Novinky
Zpět na článek
Přihlásit pro přidání komentářeNový Aston Martin Vantage je tu. S motorem Mercedesu a elektronickým diferenciálem
20 komentářů
Ondris
4
Nelíbí, neoslovuje mě to. Chybí tomu identita, kdyby na Vantage někdo nalepil znáček Toyoty nebo Hyundaie, ani bych nezapochyboval. Technika asi v cajku, ale k tomu se musí vyjádřit povolanější.
AntonioKekelli
2
Na tom něco je, vypadá to trochu uniformně a některé prvky až "asijsky", na druhou stranu , je třeba uznat že jsem nečekal že si troufnou na takovou změnu v designu. Ale jak říkám, byl bych raději kdyby ta změna proběhla trochu v jiné podobě.
CHerokee
2
Souhlas. To je první Aston, který se mi moc nelíbí. Ani nejde o ten biturbo motor, ale designově. Interiér je lepší, tak trochu kopírovali MB AMG GT.
Anonym
0
souhlas, po stránce designu už to není ono...
fOE
Hned na uvo😜 nelibi, a ani nevim proc, ale kdyz mi na titulni fotku padnul zrak poprve, mozek rekl "dalsi verze mazdy mx-5".... ALE
Ale velke uznani tomu vypustit neco takto jine, neco misty az takto futuristicke. Zvlast od britske znacky, znacky sbirajici ruzna "cool oceneni". Je fajn ze ikdyz se AM motal v jednom designu vic nez 10 let, tak ze ted nasli koule z toho designoveho kruhu vystoupit, a narozdil od Bentley, ktere podobnou prilezitost promarnilo s Bentaygou promarnilo, se posunuli dal.
Ale velke uznani tomu vypustit neco takto jine, neco misty az takto futuristicke. Zvlast od britske znacky, znacky sbirajici ruzna "cool oceneni". Je fajn ze ikdyz se AM motal v jednom designu vic nez 10 let, tak ze ted nasli koule z toho designoveho kruhu vystoupit, a narozdil od Bentley, ktere podobnou prilezitost promarnilo s Bentaygou promarnilo, se posunuli dal.
To dělají ta menší hlavní světla, silueta tam je a mě se naopak moc líbí. Naživo pak třeba DB11 vypadá stejně skvěle jako zní! 😉
Jop, svetla.
Me se predesly Vantage libil o poznani vic. Kdyz se necham u prirovnani inspirovat technikou, kterou to ted nove bude mit, tak kdyz se divam na
[odkaz]
a pak kouknu na darce
[odkaz]
nemuzu si pomoct, ale davam designove prednost Mercedesu, jak zvenci, tak uvnitr. To bych jeste pred nedavnem (u minule generace) povazoval za kacirskou myslenku.
A to radeji nelinkuju F-Type coupe, to je z meho pohledu pro aston Waterloo. 😄
Ale tak dam tomu cas (nez vyplnim objednavku >😁 ) a necham to ulezet, ne kazdy design chytne za srdce hned, treba novemu Vantage na chut teprve prijdu a sve bycharske srdce zasvetim nakonec prave jemu. 😉
Me se predesly Vantage libil o poznani vic. Kdyz se necham u prirovnani inspirovat technikou, kterou to ted nove bude mit, tak kdyz se divam na
[odkaz]
a pak kouknu na darce
[odkaz]
nemuzu si pomoct, ale davam designove prednost Mercedesu, jak zvenci, tak uvnitr. To bych jeste pred nedavnem (u minule generace) povazoval za kacirskou myslenku.
A to radeji nelinkuju F-Type coupe, to je z meho pohledu pro aston Waterloo. 😄
Ale tak dam tomu cas (nez vyplnim objednavku >😁 ) a necham to ulezet, ne kazdy design chytne za srdce hned, treba novemu Vantage na chut teprve prijdu a sve bycharske srdce zasvetim nakonec prave jemu. 😉
presne to ma napadlo,keď som prvý krát videl obrázok...spredu mazda mx-5 a zozadu faceliftovany jaguar f-type.
auto je to pekné, ale už to nieje aston 😄
auto je to pekné, ale už to nieje aston 😄
webpaja
...tak můj první příspěvek někdo smazal. Proto se ptám podruhé, co je elektrický samosvor?
O elektrickem samosvoru se tu informovalo u i30N, u BMW M3/M4... cert aby vedel co za kouzla a cary se za tim skryva. >😁
Zeby to bolo el.riadene pribrzdovanie vnut.kolesa? Neviem. Tipujem. 😄
To neni elektricky samosvor, ale pri nejlepsi vuli elektronicke udelatko se snahou samosvor suplovat (a brzdy ku!vici, dodejme). Coz v pripade obou aut co jsem vypsal neplatilo. Tam jde o poctivy mechanicky samosvor jen na zaklade vystupu ruznych senzoru s elektronikou rizenou mirou svornosti.
Tady popis toho v eM bavoracich [odkaz]
Jestli redakce pod pojmem "elektrický samosvor" mysli to prvni nebo to druhe netusim, v obou pripadech to ale redakce nazyva blbe a lidi jen mate. Ikdyz, do Zeny a zivot i takovy terminus technikus zjevne plne postaci, tak treba jen ACZ drzi svou nastavenou latku uz i tady. 😄
Tady popis toho v eM bavoracich [odkaz]
Jestli redakce pod pojmem "elektrický samosvor" mysli to prvni nebo to druhe netusim, v obou pripadech to ale redakce nazyva blbe a lidi jen mate. Ikdyz, do Zeny a zivot i takovy terminus technikus zjevne plne postaci, tak treba jen ACZ drzi svou nastavenou latku uz i tady. 😄
Elektronicky riadeny diff je podla mna to co maju Mka. Elektronicky diff mi pripada ako ak prezeniem vyspelejsia kontrola trakcie s pribrzdovanim do zakrut. 😄 ale ako vravis do Zena a zivot staci. 😄
"The engine is backed up by a carbon-fiber driveshaft that sends power through a rear mid-mounted ZF-sourced eight-speed automatic and culminates in Aston Martin’s brand-new electronically controlled differential (E-Diff), which offers a 2.93:1 final drive ratio."
A z jineho zdroje...
"...this is the first Aston to feature a new e-diff that trumps a purely mechanical LSD, Aston says, by going from fully open to 100 per cent locked in a just a few milliseconds."
A z jineho zdroje...
"...this is the first Aston to feature a new e-diff that trumps a purely mechanical LSD, Aston says, by going from fully open to 100 per cent locked in a just a few milliseconds."
Pekelná Micinka
Konečně nevypadá malý Aston jako vyprané a sražené DB9. Interiér je taky posun vpřed, vyšší modely F-Type mají zaděláno na problém. Silueta je i podobná, zadní světla zase trochu připomínají jednoduchou eleganci současných modelů Porsche. Za mě :yes: :yes:
norday
Exteriér za mě super. Taková kombinace Vulcanu a toho Bond prototypu. Zato interiér je podle mě fail roku. Ani nevím co k tomu říct. Dýchá z toho láce a nevkus.