Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Škoda prý chtěla vyrábět pick-up. Nebyl by první! Připomeňte si pick-upy z Boleslavi.

Pick-upy sice nejsou typickou součástí nabídky Škody, v minulosti ale hned několik takových aut v Mladé Boleslavi vzniklo.
Zpět na článek
5. 3. 2017 09:47
5. 3. 2017 10:24
5. 3. 2017 19:28
Avatar - JiVi
5. 3. 2017 08:09
5mist + ložná plocha
na stejném rozvoru.. to bude děs!
Rozbalit vlákno
0
Avatar - flyboyeda
5. 3. 2017 08:11
Páru lidem v Evropě se může pick up hodit, ale
Škodovce jde hlavně o to vydělat prachy a jde o masovou výrobu, proto risk management, zřejmě zamítl pick upy vyrábět, přece jenom jsme v Evropě a né Americe, kde by pick upy smysl dávaly i pro masovou výrobu
Rozbalit vlákno
2
5. 3. 2017 09:17
Re: Páru lidem v Evropě se může pick up hodit, ale
Jenže Škoda není jen v Evropě, ale také v Africe, Asii a trochu i v té Australii, kde pickupy jsou stále populární, byť konkurovat zavedeným premiantům typu Hilux není asi snadné.
Favorit a Felicia byly velmi žádané hlavně kvůli tehdejší nízké ceně. Dnes dělat na bázi Fabie či Rapidu pickup asi nedává smysl. Segment levných užitkáčů převzali malé dodávky nebo pracovní Logany apod.
Každopádně nalepit na Amarok xicht z Kodiaqu a poslat to na kontinenty kde je Škoda úspěšná mi nepřijde vůbec špatný nápad. Pár tisíc kusů v EU to samozřejmě asi nevytrhne.
6. 3. 2017 16:44
Re: Páru lidem v Evropě se může pick up hodit, ale
Proc by dnes pickup nemel smysl? Mala dodavka z nej vznikne jen zmenou nastavby, v tom je to uzitecny koncept... Jedna kastle muze mit nekolik objemu nakladoveho prostoru. A 2+2 mistny uzitkac ve stylu Fun by byl take vyborny, vzhledem k tomu, ze normalne byva mezistena v nakladovem prostoru nepohybliva a nelze tak plne vyuzit prostor, u neobsazeneho petimistneho vozu...
Jedina nevyhoda pickupu je, ze nema bocni dvere... Coz v minulosti Skoda vyresila kombikem s nastavbou >:D
5. 3. 2017 09:47
SUV
No a právě pickup po instalaci minimálně V6 je pravé SUV (Sport utility vehicle).
Z evropského pohledu, jinak amerika je klasika nejlépe přeplňované V8.

To co dnes vydávají továrny za SUV jsou městské rodinné paskvily!

Škoda že Škoda nemá užitková vozidla pro drobné řemeslníky. Amaroka si pořídí akorát ČEZ a Pyrotechnici PČR, protože jim nezáleží na penězích.
Rozbalit vlákno
0
5. 3. 2017 10:24
PICKUP? SIMPLY USA :D
...z kaďáka by náhodou mohl být vcelku solidní PickUp pro Ameriku, i když samozřejmě na delším rozvoru a určitě ne FullSize, do toho mu zbývá hodně cm :-) Ale designově by to vcelku mohlo fungovat. Dnes jsem ho viděl v Náchodě v krásné červené barvě, tak jsem vedle něho postavil RAM1500 a pak se teprve projevilo obrovský rozměrový rozdíl 8-s Nicméně ŠKODA chce do USA a kdyby z toho ušmudlala PickUp zhruba velikost Chevy Colorado / GMC Canyon / Nissan Frontier atp., věřím, že by se mohl s nějakým 3.6 V6 vcelku chytit... I když možná by to pak potřebovalo i trochu kastli do šířky, nevím jestli jen mě, ale naživo mi tenhle "českey" medvěd přijde takovey moc vysokey/dlouhey, ale k tomu nepřirozeně úzkey...
Rozbalit vlákno
0
Avatar - wladyk
5. 3. 2017 10:24
+++
Š 1202 se prodávala i v Austrálii. Dováželi ji rozebranou v bednách a následně kompletovali. S dnešní nabídkou si Skóda u klokanů ani neškrtne.
Rozbalit vlákno
1
5. 3. 2017 19:28
Re: +++
Škoda si loni neškrtla tak, že Superb byl 4. nejprodávanější auto ve své třídě a Octavia na tom nebyla o moc hůře. Nicméně úspěch je to spíše v rámci dovozové konkurence než v prodejnosti samotné. Australský trh je natolik specifický, že "místní" lídři tříd mají doslova gigantický náskok. Holdenu se prodalo 30x tolik co Škodovek ;-)
Avatar - KubikCv
5. 3. 2017 14:18
Pickup - pracant
Favorit pickup a Felicia pickup byly povedený pracovní auta. I proto ceny ojetin neklesaly..koroze se dala řešit dostatkem nových ND a motory byly ve skrze spolehlivý. Zaváhání Škodofky využil Fiat Strada a Logan pickup. Fabia a Roomster praktik byly paskvily...užitkovostí srovnatelný se Škodou 105SP >:D Dost řemeslníků přesedlalo do ještě spolehlivýho Caddy 2.0 SDi. Povedeným dělníkem znovu kontrovala Dacia s Dokkerem. Když Škodovce zamítli rebrandovaný Caddy tak pochybuju,že by svolili k podobnýmu pokusu s Amarokem. A na renesanci malýho škodováckýho pickupu bude chybět odolná technika a výrobní kapacity...v Bolce do toho nepůjdou..Kvasiny asi tuplem ne...leda nějakej společnej podnik s Bratislavským VW. Odhaduju,že jedinej model kterej by byl na malej pickup vhodnej by byl Rapid...starší technika,přední osa Fabia a zadek původem v Octě 1. Ale s cenovou politikou Škody by to byl risk
Rozbalit vlákno
3
5. 3. 2017 19:35
Re: Pickup - pracant
Strada je asi jediný pickup co se dá koupit... a podívej se jaké má prodeje. Naprosto tristní. Ve světe (jižní amerika) jde na dračku. V EU zcela bez zájmu.
Avatar - KubikCv
5. 3. 2017 20:11
Re: Pickup - pracant
tak pickupy nahradily auta typu Belingo,Caddy apod. Ale užitkovej pickup pro dělníky bez 4x4 tu není. Pracovní pickupy nahradily levný osobní kombíky a minidodávky.
6. 3. 2017 17:07
Re: Pickup - pracant
Na Rapidu by sel udelat i uzitkac ve stylu Felicie Vanplus >:D V pripade petimistneho provedeni by to bylo naprosto primitivni, stacilo by dat nastavbu misto patych dveri, dira je tam dostatecna >:D