Ekonomika

Zpět na článek

Český trh v dubnu 2017 dle modelů: Mustang vévodí sporťákům, leon před golfem

21 komentářů

Bubáq
Věřte nebo ne, dnes máme rok 2017!
>😁
Sumi2000
Překvapení ?
Není zde ani Toyota RAV 4 ani Honda CR-V !
RAV 4 už nemá diesel a to se u SUV neodpouští !!
CR-V končí a nízká světlá výška tohoto vozu už nemá s SUV nic společného.
Co je dobré do USA v EU již nestačí.

Kodiaq začal podle očekávání..uvidíme za rok.
4*4 je u větších SUV jasná volba , jen malé crossovery ho nepotřebují po městě.
3_diamanty
ale ved sa chysta zase nove CR-V 😉 ... takze nic nekonci...

inak Kodiaq bude predajne frcat neskutocne... v nasich koncinach o tom nik nepochybuje.. zrovna dnes som uz dva Kodiaqy videl.. biely aj tmavomodry.... krasne auto... vidim to na dalsi bestseller po vzore octavky .... dnes kodiaq je top skoda za mna ... :yes:
Ted
Standardne se vsechny tyto clanky zde uvadeji s titulkem, ve kterem je octavia.
Dnes to ale tak neni. >😒]
Ackoli podle ankety acz se 8 z 10 lidi facelift octavie libi vic, nez puvodni verze, prodeje mezirocne klesly o 14%

Jeste bych prosil rozdelit na fleety a soukromniky. To by teprve byla legrace. Ti, kteri si auto mohou svobodne vybrat rozhodli.
_Karel_
Prodeje Avensisu jsou pro mě naprostou záhadou.
RS
I letos se našlo dost fanoušků, co si rádo koupilo 9let staré, maximálně průměrné auto 😉
_Karel_
Dumám o tom v souvislosti s Mazdou 6. Prý se neprodává kvůli konfigurovatelnosti.
Avensis má 1 benzín, 1 naftu, slovy 2 pohony.
Naprosto pochopím, že si někdo místo M6 koupí Passat, Mondeo,.........
Ale že si fanda japonců místo M6 koupí Avensis, to mi do hlavy moc nejde. A za první čtvrtetí se Avensisů prodal skoro dvojnásobek oproti M6.
RS
M6 také nechápu. Nejlepší šestka v historii modelu, a v EU prodeje dost bídné...
Ham.
Já tedy vidím u Avensisu pět motorizací, 1.6, 1.8. 2.0 v benalu a 1.6 a 2.0 v dieselu
_Karel_
Já koukal v konfigurátoru jen na nejvyšší výbavu, moje chyba.
webpaja
Fleety, hodně jich jezdí firemních.
3_diamanty
avensis podobne ako C5 su uz docela zastarane kusky... a zrovna ani lacne nie su na to ake su to uz vybehovky ... mat tie prachy tak volim mazdu 6 alebo optimu ... avensis uz ozaj moc dovodov na kupu v zaplave lepsich vozov daneho segmentu nedava... ten uz potrebuje novu generaciu ako sol ... inak predajne uz nema sancu
chytrak1
Zajímavý je jak v rozporu s místními diskutéry je vw úspěšný v mpv a suv segmentu. Brutální narůst tiguana a zatím místo hned za škodou (a dacii) za to před Kii a hyu. A touran válcuje celou francouzskou konkurenci ač ta je prý nejlepší. 😲
Fakt zajímavý.
Anonym
jak se už na kolikátém motoristickém webu dočítáme, jak v Česku v dubnu klesl prodej Golfu.
Chytráci všech webů o autech, já vám teda prozradím to strašné tajemství proč. Někdy na přelomu roku nebyl golf možné objednat, Nebyl ani v konfigurátoru, Tršinku nezvládli /nebo úmyslně--to už je fuk) přechod na facelift. No a to menší číslo regisrací v dubnu je pprostě přesně výsledek, který se po několika měsících potom musel logicky dostavit. Už tomu rozumíte? Mohli byste o tom prosím přestat psát další jalové články? Když něco nejde objednat a trvá to vyrobit cca 4 měsíce, není zase tak podivné, že asi za 4 měsíce se toho tolik nedodá, no ne?
webpaja
To jsme tak daleko, že ACZ nebo Bureš nesmí napsat, že Škoda padá prodejně dolů?

Asi se tomu říká nezávislá novinařina, je mi z vás nedobře sluhové...
Joky
oni jsou už lokajové....to je další vývojové stádium sluhů!
webpaja
Mě to uráží. Novinář by měl udělat analýzu a zeptat se co stojí za poklesem. Nedostatek kapacity, pomalejší náběh prodejů FL OIII a Kaďáku? Bude to stálejší trend, nebo výstřelek?

To je novinařina, tohle je úděs pánové.
Ted
Kdpak, cilem je odvest pozornost nekam jinam.
octavia po faceliftu klesa mezirocne o 14%. To zprava neni...
Octavia 3 by mela byt v top ten modelu na svete, to se na ACZ hrde pise.
Kdyby Octavia dostala jinej zadni sterac, povolil by redaktorum sverac a cetli bychom o tom cely tyden....

Kazdej den musej napsat o skodovce, ale tenhle clanek dosta zakaz. 😄
Emel
Tak padá dolů... za duben má -1,5% a celý trh má -1,65%. Jednotlivé modely jsou rozebrané... nový Kodiaq vykryl většinu ztráty ostatních.
romgator
Zajímavé, že mezi sportaky není ani jedno Camaro. Corvetta je dost drahá, ale Camaro zase tolik ne.
Anonym
Ale jo, je. Jenom SDA vše eviduje jako Chevrolet a nečlení modely. Ale za první 4 měsíce letošního roku se tu prodalo 42 chevroletů a ofiko se vozí jen Camaro a Corvette, takže věšina z toho jsou tyto modely.

Ted přišly do United Cars and Service zrovna 3 nová Camara.