Novinky
Dzakobo
5
Než by se dělali s novým těsněním pod hlavu >😒]
Přejít do diskuze
MajkyRS
Focus RS vychazi vzdy cca 2 roky pred koncem vyroby daneho modelu. Ani ted tomu neni jinak. Takze ukonceni neni rozhodne kvuli problemum s motorama
iudex
Ty si sa asi včera zobudil. Aj v minulej generácii prišiel RS až po facelifte a vyrábal sa krátko.
Čo sa finančného výsledku neviem, samostatne si to nevedú zrejme ani vo Forde, ale natrafil som na nejaké dáta hovoriace, že v USA v 2016 mal RS podiel 1,5% z Focusov, čo rozhodne nie je málo.
A z hľadiska imidžu si už úplne mimo, pretože RS fantasticky Focusu (a Fordu všeobecne) imidžovo pomohol, stal sa snom petrolheadov a zase sa o Focuse hovorilo v superlatívoch a RS sa pravidelne dával do jednej vety s prémiovou konkurenciou (A45 AMG, RS3), o čom sa konkurencii ani nesnívalo.
Čo sa finančného výsledku neviem, samostatne si to nevedú zrejme ani vo Forde, ale natrafil som na nejaké dáta hovoriace, že v USA v 2016 mal RS podiel 1,5% z Focusov, čo rozhodne nie je málo.
A z hľadiska imidžu si už úplne mimo, pretože RS fantasticky Focusu (a Fordu všeobecne) imidžovo pomohol, stal sa snom petrolheadov a zase sa o Focuse hovorilo v superlatívoch a RS sa pravidelne dával do jednej vety s prémiovou konkurenciou (A45 AMG, RS3), o čom sa konkurencii ani nesnívalo.
figurka
Bohužel jsem u něj postrádal gradaci výkonu a nebo jen zvuku ;-\
Na druhou stranu pěkně práskal do výfuku a i vě městě a to i při běžné jízdě byl někdy jak pouliční klaun >😁
Na druhou stranu pěkně práskal do výfuku a i vě městě a to i při běžné jízdě byl někdy jak pouliční klaun >😁
wakantanka
Pripomina mi to nedavny pribeh CTR. To bolo na trhu rok ci dva a prisla nova generacia. Takze povodnu techniku trosku poladili a supli do novej kasne. Nieco na ten sposob predpokladam urobi aj Ford.
Atlis
Dôvod je presne taký istý ako pri každej generácii RS - nová generácia Focusu.
RSy nikdy neboli vyrábané dlho, nezávisle od generácie.
RSy nikdy neboli vyrábané dlho, nezávisle od generácie.
augustin
Pockaj, ako nova generacia? To ako ze Ford investoval do velmi komplikovaneho a financne velmi narocneho vyvoja UPLNE NOVEHO modelu, aby sa vyrabal len par mesiacov? To ako nevedeli, ze za par mesiacov pride novy model Focusu? Myslim, ze Ford mal odstranit chyby a pokracovat v nacatom diele. Takto sa stal Focus RS len financne mimoriadne stratovym a z hladiska imidzu nepodarenym kratuckym projektom. Skoda
Dzakobo
To byl samozřejmě fór, ono stačí v podstatě vyrobit o pár setinek mm vyšší těsnění (kvůli nižší kompresi u RS) stejné jako používá Mustang. RS se mi taky líbí, protože nabízí hutný motor zároveň s manuálem a programovatelným 4x4. Škoda ho, teď už bude vyladěný a v té oranžové s úpravou Mountune pro anglány super kup.
augustin
naozaj by ma zaujimalo, co je pricina ukoncenia vyroby. Je to naozaj kvoli problemu s motormi alebo nizke predaje? Focus RS bola z mojho hladiska skvela vynimka medzi autami a to hlavne tym, ze vo svojej kategorii ponukalo 4x4. Teraz konci Focus, ak sa nemylim, konci i Subaru WRX....v nepremiovkach v tejto kategorii bude s 4x4 snad uz len Golf 😒
speedfred
výkonové parametre motora ale zaujímavé, skoro ako radová bavorská šestka. 😉
iudex
Nemyslím, že to má vplyv, skrátka FF3 končí a logicky končí aj vo verzii RS. Limitky na záver robia mnohí výrobcovia pri športových modeloch, viď Imprezy/STi alebo ostatne aj samotný For😜 RS500 v predošlej generácii.
Inak konečne výrazný lak, okrem modrej nemá RS nič zaujímavé a aj ten bazénový odtieň nesedí každému.
Inak konečne výrazný lak, okrem modrej nemá RS nič zaujímavé a aj ten bazénový odtieň nesedí každému.