Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Lincoln se stejně jako Rolls-Royce vrátí k sebevražedným dveřím

Lincoln, který patřil k výrobcům nejluxusnějších automobilů na světě, se snaží oživit svou zašlou slávu a pomoci mu k tomu mají i dveře otevírané proti směru jízdy.
Zpět na článek
Avatar - Bubáq
27. 3. 2018 14:46
Co je vlastně Vaší prací?
Pokládám převzetí článků z jiného webu i s doslovným titulkem za podvod na čtenářích ACZ. Velké množství místních čtenářů si umí informace na jiných webech vyhledat i přeložit z angličtiny.
Pane Pavlůsku a kol., co je vlastně Vaší prací? Opravdu nemáte ambici cosi přidat (pokud máte odborné zdroje)? Nebo něco vynechat (pokud jde o nějakou hloupou malůvku neumětela z Maďarska, informaci o "tuningu" a pod.)?
Pane Pavlůsku, Vaše články o truckách a motorkách jsou ok, specializované weby u nich chybí. A díky za ně, za ty Vaše články. Ale tohle? "Sebevražedné dveře"- to je bvážně bulvár 8-s
Rozbalit vlákno
1
28. 3. 2018 10:38
Re: Co je vlastně Vaší prací?
V americkém slangu se jim totiž říká suicide doors. Jsou považovány za méně bezpečné. Nevidím důvod to tahat do češtiny.
27. 3. 2018 17:14
Sebevražedné dveře
Několikrát čtu v článku pojem "sebevražedné dveře". V životě jsem takto o dveřích otevíraných v protisměru jízdy neslyšel, tak čtu furt dál, aby mi redaktor vysvětlil, v čem jsou sebevražedné. Nějak si to nedovedu představit. Dočtu článek, na konci opět redaktor operuje termínem sebevražedné dveře, ale vysvětlení nikde. WTF?!?
Rozbalit vlákno
6
27. 3. 2018 18:26
Re: Sebevražedné dveře
Je to běžně používaný termín. To, že si něco neslyšel, svědčí o čem? Jen o Tvých malých znalostech. Proč by to proboha měli vysvětlovat. Neumíš si to dohledat.
27. 3. 2018 20:32
Re: Sebevražedné dveře
Samozřejmě, svědčí to o mé nedostatečné znalosti. Však obdiv těm, co se již narodili se všemi znalostmi a místo aby méně znalé čtenáře dvěma větama poučili, tak je blahosklonně odkáží na to, že se nic vysvětlovat nemá.
Ostatně to můžeme zrušit všechny technické články na auto.cz, autorevue.cz, atd., protože všechno se dá dohledat.
27. 3. 2018 20:34
Re: Sebevražedné dveře
Presne...
Avatar - JDM
27. 3. 2018 21:29
Re: Sebevražedné dveře
Ty nevis co jsou sebevrazedny dvere? Jezda mane...( ja to taky nevim ale nebudu to psat verejne a budu se tvarit ze to moc dobre vim )
27. 3. 2018 20:33
Re: Sebevražedné dveře
Lol. To ze nekdo neco nevi, neznamena, ze neumi hledat. To bychom si pak taky mohli hledat uplne vse. Kdyz autor pracuje s terminem, bylo by fajn, aby jej vysvetlil. Jinak to je opravdu o nicem novinarina, kdyz "nevzdelava". Ty clanky jsou polotovar - dohledej si sam.
28. 3. 2018 10:43
Re: Sebevražedné dveře
Běžný je možná v USA, ale v ČR a češtině těžko. Tady se tradičně preferovalo techničtější označení, pokud vím. Tohle se objevilo až s neznalými uchy snažícími se překládat články z angličtiny. Případně lovícími trochu té senzace. I tak je to slang a v seriózním materiálu nemá co dělat, ani v USA. Proč se jim pak říká sebevražedné a ne třeba vražedné, to tedy nevím (jen sebevrah by si auto s nimi koupil?); pointou je, že jsou nebezpečné.
12. 2. 2020 21:52
Dveře Opel Meriva
Pro zajímavost: Opel vyráběl dveře proti směru jízdy 2010-2017 na Merivě B. A sebevraždu alespoň u mě zatím nespáchaly (ani dveře, ani cestující). Jednalo se o střední třídu, žádný Rolls-Royce :) Dnes už to není bezpečnostně problém, dveře se zamknou jakmile se auto dá do pohybu a nedají se zevnitř za jízdy otevřít (zvenku jsem to nezkoušel).
Rozbalit vlákno
0