Novinky
Hyundai... tohle je už moc nudné. Kona má šmrnc, je prostě jiná... a to já vždycky rád.
Tiez sa mi viac lubi Kona, ale je vcelku kolotocarska, co nemusi kazdemu vyhovovat a je rozumny krok ze koncern predstavil aj nieco uhladenejsie.
Za mne :yes: :yes: :yes: - líbí se mi podstatně víc než Kona, ta je na můj vkus až moc divoká. Ještě si mohli odpustit ty zakřivené prahy.
Bohužel asi dali definitivně k ledu atmosférické motory (alespoň v EU) - atmosférická 1,6GDI (jako v Ceed'u) by se mi tam líbila daleko víc než ošizený tříváleček na steroidech - to už bych si mohl rovnou koupit to slibované mini SUV od Škodovky 😒
Bohužel asi dali definitivně k ledu atmosférické motory (alespoň v EU) - atmosférická 1,6GDI (jako v Ceed'u) by se mi tam líbila daleko víc než ošizený tříváleček na steroidech - to už bych si mohl rovnou koupit to slibované mini SUV od Škodovky 😒
Ano 1 litrový tříválec je geniální motor pro takovéto auto a s tím naftovým to nevytrhnout. To je důvod proč si jej nekoupit.
Atmosféry možná skončí, ale návrat větších objemů s LPT vidím jako reálný po nástupu nových norem na měření spotřeby.
Oba nové kvazi-SUV jsou vážně povedená. Nemám, co bych dodal.
H/K ma dnes uz vsetky esa v rukave... uz sa nemusia nikoho a nicoho bat.. idu si vlastnu ligu a idu na to velmi sikovne ... ked zvazime kde boli pred 10 rokmi a kde su dnes.. tak sanka dole.... neskutocny progres... nieco neskutocne a tazko napodobnitelne .. a to je uz za dverami aj nadherny stinger :yes:
za ix20, Kona u mě propadla. Je ovšem třeba počkat na "živý" exemplář.
[odkaz]
zda sa ze sa pozerame na novy trend akym pojdu masky kie v buducnosti... aj ked tazko povedat kedze dodnes ma snad kazda jedna kia uplne vlastnu masku ... a nepodoba sa maskou na ziadneho ineho vlastneho surodenca.. tak uvidime ...
v tej zlto ciernej je to taka uz kusok stylovka .. nieco podobne ako dvojfarebny Soul .. :yes:
v tej zlto ciernej je to taka uz kusok stylovka .. nieco podobne ako dvojfarebny Soul .. :yes:
ale na rozdiel od kony sa mi tento pocin od kie paci proste viac.. stonic je elegantnejsi ale aspon si kazdy vyberie.. kto chce byt vyslovene extrovertny pojde do kony a kto hlada akusi nevtieravu eleganciu tomu stonic moze vyhovovat.. uvidime.. oba vozy ale zrejme caka velky uspech a pomozu znacke k dalsiemu narastu predajov .... sice sa mi bude po venge asi aj kusok stiskat a male MPV budu kusok chybat ale stonic s konou su strihnute fakticky dokonale... a mozu plnit jak rolu mestskeho auta tak uz aj rolu rodinneho vozu a zaroven nezlaknu sa ani nejakej tej polnej cesty a vysokych obrubnikov ... takisto na dovolenku mnohym tiez uz postacia... takze toto je trefa.. stonic kona.. CH-R .. tu este bude velky boj o pozicie .. ( a coskoro pride aj clipse cross... a dalsi ) ...
PS: inak na tej hlavnej foto mi to kusok pripomina proporcne taku akoby natiahnutu SX4-ku od suzuki... taky proste kusok buggy dizajn 😉 ... voci kone je to elegantnejsie :yes:
PS: inak na tej hlavnej foto mi to kusok pripomina proporcne taku akoby natiahnutu SX4-ku od suzuki... taky proste kusok buggy dizajn 😉 ... voci kone je to elegantnejsie :yes:
Za mě dobrý, Kona je zajímavější na první pohled, ale naživo a v obyčejnějších verzích by mohla být Kia líbivější a ne tak rychle okoukatelná, rozhodně ale pro obě auta. :yes:
Nemohu si pomoct, ale Kia ma poslední dobou daleko snesitelnější design pro evropana než Hyundai. Hyundai se asi více soustředí na asijský a americký trh. I interiér mi u posledních nových modelů Kia připadá daleko hezčí a hlavně působí hodnotňěji.
Stonic vypada o tridu niz, jako hracka