Ojetiny
běžné motory musí vydržet při běžné údržbě. Ne že se budu starat o nějakou 1,6 jako o závodní motor.
to áno, ale bežná údržba je pre mnohých meniť olej po 30 tisíc a občas potiahnuť aj na 35. Keď im niekto povie, že to nie je ok, tak remcajú, že sa o to nebudú starať jak o formulu.
je plný protichůdných tvrzení. Je o DS3, ale ve skutečnosti především řeší problémy techniky PSA aby pak řekl, že se to DS3 netýká nebo jen okrajově před příslušnou modernizací. Tak vlastně vůbec nevím, co tím chtěl autor říci, proč má článek 3 části namísto jedné, když samotný test je vlastně docela krátký. Kdo nechápe, o čem mluvím, tak nejvíc zřejmé to je na tezích o převodovkách na poslední straně článku. Výsledek tohoto snažení autora je pak zřejmý v diskusi, která je plná těch, kteří vůbec nepochopili, o co tady šlo opravdu. Spíše bych vyzdvihl přístup PSA, s jakým k celé řadě dětských potíží ranných DS3 přistoupila, rozsah, hloubka a dostupnost opatření jsou z článku naprosto zřejmé, a ne jako koncern, který mlží a mlží a konstrukční řešení změní až pro další verzi wagenu.
Měl jsem dva roky DS3 Racing 2014, najel jsem na něm 16 tis km. Bylo to jedno z nejlepších aut, které jsem řídil (předtím: Subaru Impreza, Mazda MX5, Jaguar XF 3.0, Superb 2.0 140kw, Mustang GT 420 hp.) Rychlé, obratné, neskutečný podvozek na přední náhon, výborně točivý motor, super interier, sedačky, top exterier a zvuk výfuku. Jasné mělo to torque steering a chtělo by to diferencial, ale aspoň bylo poznat, že to auto žije. Oleje, ale jedině po 10 tis (už se objevovali známky karbononizace) jedině N98 a nikdy nevytáčet za studena. Servis cenově celkem v pohodě. Při prodeji bohužel velký pokles ceny.
Nie je prave specifikum DS3 Racing to, ze ma samosvorny diferencial? Vzdy som si to tak pamatal a vlastne to je aj jej najvacsia vyhoda oproti konkurencii - v tejto triede ho vedela ponuknut len Corsa OPC v limitovenej edicii (myslim Nurburgring edition)
Chtěl bych požádat autora článku, aby si doplnil znalosti. Tvrdíte, že xenony DS3 nikdy neměla? Od 1. faceliftu (tedy když to ještě byl Citroen) dostala DS3 nové světlomety, které mohly kombinovat XENON-LED! Xenon v slabší svítivosti - jako třeba Rapid (takže bez nivelace a ostřiků) a LED jako dálková světla!!
Nejdrive jsem nechapal. Muj tchan vymenil BMW1 za DS3. Naprosto nepochopitelna vec. Nicmene pochopite, az se svezete. Ma 1.6 THP, 165 k z roku 2016. Auto jede jako strela, spotreba kolem 6,5 litru. Jako zcela nove je to nesmyslne drahe, ale jako predvadecka s 3 tis. km se takove auto da sehnat za 450 tisic. To je o polovinu mene nez Mini a jizdnimi vlastnostmi to je zcela srovnatelne. Za me ma DS3 :yes:
Nicméně občas se najde průserový kus, tak jako to bylo vždy u každého auta a pak to nějaký novinářský nemehlo rozvíří 😉
2) Mé 1.4 TSI má nyní najeto 18 000 km a dosud jsem mu nemusel (ani při prvních záběhových stovkách km) doplňovat ani kapku oleje - ten je stále u horního okraje měrky 😄
3) O zadrhávání převodovek MQ 200 a MQ 250 nic nevím, MQ 200 v mém Leonu řadí naprosto perfektně, je to přímo řadicí blaho! 😄
1.) pověst THP je hlavně v hlavách novinářů z 1 verze, 2 ani 3 verze rozvodů zásadni problémy nemá
2.) na 1.4TSI (u mě G-Tec) mám 86tis km za 2 roky bez dolévání oleje, měním po 15tis km
3.) 6st manuál řadí skvěle bez zadrhávání
Co tam máš miromene dál? >😁
[odkaz]
2) může bejt
3) fakt nic? No tak se dovzdělej 😉