Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Pokuty ze zahraničí: Jak je možné, že Čechům výzvy chodí? A naopak to nefunguje?

29 komentářů

irij51
Dostal jsem výzvu z rakouska -vše psáno krásnou češinou, Povolená rychlost na dálnici-130. Naměřené překročení rychlosti (po odečtení tolerance měření) 10km.
Zaplatil jsem bez mrknutí oka 30 EUR.+ polatek bance. Kolegyně v tomtémž místě jela rychleji a bylo to za 50 eček. Vůbec se tomu nebráním. Předpisy se mají dodržovat. jen mně mrzí, že unás ( jsem z ostravska) jezdí ty polské pšonki jak hovada, a není na ně metr. A to jsem si ověři v cizině že poláci jsou nejhorší řidiči.
Korendir
V srpnu na okrsce před Vídní, přede mnou 4 vojenský auta. Rychlost tak 60, samozřejmě jsem je objel i přes plnou čáru. V protisměru stáli policisti. Ti makali, aby přeskočili na druhou stranu a mohli mě zastavit. Pak mi jeden z nich řekl česky "ridičak". No, bylo to za 50 éček hotově. Říkal jsem si "hodný pan policista" to je dobrá cena. Před 14 dni mi přišla obsílka, že mám zaplatit 70 éček. Jo, bylo to z toho datumu a za stejný přestupek. No pořád 120 éček není tak špatný za plnou čáru. A ta rychlost byla asi o dost víc >:D >:D
Jen škoda, že to naši stejně nevymáhaj u cizinců
_Karel_
Žiju v tom, že za jeden přestupek/trestný čin/skutek nemůžeš být dvakrát potrestán.
Hammunasakra
Žij v tom ďál= 1 trest za plnou 1 za překročení rychlosti ;-)
kuny
kdybys nebyla uplne blba, tak bys vedela, ze kontinentalni pravo stoji na tom, ze spachas-li vice prestupku naraz, jsi trestana pouze za ten nejzavaznejsi. napr. kdyz ukradnes bance milion a zastrelis pri tom hlidace, pujdes sedet za vrazdu, nikoliv za ukradeny milion. tresty se nescitaji.
Hammunasakra
Buzno neztrapňuje se >:D

Tebe bych fakt chtěl potkat = zakomplexovaná nula s pindíkem jak malíček? >:-[]

Vtipný že sám Korendir to chápe = a ty a Karel ne :yes: :yes: >:D

I s tou bankou = to máš b lbe blbě :yes: >:-[]

Jestli vypadáš jako si chytrej.. :-)

Tohle je o tobě [odkaz] viď? ;-)
_Karel_
Nechápu, proč ti tak tečou nervy a plníš to tady svými podobiznami - to co napsal kuny se tě vůbec netýkalo. Napsal jasně "KDYBYS nebyla úplně blbá".
Hammunasakra
:yes: >:-[]
_Karel_
:yes:
kuny
...mam dojem, ze te vubec nepochopila >:-[]
_Karel_
Buď, a nebo se umí zasmát sám sobě. Taky mě to překvapilo. ;-)
Hammunasakra
Tohle je tak mimo že jinak to nejde ;-)

Korendir sám nemá problém a chápe proč dostal 2 pokuty = kontinentální právo s tim nemá nic společnýho :-)
_Karel_
Aha. Tak kuny měl pravdu. :-)
Hammunasakra
Ne kuna většinou nemá pravdu [odkaz] :-|

Ale viz tvá sbírka :yes: v 11:16 = nejste v tom sami ;-)
kuny
... a to na tom idnesu je clanek o tobe?
Hammunasakra
Ale kdepak = ty nerozumíš fakt ničemu

To je o ubožácích co vždycky začnou = tady třeba ten 11.11. 14:14 :-)

Co tvý kontinentální právo = a pokuta za rychlost + pokuta za předjíždění přes plnou = už si to zpracoval? >:-[]
kuny
ne, ne. ja nerozumim totiz nicemu. jsem blba zakomplexovana buzna s malym pindikem. to preci vysvetluje vse, ne? ... vlastne musim byt pri tom vsem jeste extremni masochista, kdyz mam doma manzelku a tri dcery... >:-[]
Hammunasakra
Nevim = tvý opakovaný naprosto tupý výpady a ***ský nebo travesty kecy = nechápu

Ty víš proč to děláš?

Spousta chlapů co je ženatejch a má děti *** chlapy a podobně = do tvejch sexuálních úchylek mi nic neni. Nebaví mě jen když to zkoušíš na mě
kuny
:-))))) no jo, koukam, ze mam dalsi uchylku, o ktere ani nevim - zkousim to na netu na zenskou, co se stylizuje na chlapa... a jeje, jak hluboko jsem klesl.
Hammunasakra
To mě nezajímá = mě zajímá jen ten zlomek tvý úchylnosti kterej začíná 11.11. 14:14 = a která se čas od času vrací

A nemyslim tu blbost že nemůžeš 1 den dostat pokutu za předjetí na plný a taky za fotku na radaru za rychlost
kuny
no, to, ze jsi blba blondyna kylie je podle meho soudu fakt. uchylka je pak tvoje stylizace do priblbleho (to neovlivnujes, to souvisi s tvou inteligenci) pubertalniho floutka. nic vic, nic min.
Hammunasakra
Doporučuju urychlenou návštěvu psychiatra >:-[]

Aby ses cejtil jako opravdovej de bil klidně tě doprovodim = aby měli jistotu :-)
Hammunasakra
Ty snad radši už nemysli :-)

Někde si něco zaslech o civil law a vyšlo ti z toho že když tě chytili za předjíždění na plný a radar tě cvaknul za rychlost = nesmíš dostat 2 pokuty :yes: >:D

Jestli si předtim nebo potom nezapnul světla v tunelu = můžeš dostat i 3 ;-)

Transko buzno nebo co seš zač: Ty snad radši už nemysli :-)
Hammunasakra
Ty seš prostě takovej malej škůdce [odkaz] co? :-)

A nemůžeš se udržet a buzníš ;-)

Chceš si přeměřit [odkaz] kdy a kde se potkáme? :-)

Hele když ukradnu odpoledne milion a večer 2 = a sem chytrej jako ty takže mě chytnou = ten odpolední lup si teda můžu nechat? >:-[]
Ozzman
Já měl z dubna 2x z Německa po 25E . Jednou Lipsko a pak nějaká okresní silnice, kde byla najednou 50tka. Přišlo na firmu, tak jsem platil, na fotce jsem byl krásně vidět, nebylo o čem diskutovat :).
Googlit
Tenhle systém funguje na všech úrovních stejně. Od nejmenších měst či obcí až po tu mezinárodní. Buď to přináší peníze a nebo ne a v tom případě je nechuť se tomu věnovat.

No a problém ČR je v tom, že západní řidiči u nás jezdí v drtivé většině naprosto spořádaně no a ze Slováků, Poláků, Ukrajinců, a další chudé východní svoloči peníze nikdo nikdy neuvidí.
offf
Bydlím kousek od Hradce Králové. Jestli někdo tvrdí, že zahraňáci u nás jezdí spořádaně, může se přijet podívat. Každý pátek a neděli jezdí poláci jako prasata. Mají tedy auta na německých SPZ. Další specifickou skupinou jsou Rakušáci. Pokud se sem nějaký zatoulá, tak mám pocit, že si vyloženě užívá to, že mu tady nic nehrozí.
wakantanka
Tipnem ze ten rakusak je tiez poliak alebo pobaltan co taha po "tyzdnovke" domov. :-)
Machýrek
Denne jezdim tunelama na prazskym okruhu, kde jsou v obou tunelech usekove radary, češi respektují, cizinci nikoliv, hlavne slovaci, polaci a svycari. Nemci a rakusaci tak 50/50.