Novinky
Přihlásit pro přidání komentáře
_Karel_
dávat na "nejlepší jízdu na webu" reklamu na jakousi šarlatánskou sra.čku, co zvyšuje výkon o 180% - to musíte být extra extra zoufalí. Čeho je moc....
Nerad používám adblock, ale dochází mi trpělivost. Dá se nastavit pro jeden konkrétní (nejmenovaný) web?
záleží na tom, aký typ blockera použiješ pre ten ktorý prehliadač. Ja používam ublock origin a u neho mi to funguje opačne. Defaultne je zapnutý na každej stránke, ale na moje želanie ho viem na určitej stránke vypnúť.
Nicco
Spis PSA by melo vypracovat strategii co necha Opel navrhnout, vyvinout a vyrabet, protoze bez toho je jim dalsi automobilka k nicemu.
Podľa mojich info jej výroba skončí do 2 rokov bez nástupcu. Čo je defacto škoda, lebo Zafira bola vždy predstaviteľom klasických MPV a tie sú stále vyhľadávané rodinami. SUV nevie plne nahradiť priestrannosť týchto áut.
SUV taky umí skoro všechno slušně.
Plnohodnotne MPV su velke skatule a nie prave najlacnejsie - praktickost im clovek neuprie, ale plnohodnotym MPV je uz prakticky len Sharan, Galaxy a Alhambra a tie uz nie su prave najlacnejsie, nedostupne ameriky neratam. Dizajn predaval vzdy, aj pred 100 rokmi, aj dnes a o dalsich 100 rokov to nebude inak. Pre teba SUV zmysel nema, pre mnozstvo ludi vsak ano a nie je to tym, ze stado a ine dalsie pseudoargumenty protistrany, ktora neuznava iny ako svoj nazor. Kravka u kaficka vyberala auta vzdy podla dizajnu, platilo to vtedy, dnes a bude aj o 100 rokov. SUV s tym nic nema.
mne sa paci prave ta vyssia svetlost u SUVecok... to je podla mna super ... 😉
Neřekl bych tedy, že SUV kombinuje výhody MPV. Podle mne nemají nic moc společného. Snad jediná věc, kterou SUV nabídne navíc a kterou sdílí s MPV, je vzpřímenější, vyšší posed. A ještě možnost třetí řady, ta u jiných aut moc vidět není. Víc mě nenapadá.
EDIT: MPV 4x4 nemaju? A ak maju su bez stredoveho tunelu? Vsak spravidla maju aj svetlu vysku nizsiu nez tie nepodarene SUV.
Samozřejmě chápu, že každý auto může využívat jinak, chtít od něj něco jinýho.
Jsou samozřejmě i špatná MPV a dá se udělat crossover s prvky MPV. Ale jak jsem napsal, neřekl bych, že SUV kombinuje výhody MPV.
Zafira půjde k ledu, díky tomu že by ničila prodeje C4 Picasso a GrandePicasso
nemusim byt cielovka aby som veril... ale kazdopadne MPV sa raz vratia ( len asi najprv musia zmiznut aby sa mohli opat vratit ) 😒 😄
V dost velkom MPV vies vytvorit konfiguraciu 2 + 2 + 2, kde odvezies 5 dospelych ludi uplne pohodlne, resp. bez problemov aj 6. Skus to urobit v nejakom SUV. Ak to vobec bude mozne, tak pre nizku strechu si do poslednej rady aj tak nikto nesadne.
SUV ma opodstatnenie pre vela ludi, ponuka rozne drobne vyhody oproti inym kategoriam, ale v praktickosti prepravy osob sa moze rovnak tak akurat s kombikmi. MPV hra inu ligu.
Auto clovek kupuje podla potrieb - dnesne SUV dokazu tento segment MPV nahradit, Velke MPV zase nahradzaju tie osobne dodavky typu ProACE, Traveller, California a pod, kde sa moze variabilitou aj to velke MPV schovat. Nikde nehovorim o tom, ze MPV su horsie auta ako SUV, len je logicke preco su vytlacane z trhu - ludom sa viac pacia SUVcka a v mnohych oblastiach dokazu mensie MPV nahradit. A ak clovek potrebuje realne viac ako 5miestne auto, kde bude ako taky komfort, tak aj to dost velke MPV bude ako dodavka.
Mezi opravdu velkými SUV najdeš i kusy s třetí řadou použitelnou i pro dospělé, ale ty budeš v EU hledat jen těžko. Samozřejmě nenabídnou praktičnost dodávky. Ale ta sedadla ano.