svojim pohľadom dokonale predstavil. Takmer som sa zdvihol zo stoličky a šiel triasť prasiatkom, či naňho mám... >😁
Ale zas až také to nebude, mám naň iný pohľad, aj keď, priznám sa, lepší ako som sám čakal. Zatiaľ ale sa mi nestalo, že by som túžil mať Golfa. Ani VI. generácia to ešte nerieši, uvidíme pri tej ďalšej.
P.S. Akým autom jazdíš?
Cena, GTI, ta rozhodne. Konkurence je dal na vsech frontach.
výrobce nasadí cenu - cenu trh neakceptuje - výrobce cenu sníží - trh jásá. konec příběhu
Vsechno je prodejne. Za rozumnou cenu prodas (Navtechovi) i GTIho slipy po precteni tohoto clanku. >😒]
Cena/hodnota je prave to, kam i cesky trh pomalu speje. Pokles Skody je vybornym prikladem.
Cena/hodnota je prave to, kam i cesky trh pomalu speje. Pokles Skody je vybornym prikladem.
Tak nevím co řešíš. Pokud se za tu cenu neprodá půjdou s cenou níž. Ty spíš jen musíš oponovat za každou cenu a kázat všem okolo.
Cituji sam sebe. "Cena, GTI, ta rozhodne." Copak se ti na tom nezda?
Nerozhodne cena. To by byla nejprodávanější lada. Rozhodne poměr ceny a důvěry ve vůz. A tam VW group u nás všechny válcuje (a vzhledem k světové trojce nejen u nás). Je fuk jestli je to oprávněné či ne. Už se s tím smiř.
Načo to riešiš, povedal by som, že o cene rozmýšľal marianek v podobnom kontexte. Ale ten VWalec je pravdaže jasný. Bez ohľadu na to, či sa to niekomu páči alebo nie. O predajoch na úrovni Golfa môže Renault iba snívať, najmä ak bude naďalej produkovať to, čo poslednou dobou produkuje...
O cene/hodnote pisi nahore. Nemyslim, ze jsem ja, kdo zde za kazdou cenu oponuje. V podstate jsme se shodli.
Opět špatně.. je rozdíl mezi poměrem cena/hodnota a cena/důvěra.
Copak ty neveris v hodnoty? Hodnoty zde snad vysvetlovat nemusim.
je jedno v co věřím. Pokud mi Golf G7 nabídne to samé co kupříkladu Ceed 2 (klidně naopak) tak rozhodne především důvěra ve značku nikoliv cena.
Duvera ve znacku ma sve meze. Cesky trh je vybornym prikladem, ze duvera ve znacku je hodnota pomijiva. Lide si zacinaji vsimat okoli a hodnoty se velice rychle meni. Famy se meni ve skutecnost, "skutecnost" ve famy. Proto cena/hodnota.
Sni dál..
Neni potreba, cisla dokladaji, vse co pisu. Podivej se na trzni podil Skody na ceskem trhu pred peti lety a dnes.
Nechme ale toho, nema to cenu. Kdo nechce pochopit, nepochopi.
Nechme ale toho, nema to cenu. Kdo nechce pochopit, nepochopi.
>😁 Tohle miluju, projevy kapitána automobilového průmyslu, autoprognostika, to člověku vždy pootevře voko... >😁 Ještě něco napiš, třeba o tom, jak jsi znuděně prodával nespolehlivého Range rovera...
P.S. Měl jsi mu vyměnit baterky a viděl bys jak by zase trajdal po koberci...
P.S. Měl jsi mu vyměnit baterky a viděl bys jak by zase trajdal po koberci...
Pisi jen fakta. Co kdybys nas zde znovu poucil o neprodejnosti Cee´da a F500. Mozna by ses mohl podelit o sve (ne)znalosti deformacnich zon.
Nebuď tak skromný. Myslím, že ty píšeš... božská fakta... >😁 Alespoň z toho pohledu, že mě vždy božsky pobavíš... >😁
P.S. Jinak, kdybys mě vyslyšel a psal tu svou čtrnáctiletou hlavou pubertální upřímné příspěvky o autech, nebyl bys tu za objekt smíchu pro nás dospělé, naopak, vždyť ti tvůj chlapecký věk všichni závidíme. Ale tohle pochopíš tak za třicet let... To tvoje šroubované mudrlování, ty věty, co opisuješ z automagazínů, tím se tu leda zesměšňuješ. Tak to uvaž ty náš faktologu.
P.S. Jinak, kdybys mě vyslyšel a psal tu svou čtrnáctiletou hlavou pubertální upřímné příspěvky o autech, nebyl bys tu za objekt smíchu pro nás dospělé, naopak, vždyť ti tvůj chlapecký věk všichni závidíme. Ale tohle pochopíš tak za třicet let... To tvoje šroubované mudrlování, ty věty, co opisuješ z automagazínů, tím se tu leda zesměšňuješ. Tak to uvaž ty náš faktologu.
Skromnost, GTI, je dobrou vlastnosti, kterou prave neoplyvam.
V posledni dobe jsi jako poskrabane LPcko. Pises porad to same. Opekujes svou "domnenku" o mem veku jiz tri roky. Pred tremi roky jsi me oznacil za ctrnactileteho a dnes jsem znovu ctrnactilety. Pred tremi roky jsem se ti smal a dnes se smeji taky. Linkem na muj blog jsi se znovu totalne ztrapnil. GTI, jiz si nemyslim, ze jsi adolescentem. Tve chovani, trapne opakovani se i supermainstreamovych nesmyslu poukazuje na prilis pokrocily vek. Zkus si trochu pozdvihnout sebevedomi. Dej se na sport, treba se jednou nahnes a znovu po nekolika desetileti uvidis co z tebe fyzicky dela chlapa.
V posledni dobe jsi jako poskrabane LPcko. Pises porad to same. Opekujes svou "domnenku" o mem veku jiz tri roky. Pred tremi roky jsi me oznacil za ctrnactileteho a dnes jsem znovu ctrnactilety. Pred tremi roky jsem se ti smal a dnes se smeji taky. Linkem na muj blog jsi se znovu totalne ztrapnil. GTI, jiz si nemyslim, ze jsi adolescentem. Tve chovani, trapne opakovani se i supermainstreamovych nesmyslu poukazuje na prilis pokrocily vek. Zkus si trochu pozdvihnout sebevedomi. Dej se na sport, treba se jednou nahnes a znovu po nekolika desetileti uvidis co z tebe fyzicky dela chlapa.
Před třemi roky jsi ještě nevěděl, co je auto.cz. jen se podívej od kdy sem dopisuješ. Odkaz na tvou větu, že je o tobě známo, že se zajímáš o automobilové trhy byl potřebný... Většího neumětela, než jsi ty tu totiž nemáme. Víš ty vůbec, že jsi ten, kdo zde píše nejhůř? A pokud k tomu přidáme tvou horní sebehodnotící větu, že totiž postrádáš skromnost, dokonale tak vykresluješ jen svou (logickou k věku) nevyzrálost. Já vím, máš fušku naformulovat větu tak, aby dávala smysl a nebyla nechtěně ostatním k smíchu. Proto ti opakovaně píši - nenuť se do křečovité pózy světáka autosalonů a piš normálně a hlavně úměrně svému věku. Každému je tu jasné, kde se věkově a tudíž i rozhledem pohybuješ.
P.S. Není ti trapné, když tě kolegové pod každou diskuzí načapávají na fatálních nevědomostech? Kam se to vnucuješ, MaRRiánku?
P.S. Není ti trapné, když tě kolegové pod každou diskuzí načapávají na fatálních nevědomostech? Kam se to vnucuješ, MaRRiánku?
vzhladom na tvoj vek, celkom slusny rozhlad a literarne schopnosti je az zarazajuce ako sa vies opakovane zhovadovat, nie je ti to uz trapne?
GTI, ty zde pises nejlip. Tvym problemem je ale, ze nevis o cem pises. Technicke znalosti mas na urovni Daniela (nebo naopak, je to jedno).
P.S. tve P.S. je spise tvym problemem. Vyjmenuj tri z poslednich peti velkych debat, kde me nekdo nacapal na fatalnich nevedomostech. Budes mit velky problem. GTI nikam se nevnucuji, spis bych se mohl zeptat ja: Uz jsi se naucil neco o deformacnich zonach?
P.S. tve P.S. je spise tvym problemem. Vyjmenuj tri z poslednich peti velkych debat, kde me nekdo nacapal na fatalnich nevedomostech. Budes mit velky problem. GTI nikam se nevnucuji, spis bych se mohl zeptat ja: Uz jsi se naucil neco o deformacnich zonach?
Pokud je tu řeč o deformacích, pak jedině o tvých zdeformovaných pohledech na svět dospělých. Měl bys prostě vědět, že tvá stylizace do role dospělého tě tu dokonale degraduje. Snad to brzy pochopíš.
Nechces sve placani nicim podlozit? Tak jak jsme zvykli u GTIho, zustava zase jen u placani.
Všichni přece v tvém případě jen plácáme. Dnes Deception, Tatra, Navtech, já... 😄 Hele, měl už jsi alespoň příušnice?.. >😁 😉 Klid, kolegové i já ctíme tvých 14. Ale... nepřeháněj to.
Navtecha za kolegu diskutera neberu. Ani ty, ani Deception nedokazete sve placani nicim podeprit. Jde jen o plane tlachani.
O Tatrovi jsem nerekl/nenapsal, ze placa. Tatry si jakozto kolegy diskutera (jeho nadhledu i rozhledu) vazim, pricemz s nim nemusim soulasit (ani on se mnou).
GTi opiras se o domnele kolegy. Sam si svuj domecek z karet boris.
Tuto diskuze neni treba nijak natahovat. Nejde ani o diskuzi, jen o tve ztrapnovani opakovanim stale toho sameho.
O Tatrovi jsem nerekl/nenapsal, ze placa. Tatry si jakozto kolegy diskutera (jeho nadhledu i rozhledu) vazim, pricemz s nim nemusim soulasit (ani on se mnou).
GTi opiras se o domnele kolegy. Sam si svuj domecek z karet boris.
Tuto diskuze neni treba nijak natahovat. Nejde ani o diskuzi, jen o tve ztrapnovani opakovanim stale toho sameho.
>😁 Jasně, plácáme a planě tlacháme... Karty nehraju... tedy Černýho Petra, abys to pochopil i ty... 😉
14 MaRRiánku, to je tvé číslo, tvé zdejší trauma. Jsi sám proti sobě.
14 MaRRiánku, to je tvé číslo, tvé zdejší trauma. Jsi sám proti sobě.
Az nato, ze ako nekorunovany kral, a guru vsetkych VWonanistov si ocividne v predoslich desiatich prispevkoch nic ine si nespravil, iba do okola opakoval, ze ma marianek 14 rokov.
a, Mozno ma 14 rokov, to este ale nemusi znamenat, ze to co hovori/pise neni pravda, alebo pravdou byt nemoze. IQ, ani dusevna dospelost sa nepocita v rokoch.
b, Fakt ma iba 14 rokov, tak to je pre Teba este vacsi trapas, totiz, Ty rozhodne mas viac, ale opakovanim "14 marrianek" iba dokazujes, ze vek nic neznamena...
a, Mozno ma 14 rokov, to este ale nemusi znamenat, ze to co hovori/pise neni pravda, alebo pravdou byt nemoze. IQ, ani dusevna dospelost sa nepocita v rokoch.
b, Fakt ma iba 14 rokov, tak to je pre Teba este vacsi trapas, totiz, Ty rozhodne mas viac, ale opakovanim "14 marrianek" iba dokazujes, ze vek nic neznamena...
Neviem cim to je od istej doby sa mi na teto stranke nezobrazuju obrazky.
Nahlady na hlavnej stranke vidim, v clanku uz idu iba nahlady na tapety (po rozkliknuti sa zobrazi stranka bez obrazku) a pri odkazoch na ine clanky. Myslel som ze to robi Adblock (Firefox 3.0.2) ale tym to nie je.
Budem vdacny za kazdu pomoc...
Nahlady na hlavnej stranke vidim, v clanku uz idu iba nahlady na tapety (po rozkliknuti sa zobrazi stranka bez obrazku) a pri odkazoch na ine clanky. Myslel som ze to robi Adblock (Firefox 3.0.2) ale tym to nie je.
Budem vdacny za kazdu pomoc...
Auto,to není ošklivé ale,už by se mohli v tom VW-group probrad.Když porovnám Golfa s novým Mégane,tak je mi Mégane mnohem sympatičtější a dovoluji si tvrdit,že i v prodeji Golfa,trumfne!Prostě VW má stále svý nadšence,ale u Renaulta stále přibývají,a když vidím jejich výtvory,ani se nedivím.Co nový model od Renault,to skvost! :yes:
Prosím tě, a co jako pojí k sobě M1 M2 a M3? Vždyť pokud se někomu líbil Megan vajíčko, zažil v další generaci šok v podobě zadního výkladu, a to co nyní následuje nemá také žadnou vizuální kontinuitu. Copak ty nevíš, jak se vytváří pouto fandů k nějakému modelu? Podívej se třeba na trojkového bavoráka z roku 1990... Megan přece není autem pro nadšence... tím je v tomto segmentu například Civic a v evropském kontextu právě ten golf. Megane je "jen" reprezentant kompaktní třídy. Jako auris, nebo C4, tedy jakési bezpohlavní auto.
Model ako model, tu je výhodou meno pretrvávajúce generácie. Zatiaľ čo Renault používal číselné označenia modelov a k menu Mégane prešiel až u posledných dvoch generácií, Opel vymenil Kadetta za Astru, Citroen menil meno u každej generácie a Peugeot mení čísla stále, Volkswagen zotrváva u mena Golf, hoci autá sa menia. Myslím, že povedomie o Golfe je tiež výsledkom vytrvalého budovania jeho povesti, čo iní zanedbávali. Preto musím s Tebou súhlasiť, je to proste tak.
P.S. Tento typ príspevkov a tento štýl mám od Teba rád. 😉 :yes:
P.S. Tento typ príspevkov a tento štýl mám od Teba rád. 😉 :yes:
Prosím? Jestli je Golf autem pro nadšence...Dnes se náramně bavím >😁
Troufnu si tvrdit, že Mégane II (potažmo III) je autem pro nadšence. Ne nadarmo se dvojce přesdívalo MiniAvantime. Nabízel takový styl, že mu každý (a to nejen ve třídě) mohl závidět.
Troufnu si tvrdit, že Mégane II (potažmo III) je autem pro nadšence. Ne nadarmo se dvojce přesdívalo MiniAvantime. Nabízel takový styl, že mu každý (a to nejen ve třídě) mohl závidět.
Nejen pro nadšence... chápej prosím text v jeho provázanosti, a přečti nahoře ještě jednou mou poslední větu. Myslím, že bys to měl pochopit. Ano, Civic, Golf, to jsou ikonozní auta. Megane ne. Tím samozřejmě nehodnotím jeho kvality.
ty jsi fakt ikonózní pablb.
Srovnej Golf II. a R19, Golf III a Megane I, Golf IV a Megane II. Jestli se Ti zdá že někdy měl Golf v něčem navrch tak mi prosím řekni, leda tak image auta pro německý socíky a nezaměstnaný tuzéry (do teď) A pro cílové zákazníky se pátá generace zdála drahá což vyústilo v tenhle facelift, protože výroba pětky nebyla dost zisková.
Srovnej Golf II. a R19, Golf III a Megane I, Golf IV a Megane II. Jestli se Ti zdá že někdy měl Golf v něčem navrch tak mi prosím řekni, leda tak image auta pro německý socíky a nezaměstnaný tuzéry (do teď) A pro cílové zákazníky se pátá generace zdála drahá což vyústilo v tenhle facelift, protože výroba pětky nebyla dost zisková.
Uber v oslovovací terminologii, na nevychovance tu nejsme zvědaví. Opravdu bys chtěl srovnat Golfa 2 s R19? Jestli něco, pak právě ta dvojka je ikonou, která jezdí po silnicích dodnes. Trojka byla vozem roku (VR6 snad znáš) a G4... opravdu mu hodláš předhazovat Megane 2? Ví vubec ve Francii co je to pohon 4x4? 😉 Tedy klid, zvolil jsi špatný nástup. Dveře jsou zavřené... ti nejlepší jedou jinou trasu.
Přečti si svoje poslední příspěvky, to je jako nájezd Jehovistů :-! Tolik o nevychovancích.
Co se týče Golfu jsi jako fén, pořád fučíš a fučíš to svoje.
Jak říkám, zajeď si k Woerthersee, pomodli se ke Golfu vytesanýmu do kamene, a když přežiješ bandu uctívačů tohodle tvýho fenoménu a nadále budeš cítit potřebu do jejich obří skupiny patřit tak se ti pokloním. Ale myslím že bys to zažil jednou a pak si koupil Dacii Logan.
[odkaz]
Co se týče Golfu jsi jako fén, pořád fučíš a fučíš to svoje.
Jak říkám, zajeď si k Woerthersee, pomodli se ke Golfu vytesanýmu do kamene, a když přežiješ bandu uctívačů tohodle tvýho fenoménu a nadále budeš cítit potřebu do jejich obří skupiny patřit tak se ti pokloním. Ale myslím že bys to zažil jednou a pak si koupil Dacii Logan.
[odkaz]
Golf není můj fenomén, je to evropský fenomén, na to pozor. Více jak 24 miliónů vyrobených Golfů. Vyprodáno...
jojo v Brazílii tamní gangstas tuní taky. Půlka NDR taky vyměnila Trabiky za das Auto. Nic to ale nemění na tom, pro koho to auto je. Z bůčku v česneku s pivem taky carpaccio nebude.
Musím se opakovat: Kdyby se například kompaktní Fiat (dobrá, teď použiju jinou značku... 😄 ) prodával pod totožným názvem několik desetiletí, prodalo by se ho nejméně stejný počet kusů, ne-li více...a to určitě i přes slabší image značky, která žije snad nejvíce v našich končinách...
No to snad nemůžeš ani myslet vážně...
Já jen chtěl ukázat, jak dokážu být nestraný (jako příklad jsem nepoužil Renault)... 😄
Ale vlastně, proč by ne? Fiat je značka, která má na kontě nejvíce titulů COTY... 😄
Ale vlastně, proč by ne? Fiat je značka, která má na kontě nejvíce titulů COTY... 😄
btw. s tím 4x4, to je přesně hloupost šířená masáží VW s nechvalně proslulými prvními Haldexy. Realita je taková, že genialita je v pohonu přední nápravy, to šetří náklady spotřebu, místo. Limity předokolek byly kolem 160ti koní, nyní to je i o sto víc. Ale každý "zmasírovaný" bude vozit po planetě zbytečných 80kilo železa, koupí větší a dražší brzdy a bude si se svou mrchou v TDIčku bez DPF připadat jak ve WRC ne?
Ale predsa o to tu neide. Zrovna nie som zastanca GTI-ho, a uz Golf fakt neni moje oblubene auto, ale to na veci, ze je to ikonozne auto nic nemeni. Ta ikonozita sa nemusi prejavit, vo vinimocnosti, ci v tom, ze konkurentov prevalcuje. V poslednej dobe teda, podla mna golf zrovna nikoho neprevalcoval, akurat tak v predajoch, ale ikonou je. Tak isto ako ani corvette neni najlepsie sportove auto na svete, ale ikona to je, tiez trebars taky mustang... Corolla bola tiez ikonou, bola nie preto, ze sa zmenilo meno, ale neak cela koncepcia... Corolla bola "japonskym golfom", teraz sa chcela vydat na inu cestu, zial na tej je uz civic, a a citi sa tam dobre, rozhodne lepsie ako auris.
Mégane si i přes jeho nepříliš dlouhé trvání jeho názvu dokázal vydobít celkem respektující image. A kdyby se název Mégane držel například už od dob modelu 4CV, to by byla, panečku, legenda... 😄
Ale nic takového se nestalo.
Ale nic takového se nestalo.
Škoda. Myslím jako... škoda 😄 Bohužel ta mezigenerační designová roztříštěnost neumožňuje vznik mainstreamové ikony.
Máš recht. Prostě stačí postavit kvalitní model s několik desetiletí trvajícím jménem a o image má hned vystaráno.
Musim bohuzel souhlasit... :yes: To co Gofu jeho tvurci v teto generaci provedli jiz zavani trvale tvurci krizi u VW a at si placa, kdo chce, co chce o konzervativnosti zakaznika a podobnych nesmyslech..., realne smyslejici zakaznik vidi, ze u VW neco neni v poradku a tak na prodejich v EU se to v budoucnu zcela jiste odrazi. Dokonce si myslim, ze i v samotnem D se to negativne odrazi. Byt Golf ma nepochybne excelentni interier a urcite i skvely podvozek, ale co si budeme povidat, ten bude mit i novy Megane nebo treba nova 3 od Mazdy. O kvalite zpracovani nema cenu hovorit, protoze u zavedenych znacek je na vysoke urovni snad jiz vsude. Ja tvrdim, ze obal prodava (nikoliv tradice, jak se nekteri zde stale mylne domnivaji) a tady doslo k nenaplneni ocekavani... Byt ocenuji, ze VW si pravdepodobne konecne nasel spolecnou "Sirokoidni" masku pro sva mala a stredni auta jako si ji nasli jiz mnozi jini, ale taky musim zaroven rici, ze "novy" Golf svym celkovym pojetim a pravdepodobne i vyssi cenou, to bude mit na trhu velmi, velmi tezke... 8-s :no:
Koukám, že tady máme pro tuto situaci kolem Golfu zcela odlišné vysvětlení. Ty to svádíš na design a jakousi nemohoucnost. Já v tom vidím normální vývoj. Prodeje všech automobilek v Evropě globálně klesají, nejen koncernu. Recese se dotýká celé EU a prakticky všech firem.
Naproti tomu je také zcela jasně vidět, jak se korejci vyšvihli a jak moc se jejich modely přiblížily a mnohdy vyrovnaly evropským zavedeným značkám. To samé tu budem psát za pár let o Číně a těm to potrvá ještě kratší dobu než korejcům. Trh se zahušťuje. Dnešní doba vše zrychluje. Konkurence dovede rychle vyvíjet/kopírovat. Je jasné, že i rozdíly mezi auty se budou zmenšovat. Pak bude už docela jedno, co si člověk vybere, auta budou velmi podobná. Rozhodovat bude náklonost ke značce. Nikoli cena.
Naproti tomu je také zcela jasně vidět, jak se korejci vyšvihli a jak moc se jejich modely přiblížily a mnohdy vyrovnaly evropským zavedeným značkám. To samé tu budem psát za pár let o Číně a těm to potrvá ještě kratší dobu než korejcům. Trh se zahušťuje. Dnešní doba vše zrychluje. Konkurence dovede rychle vyvíjet/kopírovat. Je jasné, že i rozdíly mezi auty se budou zmenšovat. Pak bude už docela jedno, co si člověk vybere, auta budou velmi podobná. Rozhodovat bude náklonost ke značce. Nikoli cena.
Po precítaní clánku som musel uznanlivo prikývnut: po dlhej dobe clánok, ktorý si zaslúzi pochvalu. Subjektívny v tom najlepsom zmysle slova: vyjadrujúci dojmy, ktoré vozidlo zanechá v cloveku, bez suchého opisu faktov, ktoré si precítam v katalógu a bez reklamného zdoraznovania vychytávok, ktorými ma i tak zasypú PR clánky (alebo GTI & Co). Originálne formulácie a neotrepané slovné spojenia, az istý závan poetickosti namiesto floskúl, ktoré clovek cíta v motoristických médiách na tisíce.
Len tak dalej, pan Such :yes:
Len tak dalej, pan Such :yes:
Myslím, že vysoké predaje Golfu sú úspechom nie iba auta samotného, jeho konštrukcie a dizajnu, ale vo veľkej miere aj marketingu a reklamy. Veľkú časť úspechu si pripisujú obchodníci. Čo by iné automobilky za takých ľudí dali...
Faktom teda je, že facelift s označením novej generácie si VW môže dovoliť. Golf sa zlepšil takmer všade tam, kde sa očakávalo, je proste lepší ako predchodca, a iste bude mať úspech. No v niektorých veciach, podľa mňa, bude na chvoste. Objem kufra, architektúra interiéru, síce vynovený dizajn, ale morálne už zastaraná aj vonkajšia architektúra... Myslím, že šiesta generácia bude na trhu kratšie ako tie predchádzajúce a siedma, úplne nová, príde o niečo prv, ako je u VW zvykom. Každopádne, aj s krátkym časovým odstupom, Golf VI mi pripadá byť predsa len o stupienok lepší aj krajší ako som očakával.
Faktom teda je, že facelift s označením novej generácie si VW môže dovoliť. Golf sa zlepšil takmer všade tam, kde sa očakávalo, je proste lepší ako predchodca, a iste bude mať úspech. No v niektorých veciach, podľa mňa, bude na chvoste. Objem kufra, architektúra interiéru, síce vynovený dizajn, ale morálne už zastaraná aj vonkajšia architektúra... Myslím, že šiesta generácia bude na trhu kratšie ako tie predchádzajúce a siedma, úplne nová, príde o niečo prv, ako je u VW zvykom. Každopádne, aj s krátkym časovým odstupom, Golf VI mi pripadá byť predsa len o stupienok lepší aj krajší ako som očakával.
O kvalitách Golfu nepochybuji, ale design mě moc nenadchl. Interiér preferuje typické hodnoty značky VW. Prý je precizně sestaven (díly prý spolu pasují na přesnost 0,01 mm), ale je chladný a nudný. Tyto nevýhody vyniknou při srovnání s Méganem, který při tvorbě interiéru čerpal z božské Laguny... :yes:
Bohužel na design interiéru auto nejezdí.
U nového Méganu nepochybuji o kvalitních jízdních vlastnostech. Druhá generace se stala etalonem třídy v komfortu, přitom na to také nebyla nejhůře
ale cely cas s tvojim autom travis v interieri,takze je dost dolezity, mozno viac ako design karoserie, ktory ta velmi ovplyvni pri vybere,no casom jeho vplyv upada na ukor interieru,to je to miesto kde musis so svojim autom zit
Tak s tím souhlasím. Viděl jsem hromadu interiérů, které po čase vypadaly dosti opotřebovaně a nemoderně. A pak interiéry koncernu, které vypadají pořád stějně. Teď i za deset let.
Ty jsi ouplny cvok >😒]
Vzdyt je to vsechno zcela naopak: Rendlik Megere je odporny vne i uvnitr, radsi o nem nebudu psat, dela se mi spatne. Tenhle Golf je zcela jiste precizne postaven, ale oproti minule generaci designove jasne ztraci. Zvenku to jeste jde (jen ty nesmyslne velka kola jsou fujtajbl, ale jiste bude mozne koupit normalni), zato uvnitr je to jako nejaky korejec. Takhle hnusnou palubku Golf jeste nemel. Co to je za zrudnou modu davat tachometr s otackomerem do tech kelimku od piva? Podivej se, jak elegantni je uvnitr KIA Ceed.
Vzdyt je to vsechno zcela naopak: Rendlik Megere je odporny vne i uvnitr, radsi o nem nebudu psat, dela se mi spatne. Tenhle Golf je zcela jiste precizne postaven, ale oproti minule generaci designove jasne ztraci. Zvenku to jeste jde (jen ty nesmyslne velka kola jsou fujtajbl, ale jiste bude mozne koupit normalni), zato uvnitr je to jako nejaky korejec. Takhle hnusnou palubku Golf jeste nemel. Co to je za zrudnou modu davat tachometr s otackomerem do tech kelimku od piva? Podivej se, jak elegantni je uvnitr KIA Ceed.
Musim souhlasit. Volkswagen z tohoto facelitu dostal maximum. Designove jiz ale nestaci na konkurenci. Z dubu mahagon nevylestis. Renault predstavil novy Megane, ktery je designove na uplne jine urovni.
Budu se jiz opakovat, ale o prodejich tohoto faceliftu rozhodne cena. (pro t613 cena/hodnota). I skalni priznivci znacky Volkswagen si musi vsimnout, ze je nekdo taha za nos.
P.S. zvedavy jsem na novou Astru. Zde se muze stat, ze se Golf bude propadat podobne jako se zacina propadat Passat.
Budu se jiz opakovat, ale o prodejich tohoto faceliftu rozhodne cena. (pro t613 cena/hodnota). I skalni priznivci znacky Volkswagen si musi vsimnout, ze je nekdo taha za nos.
P.S. zvedavy jsem na novou Astru. Zde se muze stat, ze se Golf bude propadat podobne jako se zacina propadat Passat.
Umění milovat musíš objevit v sobě. Někde tam uvnitř, kde jsi to jen ty, se svými touhami, se svými jizvami, se svými nadějemi. Musíš se současně narodit ve správný čas. A ve správný čas se musí narodit i tvá budoucí láska. Zamilovat se, to umí každej hlupec. Milovat však, je umění než schopných.
Tak, to se takhle jednou probudíš a nejsi to ty... něco v tobě ti naznačilo, že to už bude navěky jinak. Nocemi tě ve snech provází dva proudy světel, co bičují tmu, jako maják nad rozbouřeným oceánem.
Tenhle GOLF, to se prostě tady v Evropě zas něco někomu jednou povedlo. Tak jako tě umí sejmout Miles Davis svou trubkou v Kind of Blue, jako tě sejme David Gilmour svou nekonečně melodickou kytarou ve Wish You Were Here, sejmulo jednou partu mladejch kluků auto, co mělo v rodném listě napsáno nadějné slovo, slovo - MOŽNÁ. A ono to zabralo. Oni ti kluci pochopili, že sice jde okopávat rohy baráků a toužebně klopit oči před devět set jedenácti pohledy, ale že lepší je vzít jiné, jim dostupné nářadí do náruče a zkusit to v něm... zkusit v něm dobýt svět. Vždyť každý pořádný kluk snad potřebuje aspoň jednou dobýt svět.
Vyjímečnost Golfu spočívá v tom, že se nesnaží vyjímečným být. On prostě jen vyjímečným je. Nabídne ti svou dlaň. Je horká, jistá, věrná, a nikdy tě nezradí. Po tobě vyžaduje to nejmenší, tvoje srdce. Rád mu ho věnuješ.
Golf je jistý v designu a drzý v pohledu. Tedy má to, po čem kluci celého světa touží tisíce let. Být ostrý, drsný. Současně je ve svých tvarech oduševnělý a milý. Po tom také touží kluci světa - být něžný, být chápavý a být rytířský. Jo Golf je rytíř, neokázalý, charakterní, spolehlivý.
Golf nemá dnes slabiny. Má silný motor, jede jak přikovaný, současně s nim zažiješ i luxus běžné jízdy. A když to pak jednou nad ránem zatneš v dlouhém táhlém, přivřeš oči, a sevřeš volant do dlaní... zažiješ opojný pocit... jo, to ti Artušův meč udává směr, to ti 911 hvězd v dohasínající noci svítí na cestu, to ti Bílá velryba proráží vlny na cestě nekonečným vesmírem. Na cestě životem, po níž tě jako věrný druh doprovází oddaně tvůj Golf... Gé Golf, Gé jako... GURU :yes:
Tak, to se takhle jednou probudíš a nejsi to ty... něco v tobě ti naznačilo, že to už bude navěky jinak. Nocemi tě ve snech provází dva proudy světel, co bičují tmu, jako maják nad rozbouřeným oceánem.
Tenhle GOLF, to se prostě tady v Evropě zas něco někomu jednou povedlo. Tak jako tě umí sejmout Miles Davis svou trubkou v Kind of Blue, jako tě sejme David Gilmour svou nekonečně melodickou kytarou ve Wish You Were Here, sejmulo jednou partu mladejch kluků auto, co mělo v rodném listě napsáno nadějné slovo, slovo - MOŽNÁ. A ono to zabralo. Oni ti kluci pochopili, že sice jde okopávat rohy baráků a toužebně klopit oči před devět set jedenácti pohledy, ale že lepší je vzít jiné, jim dostupné nářadí do náruče a zkusit to v něm... zkusit v něm dobýt svět. Vždyť každý pořádný kluk snad potřebuje aspoň jednou dobýt svět.
Vyjímečnost Golfu spočívá v tom, že se nesnaží vyjímečným být. On prostě jen vyjímečným je. Nabídne ti svou dlaň. Je horká, jistá, věrná, a nikdy tě nezradí. Po tobě vyžaduje to nejmenší, tvoje srdce. Rád mu ho věnuješ.
Golf je jistý v designu a drzý v pohledu. Tedy má to, po čem kluci celého světa touží tisíce let. Být ostrý, drsný. Současně je ve svých tvarech oduševnělý a milý. Po tom také touží kluci světa - být něžný, být chápavý a být rytířský. Jo Golf je rytíř, neokázalý, charakterní, spolehlivý.
Golf nemá dnes slabiny. Má silný motor, jede jak přikovaný, současně s nim zažiješ i luxus běžné jízdy. A když to pak jednou nad ránem zatneš v dlouhém táhlém, přivřeš oči, a sevřeš volant do dlaní... zažiješ opojný pocit... jo, to ti Artušův meč udává směr, to ti 911 hvězd v dohasínající noci svítí na cestu, to ti Bílá velryba proráží vlny na cestě nekonečným vesmírem. Na cestě životem, po níž tě jako věrný druh doprovází oddaně tvůj Golf... Gé Golf, Gé jako... GURU :yes:
Ty, ikono ikon, co svým světlem naše životy prozařuješ. Ty, GURU z největších, co svou mocí nám cestu otvíráš.
Ty, první Svatý ze svatých, který svou vírou dlouhé táhlé vyhráváš. Ty, GOLFE, smaragde našich nocí a slunce našich dní.
My nezlomní a žádoucí, my nadějní a oddaní, my v záři tvé síly klopíme zraky své a v prachu cest tušíme mapy svých snů.
A tedy tobě, GURU GOLFE, klademe na oltář touhy svou naději, klademe tobě svou krev. Klademe tobě věčnost svou raději, vždyť jen tys ta… trefa tref.
Ty, první Svatý ze svatých, který svou vírou dlouhé táhlé vyhráváš. Ty, GOLFE, smaragde našich nocí a slunce našich dní.
My nezlomní a žádoucí, my nadějní a oddaní, my v záři tvé síly klopíme zraky své a v prachu cest tušíme mapy svých snů.
A tedy tobě, GURU GOLFE, klademe na oltář touhy svou naději, klademe tobě svou krev. Klademe tobě věčnost svou raději, vždyť jen tys ta… trefa tref.
Hele ty jsi se nad ránem totálně zhulil nebo jsi si dal rovnou lajnu? Musím uznat, že jsem se po ránu zasmál, jak už dlouho ne. Už se těším až z tebe vyfrčí zase nějaká autolidová rýmovačka. >😒]
Svůj život, svůj jedinečný život na tomto světě, rámovaný osmdesáti roky, z nichž když to dobře dopadne si nebudeš uvědomovat jen roků pět, tak tento svůj život prožiješ v éře GOLF, Gé Golf, Gé jako… GIGANT. Můžeš si nechat budoucnost předpovídat z lávových zrnek, můžeš se třikrát otočit v peřejích, přec stejně jednou skončíš v náručí VW. Není jiných cest. Jsou než slepé cesty a fůra marných gest. A pak… kam bys směřoval, ty přece míříš k těm nejlepším.
Tak tedy EPOCHA G6. Postav si je vedle sebe… jedničku tu, která stvořila svět levných rychlých kol, dvojku, která dospěla v milovanou dámu a trojku, která přepsala dějiny moderních kompaktních aut, stydlivou, leč nádhernou čtyřku, elegantní pětku a … dramatickou šestku. To napětí, které v tobě vyvolává její pohled, je napětím touhy, napětím srdce.
Co bude dál? No, naštěstí to všechno esteticky, technicky i společensky pokračuje v té správné linii. Jediné auto v Evropě, které může osedlat jak školník u vás na vsi, tak ředitel krajského gymplu… Oba pak budou řídit to nejlepší co mainstream (supermainstream) poskytuje – auto s nejlepší automatickou převodovkou, s nejlepším motorem světa, s příkladnou ergonomií a s něčím co nemá žádné jiné auto na světě v tomto segmentu – emoční nadstavbou.
Já… přiznávám se si neuměl představit, že by se evolucí dalo z G5 udělat něco, co se stane rázem trhákem. Jo, obával jsem se o osud toho nejlepšího. Zbytečně. Je zde – hrdý, silný, oduševnělý a jedinečný. A nemá soupeře, tak to u těch nejlepších už bývá… jen jestli mezi ty nejlepší patříš i ty…
Tak tedy EPOCHA G6. Postav si je vedle sebe… jedničku tu, která stvořila svět levných rychlých kol, dvojku, která dospěla v milovanou dámu a trojku, která přepsala dějiny moderních kompaktních aut, stydlivou, leč nádhernou čtyřku, elegantní pětku a … dramatickou šestku. To napětí, které v tobě vyvolává její pohled, je napětím touhy, napětím srdce.
Co bude dál? No, naštěstí to všechno esteticky, technicky i společensky pokračuje v té správné linii. Jediné auto v Evropě, které může osedlat jak školník u vás na vsi, tak ředitel krajského gymplu… Oba pak budou řídit to nejlepší co mainstream (supermainstream) poskytuje – auto s nejlepší automatickou převodovkou, s nejlepším motorem světa, s příkladnou ergonomií a s něčím co nemá žádné jiné auto na světě v tomto segmentu – emoční nadstavbou.
Já… přiznávám se si neuměl představit, že by se evolucí dalo z G5 udělat něco, co se stane rázem trhákem. Jo, obával jsem se o osud toho nejlepšího. Zbytečně. Je zde – hrdý, silný, oduševnělý a jedinečný. A nemá soupeře, tak to u těch nejlepších už bývá… jen jestli mezi ty nejlepší patříš i ty…
Moc pekny povidani ... :yes: 😄 😄
Jen ten interier noveho Golfa je fuj - jakoby ani k elegantnimu stylu VW nepatril. Davat tachometr do tubusu co vypada jak kelimek od piva... :no:
Jen ten interier noveho Golfa je fuj - jakoby ani k elegantnimu stylu VW nepatril. Davat tachometr do tubusu co vypada jak kelimek od piva... :no:
Zasnu! >😁 Co vsechno se da na rychlo "spichnout" v nejake hlavicce na obhajobu jednoho docela fadniho a nepovedeneho kousku na 4 kolech. >😁 Za basnicke strevo davam... :yes: Za vytvor jmenem Golf, bohuzel... :no: 8-s Jiz jsem ho mel moznost v D videt v realu a v realu vypada snad jeste hur nez na tech obrazcich...
Můžu vědět, proč hodnotíš Golfa tak špatně? Dle mého jde o jedno z nejkomplexnějších aut vůbec. Jak už kdosi nahoře psal.
Jeho výběrem člověk neudělá zásadní chybu.
Jeho výběrem člověk neudělá zásadní chybu.
boberko
Hezky napsáno, GTI :yes😒br />
Pokud si dáš pod kapotu Golfu neco jiného než TDI, mohlo by to jako celek fungovat.
Pokud si dáš pod kapotu Golfu neco jiného než TDI, mohlo by to jako celek fungovat.
Je ti šedesát? Kup G6 v CR naftě. Je ti padesát? Proháněj nádrží devadesátpětku k dvoulitru. Je ti čtyřicet? Trhej asfalt geteíčkem. Je ti třicet? Lítej v jednačtyřce TSI a šetři na geteičko. Je ti dvacet? Ber u tří áček G5 GTI. Je ti deset? Jdi do G6 Burago. Je ti pět? Netahej za sebou na provázku kačera, ale vezmi tátovi ze sklepa starý otřískaný dřevěný Géčko - jedničku. A to tahej. Celej život tě pak potáhne za sebou on. Neboť král, Gé-král nikdy nespí.
láska je láska >😁
Cele kuzlo nemeckeho predajneho uspechu v automobilovom priemysle na nemeckom trhu, ktori zakaznici na tom ziskaju a ktori zas stratia.
[odkaz]
[odkaz]
Nový golf, jedno jestli jej nazveme novou generací nebo faceliftem, prostě Golf VI je auto, které je pro kritiky VW k vzteku. Co tak zkritizovat? Oblíbené motorové posměšky o neexistenci benzínů a chrochtavé naftě odfoukli TSI a nová TDička do historie a VW nám předhodil auto tak technologicky vyspělé, jako žádné jiné v segmentu. Řeč je nejen o převodovkách, na které nemá konkurence odpověď (ano, Focus nabízí dvojspojku s jednou motorizací), ale také o podvozku s možností nastavení tuhosti pérování nebo o dokonalé akustice dané nově navrženým trojitým těsněním nebo spec. folií na předním skle. Plus el. vychytávky v podobě adaptivního tempomatu nebo parkovacího asistenta, bohužel, nezbude vám, hoši, než si hryzat ret, tohle auto nemá jako celek konkurenci. Takže vám zbude jen to mlácení prázdné slámy o designu, které ale jen ukazuje na vaši neznalost a naprostý nedostatek přehledu v otázce automobilového designu, totiž, nechápat proč Golf vypadá jak vypadá, a blábolit o chybějící invenci může jen neználek typu "toho o kterém je známo, že se zajímá..." nebo místní slovenský proletář s césarovským nickem. Dospělý člověk vnímající auta jako produkt se společensko historickou vazbou nemá problém chápat touhu lidí po kontinuitě, které umí právě Volkswagen vyjít svým golfem tak dokonale vstříc, ano, dnes tedy už po šesté. No, a tak tu i nadále v diskusích nad prodejními výsledky budeme číst o kroucení hlavou místních znalců automobilového trhu nad golfí prodejní dominancí, nadále k tomu bude přidáváno ono jedno jediné alibistiké vysvětlení o marketingové masáži, stereotypu, a dál nám tu budou psát věty o tom, jak už už se to začíná měnit a i u nás (myšleno v zemi českých hlupáků pod germánskou knutou), protože už se kupuje (Fiat, Subaru atd. dosaď sám) a Golf pomalu začíná mizet v propadlišti dějin. No, bohužel, opět jen přání otcem myšlenky, s Golfem VI se dějiny přepisovat nebudou, VW drží v podobě G VI v ruce silný list, takže může znova s klidem zvolat... a za mnou, pánové! 😉 :yes:
Přesně tak, nejsem absolutně příznivec Golfu, ale chyby se hledají jen těžko. Snad jen ty dva základní benzínové motory má konkurence lepší. Nemá však žádné anomálie jako ostatní, třeba zadní dekl Meganu, není to buda jako Auris, nemá pevný volant atd.
No... tak tohle je příspěvek kvartálu :yes: :yes: Tvrdě věcná argumentace :yes: božsky humorné odkazy 😄 a celé je to tolik tolik pravdivé. Bravo Dinare :yes: tohle zaslouží potlesk na otevřené scéně.
Jo... tohle se u plejstešnu z prstu nevycucá...
Jo... tohle se u plejstešnu z prstu nevycucá...
Common Rail s osmiletým zpožděním.
Dvojspojková převodovka je patent Porsche
Podvozek s nastavitelnou tuhostí jde do všech aut - jsou to tlumiče připojený do elektriky.
Adaptivní tempomat v praxi nefunguje.
Asistent jízdy v pruhu v praxi nefunguje.
Parkovaci asistent potrebuje obrazovku navigace za 60k
Automatické parkování potřebuje o metr víc místa než blondýna.
A tahat 90kW z 1.4 kompresorem a turbem to je fakt věc vkusu.
Světlo do zatáčky měla Tatra někdy v 60tých letech.
To všechno pěkně zabaleno, uznávám.
Ale veškeré opravdové inovace posledních let - hybridy, startstop? Ne Fehlanzeige.
Takže přístup VW se liší v tom, že obyčejné věci dává do malého auta, ale zadarmo samozřejmě ne, takže takový Golf o kterém sníš atakuje hranici 700tis. - a to je jako Zweitwagen zu teuer :-!
Dvojspojková převodovka je patent Porsche
Podvozek s nastavitelnou tuhostí jde do všech aut - jsou to tlumiče připojený do elektriky.
Adaptivní tempomat v praxi nefunguje.
Asistent jízdy v pruhu v praxi nefunguje.
Parkovaci asistent potrebuje obrazovku navigace za 60k
Automatické parkování potřebuje o metr víc místa než blondýna.
A tahat 90kW z 1.4 kompresorem a turbem to je fakt věc vkusu.
Světlo do zatáčky měla Tatra někdy v 60tých letech.
To všechno pěkně zabaleno, uznávám.
Ale veškeré opravdové inovace posledních let - hybridy, startstop? Ne Fehlanzeige.
Takže přístup VW se liší v tom, že obyčejné věci dává do malého auta, ale zadarmo samozřejmě ne, takže takový Golf o kterém sníš atakuje hranici 700tis. - a to je jako Zweitwagen zu teuer :-!
Podvozek s nastavitelnou tuhostí jde do všech aut - tak preco to konkurenti v tejto triede nemaju ? Adaptivní tempomat v praxi nefunguje. Asistent jízdy v pruhu v praxi nefunguje - zazil som v CC a funguje - skus sa z navodu naucit ako sa to nastavuje. A tahat 90kW z 1.4 kompresorem a turbem to je fakt věc vkusu - 1,4 TSI 90 kW ma len turbo - bez kompresoru. Světlo do zatáčky měla Tatra někdy v 60tých letech - a preco to este konkurenti v tejto triede nemaju ? Dvojspojková převodovka je patent Porsche - kto z konkurentov ju ma ? Len Ford aj ten s meskanim a aj to len s jednym motorom. Common Rail s osmiletým zpožděním - no a ? PD ma svoje vyhody len nie kazdy je schopny ich uznat. Golf sa od konkurencie lisi tym ze si to tam objednat mozes. A mozes si dokonca objednat zakladnu verziu s niektorymi luxusnymi prvkami co ti konkurencia nedovoli.
nevím proč to konkurence nedává, je to potřeba?
Nefungováním tempomatu jsem myslel že specifika provozu jeho funkci prostě neumožňují. To samé jízda v pruhu - jednoduše čáry podle kterých jezdí musí být rozpoznatelný = no a jsou sjetý, všude, stačí se podívat.
Nefungováním tempomatu jsem myslel že specifika provozu jeho funkci prostě neumožňují. To samé jízda v pruhu - jednoduše čáry podle kterých jezdí musí být rozpoznatelný = no a jsou sjetý, všude, stačí se podívat.
Svetlo do zatacky je super vec - ci uz na dialnici ked sa nataca alebo po meste ked sa zapina pridavne svetlo, kvalitny automat s radenim na volante je tiez super, parkovaci asistent je v Tiguane za 15000 Sk nie za 60000 a tiez to nie je zla vec - zeny nemaju taky zmysel pre orientaciu a zrucnost pri parkovani ako my, tie pruhy su na dialniciach a cestach 1 triedy dost dobre znazornene, a adaptivny tempomat sa ti pri castom cestovani po dialniciach a pripadnych kolonach zide (ak mas dost penazi). vyhoda Golfu oproti konkurencii je ale v tom ze ked nieco chces tak to dostanes. konkurencia ti ani nedava moznost to mat. A ak nieco z toho aj ano tak to musis mat v lepsich a drahsich verziach. U VW kupis zakladnu verziu so zakladnym motorom a objednas co chces. Kamarat - predajca VW mi spominal chlapika ktory do Passatu Trendline 2,0 TDI chcel len navigaciu a xenony - aby sa zmestil do firemneho limitu - take nieco ti napr. konkurencia neponuka.
jo, já ty věci nehaním, chraň Bůh.
To co jsem psal ale naráží na limity reality = prostě když jsou ve městech místa "tak akorát" tak buď zaparkuješ ručně, nebo vůbec. Co te týče čar, to je v ČR tragedie, když zaprší tak večer silnici sotva najde lidské oko.
S tou konfigurovatelností = když se podívám na konfigurátor v SRN, tak se při každým prvku dotazuje serveru, jestli je kombinace možná, takže to bych viděl jinak než ty. No a pak samozřejmě je tady rozpočet, kdy některé věci jsou pěkné, dostupné, ale možná neprodejné
To co jsem psal ale naráží na limity reality = prostě když jsou ve městech místa "tak akorát" tak buď zaparkuješ ručně, nebo vůbec. Co te týče čar, to je v ČR tragedie, když zaprší tak večer silnici sotva najde lidské oko.
S tou konfigurovatelností = když se podívám na konfigurátor v SRN, tak se při každým prvku dotazuje serveru, jestli je kombinace možná, takže to bych viděl jinak než ty. No a pak samozřejmě je tady rozpočet, kdy některé věci jsou pěkné, dostupné, ale možná neprodejné
"dostupné, ale možná neprodejné" - mozno. Ale v ponuke to je. Konkurent ti ale hned povie - nie neda sa. To ako keby nemal zaujem bojovat o kazdeho jedneho zakaznika. A prave preto je VW (moj nazor) trosku lepsi ako ti ostatny.
Zkusím nastřelit jiný pohled - to auto je megakultovní v Německu, mezi teenagery a mezi dejme tomu nižšími příjmovými skupinami. Co to znamená - no jednoduše to, že tyhle eyecandy se dělají. Takže VW to má jednodušší v tom, že stačí sáhnout do scény, a tyhle věci má připravené. Současně se ale nové Golfy vzdalují těm lidem, co si je mohli dovolit, a přitom omezují tu možnost "tunění" - no a to vede k tomu že kult slábně. Viděl jsem report, kde fanoušci G3 dostali pozvání na test G5, a po testu ho odmítli, že G3 nevymění
Golf ako kultovne auto je mne uplne cudzie. Co ja uprednostnujem je moznost vybrat a nakonfigurovat si co chcem - motor prevodovka vybava. Plus perfektna ergonomia. Plus velmi dobre jazdne vlastnosti. Plus kvalitne materialy v interiery. Dizajn ma velmi nezaujima takze reci o nude ma nechavaju chladnym.
Rozhorlil ses hezky, ale tady jde o to, co Golf VI umí a nabízí ve srovnání s aktuální konkurencí, nikde netvrdím, že do něj VW strká nějakou technologickou novinku, je jasné, že vždy vše padá z horních tříd. Prostě nepíšu, že VW vymyslel natáčecí světla nebo parkovací asistent, ty si prostě odpovídáš na své vlastní konstrukce ne na to, co jsem napsal já, ukázka ryzí demagogie. A navíc tam máš pár nepřesností, třeba že 90 kW TSI má kompresor nebo to, že parkovací asistent potřebuje navigaci.
Zase nespatřuju důvod proč si z toho auta sedat na zadek, nebo si hryzat ret. Auto nižší střední, s "vychytávkama" za cenu střední.
Je docela dobře možné že se stane pro své uživatele nightmare, až se tyhle vychytávky dose... jistě né hned, ale za 5 6 let....
Je docela dobře možné že se stane pro své uživatele nightmare, až se tyhle vychytávky dose... jistě né hned, ale za 5 6 let....
Čau Me2de, jseš to ty co píše na motorkářích o Guzzinách a Duknách? Dík za odpověď. G.
Není důvod si z žádného auta sedat na zadek, tím spíše z konfekce, kterou nižší střední bezesporu je. Jenže emotivnost negativních reakcí, bohužel, tomu hryzání rtu napovídá. Stačí věcné zhodnocení, a pak můžeš mít jen těžko něco proti prohlášení, že G VI je aktuálně nejkomplexnějším autem nižší střední. Jestli bude i výhodnou nabídkou je otázka cen, ty zatím neznáme, takže cokoliv o tom, je spekulace.
říkám, nic proti tomu, já mám snad i neutrální názor, i když osobně bych zkusil Scirocca, právě kvůli tomu Golfkultu, ten neuznávám.
Takže zatímco Tobě přijde přehnaná kritika, mě leze krkem ta glorifikace. Přitom to slovo konfekce sedí, a není podle mě důvod ani ke kritice ani ke glorifikaci.
Čistě společensky to samozřejmě skončí u pelmelu a vášnivé diskuze, bez které by byla nuda.
Takže zatímco Tobě přijde přehnaná kritika, mě leze krkem ta glorifikace. Přitom to slovo konfekce sedí, a není podle mě důvod ani ke kritice ani ke glorifikaci.
Čistě společensky to samozřejmě skončí u pelmelu a vášnivé diskuze, bez které by byla nuda.
Tak ono určitě stojí za pochválení automobilky, když se se svým modelem dokáže držet na špici dané třídy třicet let, a jestli to nestojí za pochvalu, pokud jsou tvé osobní prefernce natolik jinde, že VW prostě chválit nemůžeš, pak alespoň za uznání. Uznání faktu, že Golf ve své šesté inkarnaci bude sakra silný hráč. A pokud ty poznámky o glorifikaci byly míněny na texty GTIho, pak je snad každému inteligentnímu člověku jasné, že tento způsob psaní je obrazem jeho básnické licence. 😉
Jen napíšu😒br />
Pro Deception: Považuji tě za inteligentnější alterego GTI, tak bys mohl vědět, že ptát se někoho na to, jestli má a nebo nemá technické vzdělání je irelevantní. GTI má taky titul MGR. a o právech ví úplné kulové, zvlášť když to "vzdělání" mohl získat na VUMLU či v Plzni. 😄 Mimo to, ne každý názor s kterým nesouhlasíš je ze samé podstaty špatný. Takových vševědů a vůdců jsou plné hřbitovy. Naučit se diskutovat, poslouchat a v neposlední řadě respektovat názory druhých značí zralou osobnost.
Za další, bohužel nechápu jedince GTI, že se zde nadále na tomto serveru provařuje tímto způsobem. Stačila opěvná óda na obyčejné auto... všichni by to přešli v pohodě, ale on ani po té ostudě co si tady ušil nezalezl a stále si dovoluje zde ostatní osočovat a urážet do 14 letých dětí a podobně, byť o těch lidech nic neví. I 14 leté dítě může mít víc rozumu, než ty, to si pro příště pamatuj.
P.S. Tímto žádám redakci (a čtete to, nedělejte, že ne), aby jste všechny urážlivé příspěvky tohoto nicku a některé jiné nepovedené i od ostatních promazali. Nemá to tady na tom serveru podle mne co dělat. Je to o autech a ne o urážení. Nikdo jiný tady takovým způsobem neuráží. Děkuji.
Za další, bohužel nechápu jedince GTI, že se zde nadále na tomto serveru provařuje tímto způsobem. Stačila opěvná óda na obyčejné auto... všichni by to přešli v pohodě, ale on ani po té ostudě co si tady ušil nezalezl a stále si dovoluje zde ostatní osočovat a urážet do 14 letých dětí a podobně, byť o těch lidech nic neví. I 14 leté dítě může mít víc rozumu, než ty, to si pro příště pamatuj.
P.S. Tímto žádám redakci (a čtete to, nedělejte, že ne), aby jste všechny urážlivé příspěvky tohoto nicku a některé jiné nepovedené i od ostatních promazali. Nemá to tady na tom serveru podle mne co dělat. Je to o autech a ne o urážení. Nikdo jiný tady takovým způsobem neuráží. Děkuji.
Zde pozor Wolffe, kráčíš po velmi nakloněné rovině. Totiž urazit tu lze než toho, kdo je formát...
Akademický titul MGR neznám. Znám jen Mgr. jímž ovšem k tvé smůle nedisponuji. Ale o to ani vlastně nejde, neb zde jde především o to, zdá tu máme či lépe řečeno nemáme zejména "titul" F.I.A.T.
Něco o tom budeš vědět, viď... 8-s >😁 😉 :yes😒br />
P.S. Vím, při pohledu na G6 ti tuhnou prsty. To chápu.
Akademický titul MGR neznám. Znám jen Mgr. jímž ovšem k tvé smůle nedisponuji. Ale o to ani vlastně nejde, neb zde jde především o to, zdá tu máme či lépe řečeno nemáme zejména "titul" F.I.A.T.
Něco o tom budeš vědět, viď... 8-s >😁 😉 :yes😒br />
P.S. Vím, při pohledu na G6 ti tuhnou prsty. To chápu.
Netuhne mi nic a ty s tím zaplať pán Bůh nic neuděláš...(a Golf zaplať už vůbec nic a ani to tvoje olezlé Volvo, neb mi moje auto přijde mnohem víc líbivější, proto sem si ho ostatně pořídil, že) Takže tak...
Urazit jde kohokoliv a nemusíš ani používat vulgarismy. To jak se píše, který titul je jedna věc, obsahově ses ztratil tak se aspoň chytáš toho jednoho trapného stéblíčka aniž bys pochopil, co je zvýraznění pojmu (ono ať napíšeš METALIKA a nebo Metallica, inteligent vždý ví o čem je řeč, srovnej MGR. s Mgr. a vem v úvahu, že poznámka byla o tobě, chytrému samozřejmě dojde). Budiž. Tak páníček je JUDr., no dobrá... chápu dřív se to dávalo straníkům, později plátcům, dnes už je tento titul víceméně odbourán. Šacoval jsem tě spíše na toho magistra, neb sem si říkal, že ani bolševici by JUDr.a nedali osobě jako jsi ty. Spletl sem se, tak se ti tímto omlouvám a tvůj akademický titul budu tímto nadále ctít. Nicméně to nic nemění na smyslu mého příspěvku a to sice, že akademický titul ne vždy odpovídá kvalitám svých nositelů, viz tvůj, v tomto případě ještě markantnější příklad. Děkuji.
Urazit jde kohokoliv a nemusíš ani používat vulgarismy. To jak se píše, který titul je jedna věc, obsahově ses ztratil tak se aspoň chytáš toho jednoho trapného stéblíčka aniž bys pochopil, co je zvýraznění pojmu (ono ať napíšeš METALIKA a nebo Metallica, inteligent vždý ví o čem je řeč, srovnej MGR. s Mgr. a vem v úvahu, že poznámka byla o tobě, chytrému samozřejmě dojde). Budiž. Tak páníček je JUDr., no dobrá... chápu dřív se to dávalo straníkům, později plátcům, dnes už je tento titul víceméně odbourán. Šacoval jsem tě spíše na toho magistra, neb sem si říkal, že ani bolševici by JUDr.a nedali osobě jako jsi ty. Spletl sem se, tak se ti tímto omlouvám a tvůj akademický titul budu tímto nadále ctít. Nicméně to nic nemění na smyslu mého příspěvku a to sice, že akademický titul ne vždy odpovídá kvalitám svých nositelů, viz tvůj, v tomto případě ještě markantnější příklad. Děkuji.
Zkus mokrý hadry...
"moje auto přijde mnohem víc líbivější, proto sem si ho ostatně pořídil, že" >😒] >😒] hlavně sis ho pořídil protože ti na něj nakonec dali tu, na webu tisíckrát omletou, slevu, vždyť z toho tvého "nakupování" měla bžundu široká čtenářská obec, dokonce se uzavíraly sázky, a ty tvé veletoče ve stylu, "nebudu podporovat předražený Fiat, když mi dá Ford lepší cenu", nebo když to pak po té drastické slevě, co začal dávat Renault na lagunu, vypadalo na Wolffí přechod k Francouzům, to byly krásné ukázky toho jakou váhu mají tvé fiatofilské kecy, když dojde na konfrontaci s vlastní peněženkou. Nakonec z toho musel být utahanej i ten dealer Fiatu, tak ti tu skladovku nalešitili i se slevou. Jo, větší trapárna se na autowebech málokdy vidí, ty PRAVOVĚRNÝ fiatisto! :-!
A pokud jde o kvality nositelů akademických titulů, ty jsi ten poslední, který má na to, aby něco podobného hodnotil, jsi obyčejná řepa, která neumí ani vlastní jazyk.
A pokud jde o kvality nositelů akademických titulů, ty jsi ten poslední, který má na to, aby něco podobného hodnotil, jsi obyčejná řepa, která neumí ani vlastní jazyk.
Jsou auta, co se snaží vypadat. Jsou taky auta co nevypadají vůbec. Jsou auta, která projedou kolem tvých uší, když stojíš na chodníku ve frontě na lístek na metro a tebe ty uši brní ještě tejden. Jsou auta, která tě šlehnou přes konečky prstů a tebe mrazí, jen si na ně vzpomeneš. Jsou auta, co ti vyrvou srdce a ty víš, že se už nikdy neopustíte.
Vím, je možné přicházet k odpočaté devětsetjedenáctce a už na dálku cítit to chvění uvnitř mozku, to vzrušení těsně před tím, než se sesuneš do sedadla. A ještě nevyjedeš. Ještě chvíli. Sedíš, položíš ruku zvolna na koženej volant, lehce zkusíš vůli řadičky, sem tam, sem tam. Pak pozvedneš oči šikmo vpravo, seřídíš zpětný, nakopneš to, a jsi v tom až po uši. Už není auto, nejsi ty, není vzduch a není slunce. Je to všechno dohromady. Plná dvě, plná tři. Jsi v tom a nikdo nikdy na světě nemůže vědět, co cítíš. Uvnitř zatáčky ti to pod levým žebrem buší na sto padesáti za minutu, za tebou řve džungle světa, ty dáváš kontra a ve zpětným sleduješ, jak gumy vyryly do silnice tvou křivku rozkoše.
V sedmdesátých létech minulého století dali do Golfu 1 kostkovaná sedadla, nadejchli motor a na záď napsali tři písmena – písmeno „G“, písmeno „T“ a písmeno „I“. A všichni kluci světa přicházeli po špičkách a se zatajeným dechem k tomuhle autu. A zničehonic pocítili silné vzrušení. Měli jeansy s našitejma kapsama a košile s třásněma, protože prej tam za mořem ve Frisku to teď pár maníků tvrdě rozjelo proti establišmentu. Ti kluci byli "On the Road" a mělo to velký grády.
Tak ti kluci si sedli tady v Evropě na ta kostkovaná sedadla, ale ještě nenastartovali těch sto pět koní. Napřed zkusili vůli řadičky, seřídili zpětný a… pak teprve do toho řízli. Cítili, jak jim volanty tečou ve vlásenkách v rukou, a cítili, jak je ty jejich předky tahaly dopředu, a zpívali si se stopětaosmdesátkama Semperit a s Beatles tu nekonečnou árii, Let it be, Let it be, jo, jo, nech to bejt… Dole, když se přehoupli přes vrcholky Alp, to na ně zkoušeli ostří bejčci, kluci v červených zaprášených Alfách Giulia, a to teda byly řežby. Ještě dnes jsou tam v pangejtech stopy těchto závodů.
Dnes, dnes už se nebude nikdo honit se zaprášenou Alfou, dneska asi kluci už před nastartováním nedají jen tak ruku na volant a nepohladí řadičku.... Nebo jo? Hergot bejci, kde jste? Kde je to chvění? Kde je ten prach všech cest? Vlezte do toho. A je jedno, jestli je to bílé GTI, červená Alfa nebo žlutej Favorit. Sesuňte se na sedadla, položte ruce lehce na volanty, pohlaďte řadičky, zvedněte pohledy šikmo vpravo a seřiďte zpětná...
BRAVWO G6 :yes:
Vím, je možné přicházet k odpočaté devětsetjedenáctce a už na dálku cítit to chvění uvnitř mozku, to vzrušení těsně před tím, než se sesuneš do sedadla. A ještě nevyjedeš. Ještě chvíli. Sedíš, položíš ruku zvolna na koženej volant, lehce zkusíš vůli řadičky, sem tam, sem tam. Pak pozvedneš oči šikmo vpravo, seřídíš zpětný, nakopneš to, a jsi v tom až po uši. Už není auto, nejsi ty, není vzduch a není slunce. Je to všechno dohromady. Plná dvě, plná tři. Jsi v tom a nikdo nikdy na světě nemůže vědět, co cítíš. Uvnitř zatáčky ti to pod levým žebrem buší na sto padesáti za minutu, za tebou řve džungle světa, ty dáváš kontra a ve zpětným sleduješ, jak gumy vyryly do silnice tvou křivku rozkoše.
V sedmdesátých létech minulého století dali do Golfu 1 kostkovaná sedadla, nadejchli motor a na záď napsali tři písmena – písmeno „G“, písmeno „T“ a písmeno „I“. A všichni kluci světa přicházeli po špičkách a se zatajeným dechem k tomuhle autu. A zničehonic pocítili silné vzrušení. Měli jeansy s našitejma kapsama a košile s třásněma, protože prej tam za mořem ve Frisku to teď pár maníků tvrdě rozjelo proti establišmentu. Ti kluci byli "On the Road" a mělo to velký grády.
Tak ti kluci si sedli tady v Evropě na ta kostkovaná sedadla, ale ještě nenastartovali těch sto pět koní. Napřed zkusili vůli řadičky, seřídili zpětný a… pak teprve do toho řízli. Cítili, jak jim volanty tečou ve vlásenkách v rukou, a cítili, jak je ty jejich předky tahaly dopředu, a zpívali si se stopětaosmdesátkama Semperit a s Beatles tu nekonečnou árii, Let it be, Let it be, jo, jo, nech to bejt… Dole, když se přehoupli přes vrcholky Alp, to na ně zkoušeli ostří bejčci, kluci v červených zaprášených Alfách Giulia, a to teda byly řežby. Ještě dnes jsou tam v pangejtech stopy těchto závodů.
Dnes, dnes už se nebude nikdo honit se zaprášenou Alfou, dneska asi kluci už před nastartováním nedají jen tak ruku na volant a nepohladí řadičku.... Nebo jo? Hergot bejci, kde jste? Kde je to chvění? Kde je ten prach všech cest? Vlezte do toho. A je jedno, jestli je to bílé GTI, červená Alfa nebo žlutej Favorit. Sesuňte se na sedadla, položte ruce lehce na volanty, pohlaďte řadičky, zvedněte pohledy šikmo vpravo a seřiďte zpětná...
BRAVWO G6 :yes:
Golfe, ty FAKT nemáš chybu. Sedíme s kámošema u compu a řveme smíchy. Napiš prosím tě co nejdříve jestli si děláš pr del nebo to je vážně. Je to 3:2 pro pr del a chceme rozhodnout, kdo tu sázku vyhraje. Dík.
Jenže on si dělá * a zároveň to myslí vážně.Máte s kámošem problém... >😁
Jak žiješ, Rýšo, když ti musí okolí vysvětlovat, kdy se smát a kdy plakat? Koukejte s kámošema od compu vystřelit, vezměte kuličky, tepláky a bekšu a upalujte ven. Vraťte se až na večerníčka. Na golfy a jiné ikony máte zatím čas...
Prohrál jsem, vsadil jsem na pr del. Ještě mám na tebe jednu zdvořilou otázku. Co máš proti kámošům v teplákách co hrají kuličky? Ty jsi už v nějakém předkremačním věku? Jo, a nezapomeň u lidovky zkontrolovat průměr výfuku až tě to jednou za půl roku náhodou omylem přepadne. Chápeš ať to nedrhne a zároveň to není moc volné.
Jinak se shodujem, že Golf je dobrá pixle. Kdysi jsem měl 3, ale to už je fakt dávno. Měj se. G.
Jinak se shodujem, že Golf je dobrá pixle. Kdysi jsem měl 3, ale to už je fakt dávno. Měj se. G.
Jo, ty trojky tuším vyrábělo družstvo směr v měřítku 1:24. To sis určitě užil. Jak dlouhej provaz jsi tahal, metr? No tos byl vlastně na sto koních, viď. Také se měj Rýšo :yes:
Asi to tady už proběhlo, ale na idnes dělali test nafty.Vysledky u Shellu jsou tristní.Vím že nafta od nich je OK.Jde ale o to, že neprodávájí to co slibují..Nejde mi ani o větší výkon a menší spotřebu, ale o fakt, že prodávaj stejnou naftu za různé peníze.Což beru jako úmyslný podvod.Dříve tu naftu aspoň aditivovali, takže tam nějaká nadhodnota byla.Jejich marketingovým kecům sem nevěřil, ale věřil jsem, že tam to aditivum přidávaj,nechtěl jsem se stím mazat a vozit to v kufru.Dřív na 100% aspoň aditivovali.Možná to změnili tehdy, když tu lepší naftu začali nabízet na všech pupmpách, aniž by měli zvlášťní nádrž na tuto naftu.Teď ačkoli spekuluji, věřím že na některých pumpách maj společnou nádrž na obě nafty.Prostě podvodníci...Tohle by si v DE nedovolili,zmetci...
[odkaz]
Vyjádření Shellu😒br /> [odkaz]
[odkaz]
Vyjádření Shellu😒br /> [odkaz]
to máš tak, Shell tam dává zázračné aditivum, které konkurence nedokázala odhalit, takže je aspon obviňila :-!.
Podle mě každý kdo najede za rok 15tis. + má nějaké svoje pumpy a pozná rozdíl v palivech, takže za nepoznatelný rozdíl příště nepřiplatí, nebo mu to přijde cooler, a tak platí ne za blbost, ale za lepší pocit
Podle mě každý kdo najede za rok 15tis. + má nějaké svoje pumpy a pozná rozdíl v palivech, takže za nepoznatelný rozdíl příště nepřiplatí, nebo mu to přijde cooler, a tak platí ne za blbost, ale za lepší pocit
NO, když tě tak poslouchám (GTI), vkrádá se otázka, kolik ti platí VW za tyhle žvásty. To ti můžeme jenom závidět, brát prachy za tydhle sra.ky. Pokud ti nic neplatí tak je to v tvém případě patologický a to ti můžu jen doporučit návštěvu psychiatra.
A teď ke Golfu. Že se jedná o nový auto, tak tomu nevěří ani u VW. Jedná se o 2. facelift Golfa IV. generace, nic nového pod sluncem. Design hodnotit nebudu to je věc subjektivní, mně se ale vůbec nelíbí, ten by nebyl podle mě moderní ani někdy před 6 lety natož dnes. Motory ? vedle zastaralejch 1,4 a 1,6 problematické 1,4 TSI, Commonrail nasadili s 10-letým zpožděním, nemají "malý diesel". Vnitřní prostor? kde? Jediné čím se může pyšnit jsou jízdní vlastnosti, ty ale měl dobrý už předchozí model. Kvalita, ta tu byla na slušné úrovni vždycky, bohužel v poslední době žije VW ze svého jména a z toho, že německý trh je největší v Evropě a tudíž celkové prodeje jsou velké, na druhou stranu proč se Golf nestal nikdy nejprodávanějším autem v Evropě ? Takže to shrnu, ostatní automobilky můžou VW závidět jak dokážou draze prodat tolik aut, které vlastně nevynikají vůbec v ničem. V tom je alespoň VW špička.
A teď ke Golfu. Že se jedná o nový auto, tak tomu nevěří ani u VW. Jedná se o 2. facelift Golfa IV. generace, nic nového pod sluncem. Design hodnotit nebudu to je věc subjektivní, mně se ale vůbec nelíbí, ten by nebyl podle mě moderní ani někdy před 6 lety natož dnes. Motory ? vedle zastaralejch 1,4 a 1,6 problematické 1,4 TSI, Commonrail nasadili s 10-letým zpožděním, nemají "malý diesel". Vnitřní prostor? kde? Jediné čím se může pyšnit jsou jízdní vlastnosti, ty ale měl dobrý už předchozí model. Kvalita, ta tu byla na slušné úrovni vždycky, bohužel v poslední době žije VW ze svého jména a z toho, že německý trh je největší v Evropě a tudíž celkové prodeje jsou velké, na druhou stranu proč se Golf nestal nikdy nejprodávanějším autem v Evropě ? Takže to shrnu, ostatní automobilky můžou VW závidět jak dokážou draze prodat tolik aut, které vlastně nevynikají vůbec v ničem. V tom je alespoň VW špička.
1. V com je 1,4 TSI problematicka ? 2. Preco zabudas na vyhody PD ?
ja bych se zeptal obráceně, věříš tomu, že 1.4TSI kompresor+turbo budou najíždět pravidelně bez problémů víc než 150tis. km?
Problematičnost vidím v tom, že turba i kompresory jsou dost drahý součástky, a úspora paliva z downsizingu je přenesena právě do nich. Občas ještě předepíšou N98 místo N95 a je vymalováno.
Problematičnost vidím v tom, že turba i kompresory jsou dost drahý součástky, a úspora paliva z downsizingu je přenesena právě do nich. Občas ještě předepíšou N98 místo N95 a je vymalováno.
V tomhle žádnej problém není, technicky o to nemusíme mít starost, problémem může zpočátku být jen jaksi malý odpor motoru při dobržďování motorem, prostě tento motor vyžaduje lehce jiný přístup. Zejména budeš-li ho mít ve velkém autě. Ale to je jako když přelezeš z nafty do benzínu... po pěti kilometrech si zvykneš.
Roční průběh je tu někde kolem 12tisíc... tedy ta tvá meta - 150.000 bude dosahovaná tak po dvanácti letech provozu... To už bych to auto nechtěl ani jako sochu...
Roční průběh je tu někde kolem 12tisíc... tedy ta tvá meta - 150.000 bude dosahovaná tak po dvanácti letech provozu... To už bych to auto nechtěl ani jako sochu...
aha, no tak brzdění motorem se už stejně moc nenosí, většina lidí stejně neumí heel and toe, takže tenhle problém asi taky odpadá, no a s DSG tuplem. Ptám se jako zastánce "objem ničím nenahradíš". 150tis jsem bral tak za 7 let, čekal bych nájezdy přes 20k, zvlášt u téhle motorizace.
Že to najede ten motor, o tom není pochybnost. Tedy, jak píše Jozki, člověk musí přeplňované motory umět ovšem také ovládat, pak je to ok. Vezměmě jen to výkonové rozpětí v němž je ta 1.4 nabízena... už to vypovídá o velkých rezervách. A konečně, jiná cesta není, chceme-li vystavět hráz naftě. Ta se tak lepší, že dnes už máš na silnici dvě kasty jezdců - ty s fantastickým záběrem, jimž prakticky nikdo neodolá a pak supersport benzín. ale kolik takových je. Ti ostatní v dlouhejch táhlejch skřípou zubama a před naftou klopí zpětná... Tedy, pokud nejedou TSI...
nojo, uvidíme, ta koncepce má smysl, jenom bych použil třeba 1,5 1,6 kvůli mechanické odolnosti. Jenom turbomotor pořád netáhne odspoda, i když jízda v nízkých otáčkách je věc kultury stejně jako to vytáčení za studena. Tzn. kompresor-turbo je nejblbuvzdornější motor, pokud se dostane na provozní teplotu. Kompresor je na druhou stranu nejdříve žrout výkonu a pak až donor, takže bych i věřil na ekonomiku a kulturu třeba atmo-dvoulitru s CVT (aka Nissan)
Nepytaj sa obratene - "nemám_rád_VW" pise ze 1,4 TSI JE problematicka. Pytam sa v com. O nicom som zatial nepocul. Jazdim 1,4 TSI 90 kW (len turbo) sice zatial len 12000 km ale uplne bez problemov. Takze to ze JE problematicka je len spekulacia. Ze je to dobry motor ukazuje ocenenie Najlepsi motor roku (a nie raz). A aby som odpovedal na "věříš tomu, že 1.4TSI kompresor+turbo budou najíždět pravidelně bez problémů víc než 150tis. km?" - ja tu moju 1,4 tak dlho mat nebudem ale verim ze ak sa k tomu motoru bude majitel spravat tak ako sa ma tak ano vydrzi. Ak niekto bude tocit a namahat studeny motor a teda aj turbo a kompresor, ak ho nebude dochladzovat tak potom nevydrzi ani 50000 km.
jo, v tomhle jsem konzerva - právě že mě přijde potenciálně problematický taky - příliš mnoho součástek citlivých na správné zacházení.
No a studené motory tady přece točí skoro všichni 😄
No a studené motory tady přece točí skoro všichni 😄
Ceny typu auto roku, motor roku moc neuznavam. A dufam, ze si nikto nerobi iluzie, ze by neboli trosku zmanipulovane, ved zaplatit za zist takeho oecenenia sa vrati, a ked uz nieco to dane auto nedosten, tak sa ocenenie vymysli...
12 000 km, hm, tak to je sila. hyundai accent 1.5, r.v. 96, za 6 rokov najazdeno 380 000 km, sice motor od mitsubishi, takze aj pochvala patri im, ale pocas tej doby tem motor fungoval ako svajciarske hodinky. 307 1.4 hdi r.v. 2002, najazdeno 280 000 v priebehu 4 rokov, motor siel bez problemov, tie ostatne rusive detaily francuzov by som vynechal, ale tie sa motoru netykali. Takze, toto su uz najazdene kilometre, za tych 12000 tisic si akuras stihnes parkrat naprdnut do sedacky, to je vsetko.
12 000 km, hm, tak to je sila. hyundai accent 1.5, r.v. 96, za 6 rokov najazdeno 380 000 km, sice motor od mitsubishi, takze aj pochvala patri im, ale pocas tej doby tem motor fungoval ako svajciarske hodinky. 307 1.4 hdi r.v. 2002, najazdeno 280 000 v priebehu 4 rokov, motor siel bez problemov, tie ostatne rusive detaily francuzov by som vynechal, ale tie sa motoru netykali. Takze, toto su uz najazdene kilometre, za tych 12000 tisic si akuras stihnes parkrat naprdnut do sedacky, to je vsetko.
Tak jsme se to opět všechno pěkně dozvěděli, intelektuál cosworth, co tu kdysi zasvítil v soutěži o nejsilnější sexzážitek s příspěvkem o orálu s taxikářem... no, každej o to přijdem holt jinak, se tu standardně udělal nad nickem GTI. MaRRiánek, blazeovaný puberťák, bývalý nespokojený vlastník Range Rovera, o němž prý je (jeho slovy) všeobecně známo, že se zajímá o automobilové trhy tu opět předvedl pár hřejivých slov na margo G6... jo, vyčpělá vizualita, vyčochtanej kotel... no, MaRRiánku, nepsal tys omylem o sobě? Vizualita drásaná dozrávající pletí, kotel vylágrovanej z půlnočních polucí... Naštěstí je tu ikona nákupů, Wolffík, brilatní diskutér s rozhledem nočního vrátnýho v prodejně fiatů.
Nakonec nejlíp dopad´GURU, jo, na toho tu má málokdo... a to myslím doslova.
Tak přejme evropskému premiantovi další úspěšné roky. Bude jich určitě dost, jak Golfů tak těch roků.
BRAVWO GOLF :yes: BRAVWO GURU :yes:
Nakonec nejlíp dopad´GURU, jo, na toho tu má málokdo... a to myslím doslova.
Tak přejme evropskému premiantovi další úspěšné roky. Bude jich určitě dost, jak Golfů tak těch roků.
BRAVWO GOLF :yes: BRAVWO GURU :yes:
boberko
Víš Dináre, co je tady na tobě nejhorší?
Ty máš sice informace (nepopírám), píšeš sice bez chyb (evidentně nemáš do čeho píchnout, tak si s tím dokážeš vyhrát než něco napíšeš, já na takové hlouposti nemám čas, zvlášť když cca 60 % zdejšího osazenstva nemá vyšlou ani základní školu a v době sms zpráv jsou schopní bez problémů po sobě 10x napsat svadba a vůbec je to netrkne...), ale máš jednu chybu...byť máš hodně informací o autech, máš neustálé tendence se zastávat (a Bůhví, že nevím, proč) zde odvařeného GTI (jehož právnícké vzdělání se tak říkajíc nepovedlo už jenom když sem viděl jak tady psal o smlouvách inominátních a pod.). A mimoto máš tendence zde psát o lidech (třeba o mne), byť o mne nic nevíš, nevíš jak co bylo, nevíš ani to, že nemám auto od dealera a tak podobně. Nevíš prostě nic, ale jen napadáš, vymýšlíš si a k tomu lžeš, neboť prostě nemáš na určitou věc pádný argument. Prostě se s tím smiř, že tak nějak už vím, kdo je GTI i v soukromém životě, byť na to nereagoval na nic co sem napsal a smiř se taky s tím, že sem si po zhruba měsíčním vybíráním auta koupil auto, tak jako mnoho jiných a třeba i ty (podle mého vkusu, a v ceně, ve které si auto tady opravdu nemůže koupit každý). Není na tom nic špatného a v podstatě, byť se to tak snažíš podat..nenapsal sem nikdy nic extra negativního. A i Fiat se v jistých ohledech, zejména v prodejích může od Fordu učit (a učí se a je to dobře), což je vidět na prodejních číslech Focusu a Brava. A při tom, ty prodejní čísla nemají co dočinění s kvalitou jendotlivých aut,a le spíš s tím jaké je jejich povědomí a co za danou cenu (v době, kdy sem auto vybíral), nabízela. Ale chápu, že tohle už na tebe může být hodně složité. Nečekám od tebe zázraky, ale jisté věci bys mohl pochopit.
Ty máš sice informace (nepopírám), píšeš sice bez chyb (evidentně nemáš do čeho píchnout, tak si s tím dokážeš vyhrát než něco napíšeš, já na takové hlouposti nemám čas, zvlášť když cca 60 % zdejšího osazenstva nemá vyšlou ani základní školu a v době sms zpráv jsou schopní bez problémů po sobě 10x napsat svadba a vůbec je to netrkne...), ale máš jednu chybu...byť máš hodně informací o autech, máš neustálé tendence se zastávat (a Bůhví, že nevím, proč) zde odvařeného GTI (jehož právnícké vzdělání se tak říkajíc nepovedlo už jenom když sem viděl jak tady psal o smlouvách inominátních a pod.). A mimoto máš tendence zde psát o lidech (třeba o mne), byť o mne nic nevíš, nevíš jak co bylo, nevíš ani to, že nemám auto od dealera a tak podobně. Nevíš prostě nic, ale jen napadáš, vymýšlíš si a k tomu lžeš, neboť prostě nemáš na určitou věc pádný argument. Prostě se s tím smiř, že tak nějak už vím, kdo je GTI i v soukromém životě, byť na to nereagoval na nic co sem napsal a smiř se taky s tím, že sem si po zhruba měsíčním vybíráním auta koupil auto, tak jako mnoho jiných a třeba i ty (podle mého vkusu, a v ceně, ve které si auto tady opravdu nemůže koupit každý). Není na tom nic špatného a v podstatě, byť se to tak snažíš podat..nenapsal sem nikdy nic extra negativního. A i Fiat se v jistých ohledech, zejména v prodejích může od Fordu učit (a učí se a je to dobře), což je vidět na prodejních číslech Focusu a Brava. A při tom, ty prodejní čísla nemají co dočinění s kvalitou jendotlivých aut,a le spíš s tím jaké je jejich povědomí a co za danou cenu (v době, kdy sem auto vybíral), nabízela. Ale chápu, že tohle už na tebe může být hodně složité. Nečekám od tebe zázraky, ale jisté věci bys mohl pochopit.
1. své osobní záležitosti si vyřizuj přes SZ nebo e-mail
2. pokud je někdo znám jako militantní zastánce Fiatu a pak se provalí, že uvažoval o Fordu, protože mu tam nabídli o pár desítek tisíc menší cenu, tak se nemůže divit, že je k smíchu. Neb ta láska sahá tak leda k srdečnímu vývodu do aorty (Ronault ať mě opraví, či doplní).
2. pokud je někdo znám jako militantní zastánce Fiatu a pak se provalí, že uvažoval o Fordu, protože mu tam nabídli o pár desítek tisíc menší cenu, tak se nemůže divit, že je k smíchu. Neb ta láska sahá tak leda k srdečnímu vývodu do aorty (Ronault ať mě opraví, či doplní).
No smutné je, že ten cenový rozdíl nebyl pár tisíc. On ten cenový rozdíl byl skoro 80 000 (bohužel ale šlo jen o cenový rozdíl mezi podobně vybavenými auty a ne mezi obdobnými a srovnatelnými motory, tedy 1,6 74 kW a 1,4 T-Jet 88 kW), což ale spoustě zákaníků evidentně nevadí, kdyžs e Focus víc a víc dotahuje v prodejích na O2 a Golf ho v prodejích sleduje z ustivé vzdálenosti. Ale to je asi jedno to nějak dál řešit. Ceny Brava se od té doby dostaly na rozumnou úroveň. Celý problém vznikl tím, že Fiat (o který sem měl zájem) šel proti proudu a jako jediný šel s cenou nahoru, zatímco ostatní šli dolu. Na to se upozornilo, od té doby došlo k nápravě, tak je vše v naprostém pořádku. 😉 Ale překvapuje mne, že to musím říkat, případně vysvětlovat člověku, který se o auta zajímá jako ty.
P.S. Ž8dné soobní problémy tady s nikým neřeším. Jen mne překvapuje, že postava s nickem GTI už není dávno zabanovaná po tom, co tady asi 4 lidi urazila, přičemž mu nikdo z nich nenapsal nic špatného (max. s nesouhlasili s tím co psal). Asi tak no.
P.S. Ž8dné soobní problémy tady s nikým neřeším. Jen mne překvapuje, že postava s nickem GTI už není dávno zabanovaná po tom, co tady asi 4 lidi urazila, přičemž mu nikdo z nich nenapsal nic špatného (max. s nesouhlasili s tím co psal). Asi tak no.
to chce satisfakci a souboj next week v Mostě. Nejrychlejší kolo dává univerzálně za pravdu, nejrychlejší quartermile dodává sílu argumentům, a (55-profil pneu) vyjadřuje délku mužství :-!
Ta "řepa" nahoře sedla dokonale co? 😄 Wolffe, jednou z potřebných vlastností civilisovaného člověka by měla být schopnost sebereflexe... nechci tě nijak moc drásat, ale tvá prezentace zde, to je přece dokonalý intelektuální lowend. A pokud sis nevšiml, vedeš nyní polemiku s Dinarem, se zdejší intelektuální prémií. Řáká se tomu brilance. Intelektuální brilance. Umění formulovat (zajímavě) neotřelé myšlénky, schopnost odtušovat souvislosti a činit kvalitní závěry. Na to ty nemáš. Je to jako bych například zase já se s tebou do krve rval, že tě předběhnu na sto metrech. Asi ne... Tak jako ty nemůžeš nikdy předběhnout myšlenkový svět kolegy Dinara. Bohužel, tvému intelektu koresponduje i tvé sociální postavení. Ale tak to zpravidla bývá... A to je vše, Wolffe. Svět je krásný, leč pro někoho příliš velký... Tam nahoře ti to Dinar nandal s takovou nadstavbou, že ti zbývají jen opravdu oči pro pláč. A že teď pláčeš hezky...
Skoro mi až slza ukápla, ne fakt, dojalo mě to. A s tím, žes koupil Bravo se SMÍŘÍM, jak mi navrhuješ. No, nic, jdu to zapít, aby mi to smiřování líp šlo.
Jen abys v tom měl jasno, na českých autowebech jsi už dost profláknutá figurka, ale mě čerta starého zajímá, jestli bydlíš v paneláku v Líšni nebo ve které fabrice vlastně boucháš. Z toho, co tu kdo a jak píše, mám celkem jasno v tom, kdo je řepa předstíravá a kdo člověk na úrovni. Zázraky ode mně opravdu nečekej, prostě už se nemůže stát nic, abych tě začal považovat za to druhé.
Jen abys v tom měl jasno, na českých autowebech jsi už dost profláknutá figurka, ale mě čerta starého zajímá, jestli bydlíš v paneláku v Líšni nebo ve které fabrice vlastně boucháš. Z toho, co tu kdo a jak píše, mám celkem jasno v tom, kdo je řepa předstíravá a kdo člověk na úrovni. Zázraky ode mně opravdu nečekej, prostě už se nemůže stát nic, abych tě začal považovat za to druhé.
Mne jen mrzí, že se odvařuješ tím, co píšeš ve vztahu GTI, neb ta osoba, nemá co dát. Nepovažoval bych tě za zdejší intelektuální prémii, na to tě opravdu neznám ale zastávat se toho, co zase tady ta osoba plodí, já nevím... Já prostě nevím.
Wolffe, pro právníka je jazyk jako motorovka pro dřevorubce, prostě ji(ho) ovládá dokonale a píše naprosto automaticky. Dám ti příklad, když napíšeš formulaci, "psal o smlouvách inominátních a pod." a je tam to "a pod." můžeš mi tisíckrát tvrdit, že jsi kandidát na předsedu ČAK a já budu vědět, že mluvím s nějakým mistrem ve fabrice nebo něco podobného. Takových příkladů tu ve svých příspěvcích dáváš x, skoro pokaždé, špatně používané výrazy, nevalná stylistika, nejsi člověk, který se živí psaným projevem, což právník prostě je. Možná, jaks sám naznačil, nějaká plzeňská rychlokvaška, ale i to by bylo tristní. Proto věz, že tvé otírání se o GTIho znalosti nebo projev, nemůže než vyznít komicky.
Má to jeden háček. Sice by se s tím dalo souhlasit jen do toho momentu, že víš prd co já dělám (a není to opravdu podstatné) a taky do toho momentu, že o výuce na právnické toho vím poněkud víc než ty, o právnické práci taky (takže tvá představa je mírně řečeno zkreslená - asi seriály) a mimoto, já se tady odreagovávám, tedy mám zde určitou pózu (a těch lidí tady z různých srazů jak vím je víc). Pokud myslíš, že tvá póza v tom, že opravuješ lidi, když udělají chyby, dělá z tebe chytřejšího a lepšího člověka na serveru o autech, tak tě můžu ujistit, že opravdu ne.
P.S. Asi před třemi dny jsem měl korespondenci s jedním ajťákem a ten v jednom emailu vytvořil asi 4 chyby ve stylu víhoda za sebou. Tady se jedná o neformální komunikaci (a např. email je tak zjevně brán taky) a věř mi, že každý není tak postižený, že by tahal práci i do zábavy. Capisto?
P.S. Na právech se opravdu neučí psaní... Mluvení ano, ale psaní ne. A věř mi, že na psaní jsou písařky.. V podstatě neznám školu, kde by se psalo míň než na právech.
Ale je zbytečné se bavit o právech, vím, co je GTI zač, znám i jeho úroveň a věř mi, že kdybych musel mít někdy jiného právníka, tak GTIho bych si opravdu nevzal, jeho odborné znalosti se rovnají hodně nízkému číslu (o technických sme se už zde mnohokrát mohly přesvědčit).
P.S. Můj problém v mé stylizaci zde je ten, že to baslím velice rychle a většinou mám rychlejší myšlenku než prsty...😄 což vzhledem k tomu, co stihnu udělat během napsání jedné takové zprávy ještě mimo, není až tak překvapivé. A mimoto, když se začneš odkazovat na moji stylizaci, cítím se jako vítěz, neb je zřejmé, že tvé argumenty vyschly a nemáš mne už čím překvapit. 😉 ALe to je už takový tvůj dlouhodobější problém.
P.S. Asi před třemi dny jsem měl korespondenci s jedním ajťákem a ten v jednom emailu vytvořil asi 4 chyby ve stylu víhoda za sebou. Tady se jedná o neformální komunikaci (a např. email je tak zjevně brán taky) a věř mi, že každý není tak postižený, že by tahal práci i do zábavy. Capisto?
P.S. Na právech se opravdu neučí psaní... Mluvení ano, ale psaní ne. A věř mi, že na psaní jsou písařky.. V podstatě neznám školu, kde by se psalo míň než na právech.
Ale je zbytečné se bavit o právech, vím, co je GTI zač, znám i jeho úroveň a věř mi, že kdybych musel mít někdy jiného právníka, tak GTIho bych si opravdu nevzal, jeho odborné znalosti se rovnají hodně nízkému číslu (o technických sme se už zde mnohokrát mohly přesvědčit).
P.S. Můj problém v mé stylizaci zde je ten, že to baslím velice rychle a většinou mám rychlejší myšlenku než prsty...😄 což vzhledem k tomu, co stihnu udělat během napsání jedné takové zprávy ještě mimo, není až tak překvapivé. A mimoto, když se začneš odkazovat na moji stylizaci, cítím se jako vítěz, neb je zřejmé, že tvé argumenty vyschly a nemáš mne už čím překvapit. 😉 ALe to je už takový tvůj dlouhodobější problém.
K těm blábolům snad ani nemá cenu něco psát. Tak jen... pokud žiješ v představách, že právník nemusí umět psát, neb na to má sekretářku... vysvětluje to mnohé. Podle toho, co a jak zde píšeš, bych tipoval, že ty bys měl mít těch sekretářek nejméně deset... 8-s >😁
>😁 >😁 Šmarja, to je zas blábol, ten první odstavec tě musel děsně potrápit, to je tak šroubovaný, že beru zpět i toho mistra na dílně, vypadá to spíš na výsledek nějakého doučování posluchače zvláštní školy. Ale jedno ti můžu potvrdit, "máš tady pózu" tos vystihnul, a je to přesně vyjádření, které tě charakterizuje nejlépe. Tím bych to i ze své strany uzavřel.
Ach jo.
Zase tu někomu adresně píšeš celé eseje, zase řešíš vesměs svůj komplex z někoho.
Vezmi konečně na vědomí, že jsou lidé, kteří tě nikdy poslouchat nebudou. Nejsou to ti, kteří chodí v tlupě za svým vůdcem, to jsou vůdci. A na ně prostě nemáš. Přeber si to jak chceš. Tohle je prostě fakt. Máš sice diktátorské skolny a chceš někomu nakazovat, leč ten, kdo disponuje vlastním mozkem (a určitě jsi schopen přiznat, že jak GTI tak Dinar nebo já) tím mozkem disponujeme, máme právo na názor a na to jít svou cestou. Ono i zde platí, že většinou diskutuješ s tím, kdo je ti intelektuálně roven. S hnňupem člověk nebude ztrácet čas.
Zase tu někomu adresně píšeš celé eseje, zase řešíš vesměs svůj komplex z někoho.
Vezmi konečně na vědomí, že jsou lidé, kteří tě nikdy poslouchat nebudou. Nejsou to ti, kteří chodí v tlupě za svým vůdcem, to jsou vůdci. A na ně prostě nemáš. Přeber si to jak chceš. Tohle je prostě fakt. Máš sice diktátorské skolny a chceš někomu nakazovat, leč ten, kdo disponuje vlastním mozkem (a určitě jsi schopen přiznat, že jak GTI tak Dinar nebo já) tím mozkem disponujeme, máme právo na názor a na to jít svou cestou. Ono i zde platí, že většinou diskutuješ s tím, kdo je ti intelektuálně roven. S hnňupem člověk nebude ztrácet čas.
Ceny su uz davno zname [odkaz] a su
vcelku prijemnym prekvapenim 1,4 TSI s DSG 118 KW za 25 tis Euro,obdobne zatial najsilnejsi CR 14Okoni, no neber to. Zodpovedaju triednemu usporiadaniu modelov a je len na Tebe ci chces 2 Golfy alebo jednu vyssiu strednu.
vcelku prijemnym prekvapenim 1,4 TSI s DSG 118 KW za 25 tis Euro,obdobne zatial najsilnejsi CR 14Okoni, no neber to. Zodpovedaju triednemu usporiadaniu modelov a je len na Tebe ci chces 2 Golfy alebo jednu vyssiu strednu.
Už jsem to tady nějakou dobu nesledoval, ale dneska náhodou jdu kolem a tahle debata mě opravdu pobavila.. 😄
Měl bych jenom jeden dotaz na uživatele GTI: "Ty máš golfa a GTI? Že to tak každému doporučuješ?"
Měl bych jenom jeden dotaz na uživatele GTI: "Ty máš golfa a GTI? Že to tak každému doporučuješ?"
Má ojetý Volvo S40, náš Guru stylu... >😒]
Nemám ani Golfa ani geteičko. Ovšem nemám ani devětsetjedenáctku, kterou tedy doporučuji možná ještě vehementněji 😉
[odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
No když si čtu Tvé příspěvky, tak to tedy nechápu, jak bez toho můžeš vůbec žít..
Vždyť Ty musíš trpět jako zvíře člověče. Tak honem, šup, šup - prodat plečku od Volva a poklusem pro golfa. Určitě se Ti potom strašně uleví. Uvidíš.. :yes:
Vždyť Ty musíš trpět jako zvíře člověče. Tak honem, šup, šup - prodat plečku od Volva a poklusem pro golfa. Určitě se Ti potom strašně uleví. Uvidíš.. :yes:
Já třeba taky nemam Golfa a přesto dokážu, narozdíl od jiných přiznat, že je na trhu jedničkou, ty ne?
Myslím, že jsem se ptal GTI-ho a ne Tebe.. On se ale odpovědi vyhnul, takže asi😒br />
- buď žádné auto nemá
a
- nebo nějaké má, ale stydí se za něho
Jinak si to nedokážu vysvětlit.
Když už jsem u toho - o jakém trhu to ve svém nadšení mluvíš? O českém, německém, evropském, americkém nebo dokonce celosvětovém? A jedničkou v čem jako přesně? V marketingu, prodeji, spotřebě, ceně? Nějak mi totiž to Tvoje sdělení uniká..
a
- nebo nějaké má, ale stydí se za něho
Jinak si to nedokážu vysvětlit.
Když už jsem u toho - o jakém trhu to ve svém nadšení mluvíš? O českém, německém, evropském, americkém nebo dokonce celosvětovém? A jedničkou v čem jako přesně? V marketingu, prodeji, spotřebě, ceně? Nějak mi totiž to Tvoje sdělení uniká..
Ještě je varianta, že se stydím za to, že nemám auto... 😄 Vyber si tu variantu, která tě nejvíce uklidní.
Hlavně že máš něco, co ti nedá spát.
To byla odpověď na co přesně?
Jak si se ptal, kolik stojí papriky v Lidlu po slevě.
No tak tyhle vlákna by se měli někde archivovat! Samý emoce, samá láska ke značce, ale v podstatě odpůrci Golfa stále hledají (marně) relevantní argumenty, proč se ten "Guru" prodává nejlépe. Stále vede jedna z nejlepších hlášek a to je argument "mediální masáž".
Výsledek nakonec stejně končí většinou u financí, čili za přibližně 1 - 100 litrů by určitě změnili názor, někteří i za míň, nebo dali protiůčtem manželku, ale jejich banka je prostě jiného názoru. Těžko si dokážu představit týpka, co si koupí třeba Fiata, protože má motor 1.4 lepší, než VW. Nakonec se stejně rozpláče i u toho Titaniku tak, jako tak.
Výsledek nakonec stejně končí většinou u financí, čili za přibližně 1 - 100 litrů by určitě změnili názor, někteří i za míň, nebo dali protiůčtem manželku, ale jejich banka je prostě jiného názoru. Těžko si dokážu představit týpka, co si koupí třeba Fiata, protože má motor 1.4 lepší, než VW. Nakonec se stejně rozpláče i u toho Titaniku tak, jako tak.
Jó na Islandu je pěkně. Tvrdá skalnatá krajina, teplý jezírka, sexy -dottir holky.
Naobrázcích je ta krajina pěkně vidět, teda kromě toho jednoho balvanu, kterej kazí výhled. >😒]
Golf VI se moc nepoved. Změna tuhosti podvozku, je něco mezi tvrdým a měkkým. Tvrdej z tebe vytřese duši a u měkkýho nepoznáš kam ten balvan jede. Pocit jako u Renaultu konce 80.let. Nepoužitelná zbytečnost. Interiér je typická šeď VW. Čudlíky jako u Subaru před 10 lety, sedadla .... no nebudu křivdit, jsou ok.(na Golfa) 1,4TSI jede za 8 na sto. Pod osmicku jen se sebezapřením, ale na takovou jízdu nepotřebuješ turbo.
Naobrázcích je ta krajina pěkně vidět, teda kromě toho jednoho balvanu, kterej kazí výhled. >😒]
Golf VI se moc nepoved. Změna tuhosti podvozku, je něco mezi tvrdým a měkkým. Tvrdej z tebe vytřese duši a u měkkýho nepoznáš kam ten balvan jede. Pocit jako u Renaultu konce 80.let. Nepoužitelná zbytečnost. Interiér je typická šeď VW. Čudlíky jako u Subaru před 10 lety, sedadla .... no nebudu křivdit, jsou ok.(na Golfa) 1,4TSI jede za 8 na sto. Pod osmicku jen se sebezapřením, ale na takovou jízdu nepotřebuješ turbo.
Ale ale. Podvozek je u tohoto golfa No. 2 v této třídě. Výborný výsledek. Nahoře psal Jozki, za kolik jezdí s TSI, osm to není. Jenže ty máš svoji pravdu. Tu, kterou se musíš uspokojovat, abys nechodil se stovkou hřebíkem mezi auty, na které mít nikdy nebudeš...
Zbytek jako obvykle blábol.
Zbytek jako obvykle blábol.
Nechce se mně to všechno číst, nemám rád fanatický bláboly. Já mám s novým Golfem už odjeto a píšu z vlastních zkušeností.
Napiš něco z tvejch, určitě ses už svez, když toho tolik víš.
Napiš něco z tvejch, určitě ses už svez, když toho tolik víš.
Nikdo ti nebere, že už máš odjeto. V tom případě bys tedy mohl napsat, který konkurent Golfu je na tom líp. Než začneš něco plácat.
Takhle to vypadá, jako bys nikdy s ničím jiným ani nejel. >😁
Já říkám a za tím si stojím. Golf je nejkomplexněší esence ve své třídě.
Takhle to vypadá, jako bys nikdy s ničím jiným ani nejel. >😁
Já říkám a za tím si stojím. Golf je nejkomplexněší esence ve své třídě.
No, když to tak dobře víš, asi to máš projetý.
Já říkám, když už Golfa, potom bez adaptabilního podvozku a bez 1,4TSI. To už radši TDI CR. Ten motor je aspoň na úrovni konkurence a má smysl. V novinách a od fanatiků se dozvíš různý bláboly, projeď se radši sám.
Já říkám, když už Golfa, potom bez adaptabilního podvozku a bez 1,4TSI. To už radši TDI CR. Ten motor je aspoň na úrovni konkurence a má smysl. V novinách a od fanatiků se dozvíš různý bláboly, projeď se radši sám.
nejkomplexnější esence? hmm pan technik se pozná :-!
Celkem by mě zajímalo k jaký konkurenci by si tenhle termín přiřadil ty.
tenhle termin je hlavně úplná blbost; nebýt jeho dělání ramen "já mám technické vzdělání na několika stupních" nekomentoval bych to
Přesto jsem toho názoru, že nikdo, krom VW nenabízí tolik možností ve výběru techniky v jednom autě. Bez ohledu na to, jestli to někdo potřebuje, nebo je to zbytečný.
U predajcu mi povedali, že ak človek jazdí s rozumom, vojde sa s TSI do 6-7 litrov. Ak mu budeš často šlapať na krk, bude aj desať na sto nedostižnou métou, a v tom prípade aj rapídne klesá životnosť motora. Myslím, že to bol celkom reálny pohľad. VW neprišiel s turbom u maloobjemového benzínu prvý, ale rozhodne by som tento motor nepodceňoval.
Prodejce toho napovídá... Počítaj s tím, že 2 roky to pohromadě vydrží. Pak se ti v servisu vysmějou.
6-7 těžko. Neříkám, že to není možný, ale tak nikdo nejezdí. Nebudeš si přece kupovat turbo, abys jezdil s podtočeným motorem 20/100 pod limitem.
6-7 těžko. Neříkám, že to není možný, ale tak nikdo nejezdí. Nebudeš si přece kupovat turbo, abys jezdil s podtočeným motorem 20/100 pod limitem.
Prečo myslíš, že turbo znamená jazdiť športovo? V TSI turbo chápem ako prostriedok k dosiahnutiu krútiaceho momentu obvyklého u vyšších objemov a k zabezpečeniu primeranej dynamiky aj napriek autu o triedu väčšiemu ako je objem motora.
K dosažení točáku potřebuješ, aby se ti turbo točilo. Tzn. musíš motor popostrčit do otáček. Motor má největší spotřebu při akceleraci. K akceleraci potřebuješ točák, a k němu turbo. Vyšší otáčky sycený turbem při normálni akceleraci a spotřebu neuhlidáš. Je to začarovanej kruh.
6-7l/100 je možný, ale ne pro normální ježdění s 1,4 TSI v Golfu. Musíš si dávat sakra bacha, abys ho udržel pod 8.
6-7l/100 je možný, ale ne pro normální ježdění s 1,4 TSI v Golfu. Musíš si dávat sakra bacha, abys ho udržel pod 8.
zajímavý, jak si dost lidí myslí že neplatí zákon zachování energie, a že 1400kg těžký auto bude jezdit na tachyony....
Kdyby měl pod 1200 tak by s tím asi bylo hodně zábavy.
Kdyby měl pod 1200 tak by s tím asi bylo hodně zábavy.
Nějak jsi nepochopil smysl turba, ten je právě v tom, že dodá motoru vyšší kroutící moment v podstatně širším spektru otáček a hlavně už od těch nízkých. 200 Nm u 1,4 TSI je v rozsahu od 1500 do 4500 ot. K akceleraci nepotřebuješ "točák", ale výkon, který je funkcí otáček a točivého momentu. Malý točivý moment a nízké otáčky znamenají malý výkon a tím pádem slabou akceleraci, takže pro získání vyššího výkonu resp. lepší akcelerace je nutno buď přidat otáčky (točivá atmosféra) nebo točivý moment v nízkých otáčkách (přeplňování). A větu "motor má největší spotřebu při akceleraci" navrhuji dát do análů vedle velkých vět typu "země je kulatá" nebo "když naprší, tak je mokro".
týjo to zní skoro revolučně až nebezpečně 8-s "turbo dodává vyšší moment..a to hlavně v nižších otáčkách" nojo - proto tam dali ten kompresor asi ne?
"točák nepotřebuješ, ale výkon který je jeho funkcí ano" :-! no to jsou mi novinky.
Přitom člověk by řekl že když se dostane do spalovacího prostoru víc vzduchu, je tam možný spálit víc benzínu že? Nojo, ale já tomu zas tak nehovím >😒]
"točák nepotřebuješ, ale výkon který je jeho funkcí ano" :-! no to jsou mi novinky.
Přitom člověk by řekl že když se dostane do spalovacího prostoru víc vzduchu, je tam možný spálit víc benzínu že? Nojo, ale já tomu zas tak nehovím >😒]
Tak např. 90 KW TSI žádný kompresor nemá. Turbodmychadlo má malý oběžný průměr, a proto dokáže snadno plnit motor i při malém průtoku výfukových plynů.
Více vzduchu neznamená více paliva! Dobré plnění válců vzduchem zajišťuje lepší prohoření paliva a efektivnější provoz.
Více vzduchu neznamená více paliva! Dobré plnění válců vzduchem zajišťuje lepší prohoření paliva a efektivnější provoz.
Ako som pisal jazdim 1.4 TSI 90 kW a bez problemov sa na dlhsej ceste dostanem na 6,7 a dlhodoby priemer mam 7. Teraz mam cca 12 tis km ked bude motor este viac zabehnuty tak to bude este lepsie. Na spotrebu jazdit nemusim lebo mi benzin plati firma. A pomaly rozhodne nejazdim - mam skor povest ze jazdim velmi rychlo. Ze sa niekto nevie dostat pod 8 je skor chyba sofera ako auta.
Mám ve firmě dva golfy kombi s tímto motorem. Podle souhrného údaje z knihy jízd mají oba průměrnou spotřebu pod osmi litry. Najeto mezi 10 a 20 tisíci. Nedělám si iluzi jak se s těmi auty jezdí na spotřebu, takže ten údaj považuju za odpovídající avizovanému. Premiánek viděl G6 leda na obrázku, pochybuju, že tento motor kdekoliv vyzkoušel, i těch pětkových golfů s 90 kW verzí 1,4 tsi je tu zatím dost málo.
... dovolím si tvrdit, že to probíhalo asi takto😒br />
GTI psal oslavné ódy, literární díla, občas někoho poslal pro mokré hadr. K němu se přidával s Navtech a Dinar to okořenil jasnými argumenty. Pokud se tady vyskytl BeranK, tak jsme se dozvěděli i mnoho technických argumentů Wolff tady naopak dělal opozici, nejspíš se ukázal Marianek s nějakou statistikou, od tématu občas odváděl Tatrovák. Abych nezapomněl, byl tu Přemda se svým negativním postojem?... vlastně nic nového 😉
A nyní přispěji se svou troškou do mlýna i já. Golf 6. Auto, které po všech stránkách nezklame, slabin má jen málo (malobjemový diesel, mě by 350 litrů kufru nestačilo, ale nabízí někdo diametrálně více, pryč jsou zlaté časy liftbacků Astry a R19). Golf s ničím inovativním nepřišel, ale taky mu nic nechybí. A hlavně konečně vypadá opět jako Golf a ne jako ***até auto pro staré panny.
U mě :yes: Kupující nezvolí špatně, ale kde v nižší střední třídě v mainstreamu zvolí špatně? 😉
A nyní přispěji se svou troškou do mlýna i já. Golf 6. Auto, které po všech stránkách nezklame, slabin má jen málo (malobjemový diesel, mě by 350 litrů kufru nestačilo, ale nabízí někdo diametrálně více, pryč jsou zlaté časy liftbacků Astry a R19). Golf s ničím inovativním nepřišel, ale taky mu nic nechybí. A hlavně konečně vypadá opět jako Golf a ne jako ***até auto pro staré panny.
U mě :yes: Kupující nezvolí špatně, ale kde v nižší střední třídě v mainstreamu zvolí špatně? 😉
No ještě si zapomněl dodat, že se zde objevily 3 mozky, tedy Deception, Dinar a GTI. To jsou vůdci, nikdo jiný tady vůdce není (to jsem tak nějak zvládl dešifrovat). Jo a já jsem hňup, Marianek 14 leté dítě. O Golfu tady v podstatě řeč nebyla, ono ani není důvodu, neb je to stejné,ale faceliftované auto, které dostalo techniku, kterou už konkurence dávno měla. Asi tak... Jo v podstatě si o nic nepřišel. Jen s tím Premdou, mám takový pocit, že ani moc neoponoval, neb není ani co. Jo a pan GTI je JUDr. a není Mgr. a evidentně je roztrpčený z toho, že popřel, že má Volvo, teda to nepopřel...vlastně...sem mu nahrál, neb sem myslím napsal, že má S40 a on má přitom V50 (nebo jak se to jmenuje, v těch ojetých kombících u Volva sem trochu ztracený, tak se omlouvám. BeranaK tady udělal svůj slovní průjem a Navtecha sem si ani moc taky nevšiml, nebylo moc čeho. P.S. Taky sem to tady ani moc nečetl, jen sem si všiml pár těch dosud nezabanovaných urážek,a le to se dalo čekat.
3 "mozgovny", chápeš ne? Keď sa ti manželka začne vyhrážať rozvodom, vieš za kým máš ísť, ak nechceš prísť aj o toho nového zamračeného golfa..
Na techniku je tu ďaľší e😜ert s vysokým technickým vzdelaním, občas brigáduje v CERN-e, taky znáš ne?
A nakoniec tu máme majiteľa nadnárodného koncernu (poznávacím znamením sú vlajočky v tvare cirkusového šapitó nad šourúmom), ktorý mení autá čo dva mesiace, chápeš ne? JJ..passaty neboli dosť dobré, teraz frčia golfy, daj bacha..
aby som nezabudol, skutoční vodcovia sa ako vodcovia neprezentujú, to taky znáš...
Na techniku je tu ďaľší e😜ert s vysokým technickým vzdelaním, občas brigáduje v CERN-e, taky znáš ne?
A nakoniec tu máme majiteľa nadnárodného koncernu (poznávacím znamením sú vlajočky v tvare cirkusového šapitó nad šourúmom), ktorý mení autá čo dva mesiace, chápeš ne? JJ..passaty neboli dosť dobré, teraz frčia golfy, daj bacha..
aby som nezabudol, skutoční vodcovia sa ako vodcovia neprezentujú, to taky znáš...
Ani sem nečekal, že bys mohl pochopit. :-!
Jedno ti ale míšo napíšu, netahej sem osobní problémy, používej "hate list" a nezatěžuj diskuzi amatérskými rozbory profilů osobnosti.
Dinár tě má na háku a tobě to očividně vadí. Raději si bude psát s GTIm než s tebou. Tak to zkus pochopit, že pro někoho nejsi modla, někdo má svůj mozek.
Už se ani nedivím, že jsi byl označen za "fanatika roku 2006/2007", to o něčem už vypoví. Ty jsi totiž figurka nejen na Auto.cz. Ale nepředpokládám, že by ti to mohlo sepnout.
Jedno ti ale míšo napíšu, netahej sem osobní problémy, používej "hate list" a nezatěžuj diskuzi amatérskými rozbory profilů osobnosti.
Dinár tě má na háku a tobě to očividně vadí. Raději si bude psát s GTIm než s tebou. Tak to zkus pochopit, že pro někoho nejsi modla, někdo má svůj mozek.
Už se ani nedivím, že jsi byl označen za "fanatika roku 2006/2007", to o něčem už vypoví. Ty jsi totiž figurka nejen na Auto.cz. Ale nepředpokládám, že by ti to mohlo sepnout.
Souhlasím s tím, že maRRiánkovi je 14 a ty žes hňup. Lépe to ale vyjádřil o tobě Dinar, tys... řepa. To sedí dokonale. Jinak se nemusíš trápit ani mým akademickým titulem ani tím čím jezdím. Koneckonců, musím tě zklamat, nevlastním ani tu V50... Nevlastním ani S40 ani V50, ani (bohužel)
Amazon, s někým si mně evidentně pleteš. Ale to u tebe není nic mimořádného, vždyť pletení to je přece tvůj životní postoj. Co se týká ojetin, pak jsi také velmi vedle. Na ojetiny nejsem stavěnej, ale to tu ví kde kdo. Tak snad jen... klid, Wolffe, i ten nejhloupěší diskutér,a ty nejhloupějším diskutérem zde jsi, tu má šanci, tak se jí příště chop o řád lépe...
Amazon, s někým si mně evidentně pleteš. Ale to u tebe není nic mimořádného, vždyť pletení to je přece tvůj životní postoj. Co se týká ojetin, pak jsi také velmi vedle. Na ojetiny nejsem stavěnej, ale to tu ví kde kdo. Tak snad jen... klid, Wolffe, i ten nejhloupěší diskutér,a ty nejhloupějším diskutérem zde jsi, tu má šanci, tak se jí příště chop o řád lépe...
Kazdy mame svoju oblubenu znacku, ktorej fandime, v lepsom pripade aj jej model vlastnime 😉 GTI ma rad koncern (aj ine nem.znacky), tak mu to neberme, je to korektne. GTI ma navyse nadanie pre pisane slovo :yes: Svoju lasku a obdiv k autam dokaze vo svojich blogoch/prispevkoch vyjadrit zabavne, s nadsenim maleho chlapca...a to je sympaticke :yes: Nemusime s nim suhlasit, ale ani ho preto osocovat. Prajem mu aby raz svojho vysneneho Golfa GTI aj vlastnil...
A GTI vie vzdat uctu aj inym legendam, spomente si na krasny blog o Impreze :yes:
A GTI vie vzdat uctu aj inym legendam, spomente si na krasny blog o Impreze :yes:
Spominas Metallicu, ale to je predsa to iste: tiez dnes zaujmu skor strednu generaciu, co su fanusikovia ktori vyrastali spolu s nimi. Medzi 18-20 rocnymi uz nema taky zvuk, ako kedysi na prelome 80tych a 90tych rokov...