Videa
Zpět na článek
Přihlásit pro přidání komentářeJedete na dovolenou do Chorvatska? Cestou vám hrozí absurdně vysoké pokuty! (video)
14 komentářů
narona
1
Všemi zeměmi jsem projížděl xkrát a nikdy jsem problém neměl. A je sranda že vyhazovat vajgly z auta jsem viděl právě několikrát v Rakousku a to nebezpečné předjíždění je zas výsada Chorvatů >😁
Blatouch
Praha - Togir
Nafta: 4 000 CZK
Poplatky za dalnice a tunely: 3 700 CZK
Nafta: 4 000 CZK
Poplatky za dalnice a tunely: 3 700 CZK
ecolite
Upozornit na možné postihy a problémy je dobré. Ale tohle dělá ze seriozního serveru o autech bulvární noviny.
Ve zmíněných zemích se chovám (víceméně) jako u nás a nikdy jsem nezaznamenal žádný problém. Samozřejmě že u nás si dovolíme jako řidiči více. To samé v Rakousku Rakušáci a v Chorv. Chorvaté. Proti nim tam jezdíme téměř jak důchodci. Stejně jako oni u nás.
Ve zmíněných zemích se chovám (víceméně) jako u nás a nikdy jsem nezaznamenal žádný problém. Samozřejmě že u nás si dovolíme jako řidiči více. To samé v Rakousku Rakušáci a v Chorv. Chorvaté. Proti nim tam jezdíme téměř jak důchodci. Stejně jako oni u nás.
No neviem ako u vas, ale k na sa jazdia rakusaci vyslovene vyjasit. Doma jazdia ako dochodci u nas jak hovads. Vid. Nedavna nahanacka at debilka pri malackach.
jak víš že to sou rakušáci? 90% aut na trase Mikulov Ostrava jsou poláci,kteří maj jen auta z rakouských půjčoven na přejezdy z Vídně kde pracují domů.
Ronault.
Neříkám, že občas nepřekročím rychlost mimo obec a občas na konci obce, že nevezmu traktor nebo opravdu téměř stojící auto přes plnou v přehledném místě, ale...
...tohle je přece jízda na dovolenou, většinou s plně naloženým autem s dětmi, tak se mi přece nemůže stát, že nebezpečně předjíždím, jedu po dálnici 160 (vždyť by mi ta rakev nebo kola na střeše upadly), navíc jsem v zahraničí v místech, kde jedu jednou za pár let, aj se neožeru jako doga a jedu s 1,5 promile...a pokud takoví řidiči jsou, ať zaplatí nebo jdou sedět...
Jel jsem Chorvatsko mnohokrát, i Itálii, ale nikdy jsem nezaplatil pokutu a ani mě policisté nekontrolovali.
Spíše by se hodil článek ó rozdílech v povinné výbavě a předpisech. Například před pár lety ještě platilo, že v Maďarsku v obci se nesměla užívat dálková světla...to se nikde nedočteme...
...tohle je přece jízda na dovolenou, většinou s plně naloženým autem s dětmi, tak se mi přece nemůže stát, že nebezpečně předjíždím, jedu po dálnici 160 (vždyť by mi ta rakev nebo kola na střeše upadly), navíc jsem v zahraničí v místech, kde jedu jednou za pár let, aj se neožeru jako doga a jedu s 1,5 promile...a pokud takoví řidiči jsou, ať zaplatí nebo jdou sedět...
Jel jsem Chorvatsko mnohokrát, i Itálii, ale nikdy jsem nezaplatil pokutu a ani mě policisté nekontrolovali.
Spíše by se hodil článek ó rozdílech v povinné výbavě a předpisech. Například před pár lety ještě platilo, že v Maďarsku v obci se nesměla užívat dálková světla...to se nikde nedočteme...
Josef 1
předpisovou jízdou. Máváním a pokřiky po mně chtějí, abych rychlost překračoval.
A ja keď vidím že zdržiavam, zastavím kde sa dá, pustím pred seba a v pohode idem ďalej.
Ale nikdy som nevidel Chorváta v kolóne pokrikovať a mávať. Naopak, sú podstatne kľudnejší vodič ako Slováci, Česi a Poliaci. Hoci predsudky hovoria opak.
Ale nikdy som nevidel Chorváta v kolóne pokrikovať a mávať. Naopak, sú podstatne kľudnejší vodič ako Slováci, Česi a Poliaci. Hoci predsudky hovoria opak.
FauVee
No uz by konecne mohli rakusania zacat aj davat pokuty za nepouzivanie smeroviek. Hlavne kruhove objazdy a pouzivanie smeroviek je nieco, na co z vysoka prdia. Denodenne sa s tym stretavam u aut s rakuskou SPZ-cca 50% ich nedava smerovky pri opusteni kruhoveho objazdu.
Tá pokuta za smerovky je tam ešte z éry šilingov - 2.000 šilingov.
Ale, to len v prípade spôsobenia havárie.
Ale, to len v prípade spôsobenia havárie.
jam2015
že policajti sú hlavne na vedľajších cestách. Chcú tak vytlačiť turistov na diaľnice. Cesty tak budú menej zaťažene, bezpečnejšie a zároveň viac vyberú na poplatkoch za diaľnice.
P.S. A ani sa im nečudujem, keď tam ráno o 5:00 vidia Poliakov a naše/vaše autá z prispatými šoférmi, ako plávu po ceste zľava-doprava.
P.S. A ani sa im nečudujem, keď tam ráno o 5:00 vidia Poliakov a naše/vaše autá z prispatými šoférmi, ako plávu po ceste zľava-doprava.
normální je jezdit takové dálkové trasy přes den a v noci přespat někde po cestě....k čemu je řidiči že v pátek večer vyjede nonstop jede na krev..aby pak v sobotu ráno padl totálně nevyspanej a další den dva než se z toho vzpamatuje?
Moja reč. Presne týchto, že východ slnka v Chorvátsku, tam stretávam.
A začiatok prebieha asi takto: Celý deň sa stresujú a behajú so ženou po nákupoch. Potom ho žena pošle na 2 hodiny do postele a o 22:00 marš za volant! Pritom ten chudák bol naposledy hore celú noc na svadobnú noc. 😉
A začiatok prebieha asi takto: Celý deň sa stresujú a behajú so ženou po nákupoch. Potom ho žena pošle na 2 hodiny do postele a o 22:00 marš za volant! Pritom ten chudák bol naposledy hore celú noc na svadobnú noc. 😉