Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Tesla nejsou jen elektromobily. Seznamte se s úspěchy i plány nejznámější společnosti Elona Muska

Nový díl pořadu Elonovinky se tentokrát zaměřuje na společnost Tesla. Ta je především o elektromobilech, zaměřuje se ale i na jiné aktivity. A pojí je zajímavé příběhy.
Zpět na článek
27. 2. 2018 08:31
Re: Kam vietor, tam plášť.
Smajlikov si rozdal kopec, ale reakcia je stale mimo.

Ty si pisal o to, kto iny byrobil 100k automobilov a bola to nova automobilka. Ja ti odpovedam, ze polovica ciny. Nehovoriac o tom, ze Tesla bola zalozena pred 15 rokmi, to len tak medzi recou.
Zvysok k cinskym vyrobcom je nepodstatny, ze maju partnerstva je ich schopnost, Tesle nikto nebrani zdielat vyvoj. Je jej chyba, ze si nieco ako autopilota nech vyvynut a nahradi to vlastnym nepodarkom, ktory ju vrati o par rokov dozadu, rovnako ako si vyvyjaju dost vlastnych komponentov a nie su schopny zvladnut nabeh vyroby modelov.
A dotacie? Zrovna v kontexte Tesly by som ich preskocil, kedze su esenciou uspechu jej modelov...

Co sa tyka cerpacich stanic, vidim, ze to stale nechapes. Cerpacie stanice su drahe, to je jasne, ale nikto nenuti Teslu ich stavat pod firmou vyrabajucou auta. Jej smola, ze si tak zhorsuje hospodarsky vysledok. To snad mame pri diskusii o autach FIAT zapocitavat aj cely koncern FIAT, alebo RR ma zahrnat ako sa im dari v produkcii leteckych motorov?
26. 2. 2018 19:34
Re: Jako maloktery...
Ono je jednoduche napsat "Dohody si vymyslel", kdyz nenapise jake dohody.
Take je tak jednoduche napsat "i za cenu vědomých lží vč. nedodržování dohod" kdyz nenapise o jake lzi jde.
26. 2. 2018 19:20
Re: Jako maloktery...
Kým niečo napíšeš, skús o tom najprv trochu popremýšľať, aby si nepísal také koniny. To sú otázky jak od škôlkára.
26. 2. 2018 19:19
Re: Tu je zase odbornikov
Keby len úplné začiatky. Koľko je takých, ktorí začali, resp. aj sa im začalo ako-tak dariť, ale zarábali max. banke na úroky, štátu na dane a sebe z ruky do huby, tak to radšej zabalili. Lebo štát radšej podporuje "zahraničných investorov" ako vlastných schopných ľudí.
26. 2. 2018 19:17
Re: Tohle smrdí iracionálním
Presne tam je zakopaný ten pes.
26. 2. 2018 19:15
Re: Kam vietor, tam plášť.
Si fakt taký hlupák? To snáď nie...
26. 2. 2018 19:14
Re: Tu je zase odbornikov
Přesně, peníze jsou stejně jen imaginární. A Musk toho umí tolik slíbit.
Avatar - JDM
26. 2. 2018 18:39
Re: Tohle smrdí iracionálním
Tak nekteri zdejsi pisalci nikam hlavu strkat nemusi protoze ji maji zarazenou ve svy...a dost hluboko . a placaji jak se jim to hodi jen aby mohli na nekoho nebo ma neco nadavat... Maji patent na rozum a vsemu bez vyjimky absolutne rozumi a vsechno znaji vsude byli ... Jak inteligentni je clovek kterej ma neustale s necim problem ale neustale to vyhledava a ma nejakou zvracenou potrebu to davat najevo
26. 2. 2018 18:32
Re: Kam vietor, tam plášť.
muzes me ocitovat kde pisu neco o tom ze nikdo jiny auta nevyrabi a nevyrabel? kde neco takoveho pisu?

Cinske automobilky jsou kategorie sama pro sebe, zaprve svuj business zalozili vetsinou na ignorovani patentu a velka spousta jejich aut jsou nezdarile kopie svetoznamych znacek ;-) a zadruhe jen maloktera automobilka z Ciny uspela celosvetove, a to i kvuli tomu kopirovani, navic a to je dulezite, vsechny Cisnske automobilky cerpaji know-how diky zakonum v Cine ze spojenectvi ve vyrobe s nejakou zahranicni automobilkou, jo a aby jsme nezapomeli, tak Cinske automobilky maji velice solidni statni pobydky a to az do urciteho poctu vyrobenych kusu, tusim 250 tisic ;-)

meritko je to s ohledem na finance o kterych celej ten post byl a je ;-) nebo si jako myslis ze vystavet sit nabijecich stanic s vice nez 8 tisici stojany po celem svete stoji par drobnych? tak to te zklamu, ale Bloomberg tu sit odhadl na priblizne 3,5 miliardy dolaru, a kolik je ztrata Tesly? zeby cca 1,6 miliardy dolaru ;-)

priste si to poradne precti nez na neco budes reagovat, abys neregoval na neco uplne jineho ;-)
26. 2. 2018 16:05
Tu je zase odbornikov
Skuste aspon jeden zacat v dnesnej dobe podnikat. A poviem Vam uplne zaciatky budete robit so stratou. Tiez som zacal a tiez hned nerobim cierne cisla. V dnesnej dobe to inak nejde. Investoy asi vedia do coho investovali svoje peniaze a urcite riziko musia taktiez znasat. Takze ak nezaraba nic sa nedeje, bude zarabat inokedy. A ak skrachuje tak si investory utru hubu a tiez sa nic diat nebude.
26. 2. 2018 15:44
Re: Kam vietor, tam plášť.
Ale no, tie argumenty snad nemyslis vazne. Tesla otvorila cestu masovemu rozsireniu elektromobilov, ale pises, akoby nikto iny auta nikdy nevyrabal.

V poslednych rokoch (povedzme po roku 2000) vzniklo len v Cine dost automobiliek (snad desiatky, ale nemam chut to hladat), ktore prisli s vlastnymi modelmi a vyrabaju ich v ovela vacsiom meradle ako Tesla. Maju vsetko vratane elektormobilov.

A siet cerpacich stanic? Preco by to malo byt nejake meritko? Jasne robia to pre podporu predaja vlastnych aut a stoji ich to peniaze, tak su v strate. Ale nema to ziaden suvis s neustalym meskanim vyroby a odsuvanim terminov. Okrem toho nikto im nebrani to odclenit pod vlastnu firmu / znacku.
26. 2. 2018 15:28
Re: Jako maloktery...
Jake dohody si vymyslel? Jake dohody nedodrzel?
Nevedel jsem, ze Elon Musk pracuje na dilne, ze ma problemy se zpracovanim.
Avatar - .StenLi.
26. 2. 2018 15:23
Re: Jako maloktery...
Dohody si vymyslel, terminy nedodrzal hlavne kvoli neschopnosti jeho dodavatelov splnit ich sluby ohladom vyrobnych robotov a ohladom kvality naraza asi na horsie dielenske spracovanie, ktore je uplne standardne u US automobiliek. Pravdepodobne sa v US autach nikdy nevozil. Ak by mala Tesla dosahovat kvalitu vyroby Toyoty tak by cennik vyzeral uplne inac..
Avatar - .StenLi.
26. 2. 2018 15:18
Re: Kam vietor, tam plášť.
A hlupy nevzdelany ignorant nikdy nepochopi jednoduchu stredoskolsku ekonomiku >:D
26. 2. 2018 15:10
Re: Tohle smrdí iracionálním
Autoforum, nebo dasauto.cz ... napisou jen to za co jim kdo zaplati.
Jen negativa o podvodnicich z VAG se psat nesmi.
26. 2. 2018 15:02
Re: Tohle smrdí iracionálním
Na druhou stranu, i přes často bulvární titulky a chybějící informace to tu není tak strašné, co se novinek ohledně elektromobilů týče.
Takové autoforum, to je už extrémní žumpa. Nesmí být ani jeden týden bez negativního článku ohledně Tesly (nejlépe několik negativních týdně). A vyjde-li na světlo světa nějaká pozitivní informace, buď ji nenapíší vůbec nebo k ní přidají tunu polopravd či lží. :-)
26. 2. 2018 13:48
Re: Kam vietor, tam plášť.
a ty opet ukazujes jak jsi hloupej, to proc je ve ztrate mam dojem bylo vysvetleno mnohokrat, a to ze by na Teslach nevydelaval to opravdu neni ;-) no schvalne, napis sem jednu jedinou automobilku co ma vlastni sit vice nez 1100 cerpacich stanic s vice jak 8 tisici stojany? ktera novejsi automobilka zalozena v tomhle stoleti stihla vyprojektovat a uvest na trh 3 modely aut a rocne jich vyrobit a prodat 100 tisic? i automobilky jako VW nebo Toyota uvadi ze vyvynout a uvest na trh zcela novy model prijde na 6-7 miliard euro, Tesle se to podarilo hned 3x a k tomu dal vyvyji dalsi 3 auta, stihla vybudovat vlastni nabijeci infrastrukturu, zaroven koupit za nekolik miliard dalsi firmy

takze pokud dal nechapes, porad ukazujes jen na to jak jsi hloupej, letadlo jsi maximalne tak ty sam tvoji vlastni hlouposti ;-)
26. 2. 2018 13:47
Re: Jako maloktery...
Lzi? Jakych?
Nedodrzovani dohod? Jakych dohod?
Kvalit? Jake mas zkusenosti se spatnou kvalitou cehokoliv, co Musk sam vyrobil?
26. 2. 2018 13:42
Re: Jako maloktery...
Elon Musk je jeden z mala lidi, kteri dokazi svuj majetek pouzit k tomu, aby se sen stal vizi a vize stala verejne prospesnou realitou, posunujici lidstvo vpred a tuto realitu potom zpetne zurocit. .....i za cenu vědomých lží vč. nedodržování dohod, termínů a řádné kvality. Hlavně [odkaz] >:D
26. 2. 2018 13:14
Jako maloktery...
Elon Musk je jeden z mala lidi, kteri dokazi svuj majetek pouzit k tomu, aby se sen stal vizi a vize stala verejne prospesnou realitou, posunujici lidstvo vpred a tuto realitu potom zpetne zurocit. :yes:
Avatar - WinDiesel
26. 2. 2018 12:19
Re: Tohle smrdí iracionálním
No o něčem psát musíte, že? Člověk se nějak musí živit :-) Bez Muska a bez dieselů byste pomalu neměli o čem psát :-)
Avatar - WinDiesel
26. 2. 2018 12:17
Re: Kam vietor, tam plášť.
Sice je pořád ve ztrátě, ale jeho letadlo je opravdu geniální. Ale letadla někdy havarují, a ucho džbánu se někdy utrhne.
26. 2. 2018 11:51
Re: Tohle smrdí iracionálním
Vidíte. Není to tak dávno, co jsem byl v diskuzi osočován, že kdykoliv píšeme něco o Tesle, nese se to v negativním duchu. Proti automobilce ani Muskovi nic nemám, ale za žádného velkého fandu se taky nepovažuju... :-)
Avatar - KANKUNEN
26. 2. 2018 11:41
Re: Kam vietor, tam plášť.
Podle mě je to neskutečně schopný vizionář. Třeba způsob, jak dokáže vyrábět a prodávat Teslu je geniální a funguje. Vše mu v tom projektu zapadá do sebe.
26. 2. 2018 11:02
Tohle smrdí iracionálním
tlačením. Je to už násilný a divný. Jako s uprchlíkama. Já snad začnu věřit na konspirační teorie.
btw...složíme se Kolmanovi na letenku do L.A.
My se ho zbavíme a on může konečně našroubovat Elonkovi hlavu do...
26. 2. 2018 11:02
skoda
tech par nepresnosti co se ve videu uvadej
26. 2. 2018 11:00
Re: Kam vietor, tam plášť.
Vidíš, a dneska ti já dávaám :yes: