Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Všechno, co vás zajímalo o Tesle Roadster letící vesmírem!

Potěcha zhýčkaného miliardáře, nebo nic více než jen marketingový trik? Buď jak buď, ve vesmíru letící Tesla Roadster je skvělý nápad!
Zpět na článek
12. 2. 2018 19:15
Re: Lunar Rover
jj proto se používají gravitační manévry, no a když se dobře vypočítá, tak se dá "doskákat" až mimo sluneční soustavu.

Hlavně když nepopletou jednotky, nebo nenamontujou gyroskop obráceně >:D
12. 2. 2018 17:39
Re: Lunar Rover
No v každém případě v našem blízkém okolí tělesa asi dosahují nejvyšší rychlosti na nízké oběžné dráze okolo Země, resp. při "startu" z ní

A pokud se vydají trochu dál, s přibližováním ke Slunci jejich rychlost poroste, a naopak se vzdalováním budou zpomalovat (bez dalšího pohonu)
12. 2. 2018 16:08
Re: Lunar Rover
poznáka: ani kdyby želvu naloži do SR-71, tak se ani náhodou se nepřibližuje k pěti myškám co mělo Apollo 17 sebou na Měsíci.

>:D
12. 2. 2018 15:08
Re: Lunar Rover
ani Mars Rover ani Lunarni vozitka nikdy nebyli automobilem, jakymkoliv automobilem, s registraci nebo bez ni ;-) Mars rover nema ani misto pro posadku, je to jen obri laborator na kolech, a lunarni vozitka jsou spise takove tereni golfove voziky, takze odedneska jako zacnem golfove voziky nebo zahradni trakturky nazivat automobilama?

pokud ta zelva leti v nejrychlejsim letadle a zadne jine zvire jim neletelo, pak je ta zelva nejrychlejsiim zviretem :-) letadlem litaji zvirata celkem bezne, takze je opravdu potreba dvat aby to bylo i tim nejrychlejsim letadlem :yes:
12. 2. 2018 11:00
Re: Lunar Rover
Sice jsi napřed zařazení do kategorie automobil podmiňoval homologací a teď ještě zpřísňuješ požadavek platnou registrací, ale budiž nemusíme se hádat o slovíčka. Ať je po tvém, ani jeden z vesmírných předchůdců automobilem nebyl. Ale stejně by mě zajímalo, jakou homologaci a registraci měl třeba tenhle automobil.
[odkaz]

Zbytek už chápeš správně. Rychlost na oběžné dráze kolem Země (záleží také na výšce dráhy) i úniková rychlost při jejím opouštění jsou +- podobné.

A Tesla Roadster sice dosáhne (nebo dosáhla) té rychlosti cca 40 tis.km/h, je ovšem potřeba připomenou že se tak nestalo jejím přičiněním, ale že je touto rychlostí jen "vezena". Jinak bychom mohli taky tvrdit, že želva přepravovaná letadlem je nejrychlejší zvíře na zeměkouli.
12. 2. 2018 10:36
Re: Lunar Rover
jestli to dobre chapu tak nez se dostanou na obeznou drahu, musi vsechny ty rakety zdolat danou rychlost, takze v tomto momentu bude +- rychlost u vsech podobna

nasleduje pak presun ve vesmiru, a tam je rekordnamen sonda Helios s cca 253 tisici km/h

celou dobu pokud vim byla rec o rychlosti "automobilu" a jedinym automobilem ve vesmiru ktery je automobilem a ma platnou registraci jako automobil je porad Tesla Roadster, vsechny ostatni vehikly zminene v textech v diskuzi nejsou automobily a nemaji registraci jako automobily, nebo je to jinak? pokud neni tak nejrychlejsim automobilem bude porad Tesla Roadster s 39,6 tisici km/h
12. 2. 2018 09:42
Re: Nabob
Po poslednej debate o Space X som si o nej precital viac a musim povedat, ze Muskova rola vo firme a prinos k nej je vacsie nez som tusil - neide len o pozicu CEO a peniaze, ale zase netreba to prehanat.

Neviem ci si niekedy robil vo firme, kde prebieha vyvoj, ale pozicia CTO je manazerska pozicia a hlavne clovek v nej na prehlad o produkte (toch) zhora, teda riesi smerovanie a koordinuje teamy. Je nerealne, aby mal prehlad o vsetkych technickych detailoch ako pises. To je nezmysel a nemozne u tak velkeho projektu ako je Space X.

Space X je naozaj uspesna firma, rozvyja sa organicky, ked rastie zo zakazok a realne aj dodava ponukanu sluzbu. Dokazali splnit nieco, co sa povazovalo za technicky tazko realizovatelne, takze uz nikto nepochybuje o ich schopnostiach. Ako bonus zvladli masivne stlacit ceny za vynos nakladu.
Tesla je zial presny opak a v sucasnosti zije len vdaka vyberaniu zaloh a nekonecnemu upisovaniu akcii. Neustale neplni vlastne sluby a uz aj stratili naskok voci zvysku trhu co mali - vid autopilot alebo predaj elektro aut, kde ich predbehol Nissan, co by sa nestalo, keby predavali Teslu 3 nacas...
Avatar - Barrichello
12. 2. 2018 08:55
Re: Lunar Rover
Mě taky není 70, si na omylu.

Bud se zajímám o vesmír a kosmnautiku celkově a pak mam určitý přehled anebo se zajímám jen o tom, co můj bájný hrdina začne všehno dělat.

Jste jak špagetka klub - do od doby než Fiat koupil Chrysler Group neměli o amerikách páru, ale jen jak to Fiat koupil, začli se o to strašně zajímat >:D >:D >:D A to sou pak ti největší odborníci >:D >:D
12. 2. 2018 07:41
Re: Lunar Rover
Jak koukám co všechno už o tom víš, máš asi nejvyšší čas s tím studiem začít. Abys to do těch 70 vůbec stihl. >:D

Sorry ale musel jsem si rýpnout
12. 2. 2018 07:20
Re: Lunar Rover
Říkáš že 108 km/h je správně ? Takže na ten Měsíc letěli půl roku ?? :-)

Promiň, ale proč tady sám sebe tak zesměšňuješ ?
12. 2. 2018 07:17
Re: Lunar Rover
Nekecal jsem. Moje informace odpovídají údajům které najdeš například na serveru astro.cz, kde je let také popsán poměrně podrobně a uvádějí 11,4 km/s:
[odkaz]

Tj. můžeme diskutovat a hledat z různých zdrojů, kdo to má přesněji a jestli to bylo lehce nad nebo lehce pod 11 km/s, nicméně rychlost 11 km/s = 39600 km/h rámcově platí a cimrmanovy i mé informace byly správné. Rozhodně byly mnohem blíže pravdě než tvé blouznění o zachování rychlosti lodi na cestě k Měsíci.
Avatar - JDM
12. 2. 2018 04:25
Re: Lunar Rover
špatně jsem posunul desetinou čárku spravně je samozřejmě 108km\h ... 8-s
Avatar - JDM
12. 2. 2018 04:13
Re: Lunar Rover
tady máš ty drobný ..a všechno to píšou v tom odkaze co jsi poslal ale já narozdíl od tebe si ho přečetl.... A ball launched really fast — about 36,745 feet/s (11,200 m/s) — is said to have achieved escape velocity. The ball is no longer in orbit around Earth, but it will still be orbiting the sun.
Avatar - JDM
12. 2. 2018 04:09
Re: Lunar Rover
no co je na tom špatnýho že lidi před tím než se dozvěděli o spacex se předtím o vesmír nezajímali? mě to třeba začalo zajímat před par lety a to už spacex davno litali ... mě není 70 jak tobě >:D já mám jště dost času před sebou si to nastudovat :-! >:D
Avatar - JDM
12. 2. 2018 04:04
Re: Lunar Rover
ono když píšeš z mobilu samo to opravuje ... a to první jsem přehledl a zapoměl opravit .... jestli ti to nedošlo tak je to ještě horší než jsem čekal když o řádek níž to píšu spravně ....
Avatar - JDM
12. 2. 2018 04:02
Re: Lunar Rover
nojo přiznat že si kecal to ti nejde ale vypichnout chybu co jsem napsal a všichni moc dobře ví že tam mělo být 10.8km\s .... jak ve školce

Going to the moon requires getting into a high elliptical orbit (dashed line in diagram). A speed of 35,505 feet/s (10,822 m/s) must be achieved when the booster engine is shut down. If nothing else were done, Apollo 11 would pass behind the moon and then fall back to Earth (a "free return" trajectory). Instead, firing a rocket engine firings puts Apollo into orbit around the moon.
Avatar - JDM
12. 2. 2018 03:59
Re: Opět chyba, i v takto odlehčeném článku
tak jasně že nasa mu zaplatila spoustu zakázek , jinak by si to musela zaplatit jinde třeba v rusku na tom nevidím nic špatnýho , stejně tak těch 20 firem co dělají pro roskosmos jak píšeš ... ale ani jedna z těch 20 firem němá to co má jedna firma spaceX která mimo praci pro nasa dělá i pro jiné společnosti a vynáší jim jejich satelity je to tak 50\50 .... furt srovnáváš ruský vesmírný kolos s pulstoletím historie s malou firmou co existuje "pár let" ... schválně jaký plány má ruský vesmírný program ? kromě vynášení kosmonautů a satelitů? spaceX hlavním cílem je dostat lidi na mars proto vznikla proto ji musk založil ale tomu předchází dlouhý vyvoj a taky si na to musí vydělat ...
12. 2. 2018 01:04
Re: Lunar Rover
Jen počkej, on se ještě bude hádat o ty drobné ;-)

V UK maj takové ty elektrické skůtry pro důchodce povolenou maximálku 12km/h, do toho limitu by se podle jeho počtů vešlo i Apollo tzn. můžeš s Apollem na chodník a to se za ty prachy vyplatí!
Avatar - Barrichello
12. 2. 2018 00:10
Re: Lunar Rover
to víš, Muskovi vesmírní oddborníci, kteří o letech do vesmíru předtím, než začal lítat Musk nikdy nečetli ani řádek.....

Ale aspon se tu člověk zasměje.....
Avatar - Barrichello
11. 2. 2018 23:35
Re: Opět chyba, i v takto odlehčeném článku
Jenže NASA zaplatila panu Muskovi ty lety k ISS bez NASA by krachnul. Navíc jaksi NASA vybudovala kosmodrov Caneveral.....stejně jako sověti vybudovali Bajkonur, Pleseck , Kasputin Jar a za Ruska Vostočjnyj. to stálo miliardy.

A SpaceX je jedna firma, kdežto pro Roskomos dělá asi 20 firem s 20x násobkem zaměstnanců >:D >:D

Současný kosmodrom Bajkonur
Vlastní kosmodrom (bez pádových oblastí stupňů ve střeleckém sektoru) zabírá plochu 6 717 km2.

Nachází se zde:

15 ramp devíti typů pro vypouštění kosmických nosičů,
4 rampy pro vypouštění mezikontinentálních balistických raket,
11 montážních budov MIK (montažno-ispytatel’nyj korpus) se 34 halami pro přípravu nosných raket, družic a sond,
3 tankovací stanice pro plnění nádrží kosmických těles KPL a stlačenými plyny,
sledovací stanice s výpočetním střediskem pro zajišťování vzletu raket,
stanice pro zkapalňování vzduchu pro výrobu kapalného kyslíku a dusíku (kapacita 300 t/den),
tepelná elektrárna s výkonem 60 MW,
energovlak s výkonem 72 MW,
2 letiště (“Krajnyj“ a „Jubilejnyj“, kde byla i přistávací dráha sovětského raketoplánu Buran),
470 km železničních tratí (z toho 40 km speciálního rozchodu), 1 281 km silnic,
6 610 km elektrorozvodné sítě a
2 784 km spojové sítě.

to je jediný kosmodrom.....až tohle bude mít pan Musk 4x, přijd, pokecáme

>:D
Avatar - Barrichello
11. 2. 2018 23:32
Re: Nabob
dluhy vůči us goverment nemá nikdo, FCA to splatila z provozního zisku Chrysler Group, Ford si naposled nepůjčil nic a GM to taky splatilo (část dluhů zůstalo nesplaceno v rámci OldCarCo)
Avatar - Barrichello
11. 2. 2018 23:30
Re: Nabob
Energija nesla 80-90 tun při prvním startu v roce 1987 s modulem laserové střelnice "Poljus" (SKIF-DM). Jednalo se o modul bojové kosmické stanice s výkonným (e1MW) chemickým laserem pro ničení nepřátelských družic
11. 2. 2018 23:17
Re: Lunar Rover
Netušil jsem, že ještě budu muset vysvětlovat matematiku, ale zkus si to vynásobit 3,6 aby jsi dostal km/h.

Myslím, že už víc nemusíš dokazovat. ;-)
11. 2. 2018 22:48
Re: Lunar Rover
Hmmm, 10,8 km/h, pěknej fofr. To už je rychlost takového pomalejšího běhu člověka. Ideální rychlost pro kosmické lety.
Jen na Měsíc by to trvalo přes 4 roky, ale zase by to ubrzdili. >:D

Asi by to chtělo přehodnotit. Hodina, sekunda, jedna melta. >:-[]
11. 2. 2018 21:43
Re: Lunar Rover
Kde přesně píšou o rychlosti 10,8 km/h ? Dej citaci
Avatar - JDM
11. 2. 2018 21:34
Re: Lunar Rover
no vidíš ani číst neumíš vždyt se to tam píše 10.8km\h takže žádných přes 11km\s ... >:D
kdyby letěl víc neubrzdil by to ... takže jsem měl pravdu že letět k měsící rychlostí přes 11km\s je blbost...
11. 2. 2018 19:37
Re: Lunar Rover
Jak napsal Kalousek
"Kdo se jen trošičku zajímá o vesmírné lety, tohle ví."

Kdyby si to co máš na krku používal taky na přemýšlení, tak nediskutuješ v tématu o kterém nic nevíš.

[odkaz]
Avatar - JDM
11. 2. 2018 19:10
Re: Lunar Rover
Kdyby si to co máš na krku používal taky na přemýšlení kromě na nošení čepice možná by si pochopil co jsem chtěl říct...
Avatar - JDM
11. 2. 2018 19:09
Re: Lunar Rover
Ty počítáš ale stím že ta raketa letí ze země rovnou na měsíc což je nesmysl... Logicky když naberes rychlost jakou má Tesla doletis k Marsu proč takovou rychlost nabírat k cestě na měsíc? Neříkám že je to nereálný jen mě to přijde zbytečný a možná si to pleteš s roverem na Mars.. Googlil jsem a nikde jsem to nenašel možná že když hodíš odkaz bude to nejlepší...
11. 2. 2018 18:48
Re: Lunar Rover
Těmhle lidem můžeš klidně tvrdit, že kdyby měla na sobě Tesla vrtulku nápájenou z baterie, tak poletí ještě rychleji. ;-)
11. 2. 2018 18:24
Re: Opět chyba, i v takto odlehčeném článku
Saman: kromě hrubých gramatických chyb tam máš i hrubé chyby věcné. Každá raketa která krouží kolem Země musí dosáhnout minimálně první kosmické rychlosti, což je nad hranicí atmosféry kolem 7,5 km/s = 27000 km/h. A pokud chce opustit Zemi, musí dosáhnout druhé kosm.rychlosti tedy něco přes 11 km/s = cca 40 tis.km/h.
Tvoje tvrzení že Luna17 nemohla letet rychlosti vetsi nez 3400km/h je tedy zcela mylné

Kromě toho si nemyslím, že by označení automobil bylo nezbytně podmíněné homologací.
11. 2. 2018 17:17
Re: Lunar Rover
Setrvačnost je správné označení a samozřejmě raketě vzdalující se s vypnutými motory od Země ta původní úniková rychlost nezůstane ale snižuje se působením zemské gravitace až do místa gravitační rovnováhy. Poté zase zrychluje vlivem převažující gravitace Měsíce.
Mimochodem, kámen vyhozený svisle vzhůru si také neponechává rychlost vrhu, ale zpomaluje až se nakonec vrátí zpět na zem.

Jedná se o naprosto elementární fyzikální zákony
Avatar - JDM
11. 2. 2018 16:39
Re: Lunar Rover
Nevím jestli je správný označení setrvačnost pokud nabere raketa rychlost 11km/s taková rychlost ji zůstane, měsíc má málo gravitaci takže brzdit gravitavnim polem je nesmysl a je nesmysl od země vyletet obří rychlosti a potom zase zbytečně moc brzdit určitě se dá najít nějaká informace kolik deltaV je potřeba k priblizeni na oběžnou dráhu měsíce...
11. 2. 2018 15:31
Re: Lunar Rover
Lehce přes 11 km/s byla bežná úniková rychlost lodí Apollo směrem k Měsíci po "nakopnutí" z oběžné dráhy Země. Setrvačností pak doletěly až k Měsíci, přičemž v bodě gravitační rovnováhy mezi oběma tělesy byla rychlost kolem 1 km/s. Kdo se jen trošičku zajímá o vesmírné lety, tohle ví.
11. 2. 2018 15:21
Re: Hm
On je dnes marketing nedostatočným dôvodom na čokoľvek? ;-)
Avatar - JDM
11. 2. 2018 15:20
Re: Opět chyba, i v takto odlehčeném článku
Jenže space x není výzkumné středisko ale komerční společnost na vynaseni nákladů do vesmíru.. Já ee vím proč furt porovmavate pindiky s NASA a Ruskem atd.. Tady je o to že lety do vesmíru budou levnější a společnost jako NASA si nemusí dráze řešit vývoj a výrobu raket ale může si to levněji koupit u SpaceX a tak může ušetřené peníze vrazit do vědy a vývoje a to je super ne?
11. 2. 2018 15:19
Re: Tesla byla vyslána do vesmíru
Odpovedz si sám - dá sa na príspevok typu toho fostekovho pozitívne a konštruktívne reagovať? Nie je mi jasné, prečo to vyčítaš autorovi príspevku pod ním.
11. 2. 2018 15:13
Re: Lunar Rover
muzu se optat kde se da vycist tech 39000km/h?
11. 2. 2018 15:08
Re: Opět chyba, i v takto odlehčeném článku
tak par udaju pro tvou potechu

lunarni vozitka nebyli homologovana nikdy jako automobily, pokud vim pise se o "nejrychlejší automobil ve Vesmíru", stejne tak Mars Rover nikdy nebyl automobilem

a ted k rychlostem , ani rakety Proton ani Luna17 nemohli letet rychlosti vetsi nez 3400km/h (i tahle rychlost je jen teoreticka maximalni pro let Luny17 na mesic z obezne drahy) ;-) takze lunochody mame z krku, ty na 40 tisic km/h opravdu nedosahli ani omilem

Mars Rover neboli let v sonde Opportunity mel podle vzdalenosti a dleky letu k Marsu teoretickou maximalni rychlost okolo 15 tisic km/h

ona Tesla Roadster teoreticky dosahne rychlosti 39.6 tisice km/h
11. 2. 2018 15:05
Lunar Rover
Nějak se zapomíná na tohle autíčko.
[odkaz]
Rychlost na cestě k měsíci 39000km/h
11. 2. 2018 14:57
Re: Nabob
To že je Musk "nabob s nafouklým egem" je hodně mimo. Nehledě na to, že on by klidně mohl mít ego ve výšce oběžné dráhy, protože dokázal to, co všichni "experti" považovali za nemožné. Tesla narozdíl od ostatních amerických automobilek nemá dluhy vůči US government, navíc zaplatila do rozpočtu na úrocích a bonusech dalších 20m USD. Kromě toho Tesla dnes nejsou jen auta, ale také samotné baterie.

Energija skončila stejně jako většina všech rádoby přelomových ruských výtvorů - utopené obrovské peníze, neefektiva, nespolehlivost. Energija už nikdy nepoletí. Falcon Heavy ve této variantě je nejmenší a nejslabší verze. Mají být další verze a podstatně silnější.

A k té poslední větě, zřejmě narážka na to, že Musk je CEO, tedy jen businessman. On je hlavním inženýrem, jako jeden z mála lidí v celé firmě zná veškeré detaily o celé lodi a většina nápadů vychází předně z jeho strany. Ačkoli by to bez svého týmu nedokázal, jeho inženýři by stejně tak teď byli řadoví vývojáři v Googlu nebo Amazonu.
11. 2. 2018 14:55
Re: Nabob
Energija měla možná tak nejvyšší teoretickou nosnost, historicky nejvýkonnější raketou byl Saturn V. FH je současn nejvýkonnější raketa.
11. 2. 2018 14:39
Re: Tesla byla vyslána do vesmíru
Přestávám tomu rozumět.

První si zareagoval ty na fosteka, v tuto chvíli není až tak podstatný obsah. Zaujala mě tvoje reakce, začínající oslovením a pozastavil jsem se nad tím, že asi nelze očekávat pozitivní a konstruktivní diskuzi.

Pak mi sdělíš, že nebylo tvým záměrem se zapojit do pozitivní a konstruktivní diskuze.

Jiný důvod než rozdmýchat hádku jsem v tom neviděl, ty ale zase obratem říkáš, že ti nešlo o hádku ale o výměnu názorů, budiž. Tak jednou nechceš diskuzi, jednou chceš.....

Proto jsem se ozval, to je celé.
(Ano, tobě, já stejně žádného fouska ani neznám.)
11. 2. 2018 14:17
Re: Tesla byla vyslána do vesmíru
Mas pravdu, slaby. Zatim ses chytil jen ty >:D

PS Jses si jisty, ze tohle melo byt adresovano mne a ne fouskovi??

Edit: Neprijde ti, ze spis rozdmycha hadku nekdo, kdo pod clankem o Tesle napise, ze fanousci Tesly jsou vylizovaci? Jinak bylo to adresovany fouskovi a rozhodne mne neslo o hadku.. Jen o vymenu nazoru :-)
11. 2. 2018 14:14
Re: Tesla byla vyslána do vesmíru
Dobrá, rozumím.
Na to, že jsi tedy chtěl vlastně jen rozdmýchat hádku, ale zase slabý. >:D
11. 2. 2018 14:08
Re: Tesla byla vyslána do vesmíru
Kdybych se chtel zapojit do pozitivni a konstruktivni diskuze, tak bych vubec nemohl reagovat na prispevek o fanatickych vylizovacich ;-)
11. 2. 2018 13:47
Re: Tesla byla vyslána do vesmíru
Tím, že hned ze začátku někomu záměrně zesměšníš nick, tak jistě můžeš očekávat jen pozitivní a konstruktivní diskuzi. ;-)
11. 2. 2018 13:46
Re: Hm
Vlastně šlo asi jen o ten marketing, místo toho by tam musel být nějaký betonový blok, takže... Takhle měl ten start daleko větší sledovanost. Je dost možné, že to mělo i nějaký vliv na akcionáře Tesly.
Ale tak, co si budeme, ty záběry Tesly ve vesmíru jsou úchvatné. :-)
Mimochodem, podle všeho v minulosti SpaceX nabízela NASA možnost vynést libovolný náklad při demo misi, NASA nabídku odmítla.
11. 2. 2018 13:44
Re: Opět chyba, i v takto odlehčeném článku
Měl aspoň smsl. Přinesl cenné informace. Jestli byl jen 10x dražší, byl 1.000.000x rentabilnější.
Tak rychle, fotečku Elonka a lízej.
11. 2. 2018 13:43
Re: Opět chyba, i v takto odlehčeném článku
Kde ty ses vyhrabal?
Čím dál blbější.
A to je co říct.
11. 2. 2018 13:36
Re: Tesla byla vyslána do vesmíru
Ahoj fousku.

Jsem fanouskem Tesly, jak jiste vis.

A myslim, ze mam k fanatickemu obdivu Tesly dal, nez ty k fanatickemu obdivu klasickych automobilek, treba koncernu VW ;-)

Nebo jak jinak mne vysvetlis svuj "boj" proti Tesle?

Podle tebe jsou na jednu stranu podporovatele Tesly fanatici, ale na druhe strane pises, jak je Musk okrada. Je od tebe tedy opravdu slechetne, jak se bijes za zajmy nekoho, kym opovrhujes (vylizovaci atd.) >:D

PS Poznamka k Adovi je uz uplne zcestna, je videt, ze ti dochazi munice ;-)
11. 2. 2018 13:30
Nejrychlejší automobil ve vesmíru...
...během svého letu totiž překonala rychlost 40 tisíc kilometrů za hodinu.

Však víme že spalovací motory mají ještě velkou budoucnost :-)
11. 2. 2018 13:00
Re: Nabob
Energija v té variantě v které letěla s Buranem unesla cca 100t na nízkou oběžnou dráhu, což je o dost víc než Falcon Heavy. V jaký fázi je dnes její projekt nevím, někde jsem četl, že Putin obnovil vývoj novější verze (což je taková informace, jaká se objevuje každých pár let na toto téma). Každopádně k té původní se snad někde ztratila dokumentace.
11. 2. 2018 12:52
Hm
Kamarádi milující Muska byli nadšeni. Já dodnes nepochopil co má za smysl vystřelit auto do kosmu. Kromě marketingu.
Avatar - JDM
11. 2. 2018 12:45
Re: Opět chyba, i v takto odlehčeném článku
Jn že ten rover co letěl na Mars stal asi tolik co celá společnost space x >:D vylizovani pokračuje ale tvého mozku fosku >:D
11. 2. 2018 11:53
Opět chyba, i v takto odlehčeném článku
Obávám se, že Lunochody nesené raketami Proton, se pohybovaly rychleji, než Tesla. A již před více než 40ti lety nakonec dokázaly i jezdit po jiném kosmickém tělese.
Pokud ne ona, tak Mars Rover se pohyboval v některých fázích letu k rudé rychleji určitě. Ale to je v době teslího vylizování asi jedno. Lížem a lížem.
Avatar - Ada je zase tady
11. 2. 2018 11:50
Nabob
Musk je nabob s nafouklým egem, který na Zemi podvedl spoustu zákazníků a další politováníhodní pitomečci jsou ochotni mu platit i za podřadné zboží. Ano, udělal si reklamu, ale nevidím důvod, proč bychom z toho měli být nějak vyplesknutí.
Jo a raketa s největší nosností je ruská Energija. Sice už dlouho neletěla, ale jen proto, že nebylo proč.

Jestli někdo zaslouží obdiv, tak to jsou technici společnosti SpaceX.
11. 2. 2018 11:46
Tesla byla vyslána do vesmíru
pouize proto, aby upouatla pozornost a odvedla ji od v tu dobu zveřejněného hospodářského výsledku za poslední čtvrtletí 2017, který je rekorně ztrátový.
Podobně, jako když začala media moc mluvit o (ne)výrobě modelu 3, byla tato neexistující auta (ještě Semi) "představena"
Musí se nechat, že Musk je mistrem mediální manipulace - a teď to myslím jako lichotku. Reklamu si udělat musí a vlastně jeho firma se začíná podobat sektě, kdy z fenoušků a příznivců značky se stávají nemyslící fanatičtí vylizovači. Má to něco do sebe a minimálně je to dost zajímavé. Kdyby se dal na politiku, byl by to novej Áda.
No a "Stopařův průvodce" je super nápad, za to dávám :yes: