Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Vyzkoušeli jsme ořezávátko na stěrače: Funguje, nebo jde jenom o past na řidiče?

25 komentářů

jpor (RSKa)
Že "je otázka ako dlho ostane brit ostrý?"
Som absolútne presvedčený ze ostane ostrý ešte veľmi, veľmi dlho a že investícia do toho orezávadla sa oplatí.
Skúste si chlapi v ACZ urobiť taky e😜eriment na výdrž toho britu, a odrezať obyčajným orezávadlom prúžok tenkej gumy v dostatočnej dĺžke, ze koľko desiatok metrov budete musieť odrezať, aby sa nejak badateľne prejavilo otupenie ostria / britu.
Teraz to vyzerá ako by vas platil Bosch a spol aby im nespadli predaje stieračov >😁
Jirka_26
Né, že bych répal, ale i klasických stěračů není ani tak problém ostrost břitu, jako celkové rozviklání lišty, stírací břit tak není ve správném úhlu vůči sklu a vodu po skle rozmazává, místo aby jí stíral. Takže nějaké seřezávání se k ničemu, je třeba vyměnit celou lištu stěrače.
PHiLiPZ
tak oni hlavne "britom" nemyslia tu ziletku, ale tu gumu na stieraci
wladyk
Bosch je jediný z výrobců, který používá na stěrače přírodní kaučuk. Perfektně kopíruje a to i v zimě (netvrdne). Aerotwin nemají konkurenci.
Hammunasakra
[odkaz]
MilanF1
Já jednou za rok či dva koupím Bosch Eco za 150 Kč sadu, nejsou super, ale tu chvilku vydrží, ten lepší zepředu dám dozadu. 😉
twistedTSD
Bosch Eco mám na autě už cca tři roky a pořád dobré. A to je řeč o negarážovaném autě, provozovaném převážně v dálničním a městském provozu, takže za ty peníze maximální spokojenost.
Jirka_26
Na to jsi přišel jak? 😄 Přírodní kaučuk je látka velmi neodolná, proti syntetickému kaučuku se nechytá. Z přírodního kaučuku se dělají šprcky... 😄
RS
Značku Bosch mám rád, ale jejich stěrače nikoliv. 2x jsem je koupil a vždy začaly po roce skákat. Vzhledem k tomu, že dříve stály skoro 1000Kč a konkurence 300, považuji je jen za předražený produkt "stejné" kvality. Identická zkušenost i s Valeo. Mimo jiné obojí Made in Poland.
Už delší dobu kupuji jen německé Heyner (Alca) a vzhledem k ceně vydrží násobně víc. :yes:
white label
To je jako kdybys napsal, žes sis koupil 2x VW a ani v jednom případě neuvedl ani typ (o motorizaci apod. nemluvě). Bosch nabízí spoustu typů stěračů, ale nejlepší z nich je jeden - Aerotwin.
traveldrive
Tiež žiadny zázrak.
traveldrive
Plný súhlas, mám podobné skúsenosti.
sachs800
V poměru výkon a cena jsou stěrače Bosch nejhorší volbou. Včetně Aerotwinu.
traveldrive
Ale prd. Bosch sú jedny z najmizernejších stieračov vzhľadom na cenu. Treb a ich šanovať, párkrát nimi prejdeš po skle zalepenom od hmyzu, alebo nedajbože po trochu namrznutom skle, a môžeš ich meniť. Bosch na nedôležitých trhoch predáva vpodstate len pekne zabalené šmejdy. Len našinec, keď vidí značku, hneď padá na zadok a chrochtá si, aké sú kvalitné... 8-s
Neurotic
Došel jsem k tomu, že to stojí 4 stovky dál to pro mě nemá smysl číst, protože celej stěrač od Bosh mě stojí 100,- a výměna trvá 10s takže nevím proč se s tím trbat >😁
Anonym
nemá ani na benzín, servis a ručení. A ani 400,- na tenhle klumprt. MHD je jasná volba.
:-! :-! :-!
plavean
Utrácet umí každej .
Vyhazovat celé ramínko (které je 100% v pořádku) kvůli potrhané gumičce je neekonomické i neekologické.
traveldrive
To je tiež pravda. Orezávať stierače, aby som raz za rok ušetril pár drobných je v dnešnej dobe trošičku mimo.
webpaja
Souhlas.
Marekx
Po zkušenostech se stěrači Bosch je považuji za jeden z největších šuntů mezi stěrači. Na to, kolik stojí vydrží méně, než noname za pár kč a za chvíli začnou pískat a vrzat a dělat čmouhy. Vyzkoušel jsem plno stěračů od noname po značky, ale jednoznačně nejlepší poměr cena výkon má, jak už tady zaznělo Heyner. Navíc jsou i bezramínkové a mají v balení také rezervní gumičku navíc. Případná výměna gumičky je pak otázkou několika sekund. Používám na třech autech v rodině a max. spokojenost. Jiné už nekupuji, protože jsou to akorát vyhozené peníze.
traveldrive
Je to tak. Ale zdá sa, že Bosch tu má zvuk a aj pár priaznivcov, ako pozerám na tie mínusky...
Anonym
lepší a rychlejší je koupit si za 60 kč stírací lišty ze silikonu a vyměnit to. A stírá to jako nové.
traveldrive
Nové by nemalo stierať ako nové? Ale občas treba vymeniť celé lišty, časom strácajú pružnosť.
Makovnik
Kupte si Regum alebo podobne zmakcovadlo gumy, stierac treba natriet, nechat polhodinu posobit, zotriet zvysok a podla staroby stieraca zopakovat; guma citelne zmakne a stierace zrazu funguju.

Mozete to pouzivat na cokolvek gumene, bez problemov to funguje.
Anonym
lepší než celá guma nebo grafit sou silikonová gumičky, maj jednom zásadní vlastnost - nevržou 😄