Testy
Zpět na článek
Přihlásit pro přidání komentářeTEST Poprvé za volantem Renaultu Alaskan. Může být diamantová Navara vůbec jiná?
29 komentářů
Ada je zase tady
Je plusem, že u rendlíku v tom autě nic nepředělávali. Pokud by něco udělali, bylo by to jistě špatně, jak už to u této značky bývá. To bohužel neplatí o motoru a bude zajímavé sledovat, kolikrát bude nutné do toho agregátu během prvních 300 tis. km na straně majitele investovat a kolik. Jsem spíše skeptický... :no😒br />
Až si u rendlíků koupí licenci na šestiválec 3.0TDI a bytek auta bude japonský, třeba dám opatrně palec trochu nahoru... :-!
Až si u rendlíků koupí licenci na šestiválec 3.0TDI a bytek auta bude japonský, třeba dám opatrně palec trochu nahoru... :-!
Tobě nějakej majitel Renaultu přefik starou, to jinak neni možný. Nebo jsi takovej * od narození?
Ne, jenom jsem jednou, v mladické nerozvážnosti, jeden nový rendlík koupil a potom jsem se toho neskutečného křápu nemohl zbavit. Už roky tady proto podobně naivním mladým mužům, jako jsem byl já na počátku 90 let, snažím otvírat oči a píšu o těch nepodařených křápech aby si na ně dali pozor a koupili si raději cokoli jiného, než francouzské zkažené maso. A také upozorňuji, že ve slušné společnosti se rendlíkem nejezdí a kdo to dělá, automaticky klesá v očích ostatních na úroveň hloupé socky.
vabis
Vzhledem k tomu jak "vyborny" byl 3.0 v Y61 predface, jak se celkove kazil Pathfinder a jak se lame Navara vejpul, tak aby to nebyly diamanty jak z nigerijskych dopisu >😁 Posledni fungujici pribuzny byl hubeny Terrano II 😉
U normálně fungujícího auta by prostě jen podklouzly gumy
Ak chce človek pracanta, tak už asi len Hilux. V prípade leštenky je výber široký.
Myslím si proto že dimenzování by mělo počítat i plnou korbou. Samozřejmě je otázka jestli si to myslí i výrobci, ti dokážou dělat kopance i ve spoustě jiných věcí
Jinak můj praděda měl jeden čas pragovku alfu s korbou a nosností 750 kg a ta taky neměla diferák a jezdila 😄
Ale faktem je že na redukovanou jedničku a plný plyn musí motor vyvolat v pohonu tak masívní síly, že by správné dimenzování pak mělo v pohodě přežít i tu špéru na asfaltu
Můžete o tom debatovat, můžete s tím nesouhlasit, ale to je tak vše.
Osobně jsem se nesetkal s umrtvenim u všech výše jmenovaných. Staci se však pohybovat v off komunitě a uvidíš, jaký díly kdo a proč shání. Některá auta jsou náchylnější, některá odolnější. Ve výsledku ale mají od výrobce naprosto všechna omezení a na zpevněném podkladu prostě špéry ne. Je to jen otázka času, kdy tam něco loupe.
Není mi jasné, co je na tom těžkého pochopit. Není jediný důvod dimenzovat pohon na použití retardem. Přirovnal bych to k řazení bez spojky, jde to, ale při opakování to špajzka odskáče. Proč by měla být pohoná soustava dimenzovana na zasperování na asfaltu, když tam špéry nejsou zapotřebí? To je jak plakat, že mi auto na redukci nejede 130.
Az mi ukážeš auto, který může bez následků jezdit zasperovaný, tak se rád nechám poučit.