Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Euro NCAP 2017: Citroën C3 – Čtyři hvězdy kvůli maličkosti

Citroën C3 nabízí ve své třetí generaci velmi slušnou ochranu své posádce, ale na pět hvězd nedosáhl. Důvodem je absence systému autonomního brzdění.
Zpět na článek
9. 3. 2017 21:57
Imaginárne testy...
Ten systém bodovania je na hlavu, dokáže rovnakým počtom hviezdičiek charakterizovať autá z pohľadu bezpečnosti celkom odlišné alebo pokojne označí za bezpečnejšie práve auto, ktoré bezpečnejšie reálne nie je... :no:
Rozbalit vlákno
4
Avatar - Ja Prvni 123
4. 3. 2017 15:27
Re: Imaginárne testy...
Šlo mi to hlavou... že "podle hodnocení Euro NCAP zásadním nedostatkem chybějící systém autonomního brzdění v krizových situacích.." já osobně považuju za jednoznačnou výhodu.

Kdo někdy jezdil s autem, co mělo tenhle systém, tak ví o čem mluvím...

Na americké dálnici možná. Ale když vám potřetí někdo udělá myšku před auto, v lepším případě v Praze, ale klidně taky na dálnici... tak zastavíte a jdete hledat v návodu, jak se ten nesmysl vypíná.
Avatar - Mikesus
4. 3. 2017 16:08
Re: Imaginárne testy...
Nevím s jakým autonomním brzděním jste se setkal, ale my ho máme ve 3 autech, s jedním jezdím denně po Praze a myšky mu opravdu nevadí. Pípání upozorňující na nebezpečí není často a samostatné brzdění jsem zažil zatím jen jednou, když řidič stojícího auta v pravém pruhu nepotřeboval zrcátka pro to, aby se vydal do levého.

Ale snižování počtu hvězd kvůli chybějícímu systému mi přijde na hlavu.
Sice zvládne auto snížit rychlost před nárazem, ale tím snížíte i riziko pro bezpečnější protijedoucí auto, které tento systém nemá.
Tedy stejná síla nárazu a přesto ve 4* autě budete na tom lépe než v 5*. Pro mne nepochopitelné.
Avatar - Ja Prvni 123
4. 3. 2017 18:24
Re: Imaginárne testy...
Jezdil jsem v nové Fabii.. a bylo to otravné.

Tenhle systém mělo i Tipo, co jsem si půjčil na vyzkoušení - T-Jet, hatchback - ale tam už to vypnul prodejce.
Po té zkušenosti s Fábií jsem necítil potřebu to pustit.
9. 3. 2017 21:52
Co to pisete za nesmysl???
V tabulce " ochrana chodcu" ziskal 59% coz podle tabulky dole nestaci na 5 * . minimum je 60%. Naopak v kategorii "asist. systemu" ziskal 58% a minimum pro 5* je podle tabulky 50%. Takze pisete v nadpise kravinu. Budto mate blbe tabulky nebo jste...opravte to!
Rozbalit vlákno
0
9. 3. 2017 21:57
A jeste
v tabulce "rekapitulace vysledku" mate 5 hvezdicek jako celkove hodnoceni. Nestaci ze je clanek postaven na blabolu, ale jeste obsahuje tolik chyb... :no: :no: :no:
Rozbalit vlákno
0