Novinky
DEVIL
15
...taková trapná anketa, kde i kdyby postavila nejhorší auto světa, stejně vyhraje. Anketa, která nemá ani smysl ani žádnou váhu >😁 Minimálně Insignia je xkrát lepší, než Karoq >😒]
Přejít do diskuze
Pro me by byl bud treti nebo ctvrty. Petka a stinger jasna prvni dve mista (v normalnim svete).
Se divim, ze tem novinarum neni hanba. Lze nekde dohledat, kdo jak hlasoval?
Se divim, ze tem novinarum neni hanba. Lze nekde dohledat, kdo jak hlasoval?
Kdo jsi ty, aby jsi me soudil?
Od kdy musi mit muj zebricek (ktery ani nevis, jak presne vypada) nejakou relevanci. Ja se muzu rozhodovat na zaklade jakychkoliv sympatii nebo antypatii a podobne.
Hlasuji snad ja v ankete (kde by bylo zahodno, aby bylo moje hlasovani co nejobjektivnejsi)?
KaroQ je klon Atecy, defacto davno znamy model. Takovy hezci (no, jak pro koho) KodiaQ. Je to dost na auto roku?
Odpovez si sam...
Od kdy musi mit muj zebricek (ktery ani nevis, jak presne vypada) nejakou relevanci. Ja se muzu rozhodovat na zaklade jakychkoliv sympatii nebo antypatii a podobne.
Hlasuji snad ja v ankete (kde by bylo zahodno, aby bylo moje hlasovani co nejobjektivnejsi)?
KaroQ je klon Atecy, defacto davno znamy model. Takovy hezci (no, jak pro koho) KodiaQ. Je to dost na auto roku?
Odpovez si sam...
Tento rok mi přijde vítězství Škodovky jako nejkřiklavější příklad nesmyslnosti této ankety. Odmítám uvěřit, že čeští novináři svobodně a nestranně zvolili v letošní konkurenci autem roku Škodu Karoq! Jestli ano, nerozumím jejich myšlenkovým pochodům.
Škoda Karoq je i z mého pohledu krásné auto. Je proporčně vyváženější než Kodiaq. Zadní světla se mi sice moc nelíbí, interiér je znovu strašně fádní, ale jinak krása. Nicméně, v uvedené konkurenci Karoq na auto roku prostě nemá. Tím je jednoznačně Kia Stinger. Kia vytvořila skvělý sportovní sedan, který konkuruje prémii za peníze mainstreamu. Tak má vypadat auto roku! Auto, které je krásné, technicky vynikající, které je něčím překvapující, novátorské a navíc za přijatelné peníze.
Ať se na mě nikdo nezlobí, ale těmito přívlastky bych Škodu Karoq neoznačil. Auto, které je kopií jiných, byť povedenou, které nenabízí ani možnost kombinace benzín a 4x4, a které je neskutečně předražené, takové prostě nemůže v konkurenci Stingeru vyhrát. Co to tam rozhoduje za strejdy, že nechápou, co Kia dokázala? Nejsem její fanoušek, žádné korejské auto jsem nikdy neměl, ale Stinger je prostě bomba, kterou jsem od nich nečekal. A je škoda, pokud taková krásná a dobrá auta v anketách neoceníme. Pak se všichni divíme, že všichni výrobci vyrábí další a další SUV krabice.
Škoda Karoq je i z mého pohledu krásné auto. Je proporčně vyváženější než Kodiaq. Zadní světla se mi sice moc nelíbí, interiér je znovu strašně fádní, ale jinak krása. Nicméně, v uvedené konkurenci Karoq na auto roku prostě nemá. Tím je jednoznačně Kia Stinger. Kia vytvořila skvělý sportovní sedan, který konkuruje prémii za peníze mainstreamu. Tak má vypadat auto roku! Auto, které je krásné, technicky vynikající, které je něčím překvapující, novátorské a navíc za přijatelné peníze.
Ať se na mě nikdo nezlobí, ale těmito přívlastky bych Škodu Karoq neoznačil. Auto, které je kopií jiných, byť povedenou, které nenabízí ani možnost kombinace benzín a 4x4, a které je neskutečně předražené, takové prostě nemůže v konkurenci Stingeru vyhrát. Co to tam rozhoduje za strejdy, že nechápou, co Kia dokázala? Nejsem její fanoušek, žádné korejské auto jsem nikdy neměl, ale Stinger je prostě bomba, kterou jsem od nich nečekal. A je škoda, pokud taková krásná a dobrá auta v anketách neoceníme. Pak se všichni divíme, že všichni výrobci vyrábí další a další SUV krabice.
Jseš si jistý, že prodeje v této třídě určuje oblíbenost a reflektuje nejlepší auto třídy ?? Myslíš že ve fleetu si lidi vybírají ve velké míře, jestli mohou chtít Passat, nebo něco jiného ? Vezme se Passat, je na něj od VW dobrá cena a nazdar.
A to si opravdu nemyslím, že Passat je špatné auto, jen bych si koupil domů něco jiného 😄 A projeto mám.
A to si opravdu nemyslím, že Passat je špatné auto, jen bych si koupil domů něco jiného 😄 A projeto mám.
No, za mě je právě podvozek a odhlučnění lepší, než u Passatu nebo Superbu. Jel jsem jak klasiku (1.5T a 2.0D), tak FlexRide (2.0T)... a podvozek je momentálně parádní disciplína Opelu, dokáže naprosto s přehledem utlumit i ty 20", nemlátí, neskáče, nekýve se jako loď... fakt super.
1.5T 165k záleží s čím srovnáváš, proti 1.4TSI 150k bych řekl že je o kousek živější, proti 1.8TSI 180k celkem logicky neobstojí... tam je poznat zásadní deficit v Nm. Nicméně tu 1.8 už v Passatu nekoupíš...
1.5T 165k záleží s čím srovnáváš, proti 1.4TSI 150k bych řekl že je o kousek živější, proti 1.8TSI 180k celkem logicky neobstojí... tam je poznat zásadní deficit v Nm. Nicméně tu 1.8 už v Passatu nekoupíš...
Doporučuji přihlásit Š105, jasně zvítězí proti zbytku trapných značek !!!
A další rok Š 100L, aby bylo definitivně jasno, kdo je tady králem
A další rok Š 100L, aby bylo definitivně jasno, kdo je tady králem
Zrovna Insignia ve své třídě není nic moc. pokud jsi ji a její konkurenty pořádně nevyzkoušel, prosím neodepisuj.
Pokud ano, rád se podělím o dojmy.
Pokud ano, rád se podělím o dojmy.
Ja mám rovnaké skúsenosti ako Emel, Insi je komfortom podvozku špička v triede, rovnať sa mu môže iba Mondeo, ale napr. spomínaný Passat je citeľne menej komfortný, hlučnejší aj uskákanejší. Interiérovi mi tiež viac sedí Passat, ktorý pôsobí v Highline s digi displejom hodnotnejšie a modernejšie, ako Opel, ale zasa nejaký základ nijak extra nepôsobí, tam je to remíza. Motoricky pôsobí Passat živšie v porovnateľných motorizáciách (aj keď porovnateľné úplne nie sú). To ešte viac platí pri automatoch, kde HDM je pomalší, ako DSG, ale zase hladší a pri nešportovej jazde príjemnejší, napr. poskakovačky po meste. Pohon 4x4 sa mi u Insi javí sofistikovanejší ako u Passatu. matrix LED Insignie sú špička, ktorú prekonáva iba prémia, aj to len tá najnovšia. Takže ide o preferencie; kto preferuje komfortné rodinné auto, bude pre neho Insi lepšou voľbou, ako Passat.
Jakoby mi tu chtel nekdo tvrdit, ze Karoq je lepsi auto, nez petkovej bavorak... >😁
Kdyby takhle hodnotili atlety, tak by to na olymiade vypadalo asi takto: Nejrychlejsi byla reprezentantka Jamajky, ale vyhrala Nemka, nebot ma krasne modre oci >😁
Kdyby takhle hodnotili atlety, tak by to na olymiade vypadalo asi takto: Nejrychlejsi byla reprezentantka Jamajky, ale vyhrala Nemka, nebot ma krasne modre oci >😁
Tak nevím přesně, v čem se motám...znovu jsem prošel tvé příspěvky abych nasál moudra 😄 a vidím z nich, že máš určitě koupeného minimálně Passata a najety s ním stovky , možná tisíce kilometrů. Nakonec tak to doporučuješ i ostatním, pokud chtějí o autě diskutovat.
Ja jsem okamzite pochopil, ze jsi zdejsi troll, ale i s blbcema clovek nekdy muze prohodit par slov, kdyz si potrebuje lehko zlepsit den 😉
Ale (nejspis narozdil od tebe) mam se vsemi temi auty vyjma Imprezy alespon nejakou osobni zkusenost (u BMW 5 dokonce s M5), kde jsi vzal nulovou zkusenost by me vlastne ani nezajimalo.
Tak trollum zdar a nezapomen to za tejden Milosovi hodit!
Ale (nejspis narozdil od tebe) mam se vsemi temi auty vyjma Imprezy alespon nejakou osobni zkusenost (u BMW 5 dokonce s M5), kde jsi vzal nulovou zkusenost by me vlastne ani nezajimalo.
Tak trollum zdar a nezapomen to za tejden Milosovi hodit!
Jen ten, co s každým tím autem najel 1000 km v létě, 1000 km v zimě a ......a....... ?
Znám mnoho i poměrně zkušených řidičů, kteří nedokáží o autech, která řídí, říct nic podstatného.
Zrovna u prapodivné ankety auta roku v českém rybníku je, myslím, potřeba ponechat všem, alespoň trochu soudným diskutérům, prostor. Každý máme jiný pohled na hodnotící kritéria a jistá benevolence k příspěvkům je na místě.
Jistě, jsou mezi námi bohové, kteří telefon nejen viděli, ale jejich děda v něm dokonce jel. Těm odporovat nelze. 😉 (Ani když nemají náhodou pravdu. :-! )
Znám mnoho i poměrně zkušených řidičů, kteří nedokáží o autech, která řídí, říct nic podstatného.
Zrovna u prapodivné ankety auta roku v českém rybníku je, myslím, potřeba ponechat všem, alespoň trochu soudným diskutérům, prostor. Každý máme jiný pohled na hodnotící kritéria a jistá benevolence k příspěvkům je na místě.
Jistě, jsou mezi námi bohové, kteří telefon nejen viděli, ale jejich děda v něm dokonce jel. Těm odporovat nelze. 😉 (Ani když nemají náhodou pravdu. :-! )
Nechápu proč tady všichni jsme a o autech si čteme, proč si je nejdou všichni vyzkoušet a pak se zase hádat co je lepší a co ne... Jo zkušenost je pěkná ale neznamená to že tvůj názor je hned svatej a nejede přes to vlak... To že někdo řekne bych si koupil, bych si vybral nemusí nutně znamenat že by se tak doopravdy stalo, jen to může znamenat že tomu člověku to auto přijde hezčí, lepší,... A je fuk jestli v reálu je pro milion dalších lepší jiný protože si obě vyzkoušeli...vsichni máme nějaký bych jen ty si to asi nepriznas...
Karoq je tak max. na 3 flek !
Absence textilní výplně dvěří je fatální chyba.
U dost drahého auta je šetření moc cítit.
Absence textilní výplně dvěří je fatální chyba.
U dost drahého auta je šetření moc cítit.
>😁 má to pevnou logiku.
Nemám nic proti Škodě, sám si ji poprvé v životě kupuji, ale 4 roky po sobě? Tady není místo pro jakékoliv pochybnosti, ta anketka není nestranná.
Karoq je povedený auto, Auto roku je nepovedená anketa. I když ve Francii asi taky pravidelně vyhrávají jejich auta.
Nemám nic proti Škodě, sám si ji poprvé v životě kupuji, ale 4 roky po sobě? Tady není místo pro jakékoliv pochybnosti, ta anketka není nestranná.
Karoq je povedený auto, Auto roku je nepovedená anketa. I když ve Francii asi taky pravidelně vyhrávají jejich auta.
No tak vidím, že je diskuze nepřekvapivě zahlcena příspěvky od uživatele, který nedávno v jiné diskuzi sám sebe popisoval jako člověka, který není ani obdivovatelem, ani uživatelem aut nejmenovaného koncernu. 8-s
Zajimave, ze donedavna se chatari hrabali ve formanech a na ctyrkolku si nikdo ani nevzpomnel.
Uvědom si, kolika procenty škoda přispívá na HDP, tedy i na tvou podporu či invalidní důchod. >😁
Kdyby to aspoň bylo skutečně nové auto a ne převlečená Ateca, která tu už jezdí dva roky.
ostatně jako v anketě o evropské auto roku, kde už snad dokonce vyhrál i elektromobil, kterých se prodalo pár set kusů (prosím nechytat za slovo)
Karoq, BMW 5 ani Insignia určitě nejsou špatná auta, jakkoli je stavět vedle sebe však nemá žádný význam
ta evropská anketa má (snad ještě trochu) komerční dosah, ta česká byla od začátku jen k smíchu a ani letošní drama, kdy reihe 5 málem sesadila z trůnu škodovku na tom, obávám se, nic nezmění >😁
Karoq, BMW 5 ani Insignia určitě nejsou špatná auta, jakkoli je stavět vedle sebe však nemá žádný význam
ta evropská anketa má (snad ještě trochu) komerční dosah, ta česká byla od začátku jen k smíchu a ani letošní drama, kdy reihe 5 málem sesadila z trůnu škodovku na tom, obávám se, nic nezmění >😁
No však to píšu... že je 5er nejlepší víme, že je druhé (a navíc poměrně těsně) je pro mě překvápko, čekal jsem jí v druhé půlce té finálové pětky.
ktore malo premieru uz hadam pred 3/4 rokom, ktore dodnes ma len tusim 2 vybavy, dodnes nema benzin + 4x4, virtual cocpit o ktorom sa tolko rozprava pride az v polovici roka. Naco vlastne predstavuju auto a veci ktore bude obsahovat ked niektore sa don dostanu po viac ako pol roku? Toto dokaze len Škoda. Ale zaklad je ze auto sa dostalo a vyhralo anketu!
Zatímco ve Spojeném království prudce padají prodeje sazometů, v Čechii ultimátní plebkáry stále vyhrávají souboje i s vozy o osmnáct tříd výš.
Jenže tohle není olympiáda, ale třeba anketa "Sportovec roku". Jestli je větší výkon vyhrát mistrovství světa v tchoukballu nebo nasbírat třicet bodů v NHL je přesně tenhle typ srovnání 😄
Jak souvisí klesající prodeje dieselů v UK s tím kdo vyhrává ankety? Btw. platí, že čím sofistikovanější a kvalitnější auto, tím větší podíl dieselů, třeba BMW 5, jistě zdaleka nejlepší auto v této anketě bez ohledu na kategorii, se prodává v drtivé většině případů v dieselu (přes 90😖 a to i v UK bez ohledu na tamní pokles dieselů (jejich podíl klesá především u malých aut). A jinak ty "ultimátní plebkáry" vyhrávají ankety i v UK, stejně jako vyhrávají auta o několik tříd výš (BMW 5). Jediný rozdíl je, že ta britská anketa je strukturovaná podle tříd a ne jako ten český mišmaš všech tříd dohromady.
[odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
Protoze ve Spojenem kralovstvi na ne byly danove ulevy (respektive byly mene zdanene oproti benzinum). To ted padlo, respektive se naopak na diesely zavadi dalsi poplatky, takze se trh akorat prizpusobuje. U nas nic takoveho nebylo. Sice mame o trochu vyssi spotrebni dan na benzin, ale to je vsechno.
Jak co. Středový panel je moc hezky udělaný, výplně dveří i materiály bez připomínek, sedačky AGR za mě minimálně stejné jako Passat (a já si najdu o něco lepší posaz). Já třeba dekory v Passatu moc nemusím, hlavně ty stříbrné... a ty analogové hodiny jsou pro mě jako pěst na oko, vím že je to tradice, ale za mě nebrat. Budíky jsou v Insi takové obyčejné, trošku laciné... jak klasika tak virtuální, VirtualCockpit u VW toho umí víc a klasika je u VW taková luxusnější. Zase HUD je lepší u Opelu - barevný, promítaný na sklo, krásně čitelný. Lacině působí páčky pod volantem a některá tlačítka. Vzadu se sedí líp v Insi.
Sečteno a podtrženo... chápu o čem mluvíš, pár horších míst se najde a pak si řekneš "tohle by se u VW nestalo", ale za mě i pár lepších a celkově se mi v Insi líbí.
Sečteno a podtrženo... chápu o čem mluvíš, pár horších míst se najde a pak si řekneš "tohle by se u VW nestalo", ale za mě i pár lepších a celkově se mi v Insi líbí.
Dobrý den všem,
v porotě za nás letos seděli David Bureš a Tomáš Dusil a ještě pořád tak trochu i Honza Mička. Ještě dnes vydáme článek s tabulkami s jejich pořadím a hodnocením. Jak hlasovali ostatní kolegové z jiných periodik a webů, zveřejňuje pořadatel akce,
Machi
v porotě za nás letos seděli David Bureš a Tomáš Dusil a ještě pořád tak trochu i Honza Mička. Ještě dnes vydáme článek s tabulkami s jejich pořadím a hodnocením. Jak hlasovali ostatní kolegové z jiných periodik a webů, zveřejňuje pořadatel akce,
Machi
už jen za to, že nenabízí 4x4 benzín. To je trapárna.
Až bude (na jaře) bude to SportLine s dvoulitrem za nesmysl a jenom DSG.
Až bude (na jaře) bude to SportLine s dvoulitrem za nesmysl a jenom DSG.
No fakt nejsem. A v této diskusi jsem napsal, že K neměl vyhrát. Několikrát. Nějak se v tom motáš.
Já mám nejradši Mercedes. Nemusíš být obdivovatel, aby jsi se k něčemu vyjádřil nebo jsi měl pocit, že je to dobré. Nebo nemusíš danou značku nenávidět, aby jsi některé její auto považoval za omyl (MB B Klasse)
Tomu se říká objektivita.
Pokud Ti ovšem mé příspěvky vadí, prosím dej si mě na hatelist a máš vystaráno.
Ochudíš se sice o fostekova moudra, fascinující vědomosti a trefné postřehy, ale to je tvá chyba.
>😒] >😒] >😒] >😒] >😒]
Já mám nejradši Mercedes. Nemusíš být obdivovatel, aby jsi se k něčemu vyjádřil nebo jsi měl pocit, že je to dobré. Nebo nemusíš danou značku nenávidět, aby jsi některé její auto považoval za omyl (MB B Klasse)
Tomu se říká objektivita.
Pokud Ti ovšem mé příspěvky vadí, prosím dej si mě na hatelist a máš vystaráno.
Ochudíš se sice o fostekova moudra, fascinující vědomosti a trefné postřehy, ale to je tvá chyba.
>😒] >😒] >😒] >😒] >😒]
Oki, zkoušel jsem ji v benzímu 165PS a 136PS nafta. Velká výbava Innovation. Je to dobré auto, ale nevidím důvod, proč by mělo být autem roku. Je z něj cítit oplová kýblovatost a snaha zamaskovat nutnou láci. To se týká také podvozku a odhlučnění, které je snad překvapivě lepší u té na diesel velmi tiché 1.6ky. Benzín musíš víc točit, ale naštěstí uř to není to tupé bezmocné řvaní stylu nejede a žere, co mely do nedávna atmo opely. Prostě Opel opět kulhá a je autem horším, než Passat, který je tu už kolik let. Tak to prostě podle mě je asi podle většiny lidí, když koukneš na prodeje. Jinak pravou kvalitu prověří až čas, protože např. poruchovost tyhle ankety nemůžou zohlednit. Opel tápe. Nová Ins. není tak sprostá, jako ta stará, ale furt je to cítit.
Tohle je můj názor, nemusíš s ním souhlasit. Časy, kdy opel udělal Omegu B a byla to bomba, jsou dávno pryč.
Tohle je můj názor, nemusíš s ním souhlasit. Časy, kdy opel udělal Omegu B a byla to bomba, jsou dávno pryč.
Fúha, tú "nutnou láci" potom musíš cítiť aj v Karoqu, ale to je najmenej. Ja by som teda dal prednosť Insignii pred Passatom a Arteonu pred Insigniou, ale to už je iná cenová relácia.
V každom prípade, tentokrát si nekopnem, Karoq vyhral zaslúžene, Kodiaq minulý rok nie.
V každom prípade, tentokrát si nekopnem, Karoq vyhral zaslúžene, Kodiaq minulý rok nie.
Pane Machala, psal jsem to už i v druhé diskuzi - to ta honba za kliky je tak nutná/potřebná a evidentní, že z tohoto tématu nešel udělat jeden jediný článek, byť aktualizovaný?
Já myslím že takový druhý legacy nebo outback nebo první forester byli docela pohodlni to škodovka ještě montovala felicie... A zadnej skodovak o 4x4 ani nevěděl...
Vyhrál Leaf, který od té doby patří k nejprodávanějším EV autům... zrovna v tomhle já nějaký problém nevidím. Leaf je inovativní, prostorný a i relativně dostupný...
Dejme nějaký reálnější příklad... Adam Ondra je fakt hvězda co se týče lezení, na boulderu i na skále, je to světová #1 bez jakýchkoli diskusí. Který jiný český sportovec to o sobě dneska může napsat? Ale anketu by stejně vyhrál třeba Džarda... a nemám to srdce napsat, že si to nezaslouží. Je potřeba to brát spíš jako společenskou událost, taková Miss Sympatie...
Dneska to je moderní I tenkrát sis mohl koupit 4x4 ale všichni říkali na co? To není potřeba.. A dneska kdo nemá suv a 4x4 jako by nebyl...všichni teď jezdí na chaty do Krkonoš a všichni bydlí za lesem kam vede jen polní cesta..
Když se pustíme do detailů, tak se asi na spoustě věcí shodneme. Ale některé ty první věty jsou podle mě moc paušálně odstřelové, třeba😒br />
Je z něj cítit oplová kýblovatost a snaha zamaskovat nutnou láci. To se týká také podvozku a odhlučnění
Tady se neshodneme zcela zásadně, z podvozku žádnou láci ani kýblovatost necítím a musím důrazně protestovat 😄 , tady jsi se podle mě s názorem unáhlil.
Je z něj cítit oplová kýblovatost a snaha zamaskovat nutnou láci. To se týká také podvozku a odhlučnění
Tady se neshodneme zcela zásadně, z podvozku žádnou láci ani kýblovatost necítím a musím důrazně protestovat 😄 , tady jsi se podle mě s názorem unáhlil.
Spis jim vadi ta tvoje az absurdni pohorsenost "bycharenim" jenom proto, ze ti obcas nekdo pujci nejakou predvadecku. Ale nevim, v zadnem z tech, kteri ti dali :no: jsem nejel, takze nemuzu soudit :-!
Já neříkám, že všechny, ale drtivé počty nových aut v této kategorii si nekupují soukromníci a v ČR toto platí dvojnásob 😄 Ano, dávají, už jako na novinku B8 mi nabídli 180 tisíc slevu na 2.0 Tdi 110 Kw a to je sakra důvod proč nejít jinam a s podmínkou jako OSVČ, jak sám říkáš.
Tipoval jsem:
1) Karoq
2) Insignia
3) Stinger
4) 5er
5) Impreza
Takže jsem se seknul s 5er, ta evidentně zaujala víc než jsem čekal (respektive překonala komplex příliš drahého auta, který obvykle v těhle anketách prémii nepřeje, že je to nejlepší auto z dané pětky nemusíme řešit)... zbytek sedí 😄
[odkaz]
1) Karoq
2) Insignia
3) Stinger
4) 5er
5) Impreza
Takže jsem se seknul s 5er, ta evidentně zaujala víc než jsem čekal (respektive překonala komplex příliš drahého auta, který obvykle v těhle anketách prémii nepřeje, že je to nejlepší auto z dané pětky nemusíme řešit)... zbytek sedí 😄
[odkaz]
OK 😄
Já na to kašlu, mě jen baví, jak jsou ubohoučcí.
Když budu chtít, dám si 20 palců. Nebo tobě. Trvá mi to 20 sekund. Ale já nejsem pochcábnek, co o autechnic neví, já nemusím. >😁
Já na to kašlu, mě jen baví, jak jsou ubohoučcí.
Když budu chtít, dám si 20 palců. Nebo tobě. Trvá mi to 20 sekund. Ale já nejsem pochcábnek, co o autechnic neví, já nemusím. >😁
No nemusí. já jsem napsal před mnoha týdny, že Ateca auto roku nezískala a proto nevidím důvod, proč po přeznačkování na Karoq by měla. Hledej v diskusích měsíc dozadu.
Ale to ty jsi jistě nečetl. Pravděpodobně jsi tou donou sestavoval podle sympatií žebříček stíhacích letounů nebo tak něco.
Nesoudím tě. Ale jsem fostek. Ajatoláh automobilismu a troll. Tak se nediv😊
prostě mi připadá blbý a ubohý vykřikovat, jak je který auto dobrý na základě sympatií a nulové zkušenosti. jestli tobě ne, je to tvůj problém.
Ale pro uklidnění - letos byla konkurence trošku slabší, nicméně Karoq samozřejmě auto roku být neměl, ale všichni jsme věděli, že bude.
ANIKDY užse nepokoušej poučovat fosteka o tom, co je co za auto nebo co je čeho klon.
Je to jako by obtížný hmyz bzukal moudra do ucha titána!
Ale to ty jsi jistě nečetl. Pravděpodobně jsi tou donou sestavoval podle sympatií žebříček stíhacích letounů nebo tak něco.
Nesoudím tě. Ale jsem fostek. Ajatoláh automobilismu a troll. Tak se nediv😊
prostě mi připadá blbý a ubohý vykřikovat, jak je který auto dobrý na základě sympatií a nulové zkušenosti. jestli tobě ne, je to tvůj problém.
Ale pro uklidnění - letos byla konkurence trošku slabší, nicméně Karoq samozřejmě auto roku být neměl, ale všichni jsme věděli, že bude.
ANIKDY užse nepokoušej poučovat fosteka o tom, co je co za auto nebo co je čeho klon.
Je to jako by obtížný hmyz bzukal moudra do ucha titána!
Jinak koukni na můj příspěvek. Můj názor a reálná zkušenost s auty, u které dodávám, že každý může mít jiný názor sbírá
:no:
No, bykupci, jezdci na webu a protikoncernový zakoplexovanci prostě nesnesou, že mám určitý názor na auto, který neznají. Ale že by něco napsali? To ne. Nic totiž neví. Jen ten ubohý, patetický a směšný paleček. Uf%nukaný podpis zoufalců >😁 Ahoj kluci. Běžte něco dělat, ať si můžete ty auta koupit, Pak se o nich líp píše. 😄
:no:
No, bykupci, jezdci na webu a protikoncernový zakoplexovanci prostě nesnesou, že mám určitý názor na auto, který neznají. Ale že by něco napsali? To ne. Nic totiž neví. Jen ten ubohý, patetický a směšný paleček. Uf%nukaný podpis zoufalců >😁 Ahoj kluci. Běžte něco dělat, ať si můžete ty auta koupit, Pak se o nich líp píše. 😄
OK, mám taky ten pocit. Bylo to jasné. Ale přesto se tě zeptám😒br />
V kolika verzích a motorizacích jsi jel s Karoqem,BMW5 a Stingerem? Já jen kvůli relevabci tvého žebříčku.
Díky
Díky
Ano, je to smutné, že si někdo koupí sofistikované auto a pak to sofistikovanost pohřbí sazometem.
Že Škoda má v UK masivní mediální masáž je věc zřejmá, ovšem nenechají se tak zblbnout, aby je masivně kupovali, takže se jejich podíl na trhu pohybuje kolem 3%.
A ano, jediný rozdíl oproti ČR, kde Škoda poráží auta o par tříd výš, je, že v UK neporáží o pár tříd výš.
Že Škoda má v UK masivní mediální masáž je věc zřejmá, ovšem nenechají se tak zblbnout, aby je masivně kupovali, takže se jejich podíl na trhu pohybuje kolem 3%.
A ano, jediný rozdíl oproti ČR, kde Škoda poráží auta o par tříd výš, je, že v UK neporáží o pár tříd výš.
Ano, ve své třídě to je podle mě ultimátní plebkára. A ano, kdyby se mě pracovník linky zeptal, nevidím důvod, proč bych mu to neřekl. Ví co staví.
Do firmy, kde se povinně fasují škodovky, bych opravdu nešel, pokud bych nemusel.
Do firmy, kde se povinně fasují škodovky, bych opravdu nešel, pokud bych nemusel.
Jasně, je tam něco přes Kč/km... v závislosti na tom, jestli platíš cenu paliva s daní nebo bez apod. Natural a nafta... já teda naftu moc nesleduju, ale mám dojem že momentálně jsou ceny celkem vyrovnané, ne?
Jaké značky a modely vlastně můžeš?
Jaké značky a modely vlastně můžeš?
Tak vieš, záleží aké máš preferencie. Ja napríklad súhlasím, že Stinger je skvelé auto a je pre mňa rozhodne tým najlepším prekvapením minulého roka (spolu s i30N), ale zároveň je to auto, ktoré nikdy nevyhrá, lebo nie je tak všestranné.
Aj z finalistov COTY by som sa preto rozhodoval medzi C3 Aircossom a Ibizou a nakoniec by vyhral práve Aircross, hoci je medzi nimi aj Stinger.
A keď už hovoríš o kópii iných áut či predraženosti, Stinger predsa tiež spĺňa tento popis. 😄
Aj z finalistov COTY by som sa preto rozhodoval medzi C3 Aircossom a Ibizou a nakoniec by vyhral práve Aircross, hoci je medzi nimi aj Stinger.
A keď už hovoríš o kópii iných áut či predraženosti, Stinger predsa tiež spĺňa tento popis. 😄
Kodiaq už je vrácenej, chce se mi říct i bohužel. Čekací doba na Kodiaq je teď 8 až 13 měsíců, takže s tím mám smůlu. Nebejt těch příšernejch sedaček, tak mi to auto vyhovovalo.
Já trošku doufal, že to 2,0 TSI bude jezdit do 10. Jenže ono je to dálky 10,5 a jinak skoro 12. A k tomu ten drahej natural. Jako když si vezmeš, že rozdíl je klidně 4 až 5 tis. měsíčně oproti tomu TDI tak to už je teda na pováženou. Jenže ono to 140kw není dobře naladěnej motor, v Supu fakt dost chrochtá, na semaforech se tomu klepe volant a pak to podtáčení.
Já se na to vykašlu a budu ještě chvíli jezdit tímhle /Sup, Kodiaq/ Passat/ a uvidím podle toho jakej bude novej Touareg. Má být snad i v Evropě SUV "coupe" na bázi americkýho Atlasu atd. No a pak můj "oblíbený" PHEV. Změny přijdou v roce 2019 a 2020 těsně před zavedením pokut nad 95g Co2. Má být PHEV Sup s 1,5TSI, pro Čínu se mluví o 2,0 tsi PHEV Kodiaqu (nevím, jestli bude mít zadní nápravu jenom elektrickou jako měla studie Tiguanu PHEV) atd.
Já trošku doufal, že to 2,0 TSI bude jezdit do 10. Jenže ono je to dálky 10,5 a jinak skoro 12. A k tomu ten drahej natural. Jako když si vezmeš, že rozdíl je klidně 4 až 5 tis. měsíčně oproti tomu TDI tak to už je teda na pováženou. Jenže ono to 140kw není dobře naladěnej motor, v Supu fakt dost chrochtá, na semaforech se tomu klepe volant a pak to podtáčení.
Já se na to vykašlu a budu ještě chvíli jezdit tímhle /Sup, Kodiaq/ Passat/ a uvidím podle toho jakej bude novej Touareg. Má být snad i v Evropě SUV "coupe" na bázi americkýho Atlasu atd. No a pak můj "oblíbený" PHEV. Změny přijdou v roce 2019 a 2020 těsně před zavedením pokut nad 95g Co2. Má být PHEV Sup s 1,5TSI, pro Čínu se mluví o 2,0 tsi PHEV Kodiaqu (nevím, jestli bude mít zadní nápravu jenom elektrickou jako měla studie Tiguanu PHEV) atd.
Ok, samozřejmě že dvakrát do roka. Ale jednou ročně si ten frkot ručiček vůbec neužiješ, protože se posunou jen o hodinu dopředu. Zato když se mají přetočit o hodinu zpět, to je potom kolotoč >😁
Letní 18": Dunlop SP Sport Maxx RT2 225/45
Zimní 17": Goodyear Ultra Grip Performance G1 225/50
Zimní 17": Goodyear Ultra Grip Performance G1 225/50
Já bych naopak zvolil naftu, bo já ty náklady řešit musím.
Ten tvůj Kodiaq vypadá pěkně. :yes:
Ten tvůj Kodiaq vypadá pěkně. :yes:
Když už se tu bavíte o hodinách - možná na první pohled vypadají v kabině jako pěst na oko, ale když do auta nastupuješ po ikstý, prostě tě ty hodiny bavěj, mají svůj šarm, tradici, historii. Mám je tam rád. A navíc jdou fakt naprosto přesně.
Já se teď nemůžu rozhodnout, jesli si na další půl roku vezmu zase 206kw (a spotřebu 11l N9😄 a nebo 140kW TDI (a spotřebu 7l nafty). A nejhorší je, že i přes to, že za těch 6 měsíců najedu zase snad 20tkm, vezmu asi ten rozežranej benzín.
Sup má ještě pořád normální páčku tempomatu a na to jsem zvyklej. Ale Passata bych fakt raději. Měl jsem ho několik let a jasně, o víkendu se s tím povozit nejdeš, ale prostě tomu nebylo moc co vytknout.
A teda myslete si co chcete, ale já ty hodiny měl docela rád😊
Sup má ještě pořád normální páčku tempomatu a na to jsem zvyklej. Ale Passata bych fakt raději. Měl jsem ho několik let a jasně, o víkendu se s tím povozit nejdeš, ale prostě tomu nebylo moc co vytknout.
A teda myslete si co chcete, ale já ty hodiny měl docela rád😊
Říkej si co chceš, tvůj problém!
P.S.: Nerozumím řeči tvého kmene...
P.S.S.: Tvoje předchozí fotka měla aspoň vtip, toto je jen ubohost...
P.S.: Nerozumím řeči tvého kmene...
P.S.S.: Tvoje předchozí fotka měla aspoň vtip, toto je jen ubohost...
já říkám na tvůj názor pcheeeeee
P.S. to by byl fakt trest nemoci psát na
tenhle Škodováckou pakáží prolezlý web....
P.S. to by byl fakt trest nemoci psát na
tenhle Škodováckou pakáží prolezlý web....
Za toto by ti měla redakce udělit BAN nejmíň do konce života. Na to jsou totiž paragrafy, milej pane, víme? Naštuduj si něco o podněcování k násilí a rasové nesnášenlivosti, tam tvoje profilová fotka míří. A o tobě jen ukazuje, jaký jsi hňup. Zlatej můj holub v nose...
Pardon, ale Karoq je podle tebe/u tebe ultimátní plebkára? To myslíš vážně? Řekl bys toto do očí lidem, co na té výrobní lince makají? Kdyby ti ho ve firmě přidělili, bránil by ses, odmítl ho a stál si na svém? Opravdu?
Tuto otázku myslíš vážně? Nebo jen hejtuješ?
I kdyby mě to mělo jen jednou v životě zachránit pr.el, tak nelituji že jsem to do svýho auta bezpodmínečně chtěl.
Už se to tu řešilo před pár dny, speciálně u B7 je jízdní stabilita velmi vysoká a na "hraně" lehká přetáčivost hodně návyková >😁
A jak píše fostek, vím o čem mluvím >😁
I kdyby mě to mělo jen jednou v životě zachránit pr.el, tak nelituji že jsem to do svýho auta bezpodmínečně chtěl.
Už se to tu řešilo před pár dny, speciálně u B7 je jízdní stabilita velmi vysoká a na "hraně" lehká přetáčivost hodně návyková >😁
A jak píše fostek, vím o čem mluvím >😁
Mě příplatek za 4x4 a DSG taky přijde adekvátní, rozhodně natolik, že mě to neodradilo od koupě B7 Alltrack k verzi B7 manuál.
Máš něco proti DSG. Sám ho mám, 6st., mokré spojky, a za manuál bych rozhodně neměnil. A to mám na manuálu hoooodně naježdíno.
No vidíš, a my o tom tady duskutovali iks měsíců zpět a věděli to dopředu. Čili pro většinu z nás to takový šok nebyl >😁 >😁 >😁
Ale když koukám na bodové výsledky, asi měli v Pentagonu hodně sevřené půlky >😁 >😁 >😁
Ale když koukám na bodové výsledky, asi měli v Pentagonu hodně sevřené půlky >😁 >😁 >😁
Já si do toho sednul a byl jsem paf, jak lacině vypadající plasty a kde všude se použily.
Snad se všeho mi vadila výška posazu, holt jsem z Alltracku zvyklý na něco jinčího.
Snad se všeho mi vadila výška posazu, holt jsem z Alltracku zvyklý na něco jinčího.
VC u B8 se mi vůbec nelíbí, klasika s protáčením ručiček při startu je mnohem mnohem přívětivější.
Za mě jsou naopak ty analogové hodiny cool. Strašně rád se na ně dívám. A co jsem dopředu nevěděl, že se seřizují elektronicky. Mimochodem jdou úplně přesně, sáhnout na ně musím jen jednou za rok při změně času.
Kdybys napsal to "napřed", tak bych nereagoval. Napsals to tak, že benzín s 4x4 bude, ale jen s drahým 2,0TSI, Ájatolláhu 😉
Příplatky za 4x4 a DSG jsou celkem normální, "bombou" bych je nenazval, ale to je věc názoru.
Příplatky za 4x4 a DSG jsou celkem normální, "bombou" bych je nenazval, ale to je věc názoru.
Ale až na samým konci roku, týden 48.
nedráždi fosteka 😊, napsal jsem "nenabízí". A že až bude, tak napřed 2.0
btw...ten 1.5 bude taky jen DSG. Takže připlatíš za 4x4 bombu, i kdybys nechtěl DSG tak druhou za něj.
nedráždi fosteka 😊, napsal jsem "nenabízí". A že až bude, tak napřed 2.0
btw...ten 1.5 bude taky jen DSG. Takže připlatíš za 4x4 bombu, i kdybys nechtěl DSG tak druhou za něj.
Já jsem taky pro analog... akorát u Insi je to takové trošku humpolácké, hrubé, málo propracované😒br />
[odkaz]
...z druhé strany, BMW dělá něco podobného, je to přehledné... já s tím úplně problém nemám, ale na Passat se kouká líp a ta verze s displejem vypadá o něco hodnotněji (byť samostatná ručička na voltmetr je za mě úlet).
...z druhé strany, BMW dělá něco podobného, je to přehledné... já s tím úplně problém nemám, ale na Passat se kouká líp a ta verze s displejem vypadá o něco hodnotněji (byť samostatná ručička na voltmetr je za mě úlet).
Ne - já naprosto uznávám tragiku a očekávatelnost této ankety - píšu to i výše. Ale jinak Karoq je docela dobré auto ve své třídě.
Tak že je nej to víme. Ale tadyse zohledňuje třída a cena. jinak by furt vyhrávalo Bugatti, Rolls atd.
Tak jsme na domácí půdě, že? Copak si myslíte, že v obdobné anketě v jiném státě vyhraje jiné auto než tuzemské produkce. Teď doufám, že mi někdo nevmete do ksichtu Hyundai >😁 >😁 >😁
Sup není ani omylem jako Passat, ten rozdíl je tam až nebývale propastný. Což je škoda, protože Sup jako takový se mi hodně líbí a velmi silně jsem o něm uvažoval (holt jsem Čech, tudíž nacionalista). Protože když jsem se posadil do Passatu, tak přesně jak píšeš ty, emoce šly stranou, vlastně k tomu člověk neměl ani žádný srdcový vztah, byla to prostě taková sázka na jistotu, byť srdce by volilo jinak. Ale když pak jedu iks set kilometrů v kuse a vystoupím a jsem v pohodě, nebolí mě záda, nejsem unavený, celou cestu se těším z velmi pečlivě odhlučněného interiéru (dvojité zasklení dělá divy), vidím jak málo to žere, jak intuitivně se ovládá páčka tempomatu (kdo proboha povolil/schválil tu změnu konfigurace pro Škodovky!?), nic v interiéru nevrže, když potřebuji/chci, mám k dispozici pádla pod volantem, říkám se že to byla volba velmi racionální a jsem spokojen. Není to o tom, že se znovu a znovu těším až si sednu do kabiny, je to o tom, že se těším z toho, že je všechno tam kde má být, vše funguje jak má, nijak se nic nepodbízí, spoustu věcí za mě dělá elektronika atd atd.
Takže stejně jako ty, i v budoucnu bych si koupil a koupím VW. Pozor, nikomu svůj názor nevnucuji. S věcmi jako S/S a SW DG jsem si už poradil a dál mi na tom autě nic nevadí. Užívám si fičur jako elektronické otevírání kufru, kontroly mrtvého úhlu, že nemám adaptivní tempomat, ale jen klasický, že mám DSG a DCC a 4Motion...
Takže stejně jako ty, i v budoucnu bych si koupil a koupím VW. Pozor, nikomu svůj názor nevnucuji. S věcmi jako S/S a SW DG jsem si už poradil a dál mi na tom autě nic nevadí. Užívám si fičur jako elektronické otevírání kufru, kontroly mrtvého úhlu, že nemám adaptivní tempomat, ale jen klasický, že mám DSG a DCC a 4Motion...
V Alltracku mám DCC a věř mi, že nic nedrncá. Pravda, trvale zapnutý do režimu Komfort. Ale proč ne, když to tam výrobce dodává.
Jak moc dobře ten systém funguje se občas přesvědčuji na D1 v pravým pruhu, když si jen tam z nudy přepnu Sport >😁
Jak moc dobře ten systém funguje se občas přesvědčuji na D1 v pravým pruhu, když si jen tam z nudy přepnu Sport >😁
Jak kde, opravdu na horách bylo vždycky dost Gazíků, Niv, Aro... pokud se bavíme o době před revolucí. A po revoluci se to postupně obměnilo na různé Jimny, SantaFe, ojetá Pajera a Patroly...
To je paráda, psát si s někým, kdo ví, o čem se bavíme.Díky.
Výkřiky bykupců a porovnávačů obrázků na netu (a že tomu rozuměj) jsou peklo.
Jinak VC u passatu nesnáším. Ale bylo to vždy to první, na co se lidi ptali, když to byla novinka. Česká fascinace displeji je věčná. No aspoň se s tím dá žít. To, co je v R8 je neskutečný. Než si naladíš zvuk na rádiu, nabouráš se a než vyresetuješ tlak v pneu, tak se střelíš do květáku.
Zlatej "analog"
Výkřiky bykupců a porovnávačů obrázků na netu (a že tomu rozuměj) jsou peklo.
Jinak VC u passatu nesnáším. Ale bylo to vždy to první, na co se lidi ptali, když to byla novinka. Česká fascinace displeji je věčná. No aspoň se s tím dá žít. To, co je v R8 je neskutečný. Než si naladíš zvuk na rádiu, nabouráš se a než vyresetuješ tlak v pneu, tak se střelíš do květáku.
Zlatej "analog"
Jenže víš jak to je s Passatem. Vlezeš si do toho a řekneš si, nojo, zase Passat. Ani si to neprohlídneš, HF páruješ na semaforech. Pak s tím chvíli jezdíš a pořád je to jenom prostě Passat. Teda čest vyjjímce a to R36, to prostě bylo jiný. (PS nejel jsem W8 b5).
A tak chvíli jezdíš a jezdíš a pak máš delší jízdu, za sebou stovky kilometrů a něco před sebou. Telefony jsi vyřešil a najednou se přistihneš, že tomu vlastně není co vytknout. Jasně, nemá to zvuk 63AMG, chování a průběh starých v12 motorů, ale nic tě z toho nebolí, nic ti nevadí a všechno funguje tak nějak jak má. A tak to s tím mám já.
Považuju Passat za prostě velmi dobře udělaný auto a v rámci třídy a kategorie je to pro mě nejlepší co se dá koupit. A i po týdnu s novým C (v podobné cenové relaci, tzn Passat top a C základ) bych si stejně vzal Passata. Teda BYCH je specielně pro tebe, mám teda Supa. A ten ale není jako Passat..
A tak chvíli jezdíš a jezdíš a pak máš delší jízdu, za sebou stovky kilometrů a něco před sebou. Telefony jsi vyřešil a najednou se přistihneš, že tomu vlastně není co vytknout. Jasně, nemá to zvuk 63AMG, chování a průběh starých v12 motorů, ale nic tě z toho nebolí, nic ti nevadí a všechno funguje tak nějak jak má. A tak to s tím mám já.
Považuju Passat za prostě velmi dobře udělaný auto a v rámci třídy a kategorie je to pro mě nejlepší co se dá koupit. A i po týdnu s novým C (v podobné cenové relaci, tzn Passat top a C základ) bych si stejně vzal Passata. Teda BYCH je specielně pro tebe, mám teda Supa. A ten ale není jako Passat..
OK. Já se nehádám. Aspoň se tady věcně diskutuje. Hele, mě v Ins. Innovation nejvíc vadí, jak lacině po pořádném prozkoumání vevnitř proti Passatu HL vypadá. Měl jsem doma jednoho z prvních BiTDI Passatu 240PS a prostě to auto bylo před lety někde, kam se Ins. nepodívá. A Ins. mi nevadí. Ale nekoupil bych si ji.
JInak máš pravdu, 1.8 je fuč. Byla v benzínu optimální.
JInak máš pravdu, 1.8 je fuč. Byla v benzínu optimální.
Beru. Kup si co chceš. Jenom si nemyslím, že všechny Passaty jsou fleetový auta. Dostáváš tučnej bonus, i když kupuješ na firmu jen jeden. Což ale není fleet. A to je diskuse o ničem. Prostě dávaj dobrou sle vu a basta. Opel dává virtuální z virtuálního ceníku dělá akční (normální) cenu a uloví pár blbců na 24hodin Opel, kdy prodává s masivní reklamou auta za ceny, jako celej rok. Za mě je přístup VW lepší, i kdyžnechápu, proč když si pro něj jdu jako soukromá osoba a ne OSVČ, mám platit o desítky tisíc víc. Ta pointa mi uniká.