Novinky
Zpět na článek
Přihlásit pro přidání komentářeOpel Vectra a jeho málo známé sportovní verze: Jak to vypadalo před OPC?
24 komentářů
michalpneu
Osobně mám na béčkovou vectru fakt super vzpomínky. Dodnes si pamatuju, že si ji tehdy ještě u prodejce v Kladně koupila teta ve stříbrné barvě a s motorem 2,0 16V 100 kw. To byl neskutečný motor, on skvěle jel, zátah jako prase, poměrně na takový obsah a výkon velmi málo žral a vzal si tak 7 l v průměru. Ale tahle vectra byla zároveň vynikající a nadčasová designem, zrcátka vytažená z kapoty a moc pěkně řešené budíky a informační displej a kvalita materiálu uvnitř vynikající. Velmi tiché odhlučněné auto se skvělými jízdními vlastnostmi.
Slabší to teda bylo s protikorozní úpravou, protože hrozně rezla. Ale jinak to bylo super auto.
Osobně si myslím, že to auto na tehdejší dobu bylo velmi pěkně designově postavené a nadčasové. Což se bohužel o verzi C říct nedalo.
Slabší to teda bylo s protikorozní úpravou, protože hrozně rezla. Ale jinak to bylo super auto.
Osobně si myslím, že to auto na tehdejší dobu bylo velmi pěkně designově postavené a nadčasové. Což se bohužel o verzi C říct nedalo.
Kamarád do dneška béčkovou Vectrou jezdí. Je to nesmrtelný auto. Má ale jen 1,8 16V. Tomu pár kilowatt chybí 😉
V Kladně, Jak je nyní AAA auto? Jak to tam kdysi rusové vystříleli? >😁 Legendární prodejna.... 8-s >😒]
Táta koupil Bčkovou 2,5 v manuálu a na tu dobu to táhlo fakt mocně, jako malej kluk jsem tím autem byl úplně posedlej 😄 Trochu se kazila a přecijenom v zatáčkách těžký motor způsoboval velkou nedotáčivost a nic moc komfort. V tý době by objektivně byla lepším autem s motorem 2,0 110 kW... Občas někdo vymění 2,5 za 3,0 a to je na dnešních přecijen hladších silnicích jiná káva, tyhle 60° V6 zní skvostně. :yes:
Jak dnes si pamatuji, když s ní otec přijel k autoškole, kde jsem dělal moto jízdy. Byl rok 96 a to auto mi přišlo jako zjevení. Nadčasovy design, 2,0 16v, pohodlný, rychlý a krásný sedan, v okolí dlouho nej auto. Celý den jsem se vždy těšil, jak někam pojedu. Ještě v roce 06 jsem s ní jel na státnice na VŠ, ale to už měla 440tis km a byla jako třetí v rodině. Pak se ji již nevyplatilo udržovat, spotřeba se zvedla a jako pojizdna byla odstavena. Dodnes na ni rádi vzpomínáme.
Stejně, v té době (94-97) co jsem cali V6 měl, nebylo na silnici moc aut, na která by nestačila. Mládí, krásné kupé, to byla doba... >😁
Jak píšeš, to byla doba... žádná pleš, divoký východ a milovický tuner srazy. 😄
(kecám, přijela v mrkačce MX-5)