Ekonomika
Za ceny davam palec :yes: Zda se mi ze jsou velmi prijemne :-!
Jo, ale na papíře... >😁 Kdo jste si někdy kupoval nové BMW, budete souhlasit, že základní ceníková cena není reálně měřitelná, protože mnichovští si nechaji zaplatit ve výbavě na přání i držák nápojů. Pokud chcete BMW, musíte to respektovat, a ruku na srdce... kdo si koupí sedmičku v základu? Já bych to asi neudělal.
Standardní vzorec: základní ceníková cena + 30% (40😖 doplňková výbava - obchodní sleva = ? Slušně vybavená sedmička bude zase někde kolem 2,5 mil a špičkové verze budou za tak za 3.
Standardní vzorec: základní ceníková cena + 30% (40😖 doplňková výbava - obchodní sleva = ? Slušně vybavená sedmička bude zase někde kolem 2,5 mil a špičkové verze budou za tak za 3.
Aby v té sedmičce něco bylo musíš počřítat minimálně 300 tis. navrch. Jinak špičková verze stojí o 1 mil. více než základ. (Mnohokrát jsem se díval do ceníku i konfigurátoru) 😄
Ceny jsou obdobný s minulou generací, teď jde o to, kolik tam budou stát ty příplatkový novinky, který si nikdo neodpustí. Je to kus auta, sakryš...
Navtechu uvažoval bys o vrtulce?
Jsem zvedav na jizdu 😉 . Nekde se mi tu vali pozvanka (uznavam...tedy je svorkou pripevnena ke kalendari, abych nezapomnel)
kdy to má mít premiéru?
a kdy já dostanu svou pozvánku? >😁
mas ji v SZ. 😉
btw. u bramboru je to lepsi nez treba u M-B, tam je spousta kecu malo jizdy...ale i tak dostanes hodinovou prednasku 😉 . Udajne nejlepsi akce byla letos ve Spindlu s Audi, bohuzel jsem byl na lyzich.
Naco su mi? Klimu to ma, kozu vidim tiez, volant je hadam v zaklade...mne to bohate staci! >😒] Ale nie. Viem si asi predstavit kam sa dostane konecna cena tohto krasavca ,ale 7-ky a S-ka bez koze, pripadne s manualom, som uz nejake videl. Auto je to paradne tak naco z neho robit KITT-a.
pokud vím tak se současné BMW řady 7 ani MB S-klasse bez kůže a automatu vůbec nevyrábí. (Předchozí verze ano)
Mas samozrejme pravdu. Bez koze som videl naposledy S-ko "mamuta" v dobe jeho aktualnosti. To vsak nic nemeni na tom co hovorim.
Mě se ta nová sedmička moc nelíbí, a to byla předchozí generace tak krásná... Tato současná ztratila své kouzlo a koketuje s korejským a japonským designem.
My do ni pujdeme, nas dealer (ACR C.B.) nam vzdycky dokaze sundat z cenikove ceny min 40% na nove auto, takze kdo by odolal :-! :-!
Kdyby sundal 40% tak z toho nic nemá. (ani dealer ani BMW A.G.) :-!
taky musím říct,že to číslo je přinejmenším zajímavé...
Já se setkal u německých prodejců se slevou 16%, což je jejich celý zisk, u nás u MB mám zkušenost se 7%. To musíte být velice bonitní zákazníci vzhledem k 40%ní slevě. 😄
Já se setkal u německých prodejců se slevou 16%, což je jejich celý zisk, u nás u MB mám zkušenost se 7%. To musíte být velice bonitní zákazníci vzhledem k 40%ní slevě. 😄
16% celý zisk? Tak to vážně nevím. Cena současného 760i je 3587tis (Bychl), cena v EU 98990Euro takže 2445tis Kč, myslím že je z čeho slevovat.
Jiste, pokud cena vychazi z kurzu 30Kc/EUR. >😒]
Tak tohle povazuje za vtip roku- sleva 40% to kupujes ojete a pocitas s cenou noveho ne? 40% nema marzi nikdo
Ceny vypadaji zajimave. Stejne se ale pri koupi navysi vsemi temi lakavymi prvky na trosku jinou hladinu. Takze to bych ani neresil. Jinak musim rict, ze se mi nova sedma libi, vypada opravdu pekne a i ten interier vypada velmi pritazlive (narozdil od minule generace). Nemyslim sim, ze by se prodeje 7 dostaly nad prodeje S-klasse(mysleno na ceskem trhu), otazkou je, zda se vubec dostanou nad A8, ktere se ted vyjimecne darilo. Rekl bych, ze tam by se to 7 podarit mohlo, ale po prichodu nove generace A8 bude 7 spis na 3. miste, myslim si. I kdyz uvidime, mozna se v luxusni tride dockame velkych souboju mezi nemeckou trojkou. Nejsem zadny prognostik, takze jen tak odhaduju, ale mohlo by to byt zajimave.
Zdar brácho... 😉 Že by ses dal na vrtulku?
To nee, ale libi se mi >😁 Ale vzdyt me znas, ja jsem stary Audista. Navic vcera kolem me projela S8, ktera jezdi u nas po meste. Paradicka. Fakt se tesim na novou generaci, to bude delo. Ale 7cce bych se jako nebranil, kdybych ji treba vyhral >😁 Ale mit tak ty 3M, tak je pujdu investovat do ingolstadtskeho vyrobku.
bude dvojka 😉
Dvojka byt muze, pokud bude A8 na prvnim miste >😁. Ale ne, nevim, ja nechci delat nejake prognozy, vubec nerozumim trznim zalezitostem, mozna se dockame toho, ze jak 7, tak S-klasse a tak i A8, ktera uz brzo (snad pristi rok, ne?) prijede v nove generaci, se budou pravidelne stridat na prvni, druhe i treti pozici. A asi by to tak bylo spravne, vsechno jsou to naprosto spickova a luxusni auta, takze by si to kazde z nich zaslouzilo.
Myslím, že BMW opět na pěknou řádku let patří k absolutní špičce ve své třídě a zůstane jí do nástupu další generace BMW 7 :-!
Bavoráky sú krásne autá :yes: aj nová sedma je super ale dve veci sa mi na nej nepozdávajú. 1.- Predok vyzerá ako keby narazil čumákom do zdi. 2.- Veľká čierna linka (vpredu), vypadá to ako keby mu niekto odtrhol predný nárazník. Možno to robia tie fotky, chcelo by to vidieť naživo.
Škodovka nemá kombajn.
Mřížka a zaslepená zadní boční okna je dnes "povinná" výbava většiny aut nad 500 tisíc. A když už je úplně nejhůř, tak se i ustříhávají pásy pro pátého cestujícího, aby byla splněna podmínka poměru nosnosti nákladu a nosnosti posádky.
Největším extrémem pak jsou MPV, která jsou homologována jako čtyřmístná
😉
Největším extrémem pak jsou MPV, která jsou homologována jako čtyřmístná
😉
Více informací k tématu je ve starším článku: [odkaz]
Jakmile bude norma definována jinak, budou také jiné výsledky. Automobilky mají při vytváření norem obvykle jen poradní hlas, ale nerozhodují o nich přímo.
úplně stejně jsem to mněl dřív u subaru
a rozhodně si nemyslím, že bych nějak brzdil provoz nebo si nedopřával klimošku ;-\